Tilaa ennen 17.12. klo 16:00 - niin saat tilauksesi jouluksi
365 päivän palautusoikeus
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin
075 326 5471 - (työpäivinä kello 10.00 - 14.00)
Kaikki asusteet
Pukuasusteet
Korut
Laukut & lompakot
Tilaa ennen 17.12. klo 16:00 - niin saat tilauksesi jouluksi
Tilaa ennen 17.12. klo 16:00 - niin saat tilauksesi jouluksi
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin
Trendhim
×
Trendhim
Kieli:
Aurinkolasit
Hatut
Huivit
Kalvosinnapit
Kaulakorut
Kellot
Korvakorut
Käsineet
Lasit ilman vahvuuksia
Laukut
Lompakot
Olkaimet
Parranajo
Parranhoito
Rannekorut
Rintaneulat
Rusetit
Solmioneulat
Solmiot
Sormukset
Taskuliinat
Vyöt
075 326 5471
Työpäivinä kello 10.00 - 14.00
Katso kaikki

Kuinka pukeutua työhaastatteluun: Opas miehille

Olet onnistunut saamaan kutsun työhaastatteluun, mutta miten pukeutua tilaisuuteen? Oli työ mikä hyvänsä, kattava oppaamme auttaa sinua kokoamaan asun, joka on harkittu ja edustava.

Olet kirjoittanut suorastaan eeppisen CV:n. Lyöt kaupat lukkoon kädenpuristuksella, joka on juuri sopiva sekoitus lujuutta ja hellyyttä, niin että ylivertainen miehekkyytesi saa käteltävän vuodattamaan vaikuttuneena kateuden kyyneliä. Suosittelijasi ovat valmiudessa ylistämään ammattitaitoasi, luonnettasi ja työmoraaliasi (kiitos, mummi).

Olet virallisesti tehnyt kaiken voitavasi.

Mutta miten pukeutua työhaastatteluun?

Kaikki se valmistautuminen ja nyt pitäisi päättää vaatteet. Haastattelussa on arvostelevan katseen kohteena. Elämässä ei ole toista samanlaista hetkeä, jolloin historiaasi, nykyisyyttäsi ja tulevaisuuttasi haravoidaan kuin pikkukiviä japanilaisessa puutarhassa.

Olemme koonneet kattavan oppaan, joka auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan asusi huolellisesti, niin että voit harjoittaa zeniä valmistautuessasi itse haastatteluun kysymyksineen kaikkineen.

Ensimmäiset asiat ensiksi

Ota selville, miten tulevat kollegasi pukeutuvat. Katso työpaikan nettisivuilta, LinkedInistä tai sosiaalisesta mediasta, miltä työntekijät kyseisessä paikassa näyttävät.

Tarkkaile tulevaa toimistoasi lounasaikaan. Mitä miehillä on päällä? Onko tyylinä puku vai smart casual? Omaksu pukukoodi ja tee sama paremmin. Tarkoituksena on, että työhaastattelija pystyy kuvittelemaan sinut heille töihin. Joukkoon sopiminen on yhtä tärkeää kuin rekrytoinnissa edukseen erottuminen.

Jokainen työpaikka on erilainen ja ainutlaatuinen aivan kuten itse työkin. Startup-yritykseen pukeudutaan aivan eri tavalla kuin ison yrityksen pääkonttoriin.

Kun mietit, mitä pukea haastatteluun, kannattaa noudattaa neuvojamme ja muokata ideoitamme itsellesi sopiviksi. On aina parempi ylipukeutua kuin tulla paikalle shortseissa ja sandaaleissa.

Muodollisia pukeutumisideoita työhaastatteluun

 • Kaksinappinen ja yksirivinen tummanharmaa tai laivastonsininen puku, jossa on lovikäänteet
 • Valkoinen tai sininen (puvun väriin sopiva) kauluspaita, jossa on yksinkertaiset kalvosimet – myös hillityt raidat voivat toimia
 • Nahkavyö, joka sopii yhteen kenkien kanssa
 • Solmio
 • Tummat sukat
 • Konservatiiviset nahkakengät, jotka sopivat vyöhön – oxford-kengät tai quarter brogue -kengät

Smart casual -tyylisiä pukeutumisideoita työhaastatteluun

 • Laivastonsininen tai tummanharmaa pikkutakki
 • Valkoinen kauluspaita, jossa on yksinkertaiset kalvosimet
 • Tummansiniset farkut tai khakinväriset chinot – hyvin istuvat ja räätälöidyn näköiset (ei roikkuvat)
 • Tyylikkäät nahkakengät – oxford-kengät
 • Vaihtoehto: Ruskea, musta tai laivastonsininen neule ja kauluspaita – neuleen kannattaa olla pelkistetty (ei kiitos rumille jouluneuleille)

Solmio

Perinteiset solmiot tekevät parhaan ensivaikutelman.

Työhaastattelu ei ole oikea tilanne repäistä ja pukeutua villeimpään keksimpääsi väriyhdistelmään. On paljon aikaa koreilla vaatteilla sen jälkeen, kun olet saanut työn.

Valitse varmuuden vuoksi asuusi sopiva perinteisemmän tyylinen solmio. Pitäydy maltillisen värisissä pilkullisissa, raidallisissa tai paisley-kuvioisissa solmioissa.

Lisää kokonaisuuteen säväys muodollisuutta solmiopidikkeellä, jonka on hyvä sopia yhteen kellosi kanssa . Se pitää solmiosi siististi aloillaan ja toimii ikään kuin huutomerkkinä asussasi, joka sanoo "palkkaa minut".

Etkö ole varma, mikä solmu hoitaisi homman kotiin ? Et voi mennä vikaan puoli-Windsorilla .

Entä lahjaksi saatu lystikäs solmio ? Säästä se työpaikan pikkujouluihin.

Voiko työhaastatteluun pukea rusetin? Koska yksinkertaisin ja hillityinkin rusetti herättää huomiota, pukeudu rusettiin vasta työsopimuksen kirjoittamisen jälkeen. Tuskin haluat, että kaulaasi kääritty silkkirusetti jättää ansioluettelosi ja pätevyytesi varjoonsa.

Kello

Vähäeleinen ja puhdaslinjainen kello kertoo kyvystä kiinnittää huomiota yksityiskohtiin.

Minkälainen kello kannattaa pukea työhaastatteluun? Kysymys saattaa kuulostaa hupsulta. Mitä väliä kellolla on, kunhan hakija on pätevä työhön? Väärin.

Työhaastattelu on yksi niistä tilanteista, jolloin yksityiskohdilla on väliä. Työhaastattelija on ensin tutkinut ansioluettelosi jokaisen rivin, ja nyt hän tutkii sinua. Jokainen yksityiskohta on osa palapeliä, joka muodostaa kuvan sinusta. Kuvan tulee kertoa: "Hän sopii tänne töihin."

Jos olet pukeutunut pukuun, pue muodolliseen tyyliin sopiva yksinkertaisen tyylikäs kello. Minimalistinen kello on hyvä valinta.

Jos tyyli on business casual ja satut pitämään urheilukelloista, valitse kokoelmasi maltillisin kello. Asusi pienimpienkin yksityiskohtien harkitseminen osoittaa, että olet huolellinen. Kukapa johtaja ei haluaisi sellaista työntekijää?

Osa yksityiskohtiin paneutumista on varmistaa, että kantamasi metallit sopivat yhteen. Kellosi metallin pitäisi sopia muihin asusi metalleihin . Jos kellossasi on nahkainen ranneke, tarkista, että ranneke sopii yhteen vyösi kanssa.

Laukku

Ohut klassinen nahkalaukku toimii hyvin haastattelussa.

Ei missään nimessä kannata saapua työhaastatteluun tyhjin käsin. Vielä pahempaa on saapua puhelin kädessä. Salikassin tuominen haastatteluun on yhtä väärin.

Työhaastatteluun ei tarvitse kärrätä koko kotitoimistoa, mutta on hyvä idea ottaa mukaan pieni muistikirja ja kynä. Vaikka et kirjoittaisi ylös sanaakaan koko haastattelun aikana, muistiinpanovälineiden pitäminen edessäsi pöydällä kertoo tulevalle pomollesi, että olet tarkkaavainen ja valmiina toimintaan.

Pitääkö haastattelussa esitellä aiempia töitäsi? Ota varmuuden vuoksi kannettava tietokoneesi mukaan. Varmista, että olet ladannut työpöydällesi tarvittavat tiedostot ja esimerkit töistäsi. Työhaastattelu ei ole kahvila, joten älä tiedustele wifiä. Älä myöskään laita haastattelijaa odottamaan, kun etsit tiedostoja koneeltasi. Valmistaudu.

Mikä on paras laukku työhaastatteluun? Yleensä ottaen kannattaa jättää kookas duffelikassi kotiin ja ottaa mukaan sen sijaan virtaviivainen olkalaukku. Laukun on hyvä olla laadukasta nahkaa ja tyyliltään ajaton ja pelkistetty .

Muihin harkinnan arvoisiin klassikoihin lukeutuvat tote-laukut , tietokonelaukut ja salkut.

Vyö

Nappaa työpaikka yksinkertaisella nahkavyöllä.

Vyön pitäisi aina sopia kenkiisi, ja kenkien täytyy sopia asuun. Se tarkoittaa, että laadukas nahkavyö on ainut varteenotettava vaihtoehto.

Valitse vyö, jonka huomiota herättämätön solki on kellosi kanssa yhteensopivaa himmeää metallia.

Pienet yksityiskohdat

Näytä, että osaat keskittyä yksityiskohtiin, koska se on tärkeä työssä vaadittu taito.

Ei liene yllättävää, että pidämme asusteista. Asun kaikki pienet osaset auttavat kertomaan tarinaasi ja tekevät siitä ainutlaatuisen. Työhaastattelu ei kuitenkaan otollisin tilaisuus heittäytyä villiksi.

Mieti kalvosinnappeja , solmiopidikettä, taskuliinaa ja kaulusneulaa . Nämä asusteet pystyvät lisäämään persoonallisuutta tavalliseen pukuun ja solmioon, mutta ne voivat myös tehdä väärän vaikutelman.

Muista, että pyrit näyttämään huolitellulta ja ammattitaitoiselta. Jos sinusta puettuasi tuntuu, että voisit lähteä yökerhoon, olet mennyt liian pitkälle. Älä anna vaatteidesi varjostaa pätevyyttäsi.

Voiko työhaastattelussa käyttää rannekorua? On parempi pelata varman päälle ja jättää rannekorut kotiin.

Tarkista, kuten vyön ja kellonkin kanssa, että kaikkien metallien värit sopivat yhteen.

Merkittävin asuste – kasvosi

Näytä parhaat puolesi.

Voit kehittää työhön liittyviä taitojasi ja hankkia olennaista kokemusta parantaaksesi CV:täsi, mutta sinulla on vain yhdet kasvot. Ne kasvot sinulla on haastattelussa, ja niiden kanssa toivottavasti saat työn. Huolehdi, että kasvosi ovat kunnossa.

Jos tapanasi ei vielä ole kosteuttaa kasvojasi, aloita se nyt. Kuivan ja hilseilevän ihon hoitaminen on tärkeää, kun haluat näyttää mahdollisimman hyvältä.

Varmista, että partasi on huoliteltu ja hoidat sitä partaöljyllä . Jos sinulla ei ole partaa, varaa riittävästi aikaa parranajoon , jotta sinulle ei tule niin kiire, että päädyt haastatteluun vessapaperin palasia liimautuneena kaulaasi.

Kiinnitä erityistä huomiota hiuksiisi. Kampaa ne siististi ja pidä ne pois kasvoiltasi. Jos olet hiustenleikkuun tarpeessa, käy parturissa kaksi päivää ennen työhaastattelua.

Viisi vinkkiä mahtavaan työhakemukseen

Jos et onnistu pääsemään työhaastatteluun, ei ole väliä, miten hillitty solmiosi on, miten klassiselta laukkusi näyttää tai miten hyvin partasi on kammattu.

Kysyimme Trendhimin omalta henkilöstöjohtajalta Daniel Baunilta, miten kirjoittaa loistava työhakemus ja päästä työhaastatteluun.

 1. Tavoitteenasi on työpaikka – ei työhaastattelu. “Haluan nähdä välittömästi, miten sovellut työpaikkaan. Minulla ei ole aikaa kuvitella sinua tehtävään. Minun täytyy pystyä lukemaan faktat ja ymmärtää heti, että haluan tietää sinusta lisää.”
 2. Jäsentele CV:si. “Pidä CV:si järjestyksessä. Ylimääräinen tai puuttuva välilyönti ja kirjoitusvirheet osoittavat, ettet huomaa yksityiskohtia. Jokainen piste CV:ssäsi kertoo jotain sinusta. Ole täsmällinen ja kerro tarkkaan, mitä olet tehnyt edellisissä työpaikoissasi. Esimerkki: Vastasin kolmesti viikossa ilmestyvästä uutiskirjeestä 15 000 tilaajalle, ja kasvatin listan 280 tilaajasta. Yksityiskohdat ovat avainasemassa.”
 3. PDF. PDF. PDF. “Lähetä CV:si ja työhakemuksesi aina PDF-tiedostona. Se on helppo avata ja antaa sinun päättää rivityksen, sommittelun ja niin edelleen.”
 4. Ole oma itsesi. “Miten ilmoitus työpaikasta oli kirjoitettu? Sisälsikö se huumoria? Se on avain siihen, miten vastaat. Jos ilmoitus oli kaavamainen ja virallinen, vastaa samaan tyyliin. Haemme Trendhimin oikeita ja luovia ihmisiä – emme jäykkiä "kerro minulle, mitä pitää tehdä, niin teen sen" -tyyppejä.”
 5. Muokkaa. “Käytä aikaa CV:si ja työhakemuksesi laatimiseen. Älä hoppuile. Kirjoita hakemus tänään ja lue se huomenna uudelleen, ennen kuin lähetät.”

Te kysyitte – me vastaamme

Voiko pukeutumisesta näkyä kyky huomioida yksityiskohdat?

Kyllä voi. Hyvä haastattelija osaa kuitenkin myös kysyä kysymyksiä, joista selviää, miten huolellinen olet.


Jos pukeutuu työhaastatteluun hyvin, tekeekö se vahvan ensivaikutelman?

Jos et ole hakemassa muotialan yritykseen, työhaastattelija on todennäköisesti melko tavallinen tyyppi. Hän ei välttämättä tiedä, mikä on muodikasta ja miten paljon vaivaa olet nähnyt tyylikkään ulkomuotosi eteen.

Haastattelija kuitenkin huomaa, jos näytät huolimattomalta tai huonosti pukeutuneelta. Sellaista ensivaikutelmaa et halua tehdä. Jos olet päässyt haastatteluun asti, sinut on erityisesti valittu sinne ja yritys on sinusta kiinnostunut.

Tapaat ihmisen, joka voi pian tuoda leivän pöytään ja voita leivän päälle. Ei ole haitaksi tehdä voittoisa ensivaikutelma.


Voinko pukeutua mustaan, kun olen menossa työhaastatteluun?

Monet pukeutumisohjeet sanovat ei. Me taas olemme sitä mieltä, että jos sinulla on mustaa ja se sopii sinulle, niin anna mennä! Etenkin jos kyseessä on ensimmäinen työhaastattelusi tai olet urasi alussa.

Jos sinun on kuitenkin mahdollista valita harmaa tai laivastonsininen puku, valitse mieluummin jompi kumpi niistä.


Entä jos pukuni ei istu kovin hyvin? Puenko sen siitä huolimatta haastatteluun?

Tärkeintä on, että olet pätevä työhön ja pystyt haastattelussa tuomaan esiin ajatuksiasi, ideoitasi ja persoonallisuuttasi. Jos pukusi on tolkuttoman iso tai liian pieni, sinun kannattaa korjata ongelma ennen puvun pukemista. Isäsi puvun lainaaminen voi saada haastattelijan ajattelemaan, ettet viitsinyt vaivautua. Et halua lähettää sellaista viestiä.

Jos puku istuu jotenkuten, katso, että näytät huolitellulta, kenkäsi ovat puhtaat ja solmiosi on suorassa. Viimeistele yksityiskohdat. Ja kun ensimmäinen palkka napsahtaa tilille, osta uusi puku.


Uudet artikkelit

Miten Traveller's-mallisto suunniteltiin

Me kaikkia polttaa halu tutkia maailmaa. Tämä tarve innoitti meitä suunnittelemaan asustemalliston, joka on tehty seikka...

Miesten vihkisormukset – kattava opas

Oikean sormuskoon löytämisestä epätavanomaisiin sormuksiin – lue, miten valita vihkisormus ja aloittaa liitto tyylillä.

Parantavat rannekorut miehille – mitä korukivet merkitsevät

Lue, mikä tekee miesten parantavista rannekoruista niin erityisiä ja miten valita itselleen oikeanlainen.

Ystävänpäivälahjoja miehelle

Tanskassa suunnitelluista kelloista sormuksiin, kaulakoruihin ja rannekoruihin – anna ystävänpäivälahja, jolla on merki...

Mikä on yksiviisarinen 24 tunnin kello ja miksi sinun pitäisi käyttää sitä?

Tutustu kellonajan lukemiseen ja yksiviisarisen 24 tunnin kellon ajan asettamiseen ja opi, miksi sinun pitäisi käyttää s...

Mikä on kuunvaihekello ja miten se asetetaan

Opi, miten käytetään maailman vanhinta komplikaatiota – kuunvaihenäyttöä.

Miesten rannekorujen puhdistaminen ja hoito

Vastaamme kaikkiin miesten rannekorujen hoitoon ja puhdistamiseen liittyviin kysymyksiisi. Helmien kanssa uimisesta ruos...

Neljä kysymystä ennen luurankokellon ostamista

Nämä neljä kysymystä auttavat sinua valitsemaan oikeanlaisen miesten luurankokellon ja ymmärtämään, miten se pidetään to...

Miten käyttää taskukelloa tyylikkäästi

Taskukellon ketjun valinnasta aina käytettävän napinläven oppimiseen, katso, kuinka taskukelloa käytetään oikein.

Katso kaikki artikkelit
Takaisin
Palauta salasanani

Kiitos! Jos sinulla on tili, saat meiltä sähköpostin. Jos et saa meiltä sähköpostia, se johtuu siitä, että sinulla ei ole tiliä. Voit luoda tilin klikkaamalla "Kirjaudu sisään" -valikkoa ja tämän jälkeen "Luo tili"

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.