365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Parturin viisi vinkkiä parranhoitoon

Kaikki, mitä tarvitset pitääksesi partasi hyvännäköisenä ja -tuntuisena: kuinka hoitaa kuivaa ärsyyntynyttä ihoa, miten parta muotoillaan ja kaikki siltä väliltä. Lue ammattilaisparturi Alan Dashtin asiantuntevat neuvot.

Astuminen Dashtin veljesten parturiliikkeeseen tuntuu hyvältä. Se on hiljainen paikka, jossa ei kuulu turhaa rupattelua kuten muissa parturiliikkeissä. Keskittymisen voi aistia paikan ilmapiiristä. Tuntuu siltä, että on saapunut oikeaan paikkaan – kuin olisi tekemässä jotain, mitä miehen on tehtävä, koska niin miehet ovat aina tehneet.

Vaikka on hiljaista, paikka vaikuttaa tutulta ja rennolta. Sellainen tunne tulee, kun on oikeassa paikassa oikeiden ihmisten kanssa, ja kun on tapaamassa ammattilaisen, joka tuntee sakset, kammat ja partakarvat.

Olemme tulleet tanskalaisen Horsensin kaupungin keskustaan tapaamaan kehuttuja Dashtin veljeksiä. He ovat kokeneita partureita ja parran muotoilun ja partaöljyn käytön huippuasiantuntijoita. Heillä on yli 20 vuoden kova ammattitaito parranhoidosta, ja heidän käsittelemänsä parrat ovat erittäin hyvännäköisiä. Heillä on taatusti meille paljon opetettavaa.

1 Parturin viisi vinkkiä parranhoitoon1.1 1. tunne itsesi1.2 2. kärsivällisyyttä1.3 3. opi arvostamaan partaöljyä1.4 4. pidä parta puhtaana1.5 5. pidä parta siistinä1.6 Te kysyitte – parturi vastaa1.7 Dashtin veljekset esittelyssä1.8 Aiheeseen liittyviä tuotteita

1. Tunne itsesi

Roomaa ei rakennettu päivässä. Päivässä ei saavuteta myöskään mahtavaa partaa. "Kiinnitä ensimmäisenä huomiota kasvojesi muotoon. Jos kasvosi ovat kapeat, on hyvä kasvattaa tuuheampi parta, joka tasapainottaa kasvojen kapeutta. Jos sinulla on leveät leukaperät, parta kannattaa pitää sivuilta lyhyenä.”

2. Kärsivällisyyttä

Parran kasvattamisen aloittaminen koettelee kärsivällisyyttä, ystävyyssuhteita ja parisuhdetta. "Kehotamme kaikkia asiakkaita kasvattamaan partaansa 2-3 kuukautta, ennen kuin he tulevat meille parranleikkuuseen. On hyvä antaa parralle aikaa kasvaa ja kehittyä, niin että meillä on tarpeeksi muotoiltavaa. Viikon ikäisen laikukkaan parran muotoilu on turhaa.”

Kysyimme Dashtin veljeksiltä kasvuvaiheesta. Mitä voi tehdä, ettei näyttäisi sulkasatoiselta linnunpoikaselta? “Ei mitään. Parin ensimmäisen kuukauden ajan näky on kaamea. Pidä sitä testinä parisuhteellesi. Jos kumppanisi pysyy rinnallasi, teidät on tarkoitettu yhteen.

Älä odota kolmea kuukautta, ennen kuin alat käyttää parranhoitotuotteita. Anna parrallesi terve kasvualusta ja hyvä alku, niin kasvattaminen sujuu menestyksekkäästi. Hanki partaöljyä ja -balsamia ja kosteuta ihoasi.

Parturin on helpompi muotoilla hyväkuntoista partaa kuin hilseilevää takkupesää."

Hyvää kannattaa odottaa. Mutta entä jos kasvattaa kasvattaa partaa Kungfutsen kärsivällisyydellä, ja lopputuloksena on silti epätasainen parta?

Miten korjata epätasainen parta

Jos parta kasvaa epätasaisina laikkuina, Dashtin veljekset suosittelevat luopumaan parrasta.

“Joillekin miehille ei kasva tiheä parta. Jos sinulla ei kasva partaa joka paikassa, vaan välissä on pieniä laikkuja, parturi voi muotoilla parran sopimaan kasvoihisi. Jos parrankasvu on todella epätasaista, parran voi joutua ajamaan ja vaihtamaan toisenlaiseen tyyliin. Emme tiedä, miten parran saa kasvamaan tasaisesti. Jos tunnet jonkun, joka tietää, kerro ihmeessä meille.

Kannattaa huolehtia ihon ja karvojen kunnosta. Kosteuta ihoa ja partaa. Anna parturin suunnitella partaasi sopivin muoto ja tyyli. Hän osaa antaa parhaimmat neuvot, minkälainen parta asiakkaalle sopii ja miten partaa harjataan ja hoidetaan.”

3. Opi arvostamaan partaöljyä

Parran kasvattaminen on vain osa prosessia. “Ensimmäinen askel parranhoidossa on kosteutus. Terve parta on hyvin kosteutettu. Jos partasi on kuiva ja hilseilevä, toivot, että kaulahuivisi olisi tarpeeksi iso peittämään sen.

Monet ryntäävät ostamaan ensin partabalsamia. He luulevat, että partakarvojen hoitaminen on ensiarvoista. On kuitenkin tärkeämpää käyttää partaöljyä, koska se hoitaa ihoa ja estää ihoa muuttumasta kutisevaksi, punaiseksi ja ärtyneeksi.

Partabalsami on partaa varten ja partaöljy ihoa varten.

Partabalsami on myös hyvä tarpeellinen, koska se ravitsee partakarvoja. Parasta on, jos käyttää partaöljyä aamuisin ja pesee sen illalla pois lämpimällä vedellä ennen nukkumaanmenoa. Öljy läpäisee ihon, ja se on helppo pestä pois ennen sänkyyn menoa. Jos partasi on kuiva ja tarvitsee lisää kosteutta, käytä lisäksi partabalsamia.

Huomaa selvästi, ketkä asiakkaista käyttävät parranhoitotuotteita ja ketkä eivät. Ensimmäisten partaa on helpompi muotoilla, jälkimmäisten parta on kuiva, hauras ja hankala käsitellä.

Kun käytät oikeita tuotteita, parran alla oleva iho pysyy terveenä, mikä on hyvä juttu, jos joskus ajat parran pois. Paitsi kuka nyt niin haluaisi tehdä?!”

4. Pidä parta puhtaana

“Parran pitäminen puhtaana eroaa vartalon pesemisestä. Pese parta partashampoolla vain 1-2 kertaa viikossa. Jos käytät saippuaa tai shampoota parran pesemiseen joka päivä, tuloksena on hilseilevä parta tai kuiva ja ärsyyntynyt iho.

Valitse shampoo, joka on tarkoitettu parran pesemiseen. Älä pese partaa samalla pesuaineella, jolla peset jalkasi tai hiuksesi. Tarvitset tuotteen, joka on tehty parroille eikä kuivata partaasi tai ihoasi. Kuivaa parta taputtelemalla sitä pyyhkeellä. Parran hierominen kuivaksi voi aiheuttaa kaksihaaraisia ja takkuja.”

Kampaaminen ja harjaaminen ovat myös tärkeässä osassa parranhoitoa. “Todellakin. Ei voi korostaa tarpeeksi, miten oleellista päivittäinen harjaaminen on. Se ei pelkästään selvitä takkuja vaan myös levittää partaan luonnollisia öljyjä ja edistää parrankasvua parantamalla ihon verenkiertoa.”

Miten partaharja puhdistetaan

Jos olet joskus käyttänyt partaharjaa, tiedät, miten partabalsami ja karvat jäävät jumittavat siihen kiinni. Lopputuloksena on tahmea harja, joka ei toimi yhtä hyvin kuin aluksi. Siinä voi myös kasvaa bakteereja, jotka aiheuttavat ihottumaa ja ihon ärtymistä.

Pidä harjasi puhtaana näiden viiden ohjeen avulla, niin partasi kiittää.

  1. “Aloita poistamalla harjasta karvat, pöly ja hoitotuotteet tiheällä kammalla. Kampaa harjasten juuresta ulospäin, niin suurin osa sotkusta lähtee. Toimi näin päivittäin heti harjan käytön jälkeen.”
  2. “Ota kulho ja laske siihen vähän vettä, sen verran, että harjakset voi puoliksi upottaa veteen. Lisää veteen pari tippaa partashampoota tai mietoa vauvashampoota. Tee näin joka toinen viikko tai useammin, jos tarpeen.”
  3. "Upota harjakset veteen ja pese ne, niin että ne vaahtoavat. Älä kastele harjan puista osaa.”
  4. “Huuhtele harja lämpimällä vedellä. Toista, jos harja ei puhdistunut. Jos harja jäi vielä likaiseksi, se on merkki siitä, että harjaa pitäisi pestä useammin."
  5. “Koputtele pois ylimääräinen vesi. Anna harjan kuivua kokonaan, ennen kuin käytät sitä uudestaan. Laita harja kuivumaan harjastensa päälle. Muuten vesi vahingoittaa harjan puista kädensijaa.”

Miten hilseestä pääsee eroon?

Parran hilseily voi vaivata siisteimpiäkin miehiä. “Käytä partaöljyä, jos haluat välttää hilsettä. Partaöljy kosteuttaa ja korjaa ihoa ja tekee siitä pehmeän ja sileän.

Jos hilseily on iso ongelma, käytä partaöljyn lisäksi partabalsamia antamaan lisää kosteutta ja suojaa. Monet miehet käyttävät partabalsamia kerran ja toivovat, että ongelma häviää. Ei häviä.

Emme voi tulla kotiin vahtimaan, että hoidat partaasi. Yleensä, jos käytät partaöljyä suositusten mukaisesti, ongelma häviää kuukaudessa ja voit taas kantaa partaasi ylpeydellä.”

5. Pidä parta siistinä

Kuinka usein partaa pitää trimmata? “Riippuu parrasta, kasvuvauhdista ja milloin sen malli ja sojottavat karvat alkavat häiritä. Useimpien partaa trimmataan joka toinen viikko. Joillakin tahti on kerran kuukaudessa.

On mukavaa tuntea olonsa itsevarmaksi. Kun on kasvattanut partaa ja käyttänyt aikaa ja vaivaa sen hoitamiseen partaöljyllä, balsamilla ja oikealla shampoolla, miksi heittäisi kaiken hukkaan jättämällä parran siistimättä? Mene parturiin.

Dashtin veljekset antavat neuvon kaikkien partureiden puolesta. “Älä yritä tasoittaa partaa kotona. Mitä enemmän koetat muotoilla partaa itse, sitä hankalampaa parturin on korjata tilanne.

Sinun tehtäväsi on hoitaa ihoasi ja partakarvojasi. Parturi pitää huolen muusta. Hyvä parturi käyttää partaveistä, koska sen avulla on helpompi tehdä linjoja ja saada aikaan juuri halutunlainen lopputulos.”

Te kysyitte – parturi vastaa

Miksi mennä parturiin? Mitä parturi tekee, mihin itse ei pysty?

“Parturi osaa neuvoa. Internetistä ei saa henkilökohtaista opastusta. Omalle ihotyypille ja parralle räätälöidyillä hoito-ohjeilla on ratkaiseva merkitys.

Me työskentelemme miesten kanssa kaiket päivät ja tiedämme, mikä toimii ja mikä ei. Voit luottaa siihen, että parturi tuntee tuotteet ja tekniikat ja opastaa, miten hoidat ja ylläpidät partaasi oikein.

Tavallaan parturia voi verrata lääkäriin. Jos olet kipeä, et etsi netistä, mitä umpisuolelle voi tehdä, vaan menet ammattilaiselle. Parran kanssa on sama juttu. Olet kasvattanut partaa vaivalla. Älä pilaa hommaa luottamalla parin sekunnin nettihakuun. Etsi hyvä parturi ja varaa aika, niin parturi tekee työnsä.

Älä vain nyökyttele ja myöntele, kun neuvomme. Kuuntele ohjeitamme ja seuraa niitä.”

Mitä parturilta voi oppia?

“En jaa kaikkia parturin niksejä, mutta voin kertoa kaksi mullistavaa vinkkiä.

Käytämme hoitotuotteita eri tavalla kuin ehkä luulet. Olemme huomanneet, että asiakkaat annostelevat tuotetta liikaa, jolloin sitä kuluu hukkaan.

Otetaan esimerkiksi partaöljy. Käytämme 1-2 tippaa partaöljyä, jonka hieromme ihoon. Partavahaa riittää peukalonkynnen kokoinen määrä. Olennaista on se, miten tuotetta käyttää, ei määrä. Kiinnitä asiaan huomiota, kun istut parturin tuolissa.

Toinen vinkki on hoitaa ihoa alusta asti. Moni ajaa partansa pois, koska hoitamaton parta kutisee.

Jos hoidat partaa alusta asti, sitä ei tarvitse ajaa pois myöhemmin. Huolehdi, että parran alla oleva iho on pehmeä. Iho parran alla ei saa paljon ilmaa, joten se tarvitsee oikeanlaisia hoitotuotteita pitämään sen hyvinvoivana."

Jos haluaa kasvattaa hienon parran, mitä vaiheita ei kannata jättää väliin?

“Olipa sinulla partaa tai ei, sinun kannattaa käyttää kosteusvoidetta. Oikeanlainen kosteusvoide ei ole rasvainen eikä tuki ihohuokosia. Jos voide suojaa lisäksi auringolta, vielä parempi.

Jos kasvatat partaa, käytä partaöljyä. Emme voi painottaa kylliksi, miten tärkeää se on. Partaöljy on parasta!”

Voiko partaöljyä käyttää päivittäin?

“Voi käyttää ja pitää käyttää. Jätä partaöljy väliin niinä päivinä, kun haluat kutisevan ja ärtyvän parran."

Onko vinkkejä niille, joilla on kihara parta? Miten kihara parta suoristetaan?

“Miksi haluaisit suoristaa partasi? Jos sinua on onnistanut ja olet saanut kiharan parran, mahtava juttu. Pienemmät kiharat voivat saada parran näyttämään tuuheammalta ja trendikkäämmältä. Pidä parta pehmeänä parranhoitotuotteilla ja varmista, että parran muoto sopii kasvoihisi.”

Pitäisikö useampien miesten kasvattaa parta?

“Me olemme tietysti sitä mieltä. Parta tuo ulkonäköön miehekkyyttä. Parta osoittaa, että olet tarpeeksi kypsä käyttämään aikaa ja vaivaa siitä huolehtimiseen.

Totta kai parrattomatkin miehet voivat näyttää miehekkäiltä. Mutta kun he kasvavat aikuisiksi, he saattavat toivoa kasvattaneensa parran.”

Saako harjaaminen parran kasvamaan nopeammin?

“Harjaaminen levittää karvoihin luonnollisia öljyjä ja parantaa kasvojen verenkiertoa, mutta ne eivät kuitenkaan auta kasvattamaan partaa yhdessä yössä. Meillä ei ole taikaharjoja, jotka saavat parran kasvamaan vauhdilla. Kampaaminen ja harjaaminen voivat saada parran näyttämään tuuheammalta ja siistimmältä ja tekevät parrasta paremman näköisen.”

Dashtin veljekset esittelyssä

Dashtin veljesten parturiliike The Dashtis on yksi Tanskan suosituimmista. Vuonna 2010 perustettu parturiliike edustaa klassista parturityyliä, joka on päivitetty nykypäivään. Veljekset ovat Iranin kurdeja, jotka ovat kotiutuneet Tanskaan.

Dashtin veljeksillä on yli 21 vuotta työkokemusta partureina. He ovat ylpeitä teknisestä taituruudestaan ja kyvystään saada jokainen mies (ja parta) näyttämään uskomattoman hyvältä.

Aiheeseen liittyviä tuotteita

Kokonaisia parranhoitosettejä