365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Kalvosinnapit – kattava opas

Lue, mitä kalvosinnapeista tulee tietää aina materiaaleista lukitusmekanismeihin, miten niitä käytetään ja yhdistellään asuihin ja kaikki siltä väliltä. Opit kaiken tämän vartissa.

Kalvosinnapit ovat pieniä koristeellisia asusteita, joilla kiinnitetään kauluspaidan pitkät hihansuut eli kalvosimet toisiinsa. Oletpa sitten etsimässä aivan ensimmäisiä kalvosinnappejasi tai haluat piristää kokoelmaasi, tämän oppaan avulla tutustut erilaisiin kalvosinnappeihin ja niiden materiaaleihin sekä myös siihen, miten niitä käytetään ja yhdistellään.

1 Kalvosinnapit – kattava opas1.1 Kalvosinnappien osat1.2 Kalvosinnappimallit1.3 Kalvosinnappien perusmateriaalit1.4 Kalvosinnappien koristemateriaalit1.5 Näin kiinnität kalvosinnapit1.6 Kalvosinmallit1.7 Kalvosinnappien sovittaminen asukokonaisuuteen1.8 Milloin käyttää mitäkin?1.9 Kalvosinnappien puhdistaminen1.10 Näin säilytät kalvosinnappeja1.11 Bileversio eli kalvosinnappien historia pähkinänkuoressa1.12 Kysymyksiä ja vastauksia

Kalvosinnappien osat

Keskitytäänpä hetkeksi teknisiin asioihin. Kalvosinnappien osien tunteminen ei pelkästään saa sinua kuulostamaan fiksulta illallisjuhlissa, vaan se myös auttaa sinua ymmärtämään, miten kalvosinnapit toimivat ja saavat sinut näyttämään huolitellulta.

1. Etupinta on kalvosinnapin yläosa, jossa voi olla koristekuviointi, jalokivi tai korukivi tai muuta edustavaa materiaalia.

2. Tolppa kulkee kalvosinnapeille tarkoitettujen reikien läpi ja on kiinni tapissa.

3. Tappi on kalvosinnapin alin osa, joka kääntyy 90 astetta ja lukkiutuu paikalleen. Se estää kalvosinnappia putoamasta kalvosimen rei'istä.

Joissakin kalvosinnappimalleissa kuten ketjullisissa kalvosinnapeissa, pallonmuotoisissa kalvosinnapeissa ja silkkisolmuissa ei ole tappeja ja suoria tolppia, vaan ketju, kaareva tolppa tai nauha kiinnitysmekanismina, ja niiden ylä- ja alaosa ovat keskenään samankaltaisia.

Kalvosinnappimallit

Kaikki kalvosinnapit liittävät kauluspaidan hihansuut eli kalvosimet yhteen. Mutta aivan vastaavasti kuin on olemassa useampi kuin yksi tapa pukeutua pukuun tai valmistaa olutta, erilaiset kalvosinnapit kiinnittävät kalvosimet eri tavoin.

Katsotaan, millaisia tapoja on olemassa ja mitä sinun kannattaa tietää, kun valitset itsellesi oikeanlaisia kalvosinnappeja.

Valastaustaiset kalvosinnapit

Nämä kalvosinnapit ovat saaneet nimensä valaanpyrstön muotoisesta tapistaan. Ne ovat sekä käytännöllisiä että suosittuja.

Käytä valastaustaisia kalvosinnappeja kääntämällä tappi pystysuoraan asentoon yhdensuuntaisesti tolpan kanssa ja sujauta se kalvosimen napinreikien läpi. Lukitse kalvosinnappi helposti kääntämällä tappi takaisin kohtisuoraan tolpan kanssa, ja kalvosinnappisi pysyy mukavasti paikallaan.

 • Hyvä puoli: Yleinen ja suosittu
 • Hyvä puoli: Helppokäyttöinen
 • Hyvä puoli: Edullinen
 • Huono puoli: Ei aina kestä

Valastaustaiset kalvosinnapit valmistetaan sarjatuotantona, joten ne ovat edullisia. Ne on myös erittäin helppo sujauttaa kalvosinten reikien läpi kalvosinten kiinnittämiseksi yhteen. Mallin ongelmana kuitenkin on, että se voi mennä lopulta rikki. Kestävyys on kiinni kalvosinnappien laadusta ja käytön määrästä. Lisäksi toisin kuin muissa kalvosinnappimalleissa vain etupuoli on edustavan näköinen.

Luotitaustaiset kalvosinnapit

Luotitaustaiset kalvosinnapit kuulostavat vempaimilta, joita käytetään eeppisessä toimintaelokuvassa: viimeisessä kohtauksessa, kun sankari ja pahis ovat käyttäneet kaikki ammuksensa ja sankari on lyöty, hän tarttuukin kalvosinnappiinsa, vetää luodin ulos, lataa aseensa ja pam!

Mutta ne eivät ole sellaisia. Sen sijaan niissä on luodin muotoinen tappikiinnitysmekanismi, joten siitä nimi.

 • Hyvä puoli: Yleinen ja suosittu
 • Hyvä puoli: Helppokäyttöinen
 • Hyvä puoli: Edullinen
 • Huono puoli: Ei aina kestä

Käytä luotitaustaisia kalvosinnappeja asettamalla tappi yhdensuuntaisesti tolpan kanssa. Sujauta se kalvosimen reikien läpi ja käännä tappi takaisin paikalleen.

Luotitaustaiset kalvosinnapit valmistetaan sarjatuotantona, joten ne ovat edullisia. Mutta sulkemismekanismin jatkuva kuormitus voi johtaa niiden vioittumiseen riippuen siitä, kuinka usein niitä käytetään ja miten hyvin ne on valmistettu.

Nappimalliset kalvosinnapit

Kuten nimestäkin käy ilmi, ne näyttävät tavallisilta neppareilta tai napeilta, joten ne kiinnittävät vähemmän huomiota kuin näyttävämmät mallit.

Molemmat puolet ovat edustavia.

 • Hyvä puoli: Klassinen tyyli
 • Hyvä puoli: Koristelu molemmilla puolilla
 • Hyvä puoli: Kestävä
 • Huono puoli: Ei yhtä helppo pukea

Käytä nappimallisia kalvosinnappeja kallistamalla alinta osaa sivulle niin, että se on 90 asteen kulmassa kalvosimen reikiin nähden. Sujauta se läpi ja suorista uudestaan eli suunnilleen samalla tavalla kuin napittaisit paidan.

Nappimalliset kalvosinnapit ovat yleensä kestäviä, koska niissä ei ole liikkuvia osia. Ne ovat itse asiassa lähes ikuisia. Koska niiden molemmat puolet ovat koristeellisia, tyylitietoisuutesi välittyy silloinkin, kun hihansuiden toinen puoli näkyy. Nappimallisissa kalvosinnapeissa on myös klassista viehätystä.

Ketjulliset kalvosinnapit

Ketjulliset kalvosinnapit ovat yksi vanhimmista kalvosinnappimalleista. Niitä on käytetty jo ennen teollista vallankumousta. Niissä on yleensä kaksi samanlaista osaa, jotka on kiinnitetty toisiinsa ketjulla.

Käytä ketjullisia kalvosinnappeja yksinkertaisesti pujottamalla toinen puoli kalvosimen läpi sopivassa kulmassa ja suoristamalla se sen jälkeen.

 • Hyvä puoli: Perinteinen tyyli
 • Hyvä puoli: Molemmat puolet ovat koristeellisia
 • Huono puoli: Ei istu tiukasti
 • Huono puoli: Ei niin helppo kiinnittää

Ketjulliset kalvosinnapit eivät istu yhtä tiukasti kuin muut, joten tyyli näyttää erilaiselta. Kalvosinnappien molemmat puolet ovat koristeellisia.

Pallomaiset kalvosinnapit

Näiden takaosassa on suurehko pallo, joka on kiinni etuosassa joko ketjulla tai kaarevalla tolpalla.

Käytä pallomaisia kalvosinnappeja kallistamalla pienempää puolta ja työntämällä se kalvosimen reikien läpi ennen suoristamista.

 • Hyvä puoli: Klassinen
 • Hyvä puoli: Käytännöllisesti katsoen mahdoton hajottaa
 • Huono puoli: Ei niin helppo kiinnittää

Pallomaiset kalvosinnapit ovat malliltaan perinteisemmät ja kestävät pitkään, koska niissä ei ole liikkuvia osia. Ne ovat kuitenkin vaikeampia kiinnittää kuin monet muut kalvosinnappimallit.

Lukittuvat kaksinkertaiset kalvosinnapit

Nämä ovat luultavasti nykyaikaisimmat kalvosinnapit. Ne kiinnitetään innovatiivisella mekanismilla, joka muistuttaa rannekellon kiinnitystapaa.

Kiinnitä kaksinkertaiset kalvosinnapit varmistamalla, että kalvosinnappi on saranoitu lappeelleen. Työnnä se sitten kalvosimen reikien läpi, avaa se uudelleen ja kiinnitä.

 • Hyvä puoli: Nykyaikainen
 • Hyvä puoli: Kiinnittyy hyvin
 • Huono puoli: Kiinnittäminen vaatii hieman harjoittelua

Lukittuvia kaksinkertaisia kalvosinnappeja on helppo ja nopea käyttää, kun on ymmärtänyt, miten ne kiinnitetään. Molemmat puolet ovat identtiset, jolloin kumpikin puoli on kiinnostavan näköinen. Kalvosinnapit näyttävät moderneilta eivätkä välttämättä toimi perinteisemmässä asukokonaisuudessa.

Silkkisolmut

Nämä kalvosinnapit on valmistettu kokonaan silkistä. Niissä on kaksi samanlaista solmua, jotka on kiinnitetty toisiinsa punoksella. Silkkisolmut ovat värikkäitä ja leikkimielisiä. Ne sopivat rentoihin tilanteisiin mutta eivät missään tapauksessa erittäin muodollisiin tilaisuuksiin tai liike-elämän kokoontumisiin, kun haluaa antaa ammattimaisen vaikutelman.

Käytä silkkisolmuja työntämällä jompikumpi solmuista - molemmat puolet ovat melkein samanlaiset - kalvosimen reikien läpi.

 • Hyvä puoli: Epävirallinen
 • Hyvä puoli: Edullinen
 • Huono puoli: Ei kestä yhtä kauan kuin muut

Nämä ovat kaikista edullisimpia ja rennoimpia kalvosinnappeja. Kääntöpuoli on, etteivät ne tavallisesti kestä kovin kauan eivätkä ne sovi tilaisuuksiin, joissa pukukoodina on tumma puku. Voit myös olla varma, ettei niitä jätetä perinnöksi.

Kalvosinnappien perusmateriaalit

Aivan kuten muitakin miesten koruja ja asusteita myös kalvosinnappeja valmistetaan monista erilaisista materiaaleista.

Tarkastellaan yleisimpiä materiaaleja. Mainittakoon, että kaikkia alla olevia materiaaleja voi myös käyttää eri materiaalista valmistettujen kalvosinnappien etupinnalla. Ruostumattomasta teräksestä valmistetussa kalvosinnapissa voi siis olla mistä tahansa muusta materiaalista tehty upotus.

Ruostumattomasta teräksestä tehdyt kalvosinnapit

Ruostumattoman teräksen päivänselvä ja houkutteleva etu on tietenkin se, ettei se ruostu. Lisäksi ruostumattoman teräksen hohtavan harmaa sävy jää väriympäyrän ulkopuolelle ja on siksi helppo sovittaa yhteen kaiken kanssa. Se on siis turvallinen vaihtoehto.

Mallista riippuen ruostumaton teräs on tyyliltään puhdas, miltei teollinen. Se viestii, ettei se ole tullut haaskaamaan aikaa vaan haluaa saada hommat hoidettua. Ruostumaton teräs on erittäin kestävää. Jos mahdollista, valitse aina kirurginen ruostumaton teräs, koska se on hypoallerginen materiaali.

Titaaniset kalvosinnapit

Titaani on nimetty mytologisten titaanien mukaan. Se on erittäin kestävä ja bioyhteensopiva metalli.

Titaani on melko uusi metalli korujen valmistuksessa. Siksi se näyttääkin modernilta, mikä heijastuu suurimpaan osaan siitä tehtyihin koruihin. Kuten ruostumatomassa teräksessä ja hopeassa titaanissakin on neutraali harmahtava sävy, joka jää väriympyrän ulkopuolelle ja on siten on helppo yhdistää muuhun pukeutumiseen.

Platinaiset kalvosinnapit

Platina on hopeanvalkoinen jalometalli, jota usein käytetään miesten koruissa. Platina on hypoallerginen eikä se tummu hopean tavoin.

Se näyttää kauniilta kiillotettuna. Muiden hopeanväristen metallien tavoin platinaakin on helppo yhdistellä pukeutumisessa.

Kupariset kalvosinnapit

Kuparissa on kauniin lämmin sävy. Se on tummempaa kuin kulta eikä näytä yhtä muodolliselta. Kupariset kalvosinnapit eivät ole yhtä yleisiä kuin hopeiset tai kultaiset.

Kuparin kellanpunainen sävy pitää osata yhdistää asuun. Puhdas kupari patinoituu ajan myötä, eli se tummuu ja siihen voi jopa ilmestyä vihreitä läikkiä. Se antaa kuparille erityistä vintage-henkisyyttä, josta joko pitää tai sitten ei.

Pronssiset kalvosinnapit

Vaikka pronssi ei olekaan yhtä punaista kuin kupari, siinä on lämmin värisävy. Se on väriltään kullan ja kuparin välissä.

Kuparin lailla pronssi tummuu ja patinoituu, joten sen yhdistäminen asuun vaatii suunnittelua.

Sterling-hopeiset kalvosinnapit

Hopea muistuttaa ruostumatonta terästä mutta on sävyltään aavistuksen verran lämpimämpää. Sitä on käytetty paljon kauemmin kuin ruostumatonta terästä, ja sitä on aina pidetty osoituksena tyylikkyydestä ja hyvästä mausta.

Hopeakin on väriympyrän ulkopuolella ja siksi erittäin helppo yhdistää pukeutumiseen, joten sen käyttäminen jo omistamiesi kauluspaitojen ja pukujen kanssa ei ole hankalaa. Valitse mieluummin sterling-hopea kuin aito hopea. Sterling-hopea on kiiltävämpää, kirkkaampaa, lujempaa ja säilyy kirkkaana pitempään.

Kultaiset kalvosinnapit

Kulta on aina symboloinut kantajansa asemaa ja menestystä. Kultaiset kalvosinnapit ovat vaikuttava valinta. Toisin kuin hopea kulta on sävyltään keltaista pikemmin kuin neutraalia, ja siten sen yhdistäminen pitää tehdä ajatuksella.

Kultaisia kalvosinnappeja tulisi käyttää tilanteissa, joissa haluaa tehdä suuren vaikutuksen, esimerkiksi tärkeissä liiketapaamisissa, häissä tai muissa erittäin muodollisissa tapahtumissa.

Metalliseoksesta tehdyt kalvosinnapit

Eri metallien sekoituksesta tehdyt kalvosinnapit on usein kiillotettu näyttämään hopealta tai ruostumattomalta teräkseltä, mutta ne on voitu viimeistellä myös kullanväriksi. Materiaalien suuren määrän ja massatuotannon vuoksi metalliseoksista valmistetut kalvosinnapit ovat hyvin edullisia.

Jos budjetissasi ei ole tilaa kalliille kalvosinnapeille tai olet vasta aloittelemassa kalvosinnappien käyttöä, metalliseoksesta tehdyt kalvosinnapit ovat mainio tapa testata vettä ennen syvemmälle sukeltamista.

Silkkiset kalvosinnapit

Silkki on proteiinikuitu, joka on tehty silkkiperhosen toukan koteloista. Silkkiä voidaan värjätä monen väriseksi, ja se sopii epävirallisempiin tilanteisiin kuten toimistoon tai muuhun tilaisuuteen, jossa haluaa näyttää hyvältä mutta ei heijastaa valtaa tai asemaa.

Silkki voi purkaantua eikä ei kestä yhtä kauan kuin muut materiaalit. Toisaalta se on erittäin edullista.

Kalvosinnappien koristemateriaalit

Nyt, kun tunnemme kalvosinnappien perusmateriaalit, tutustutaan materiaaleihin, joita käytetään kalvosinnappien etupinnoilla.

Kangas

Kankaisissa kalvosinnapeissa on joko luoti- tai valastausta ja kankainen etupinta.

Kangas tekee tyylistä rennon ja sopii loistavasti epävirallisiin tilaisuuksiin.

Emaali ja lasi

Perinteisesti emaliset ja lasiset kalvosinnapit tehdään lisäämällä käsin hienoksi jauhettua värillistä lasia haluttuun malliin. Kalvosinnappi laitetaan uuniin ennen kuin toinen kerros lisätään. Prosessi toistetaan useita kertoja. Kalvosinnappi viimeistellään kiillottamalla, mikä tekee pinnasta erittäin kiiltävän ja hyvännäköisen. Koska emalisia ja lasisia kalvosinnappeja on kaiken värisiä ja kuvioisia, niiden sopivuus eri asuihin on yksilöllistä. On kustakin mallista kiinni, sopiiko emalinen tai lasinen kalvosinnappi muodolliseen tilaisuuteen.

Koska laadukkaiden kalvosinnappien emalipintojen tekeminen on työlästä, se näkyy myös hintalapussa. Valitse pari, johon olet tyytyväinen vuosien ajan. Tai sellaiset kalvosinnapit, jotka poikasi tai pojanpoikasi mielellään perisivät jonain päivänä.

Jalokivet ja puolijalokivet

Kalvonsinnappien etupintaa voi koristaa mikä tahansa kivi ylellisistä rubiineista ja smaragdeista helposti saatavilla oleviin puolijalokiviin.

Syvyyden ja kiillon lisäksi eri kivillä on omat värinsä, mikä kannattaa ottaa huomioon, kun miettii kalvosinnappien sopimista asuun. Jos et ole herttua tai piispa, käytä harkintaa ennen kuin pukeudut huomattavan kimalteleviin kalvosinnappeihin.

Puu

Puu on väriltään lämmin ja maanläheinen, ja siinä on aina ainutlaatuinen puunsyiden muodostama kuviointi. Puiset kalvosinnapit tai kalvosinnapit, joiden etupinta on puinen, ovat hieno tapa lisätä metsurihenkistä fiilistä puoliviralliseen asukokonaisuuteen.

Ne ovat myös erinomainen tapa tuoda esille kapinallisuutta ja henkilökohtaista tyyliä. Toisin kuin klassisemmat materiaalit puiset kalvosinnapit ovat melko moderneja. Jos ne yhdistetään oikein, ne tuovat pukeutumiseen huomiota herättävää kontrastia. Se ei ole kuitenkaan aina hyvä asia muodollisissa tilanteissa.

Nahka

Nahassa on maskuliinista ja karua vetovoimaa. Nahkaiset kalvosinnapit ovat mahtava tapa ilmaista persoonallisuutta.

Puun tavoin nahkakin on modernimpi valinta. Nahkaiset kalvosinnapit viimeistelevät rennosti omaperäisemmät asukokonaisuudet mutta eivät ole varma valinta tilaisuuksiin, joiden pukukoodina on tumma puku.

Helmiäinen

Helmiäisestä tehdyt kalvosinnapit ovat perinteinen herrrasmiehen valinta. Ne on valmistettu eräiden nilviäisten kuoren kauniista sisäpinnasta, joka loistaa sateenkaaren väreissä.

Hienot helmiäisestä tehdyt kalvosinnapit yhdistettynä sulavalinjaiseen pukuun antavat vahvan ja ajattoman vaikutelman. Ne ovat myös juuri sellaisia kalvosinnappeja, joita vaalitaan ja jotka periytyvät sukupolvelta toiselle.

Näin kiinnität kalvosinnapit

Tässä on ohjeet niille, jotka eivät tiedä, miten kalvosinnapit kiinnitetään.

 1. Aloita paidasta, jossa on taittamattomat ja erityisen pitkät ranskalaiset kalvosimet.
 2. Taita ranskalainen kalvosin kaksin kerroin.
 3. Käännä kalvosinnapin tappi pystysuoraan asentoon ja liu'uta se kahden ensimmäisen kangaskerroksen läpi.
 4. Liu'uta kalvosinnappi kahden jäljellä olevan kangaskappaleen läpi. Kaikkiaan siis neljän kerroksen läpi.
 5. Käännä tappi takaisin.
 6. Ole ylpeä ja nauti. Olet valmis.

Kalvosinmallit

Jotta elämäsi helpottuisi, seuraavista kuvista näkyy kirjaimellisesti kaikki olemassa olevat erilaiset kalvosinmallit. Hyvä on, ei välttämättä, mutta emme ainakaan löytäneet enempää. Lue tämä nopeasti läpi, niin tiedät tarkalleen, missä kalvosimissa voi käyttää kalvosinnappeja ja missä ei.

Yksinkertaiset kalvosimet eli tynnyrikalvosimet

Tavallisissa kauluspaidoissa on useimmiten yksinkertaiset kalvosimet, joissa on yleensä 1-3 nappia. Yksinkertaisissa kalvosimissa ei voi käyttää kalvosinnappeja.

Yksinkertaisia kalvosimia on vähintään yhdeksän eri mallia

 1. Kahden napin suorakulmainen kalvosin (1-3 nappia)
 2. Kahden napin kulmikas kalvosin (1-3 nappia)
 3. Kahden napin pyöristetty kalvosin (1-3 nappia)
 4. Mannermainen kalvosin (sama malli löytyy myös ranskalaisesta kalvosimesta, katso alta)
 5. Kirjekuorikalvosin
 6. Kartiokalvosin
 7. Napolilainen kalvosin
 8. Kaistalekalvosin
 9. Italialainen kalvosin

Ranskalaiset kalvosimet

Ranskalaiset kalvosimet ovat kaksi kertaa pitempiä kuin tavalliset kalvosimet, ja ne taitetaan toisensa päälle. Niissä ei ole koskaan nappeja, vaan ne kiinnitetään aina kalvosinnapeilla. Perinteisesti ne sidottiin nauhoilla, ja kuninkaallisilla sekä papistolla saattoi olla myös puhvihihat. Ennen ranskalaisia kalvosimia käytettiin ainoastaan takkien kanssa, mutta nykyään kauluspaitaa, jossa on ranskalaiset kalvosimet, voi käyttää sellaisenaankin.

Nimen perusteella voi veikata, että ranskalaisilla kalvosimilla on jotain tekemistä Ranskan kanssa, mutta se ei ole olennaista. Pointti on tämä: kun kalvosimen yhteydessä mainitaan ranskalainen, se on tarkoitettu käytettäväksi kalvosinnappien kanssa.

On olemassa neljä erilaista ranskalaista kalvosinmallia

 1. Ranskalainen suorakulmainen kalvosin
 2. Ranskalainen kulmikas kalvosin
 3. Ranskalainen pyöristetty kalvosin
 4. Ranskalainen mannermainen kalvosin

Erikoiskalvosimet

On siis yksinkertaisia kalvosimia, ranskalaisia kalvosimia ja lisäksi niitä, jotka eivät kuulu kumpaankaan ryhmään.

Ensimmäinen niistä on muunnettava kalvosin, jota voi käyttää tilanteen mukaan joko kalvosinnappien kanssa tai ilman.

Toinen on yksinkertaisesta kalvosimesta itse tehty kalvosin, jossa voi käyttää kalvosinnappeja. Ratkaisu ei ole ihanteellinen, mutta jos todella haluat käyttää kalvosinnappejasi, se voi olla hyvä vaihtoehto. Anna kuitenkin muutokset räätälin tehtäväksi.

On olemassa kaksi erilaista erikoiskalvosinta

 1. Muunnettava kalvosin
 2. Itse tehty "ranskalainen kalvosin"

Kalvosinnappien sovittaminen asukokonaisuuteen

Kun sovitat kalvosinnappeja yhteen muun asusi kanssa, mieti väriä, muotoilua ja tilanteen muodollisuutta.

Kuten jo aiemmin mainittiin, pelkistetyt kalvosinnapit, joissa on vain yhtä neutraalia väriä kuten mustaa, valkoista, harmaata, beigeä tai hopeaa, on helppo yhdistää miltei minkä tahansa kanssa, koska värit ovat väriympyrän ulkopuolelta.

Jos päädyt kuitenkin johonkin muuhun, vilkaistaanpa joitakin vaihtoehtoja.

Pelaa varman päälle

Jos haluat pelata varman päälle, tarkista, että kalvosinnappiesi väri sopii jonkin toisen kantamasi vaatekappaleen tai kenties jopa niiden kaikkien kanssa yhteen. Eli jos sinulla on sininen solmio, takki ja housut, kyllä, valitse kivat siniset kalvosinnapit.

Kannattaa aina tarkistaa, että asun metallit sointuvat yhteen. Yllä olevassa kuvassa sormus, rannekoru, kello, kalvosinnapit ja solmioneula ovat kaikki kullanvärisiä.

On hyvä ottaa huomioon myös kalvosinnappien tyyli ja tilaisuuden muodollisuus. Vaikka omistaisitkin timanttiset kalvosinnapit, ne eivät ole paras valinta grillikutsuille. Itse asiassa timanttisia kalvosinnappeja pitäisi käyttää ainoastaan iltajuhlissa, ei koskaan päivällä. Ei varmaan myöskään pitäisi pukea pääkallokoristeisia kalvosinnappeja häihin. Muista aina hyvä maku.

Yhdistele vastakohtia

Jos tunnet olosi itsevarmaksi, vastakohtien yhdistely on loistava tapa lisätä pukeutumiseen näyttävyyttä. Onko pukusi sininen? Yhdistä siihen punaiset kalvosinnapit. Voit myös leikitellä tummemmilla ja vaaleammilla sävyillä: yhdistä laivastonsininen takki vaaleansinisten kalvosinnappien kanssa.

Hulluttele

Moitteeton tumma puku pääkalloaiheisiin kalvosinnappeihin yhdistettynä voi vangita katseet, mutta se vaatii myös rohkeutta. Tee mitä haluat. Hulluttele. Päätät itse, mikä yhdistelmä toimii ja mikä ei. Jos itse olet tyytyväinen tyyliisi eikä tarkoituksesi ole herättää paheennusta, homma todennäköisesti toimii.

Minkälaiset kalvosinnapit sopivat valkoiseen kauluspaitaan?

Valkoinen on neutraali väri, joten voit vapaasti kokeilla erilaisia värejä ja kuviointeja. Muista kuitenkin, että asun metallien tulee olla keskenään samanvärisiä – jos kellosi on hopeanvärinen, valitse hopeanväriset kalvosinnapit.

Mitkä kalvosinnapit sopivat sinisen kauluspaidan kanssa?

Sinisen paidan kanssa suosittelemme hopeanvärisiä kalvosinnappeja, joissa on lisäksi säväys sinistä.

Minkälaiset kalvosinnapit yhdistää vaaleanpunaiseen kauluspaitaan?

Kun kauluspaita on vaaleanpunainen, valitse moniväriset kalvosinnapit, joissa on mukana vaaleanpunaista, tai pitäydy pelkistetyssä tyylissä pukemalla hopeanväriset kalvosinnapit.

Mitkä kalvosinnapit pukea mustan kauluspaidan kanssa?

Miltei mitkä tahansa kalvosinnapit sopivat mustaan paitaan, mutta ei voi mennä vikaan kalvosinnapeilla, joiden värissä on kultaa.

Minkälaiset kalvosinnapit sopivat kuviolliseen kauluspaitaan?

Se on kiinni kuvioinnin väristä.

Jos haluaa pelata varman päälle, ehdotamme yksinkertaisia hopeanvärisiä kalvosinnappeja, koska hopea sopii yhteen useimpien värien ja kuvioiden kanssa. Kuten yleensäkin kalvosinnappeja valitessa varmista, että ne ovat samanvärisiä kuin muut ylläsi olevat metallit.

Miten sovittaa kalvosinnapit yhteen kullanväristen asusteiden kanssa?

Samanväristen metallien yhdistäminen on helppo tapa saada asukokonaisuus näyttämään siistiltä ja yhtenäiseltä.

Hopeaa ja kultaa yhdistävät kalvosinnapit sopivat kaikenvärisiin paitoihin eivätkä riitele kullanvärisen solmiopidikkeesi kanssa.

Miten ostaa kalvosinnapit lahjaksi?

Kalvosinnapit ovat loistava lahjaidea. Vaikka ne eivät ehkä sovi kaikille listasi lahjansaajille, tyylitietoinen mies osaa arvostaa näkemääsi vaivannäköä täydellisten kalvosinnappien löytämiseksi.

Kun olet ostamassa kalvosinnappeja lahjaksi, mieti ensin, minkä värinen lahjansaajan kello on. Jos hänellä on kullanvärinen rannekello, osta kullanväriset kalvosinnapit. Sama pätee hopeiseen kelloon, eli valitse silloin hopeanväriset kalvosinnapit.

Kalvosinnappien värien sovittaminen saajan kellon väriin on helpoin tapa varmistaa, että saaja myös käyttää saamiaan kalvosinnappeja. Värin päätettyäsi voit valita niin huomiota herättävät tai hienovaraiset kalvosinnapit kuin haluat – valikoimaa löytyy joulupukin reestä Thorin vasaraan.

Ja jos haluat tehdä lahjastasi aivan erityisen, lisää kalvosinnappeihin oma kaiverrus. Tästä näet ideoita ja saat inspiraatiota kaiverrettavaan tekstiin.

Milloin käyttää mitäkin?

Kalvosinnapit voivat vaikuttaa huomaamattomalta tavalta ilmaista tyyliä. Kuitenkin tilaisuudessa, jossa jokaisella on puku ja solmio, kalvosinnapeilla voi tehdä lähtemättömän vaikutuksen.

Töissä

On olemassa monta tapaa tienata leipänsä. Pukeutumisesi voi olla merkittävässä osassa niin aloittelevassa rennossa yrityksessä kuin monikansallisten jättien kokoushuoneissakin ja määrittää, saatko tehtyä kauppoja, kunnioitetaanko sinua vai eikö oteta vakavasti. Miten pukeudut kertoo sinusta paljon.

Jos olet iso kiho, voit pukeutua miten haluat. Mutta ei ole olemassa parempaa tapaa kertoa kaikille, kuka on pomo, kuin käyttää klassisia hopeisia tai kultaisia kalvosinnappeja, joiden koristeena on helmiäistä tai jalokiviä.

Jos et ole huipulla, säästä kalvosinnapit erikoistilanteisiin kuten asiakastapaamisiin, konferensseihin ja muihin tärkeisiin liiketapaamisiin. Tiedä paikkasi: älä astele sisään safiirikoristeisten kalvosinnappien kanssa ja haasta tyylilläsi pomoa.

Jos teet luovaa työtä, kalvosinnapit ovat upea tapa tuoda esille omalaatuisuutesi. Vaihtoehtoja löytyy legoista Star Warsiin ja korttipakkaan, joten jos et vielä ole löytänyt kalvosinnappeja, jotka puhuttelevat juuri sinua, et ole etsinyt tarpeeksi.

Jos työympäristösi on rento, tyylikkäät silkkisolmut tai pelkistetyt kalvosinnapit toimivat hyvin.

Tilaisuuksissa, joissa pukukoodi on tumma puku

Jos olet menossa häihin, gaalaan, vastaanottoon, juhliin tai tanssiaisiin, sinun odotetaan pukeutuvan parhaimpiisi. Kalvosinnapit ovat komea tapa viimeistellä puku hienostuneesti. Jos tilaisuus ei erityisesti edellytä leikkisää pukeutumista, vältä ase- ja pinup-tyttökuvioisia kalvosinnappeja tai silkkisolmujen kaltaisia epämuodollisia malleja.

Valitse klassikko: hopeaa, kultaa, tyylikästä emalia, helmiäistä, kiviä ja niin edelleen.

Rennommissa tilaisuuksissa

Illanistujaiset ja juhlat ovat mahtavia tilaisuuksia esitellä ainutlaatuista tyyliäsi. Tämä on mahdollisuutesi pukea pääkallo- tai meriteemaiset kalvosinnapit tai leikitellä puulla, nahalla tai erikoisuuksilla.

Oikeanlaiset kalvosinnapit voivat saada aikaan mielenkiintoisen keskustelun. Pidä hauskaa!

Kalvosinnappien puhdistaminen

Jotta kalvosinnapeista voi nauttia koko elämän ajan, niitä on puhdistettava ja säilytettävä oikein. Helpoin tapa puhdistaa kalvosinnapit on käyttää pätevän kultasepänliikkeen ammattitaitoista palvelua. Jos kuitenkin haluaa tehdä työn itse, kivettömien metalliesineiden puhdistukseen tarvitaan vain vettä, mietoa pesuainetta, pehmeäharjaksinen hammasharja ja kuivaamiseen puuvillakangasta.

Pehmeä korunkiillotusliina on myös edullinen ja tehokas tapa poistaa pienet tummentumat. Jos kalvosinnapeissasi on jalokiviä, pidä kosteus minimissä äläkä käytä hankausaineita, jotta kivet eivät naarmuunnu. Vetoperoksiidiin upotetut vanupuikot saavat korun taas kiiltämään. Puu- ja nahka-asusteita ei saisi kastella. Itse asiassa jos haluat, ettei nahka homehdu, sen ei pitäisi edes olla kosteissa tiloissa.

Näin säilytät kalvosinnappeja

Kun olet puhdistanut kalvosinnappisi, pohdi, miten säilyttäisit niitä. Ihanteellinen säilytyspaikka on kalvosinnappilaatikko, jossa ne pysyvät poissa lämmöstä ja suorasta auringonvalosta. Se estää myös hapettumista ja tummumista, joka aiheutuu reaktiosta hapen kanssa. Ihannetapauksessa jokaiselle parille on erillinen pehmustettu osasto, niin etteivät muut korut naarmuta niitä.

Älä säilytä kalvosinnappeja kosteissa tiloissa tai muovipusseissa, joiden kemialliset yhdisteet voivat saada kalvosinnapit tummumaan nopeammin. Asusteiden asianmukainen hoito kannattaa. Jotkut niistä ovat upeita perintökalleuksia seuraaville sukupolville. Haluathan poikiesi ja pojanpoikiesi olevan yhtä tyylikkäitä kuin sinäkin?

Bileversio eli kalvosinnappien historia pähkinänkuoressa

Paitoja on kätyettty jo yli 7000 vuotta eli suunnilleen siitä asti, kun kankaankudonta keksittiin. Kuitenkin vasta suhteellisen äskettäin paidasta on tullut koristeellinen.

Miksi paitoja alettiin käyttää?

Paidat olivat ennen alusvaatteita, jotka toimivat ihon ja ulkovaatteiden välissä estämässä vaatteita likaantumasta.

Silloin hihansuiden näyttäminen oli yhtä paha asia kuin jos olisi kulkenut sepalus auki.

Entä sen jälkeen?

Suunnilleen 1500-luvulla miehet alkoivat kiinnittää hihansuitaan kietomalla kapeita nauhoja tai nyöriä kalvosimen rei'istä.

Vasta 1700-luvun alkupuolella rohkeimmat ja tyylitietoisimmat herrasmiehet ryhtyivät käyttämään ketjullisia nappeja hihansuiden kiinnittämiseen. Usein näissä ketjullisissa kalvosinnapeissa oli kuuluisuuksien tai läheisten miniatyyrimuotokuva.

Paitojen hihansuista tuli jäykempiä, kun tärkkelys keksittiin 1800-luvun puolessa välissä. Se teki kalvosimien napittamisesta hankalaa, joten tilanne vaati uusia ratkaisuja.

Kalvosinnapit astuvat kuvaan

Kalvosinnapit ratkaisivat täydellisesti jäykistä kalvosimista aiheutuneen ongelman. Kun teollinen vallankumous alkoi, kalvosinnappien suosio räjähti*: jokainen keskiluokasta eliittiin käytti erimallisia ja erilaisista materiaaleista valmistettuja kalvosinnappeja.

Nykyään kalvosinnappeja käytetään useammissa tilanteissa kuin koskaan ennen. Meillä miehillä on taipumus suhtautua kalvosinnappeihin erittäin vakavasti tai leikkimielisesti. Ne ovat tapa tehdä vaikutus ja erottautua joukosta.

*Lukuun ottamatta lyhyttä suosionmenetystä, kun pikeepaita keksittiin 1920-luvulla.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi kalvosinnappeja käytetään?

Kalvosinnappeja käytetään kiinnittämään hihansuut paidoissa, joissa ei ole nappeja. Kalvosinnapit tekevät asusta juhlallisen.

Miten kalvosinnapit valitaan?

Kun valitset kalvosinnappeja, mieti, missä niitä on tarkoitus käyttää. Jos tarvitset kalvosinnapit häihin tai juhlaillalliselle, tavoittelemasi tyyli on arvokas ja juhlallinen. Hopea, kulta, helmiäinen, elegantit koru- tai jalokivet tai emali toimivat hyvin.

Jos kyseessä on ensimmäiset kalvosinnappisi, suosittelemme hopeisia malleja. Ne ovat varma valinta.

Laajentaessasi asustevalikoimaasi voit valita, mitä suinkin haluat. Pidä mielessä, etsitkö kalvosinnappeja rentoon vai muodolliseen tilaisuuteen.

Mihin kalvosinnapit kiinnitetään hihassa?

Varmista ensin, että paitasi on sellainen, jonka kanssa voi käyttää kalvosinnappeja, eli sellainen, jossa on ranskalaiset kalvosimet. Hihansuissa ei siis ole nappeja vaan kalvosinnapeille tarkoitetut reiät.

Tämän jälkeen taita hihansuut kaksinkerroin, nipistä ne yhteen ja tarkista, että reiät ovat samassa tasossa. Pujota sitten kalvosinnapin alaosa kaikkien neljän napinläven läpi, ennen kuin kiinnität sen.

Kalvosinnappien kiinnittäminen riippuu niiden mekanismista.. Voit lukea ylempää tarkempaa tietoa erilaisista kalvosinnapeista.  

Miten kalvosinnappeja ja irtonappeja käytetään smokin kanssa?

Katso vastaus kalvosinnappikysymykseen aiemmasta vastauksesta ("Mihin kalvosinnapit kiinnitetään hihassa").

Jos haluat käyttää irtonappeja smokkipaidan kanssa, aloita työntämällä napin koristeellinen puoli ensin taaemman ja sitten etummaisen reiän läpi. Voit jättää napit huomioimatta – niitä ei tarvita, jos käytät irtonappeja.

Millaisen paidan kanssa kalvosinnappeja käytetään?

Kalvosinnappeja käytetään perinteisesti kauluspaitojen kanssa, joissa on ranskalaiset kalvosimet.

Kalvosimia voi käyttää minkä tahansa kauluspaidan kanssa, jossa on kalvosimille tarkoitetut reiät joko nappien sijaan tai niiden lisäksi.

Voinko käyttää kalvosinnappeja työhaastattelussa?

Riippuu tilanteesta.

Mihin työhön haastattelu on? Mihin yritykseen haet? Onko kyseessä rento startup vai iso muodollinen yhtiö?

Jos haluat viestittää voimaa ja arvokkuutta, voit ilman muuta käyttää kalvosinnappeja lisäämään loistoa asuusi. Suosittelemme klassisia kalvosinnappeja, joissa on käytetty kultaa, hopeaa (tai muuta harmaansävyistä neutraalia metallia), helmiäistä tai hillittyjä kiviä.

Jos haet luovaan työhön, voit viestittää yksilöllisyyttäsi kalvosinnapeilla.

Joihinkin haastatteluihin kalvosinnapit ovat vähän liikaa, joten ole varovainen ja yritä hankkia hakemastasi paikasta ja yrityksestä mahdollisimman paljon tietoa auttamaan sinua päätöksessä. . 

Minkä kanssa kalvosinnappien pitäisi sopia yhteen?

Tähän ei ole mitään tiettyä sääntöä, mutta parista vinkistä on apua kalvosinnappeja pukiessa. Niin sanotut varmat valinnat.

Väriympyrän ulkopuoliset värit kuten valkoinen, harmaa, musta ja hopea on aina helpompi saada sopimaan yhteen asun kanssa.

Jos asussasi on muuta metallia, pidä huoli, että kaikki metalliset asusteet sopivat yhteen: esimerkiksi kullanvärinen kello ja solmioneula sopivat yhteen kullanväristen kalvosinnappien kanssa.