365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Solmioneulat - Paras oppaasi

Opit kaiken, mitä sinun tulee tietää solmioneuloista, solmiopidikkeistä ja solmiokoristeista. Materiaaleista siihen, miten käytät niitä oikein ja kaikesta siltä väliltä. Kaikki tämä 10 minuutissa.

Solmiopidike tai solmioneula on siisti ja tyylikäs metallinen asuste, joka kiinnittää solmion paitaasi. Oppaamme avulla opit käyttämään solmiokoristeita kuten solmiopidikettä/solmioneulaa (käytetään tässä artikkelissa vuorotellen) maksimoidaksesi niiden toimivuus ja koko asukokonaisuuden yleisvaikutelma.

1 Solmioneulat - paras oppaasi1.1 Miksi solmiopidikettä käytetään?1.2 Solmiokoristeiden tyypit1.3 Näin käytät solmiopidikettä1.4 Lisävinkit1.5 Solmiopidikkeissä käytetyt materiaalit1.6 Bileversio solmioneulojen historiasta1.7 Inspiraatio1.8 Loppusanat1.9 Kysymyksiä & vastauksia

Miksi solmiopidikettä käytetään?

Täytyykö solmiopidikettä käyttää? Ei. Mutta on olemassa monia hyviä syitä tehdä niin.

 • Se toimii.
  Solmioneula pitää solmiosi paikallaan koko päivän.
 • Se auttaa pitämään solmiosi puhtaana. Solmiosi ei enää ui spagetissasi, kun kosiskelet neitoa Kulkuri ja Kaunotar -tyyliin.
 • Se näyttää erittäin hyvältä ja kuten kaikki asusteet, se on fiksu tapa tuoda esille henkilökohtainen tyylisi. Kukapa ei haluaisi näyttää kuin suoraan GQ:n sivulta?
 • Se on edustava. Solmiokoristeet, joihin on suunniteltu logo tai tunnus, tuovat esille organisaation, harrastuksen, tiimin, aiheen tai yrityksen, jota tuet tai johon osallistut.
 • Se pitää solmiosi yläosan kohollaan, jos se on sinun tyylisi. Kun työnnät solmiota hieman ylöspäin ennen solmiopidikkeen kiinnittämistä, se löystyy muodikkaasti ja tunnet olosi vähemmän väkinäiseksi ja näytät mahtavalta.
 • Jos olkapääsi ovat epätasassa. Solmiopidike auttaa solmiotasi pysymään suoremmassa.
 • Se on kätevä vempain, jota voit käyttää MacGyver-hetkenä, kuten silloin, kun sinun täytyy avata jotain tai purkaa pommi.

Solmiokoristeiden tyypit

Solmioneula ja solmiopidike ovat tämän tyylikkään asusteen yleisimpiä muotoja, mutta meiltä löydät myös solmiopinnit, solmioketjut ja solmiohihnat.

Solmiopidike

Solmiopidike on taivutettu metalliliuska, joka on samankaltainen kuin pitkä hiuspinni. Se liukuu solmion ja paidan nappilistan yli ja pitää kaiken paikallaan.

Sopii miehille, jotka haluavat solmionsa pysyvän tasaisempana tai niille, jotka suosivat ohuempia ja herkempiä solmiokankaita.

Solmioneula (solmiohaka)

Solmioneula (solmiohaka) on hieman teknisempi. Siinä on samanlainen jousimekanismi kuin pyykkipojassa, joka pitää solmion paikallaan.

Sopii miehille, jotka käyttävät kookkaampia neule- tai huopasolmioita. Vaikka solmioneulaa voi käyttää herkemmissäkin kankaissa, ne voivat vahingoittaa tai rypistää niitä, jos kiinnitys on liian tiukka.

Solmioketju

Solmioketju kiinnittää solmiosi paitaasi löysällä ketjulla. Se kiinnitetään paidan nappilistaan palkilla tai se kiinnitetään solmion takana olevaan nappiin. Solmioketju sijoitetaan samoin kuin solmioneula. Nappilistaan kiinnittyvän palkin leveys tulisi olla noin tuuman lyhyempi kuin solmion leveys, jotta se pysyisi piilossa.

Sopii miehille, jotka kaipaavat hieman liikettä solmioonsa tai haluavat rokata aavistuksen retrommassa lookissa. Ketjun pitäisi olla tarpeeksi pitkä, jotta se olisi hieman löysä eikä kiristäisi solmiota. Muista, että solmion liikkumisen määrän määrittelee se, miten löysä ketju on.

Solmiopinni

Solmiopinnit lävistetään solmion keskelle. Takana oleva pieni haka lukitsee neulan ja kiinnittää sen ketjulla paitaasi. Solmiopinnin voi sijoittaa samalla tavalla kuin solmiopidikkeen tai jopa korkeammalle, aivan solmun alapuolelle.

Sopii miehille, jotka haluavat keskittyä enemmän muotiin kuin asusteen käytännöllisyyteen. Jos käytät pinniä korkeammalla, sen tehokkuus pitää solmiotasi paikallaan vähenee. Käytä sitä ainoastaan löysemmissä kudoksissa tai kestävämmissä solmioissa, koska herkemmissä solmioissa neula voi jättää merkin tai katkaista langan.

Solmiohihna

Solmiohihnat ovat suhteellisen uusi keksintö. Nämä pienet muoviset tai kankaiset hihnat pujotetaan solmion takana olevan etiketin läpi ja kiinnitetään paidan kahdella napilla. Hihna pitää solmion paikallaan ja samalla pieni pystysuuntainen löysyys lisää käyttömukavuutta.

Sopii miehille, jotka haluavat hillitä solmiotaan vahingoittamatta sen kangasta tai käyttämättä näyttävää asustetta.

Näin käytät solmiopidikettä

Miesten solmiopidikkeet ovat elegantteja ja helppokäyttöisiä. Tässä on muutamia kuvakkeita, joiden avulla varmistat, että käytät niitä oikein.

Solmiopidikkeen pituus

Perussääntö solmiopidikkeen valinnassa on varmistaa, että se sopii solmiosi leveyteen. Tähtää leveyteen, joka on "noin 70 - 80% solmion leveydestä". Voit valita lyhyemmänkin, mutta ehdottomasti et pidempää.

Solmiopidikkeen korkeus

Solmiopidikkeen paikka tulisi aina olla kolmannen ja neljännen paidannapin välissä ylhäältä laskettuna. Jos laitat sen liian korkealle, se menettää toimivuutensa; jos laitat sen liian alas, se peittyy takkisi alle eikä tyylikkyyden tunnusmerkki enää toimi. Varmista, että se on suunnilleen samalla tasolla takkisi taskun kanssa.

Solmiopidikkeen kulma

Varmista, että solmiopidike on vaakasuorassa. Suorat linjat näyttävät siisteiltä ja huolitelluilta. Jotkut väittävät, että jos löydät itsesi tilanteesta, jossa ainoa solmiopidikkeesi on liian pitkä, voit pitää sitä vinossa. Mutta meidän mielestämme sinun on siinä tapauksessa parempi olla kokonaan ilman solmiopidikettä.

Kiinnitä se paitaasi

Solmiopidikkeellä on toiminto; se pitää solmiosi paikallaan, joten älä kiinnitä sitä ainoastaan solmioosi. Kiinnitä se paitasi nappilistaan tai solmiosi tulee liehumaan tuulessa.

Pidä solmio sileänä

Älä työnnä solmiopidikettäsi liian pitkälle tai solmiosi kangas poimittuu tai rypistyy. Varmista, että solmiosi on sileä ja tasainen kiinnityksen jälkeen.

Lisävinkit

Yläpuolelta löydät tärkeimmät säännöt, jotka sinun tulee tietää, mutta sen lisäksi me olemme koonneet tähän muutamia vinkkejä, jotka saattavat antaa lookiisi lisää särmää.

Löysää vähän

Solmion löysyys solmiopidikkeen ja solmun välissä lisää syvyyttä ja liikkuvuutta.

Kun asetat solmiopidikettä paikalleen, vedä ennen sen kiinnitystä solmiotasi hieman ylöspäin. Ylimääräinen löysyys mahdollistaa esteettömän liikkeen koko päivän ajan ja se myös lisää syvyyttä asukokonaisuuteesi.

Sovita metallit yhteen

Kokeile yhdistää solmiopidikkeesi metalli kalvosinnappien tai vyön soljen kanssa. Näin lisäät asukokonaisuuteesi hienostuneisuutta ja yhtenäisyyttä. Lue lisää väriteoriasta täältä saadaksesi lisätietoa siitä, miten työskentelet asusi värien kanssa.

Pidä hauskaa

Älä pelkää pitää hauskaa värikkäillä solmiokoristeilla.

Tuo solmiopidikkeellä hauskuutta lookiisi. Ripaus väriä tai blingiä lisää leikittelevyyttä muodolliseen asuusi ja on myös mahtava keskustelun aloittaja.

Ei liiviä

Olemme kokeilleet sitä ja mielestämme solmioneulan käyttäminen yhdessä liivin kanssa ei toimi.

Älä käytä solmiopidikettä yhdessä liivin kanssa. Liivi pitää solmiosi paikallaan, joten solmiopidike on hyödytön. Aivan kuten olkaimet vyön kanssa. Olemme kokeilleet sitä, ja vaikkakin viimeaikainen trendi on käyttää niitä yhdessä, me pysymme kannassamme.

Ole oma itsesi

Ole oma itsesi ja rokkaa siinä solmiopidikkeessä, joka sinusta tuntuu parhaalta.

Valitse jotain, joka sopii omaan henkilökohtaiseen tyyliisi. Solmioneula, jossa on pääkallo tekojalokivisilmillä toimii, jos tiedät sen onnistuvan ehdottomasti. Jos olet juuri aloittelemassa, hopeanvärinen solmiopidike on aina hyvä valinta, koska hopea jää väriympyrän ulkopuolelle ja sen vuoksi toimii lähes kaiken kanssa.

Tilaisuus

Käytä kaikkia tekosyitä solmioneulan käyttämisen! Mutta älä käytä sitä hautajaisissa. Se ei olisi sopivaa.

Valitse solmiopidikkeesi tilaisuuden mukaan. Ne eivät sovi esimerkiksi hautajaisiin tai työhaastatteluun - ne ovat liian hohtavia. Mutta entä häissä tai uhkapelissä Monte Carlossa? Miksipä ei?

Ole varovainen raitojen kanssa

Vältä raidallisen solmiopidikkeen käyttöä raidallisen paidan tai solmion kanssa. Rajoita kuvioitujen solmiopidikkeiden käyttöä yksiväristen paitojen ja solmioiden kanssa.

Solmiopidikkeissä käytetyt materiaalit

Useimmat solmiokoristeet on valmistettu metallista. Yksityiskohtaisemmat mallit on koristeltu eri materiaaleilla kuten puulla, kankaalla, jalokivillä, helmillä, emalilla, muovilla, hartsilla ja lasilla. Solmioneulan oikean materiaalin valitseminen juuri sinun tarpeisiisi on ensiarvoisen tärkeää, sillä sinun tulee ottaa huomioon sen muoto, toiminto ja kestävyys solmioneulaa käytettäessä.

Solmiopidikkeet metalliseoksesta

Metalliseokset ovat kahden tai useamman elementin seoksia. Se tekee niistä vahvoja, muokattavia materiaaleja korujen valmistamiseen. Ne on usein päällystetty kullalla, hopealla tai platinalla, mikä tekee niistä erityisen viehättäviä vaihtoehtoja solmiokoristeisiin.

 • Hyvä puoli: Erittäin edullinen
 • Hyvä puoli: Vahva metalli
 • Hyvä puoli: Voidaan päällystää
 • Hyvä puoli: Naarmuuntumaton
 • Huono puoli: Kunkin metalliseoksen hoito riippuu perusmetallista
 • Huono puoli: Voi sisältää nikkeliä, allergeeniä

Solmiopidikkeet messingistä

Messinki on kupari-sinkki-seos, jolle ominaista on kultainen sävy. Messinkiä käytetään usein korujen valmistuksessa, koska se ei tummu niin kuin hopea, ja se on edullisempaa kuin kulta. Oikein hoidettuna messinkiset solmiopidikkeet voivat olla pitkäikäisiä ja viehättävä vaihtoehto muille metalleille.

 • Hyvä puoli: Samankaltainen ulkonäöltään kullan kanssa
 • Hyvä puoli: Edullisempi kuin kulta
 • Hyvä puoli: Ei tummu niin helposti kuin hopea
 • Hyvä puoli: Helppo puhdistaa
 • Huono puoli: Voi tummua ajan myötä ilman asianmukaista hoitoa
 • Huono puoli: Päällystämätöntä messinkiä ei voi kaivertaa

Miesten solmiopidikkeet ruostumattomasta teräksestä

Ruostumaton teräs on ylivoimaisesti yksi vahvimmista ja kestävimmistä metalleista, joita käytetään solmiopidikkeiden valmistamiseen. Voit luottaa siihen, että se kestää koko elinikäsi ja enemmänkin ilman, että siihen tulee näkyviä naarmuja tai vikoja. Tätä materiaalia on myös saatavana erilaisilla viimeistelyillä kuten kullanvärisenä, ruusukullanvärisenä ja mustana, joka sopii yhteen kaikkien lookiesi kanssa.

 • Hyvä puoli: Erittäin kestävä metalli
 • Hyvä puoli: Saatavana erilaisilla viehättävillä viimeistelyillä
 • Hyvä puoli: Naarmuuntumaton
 • Hyvä puoli: Ei tummu
 • Hyvä puoli: Voidaan kaivertaa
 • Huono puoli: Näkyy tahrat ja sormenjäljet
 • Huono puoli: Voi sisältää nikkeliä, allergeeniä

Solmiopidikkeet sterling-hopeasta

Sterling-hopea koostuu hopeasta ja muista metalleista, jotka lisäävät sen kovuutta ja kestävyyttä. Vaikka se tummuukin helposti, se on myös helppo puhdistaa. Sterling-hopea ei sisällä nikkeliä, joten se on hypoallerginen vaihtoehto korujen suunnittelussa.

 • Hyvä puoli: Voidaan kaivertaa
 • Hyvä puoli: Nikkelitön
 • Hyvä puoli: Helppo puhdistaa
 • Hyvä puoli: Esteettisesti erittäin miellyttävä
 • Huono puoli: Naarmuuntuu helposti
 • Huono puoli: Tummuu helposti
 • Huono puoli: Metalli on pehmeämpää

Solmiopidikkeet titaanista

Titaani on kevyt ja kolme kertaa vahvempaa kuin teräs. Uskomattoman kestävyydensä ansiosta se sopii täydellisesti korujen valmistamiseen. Titaani on halvempaa kuin useimmat muut metallit, ja se on myös hypoallerginen.

 • Hyvä puoli: Voidaan kaivertaa
 • Hyvä puoli: Kevyt
 • Hyvä puoli: 100% hypoallerginen
 • Hyvä puoli: Naarmuuntumaton ja lommoontumaton
 • Hyvä puoli: Helppo puhdistaa
 • Huono puoli: Puuttuu kullan ja hopean arvostus
 • Huono puoli: Ei voida juottaa, rajoittaa muotoilumahdollisuuksia

Solmiopidikkeet volframista

Volframi on toinen viehättävä, äärimmäisen kova metalli, joka sopii upeasti korujen valmistamiseen. Sen hohtava viimeistely kestää kulumista ja tummumista. Se on edullinen ja hypoallerginen, joten se on erinomainen materiaali solmiopidikkeisiin.

 • Hyvä puoli: Kestää äärimmäisen hyvin naarmuuntumista ja tummumista
 • Hyvä puoli: Viimeistely säilyttää sen hohtavan laadun
 • Hyvä puoli: Voidaan kaivertaa
 • Huono puoli: Painavampi
 • Huono puoli: Trendikäs materiaali, joka voi mennä pois muodista

Bileversio solmioneulojen historiasta

Solmiokoristeet saapuivat estraarille 1800-luvun puolessa välissä. Alkuperäiset solmiot valmistettiin usein ylellisistä materiaaleista, kuten silkistä ja pitsistä, jotka olivat kevyitä ja hyvällä todennäköisyydellä ne eivät pysyneet paikallaan. Kuvaan astuu solmiopinni, jota alun perin käytettiin kaulassa käytettävien asusteiden paikallaan pitämiseen, missä se näyttikin toimivan yllättävän hyvin. Kuitenkin vuonna 1926, kun solmiomallien design kehittyi diagonaaliseksi leikkaukseksi, jolla vältettiin solmion ylösnouseminen ja rypistyminen, syntyivät solmiopidikkeet ja -neulat, ja niistä tuli valinnanvapaita solmiokoristeita. Neulalla pistäminen ja solmiokankaan runnominen ei ollut enää tarpeen!

Toisen maailmansodan jälkeen ajatus yritysten brändäyksestä kehittyi ja solmiopidikkeistä tuli täydellinen keino liittää ihmiset yritykseensä tai klubiinsa. Vuoden kuluivat ja "flower powerista" tuli se juttu, jolloin tyylit olivat luonteeltaan rennompia ja kaulassa käytettävät asusteet jäivät pois käytöstä. Nykypäivän hyvin pukeutuneen miehen onneksi miesten muoti on palannut klassisille, jo unohdetuille juurilleen, ja solmiokoristeet ovat uudestaan huomion keskipisteenä ympäri maailmaa.

Inspiraatio

Loppusanat

Vaikka olemmekin jo kertoneet meidän tyylivinkit mitä tehdä ja mitä ei, jokaisella sukupolvella on omat kapinallisensa, jotka vikuroivat valtavirtaa vastaan ja pukeutuvat miten haluavat. Joten, niin kuin kaiken muodin suhteen, käytä solmiokoristeita oman harkintasi mukaan tavalla, joka korostaa omaa persoonallista tyyliäsi.

Kysymyksiä & vastauksia

Miten käytän solmioneulaa oikein?

Solmioneulaa tulisi käyttää paitasi kolmannen ja neljännen napin välissä. Helposti vain liutat sen paikoilleen vaakatasoon solmion päälle ja kiinnität miehustaan. Hyvä korkeus on noin samalla korkeudella, kun takkisi taskut.

Voinko käyttää solmioneulaa hautajaisissa?

Yleinen sääntö on, että hautajaisissa ei tulisi käyttää solmioneulaa tilanteen murheellisuuden vuoksi.

Voinko käyttää solmioneulaa häissä?

Tottakai voit! Häät ovat mahtava tilaisuus esitellä perinnöksi saamaasi solmioneulaa, ja varastaa valokeila morsiammelta itsellesi. Ei vaan. Pidä itsesi herrasmiehenä.

Voinko käyttää solmioneulaa smokin kanssa?

Koska smokkia käytetään rusetin kanssa, niin et tietenkään tarvitse solmioneulaa tähän asukokonaisuuteen.

Miksi solmioneulassa on ketju?

Ketju laitetaan napin ympäri, ja se takaa että solmioneulasi ei tipu, kun krebailet firman pikkujouluissa ja esittelet tuoreimpia tanssiliikkeitäsi.

Miten pidän huolen solmioneulastani?

Suurimman osan solmioneuloista voi puhdistaa samoin kuin muutkin korut. Voit vielä tarkistaa erikseen materiaalin suositellut huolto-ohjeet. Vältä kosteutta ja kiillotta solmioneulasi pehmeällä liinalla. Suosittelemme säilyttämään solmioneulat joko, erillisissä pusseissa tai säilytyskotelossa, jotta ne eivät naarmunnu tai ole kosketuksissa ilman kanssa.

Miten solimioneulaa tulisi säilyttää/kuljettaa, kun se ei ole käytössä?

Voit otsaa kätevän matkakotelon solimoneuloillesi. Tämä ehkäisee solmioneulojen naarmuuntumisen, koska ne eivät pääse hankaamaan toisiaan.

Kummalle puolelle paitaa kiinnitän solmioneulani?

Sinun tulee kiinnittää neula miehustaan, joten oikeastaan et voi kiinnittää neulan kuin yhteen suuntaan.

Voinko käyttää solimoneulaa irtotakin tai neulapaidan ja farkkujen kanssa?

Voit todellakin käyttää solmioneulaa irtotakin, tai neulepaidan ja farkkujen kanssa. Tämä on hyvä tilaisuus käyttää erilaisia ja hieman hassujakin solmioneuloja, kuten kalloneulaa jonka mainitsimme aiemmin.

Onko tyylitöntä käyttää samaa solmioneulaa joka päivä?

Ei ollenkaan, jos solmioneulasi on klassinen ja tyylikäs. Tottakai jos rakastut solmioasusteisiin, niin kokoelmasi kasvaa ja sinulla on enemmän valinnanvaraa.

Tuleeko minun käyttää napillista paitaa, kun käytän solmiota ja solmioneulaa?

Kun otetaan huomioon solmioneulan kiinnitys, niin vastaus on melko itsestään selvä.

Voinko käyttää erilaisia solmioneuloja samaan aikaan?

Voit käyttää solmioneulaa, kalvosinnappeja, ja taskuliinaa yhtäaikaa. Mutta erilaisilla kiinnityksillä olevat solmioneulat ajavat saman asian, joten niiden käyttö samaan aikaan on hyödytöntä. Mutta kuka ties, saatat aloittaa uuden trendin, joten tee mitä sinun pitää tehdä.

Voinko käyttää solmioneulaa kapean solmion kanssa?

Tottakai voit käyttää solmioneulaa myös kapeiden solmioiden kanssa, kunhan neula ei ole pidempi kuin solmion leveys.

Voinko käyttää solmioneulaa eri kulmissa?

Jos somioneulasi on liian pitkä, voit asettaa sen yläviistoon piilottaaksesi liian pituuden, suosittelemme tätä kikkaa vain pakon edessä. Parempi vaihtoehto on mennä ilman solmioneulaa.