Tilaa ennen 17.12. klo 16:00 - niin saat tilauksesi jouluksi
365 päivän palautusoikeus
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin
075 326 5471 - (työpäivinä kello 10.00 - 14.00)
Kaikki asusteet
Pukuasusteet
Korut
Laukut & lompakot
Tilaa ennen 17.12. klo 16:00 - niin saat tilauksesi jouluksi
Tilaa ennen 17.12. klo 16:00 - niin saat tilauksesi jouluksi
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin
Trendhim
×
Trendhim
Kieli:
Aurinkolasit
Hatut
Huivit
Kalvosinnapit
Kaulakorut
Kellot
Korvakorut
Käsineet
Lasit ilman vahvuuksia
Laukut
Lompakot
Olkaimet
Parranajo
Parranhoito
Rannekorut
Rintaneulat
Rusetit
Solmioneulat
Solmiot
Sormukset
Taskuliinat
Vyöt
075 326 5471
Työpäivinä kello 10.00 - 14.00
Katso kaikki

Menossa jonnekin? Miten pakata työmatkalle

Halusimme koota parhaat neuvot ja niksit liikematkustamiseen, joten löysimme kolme miestä, joilla on takanaan lukuisia hyvin valmisteltuja työmatkoja. Opi heidän kokemuksistaan, niin käytät vähemmän aikaa pakkaamiseen ja enemmän esityksesi hiomiseen.

Työmatkalle pakkaaminen ei ole helppoa. On pelko, että pakkaa liikaa kuin mikäkin aloittelija. Toisaalta olisi ikävää unohtaa jotain tärkeää.

On helppoa unohtaa jotain olennaista, kun kyseessä on työmatka ja on paljon muutakin mietittävää. Kun pitää muistaa ottaa mukaan kannettava, kaikki paperit ja huolella valmisteltu esitelmä, kuka muistaa pakata puhelimen laturin ja puhtaat alusvaatteet?

Kokosimme tämän oppaan, koska tiedämme, että työmatkalle pakkaaminen voi olla haastavaa. Olitpa turistiluokassa matkaava noviisi tai ykkösluokassa istuva konkari, tehokkaasti pakkaaminen on taito, jota voi aina parantaa.

4-3-2-2-yhdistelmä

Ohjelmistosuunnittelijasta markkinoinnin ammattilaiseksi siirtynyt Nicklas Mortensen suosittelee pakkaamaan monipuolisesti vaatteita, jotka sopivat muodolliseen ja rentoon työpukeutumiseen.

“Pakkaamistekniikkani on 4-3-2-2 – neljä kauluspaitaa, kolmet housut, kaksi pikkutakkia ja kahdet kengät. Siinä ei ole mitään liikaa, ja samalla siinä on tarpeeksi vaihtelua moneen tyyliin.”

Nicklas suosittelee pakkaamaan kahdet mustat suorat housut ja yhdet khakinväriset. "Musta sopii kaikkeen, jolloin saa vähällä pakkaamisella paljon eri asuvaihtoehtoja. Khakinväriset housut näyttävät hyviltä sinisen kauluspaidan kanssa ja piristävät tyyliä mustaan pukeutumisen jälkeen.

Kauluspaidoista pakkaan aina mukaan kaksi valkoista paitaa, yhden sinisen ja yhden kuviollisen. Valkoinen on turvallinen valinta. Varmistan, että kuviollinen kauluspaita sopii yhteen pakkaamieni housujen ja pikkutakkien (yksi harmaa ja yksi tummansininen) kanssa. Kaksinappiset ja kaksiriviset pikkutakit ovat suosikkejani.”

Mikään asu ei ole täydellinen ilman oikeanlaisia kenkiä. Nicklas haluaa valinnanvaraa. “Pakkaan yhdet ruskeat ja yhdet mustat kengät. Otan mukaan vyön, joka on toiselta puolen ruskea ja toiselta puolen musta. Helpompaa kuin pakata kaksi vyötä."

Välttämättömyyksien eli nahkaisen tietokonelaukun, laturin, kuulokkeiden ja aurinkolasien lisäksi Nicklaksen laukusta löytyy myös asusteita, jotka mahtuvat pieneen tilaan. “Tarpeeksi vaihtelua on paras tapa tuntea olonsa raikkaaksi ja tyylikkääksi matkalla. Pakkaan 4-5 taskuliinaa , kahdet kalvosinnapit ja 4-5 solmiota . Otan mukaan kaksi solmiopidikettä eli yhden kultaisen ja yhden hopeanvärisen, niin että solmiopidike sopii väriltään aina yhteen asuni muiden metallien kanssa. On myös hellpoa tehdä lista ja suunnitella jokaisen päivän asukokonaisuus valmiiksi, mutta on helpompi olla oma itsensä, kun pukeutuessa on riittävästi vapautta ja valinnanvaraa.”

Aina mukana: “Ainut asia, jonka pakkaan aina mukaan, on vaatehöyrystin. Ei voi tietää, onko hotellin silitysrauta mistään kotoisin, ja laukussa vaatteisiin tulee aina ryppyjä.”

*Viikkaaminen vai rullaaminen:** “Viikkaan aina pakkaamani vaatteet. Se on helppoa ja kätevää ja pitää tavarat järjestyksessä laukussa. Kengät pakkaan säilytyspussiin, jotta ne eivät sotke vaatteita.”

Paras vinkki aloitteleville liikematkustajille: “Pakkaa lähtöä edeltävänä iltana. Pue lennolle mukavat vaatteet. Monet räätälit ompelevat matkustamiseen sopivia joustavia pukuja, joissa on elastaania. Mukava puku on hyvä sijoitus. Se ei rypisty, vaikka istuisit kauan paikoillasi, ja saavut perille näyttäen yhtä hyvältä kuin koneeseen astuessasi.

Jos matkustat paljon, hanki luottokortti, jossa on Priority Pass. Sillä saa usein lentokentillä ilmaisen pääsyn lounge-tiloihin, mikä tekee odottamisesta miellyttävämpää.”

Rullaten matkaan

Brett Snyder, ilmailualan analyytikko sekä Cranky Flieri -blogin ja Cranky Concierge -palvelun perustaja luottaa matkustaessaan duffelilaukkuun. “Valitsen mieluummin duffelilaukun kuin vedettävän laukun, koska duffelilaukku on helpompi sulloa matkustamon tavaratilaan tai istuimen alle. Ainut miinuspuoli on, että sitä täytyy kantaa. Kun matkatavaroita ei laita ruumaan, ei tarvitse perillä odottaa lentokentällä ja säästää kallisarvoista aikaa. Laukun kantaminen on sen väärti.

Pakkaan mukaan vähintään kahdet housut ja kaksi paitaa. Tarkistan, että ne varmasti sopivat kaikki yhteen, ennen kuin pakkaan ne laukkuun. Otan mukaan yhden vyön ja yhdet kengät.

Pakkaan tietokonelaukkuuni puhelimen laturin, kannettavan laturin, kyniä ja lääkkeet. Siten tiedän tarkkaan, missä ne ovat. Ne ovat helposti saatavilla, jos haluan tehdä töitä lennon aikana tai terminaalissa.”

Aina mukana: “Kun matkustan, pukeudun pitkiin housuihin ja neulepaitaan eli asuun, joka sopii myös töihin. Sen ansiosta minun ei tarvitse pakata mukaan niin paljon ja voin matkustaa vähin ja kevyin matkatavaroin.

Itsesiliävät paidat ovat taivaan lahja työmatkalla. Joka tapauksessa ensimmäinen asia, joka hotelliin saavuttua kannattaa tehdä, on ripustaa vaatteet henkariin ja silittää kaikki ne vaatteet, jotka tarvitsevat silittämistä. Jos tapaaminen tai kokous alkaa aamukahdeksalta, 7.30 ei ole hyvä hetki olla silittämässä kauluspaitaa.”

Viikkaaminen vai rullaaminen: “Yleensä, jos olen lyhyellä työmatkalla, viikkaan vaatteet. Jos matkatavaroissa on vain vähän tilaa, rullaan vaatteet, jotta laukkuun mahtuu enemmän. Laitan ensin housut ja kengät laukun pohjalle ja sitten pakkaan loput.”

Paras vinkki aloitteleville liikematkustajille: “Aika on ystäväsi, joten pidä siitä hyvää huolta. Jätä aina riittävästi varaa odottamattomille peruutuksille tai viivästyksille. Jos mahdollista, saavu perille edellisenä päivänä ennen tapaamista, jotta olet aamulla levännyt ja virkeä. Mitä väljemmän aikataulun teet itsellesi, sitä vähemmän stressiä sinulla on."

Säästä tilaa pukeutumalla

Casper Felskov on miestenvaatemerkin apulaismyyntipäällikkö, jonka pakkaamisniksi on säästää tilaa pukeutumalla työmatkalla tarvittavaan asuun. “Kun olen työmatkalla, pukeudun harmaaseen pikkutakkiin. Koneeseen noustessa matkustamon henkilökunta laittaa takin roikkumaan, joten se ei rypisty. Toimin näin, jotta minun ei tarvitse pakata sitä laukkuun.

Laukussani on kolme kauluspaitaa ja kahdet chinot. Tiedän, että pakkaamani mustat ja khakinväriset chinot sopivat yhteen valkoisten ja sinisten kauluspaitojen sekä harmaan pikkutakkini kanssa.

Pakkaan mukaan vain ne vaatteet ja asusteet, joita aion pitää. Jotkut liikematkustajat haluavat pakata mukaan valinnanvaraa. Minä suunnittelen mieluummin etukäteen ja pakkaan sen mukaisesti. Otan mukaan kaksi solmiota (yhden yksivärisen ja yhden kuviollisen), mustat nahkakengät ja mustan nahkavyön.

Ranteessani on yksi kello ja matkatavaroissani toinen. Niinkin pienellä asialla kuin rannekellon vaihtamisella voi olla iso merkitys, kun on istunut kokouksissa tai kierrellyt kauppoja koko päivän.”

Casper jättää mieluiten matkatavarahihnan välistä ja suuntaa suoraan hotellille saapumisensa jälkeen. “Opettele pakkaamaan duffelilaukkuun, niin matkatavarasi eivät ole koskaan hukassa. Opit pakkaamaan suunnitelmallisesti sen sijaan, että raahaisit mukanasi koko vaatekaappiasi kahden päivän työmatkaa varten.

Laukun on hyvä sopia tyyliisi. Ajattele laukkua asusi jatkeena – ei vain tavaroiden säilytyspaikkana. Nahka näyttää aina ammattimaiselta, ja ajan myötä nahan patina kertoo, että olet kokenut liikematkustaja.”

Aina mukana: “Pidän aina mukanani varavirtalähdettä puhelinta varten. Jos jokin menee matkalla vikaan, puhelin on välttämätön, jotta voi välittää tiedon töihin.”

Viikkaaminen vai rullaaminen: “Mielestäni viikkaaminen säästää tilaa laukussa. Pakkaan ensin kengät kenkäpussissa, sitten asusteet, housut, kauluspaidat, kannettavan laturin, kannettavan, puhelimen laturin ja viimeiseksi toilettilaukun. Päällimmäiseksi pakkaan matkaliput ja passin, jolloin ne on helppo saada nopeasti esille.”

Paras vinkki aloitteleville liikematkustajille: “Ole hieman pessimistinen ja oleta aina, että jotain menee pieleen: esimerkiksi juna on myöhässä tai lentokenttä on ruuhkainen.

Mene lentokentälle ajoissa. Saavun lentokentälle aina kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Odotteluaika kannattaa myös hyödyntää tekemällä töitä tai rentoutumalla ennen työmatkalle lähtöä.”

Miten viikata ja pakata puvuntakki

 1. Aloita asettamalla takki tasaisesti tasolle.
 2. Litteys pitää takin rypyttömänä. Voit käyttää apuna nuppineulaa varmistamaan, että takin etupuoli ja selkäpuoli pysyvät kiinni toisissaan. Nuppineula ei kuitenkaan ole pakollinen, eikä sitä suositella herkille materiaaleille.
 3. Käännä takki ympäri ja taita takin toinen puoli niin, että se on takana olevan keskisauman kanssa linjassa.
 4. Litistä hiha keskisauman suuntaisesti. Tarkoitus on saada siitä sileä ja litteä. Tee sama toiselle hihalle.
 5. Nyt takkisi pitäisi näyttää tältä. Taita se kaksinkerroin alhaalta alkaen.
 6. Nyt takkisi näyttää tältä.
 7. Takki on valmis pakattavaksi. Muista ripustaa se henkariin heti, kun pääset määränpäähän.

Miiten viikata kauluspaita matkalle

 1. Aloita asettamalla kauluspaita tasaisesti tasolle napit alaspäin.
 2. Taita toinen puoli paidan keskelle.
 3. Litistä hiha taitoksen suuntaisesti. Pyri saamaan hihasta sileä ja tasainen.
 4. Toista sama toisella puolella.
 5. Litistä hiha ensimmäisen hihan päälle kuvan mukaisesti.
 6. Taita paita kaksinkerroin alhaalta alkaen.
 7. Taitettu kauluspaita näyttää tältä. Valmis pakattavaksi! Muista ripustaa kauluspaita henkariin, kun saavut hotelliin.

Miten rullata kauluspaita matkalle

 1. Aloita asettamalla kauluspaita tasaisesti tasolle napit alaspäin.
 2. Taita paita kaksinkerroin tuomalla toinen hiha toisen päälle.
 3. Taita molemmat hihat alas kuvan mukaisesti.
 4. Rullaa kauluspaita varovasti. Aloita alhaalta ja rullaa kohti kaulusta.
 5. Rullattu kauluspaita näyttää tältä. Valmiina laukkuun. Muista ripustaa kauluspaita saapuessasi perille, ja silitä se tarvittaessa.

Kymmenen neuvoa kokeneilta matkustajilta

 1. Vältä matkatavaroiden laittamista ruumaan viimeiseen asti. Panosta laukkuun, jonka voi ottaa mukaan matkustamoon.
 2. Kun olet lähdössä lyhyelle matkalle, pakkaa yksi puku ja jokaista päivää kohden yksi kauluspaita.
 3. Pakkaa aina yhdet rennot vaatteet ja kengät eli sellainen setti, joka päällään voi vaikka kipaista McDonald'sille aamukahdelta, jos tarpeen. Pitkän päivän ja liikeillallisen jälkeen on niin mahtavaa vaihtaa mukaviin vaatteisiin, että ne kannattaa ottaa mukaan.
 4. Ripusta ja silitä vaatteesi heti, kun pääset hotellihuoneeseesi. Testaa hotellin silitysrautaa ensin pyyhkeeseen, niin huomaat, jos silitysrauta on tahrainen tai rikki.
 5. Jos matkustat paljon, pidä sitä varten toilettilaukku aina valmiina matkakokoisine hygieniatarvikkeineen. Ei tarvitse kuin heittää toilettilaukku matkatavaroihin ja menoksi.
 6. Ota mukaan pyykkipussi likaisille vaatteille. Se tekee kotiinpaluusta helpompaa.
 7. Pidä aina puhelimessasi digitaalista kopiota passistasi ja matkalipuistasi.
 8. On olemassa matkustamiseen tarkoitettuja pukuja ja joustavia vaatteita – monet ovat myös rypistymättömiä ja kuivuvat nopeasti, jos jotain läikkyy.
 9. Jos olet suuntaamassa tapaamiseen suoraan lentokentältä, hyödynnä lentokentän kylpyhuonetta pikaiseen virkistäytymiseen lennon jälkeen.
 10. Älä lähde kotoa ilman kosteusvoidetta ja huulirasvaa. Lentokoneessa on kuiva ilma.

Tee ostoksia matkaa varten

Uudet artikkelit

Miten Traveller's-mallisto suunniteltiin

Me kaikkia polttaa halu tutkia maailmaa. Tämä tarve innoitti meitä suunnittelemaan asustemalliston, joka on tehty seikka...

Miesten vihkisormukset – kattava opas

Oikean sormuskoon löytämisestä epätavanomaisiin sormuksiin – lue, miten valita vihkisormus ja aloittaa liitto tyylillä.

Parantavat rannekorut miehille – mitä korukivet merkitsevät

Lue, mikä tekee miesten parantavista rannekoruista niin erityisiä ja miten valita itselleen oikeanlainen.

Ystävänpäivälahjoja miehelle

Tanskassa suunnitelluista kelloista sormuksiin, kaulakoruihin ja rannekoruihin – anna ystävänpäivälahja, jolla on merki...

Mikä on yksiviisarinen 24 tunnin kello ja miksi sinun pitäisi käyttää sitä?

Tutustu kellonajan lukemiseen ja yksiviisarisen 24 tunnin kellon ajan asettamiseen ja opi, miksi sinun pitäisi käyttää s...

Mikä on kuunvaihekello ja miten se asetetaan

Opi, miten käytetään maailman vanhinta komplikaatiota – kuunvaihenäyttöä.

Miesten rannekorujen puhdistaminen ja hoito

Vastaamme kaikkiin miesten rannekorujen hoitoon ja puhdistamiseen liittyviin kysymyksiisi. Helmien kanssa uimisesta ruos...

Neljä kysymystä ennen luurankokellon ostamista

Nämä neljä kysymystä auttavat sinua valitsemaan oikeanlaisen miesten luurankokellon ja ymmärtämään, miten se pidetään to...

Miten käyttää taskukelloa tyylikkäästi

Taskukellon ketjun valinnasta aina käytettävän napinläven oppimiseen, katso, kuinka taskukelloa käytetään oikein.

Katso kaikki artikkelit
Takaisin
Palauta salasanani

Kiitos! Jos sinulla on tili, saat meiltä sähköpostin. Jos et saa meiltä sähköpostia, se johtuu siitä, että sinulla ei ole tiliä. Voit luoda tilin klikkaamalla "Kirjaudu sisään" -valikkoa ja tämän jälkeen "Luo tili"

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.