365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
094 272 2298 - (työpäivinä kello 10.00 - 13.00)
Toivelista
Ostoskori

Miesten vihkisormukset – kattava opas

Tarinasi ei ole samanlainen kuin kaikilla muilla. Vihkisormuksesikaan ei pitäisi olla. Esittelemme, miten valita vihkisormus oikean koon löytämisestä täydelliseen viimeistelyyn, niin pääset alkamaan liittonne tyylillä.

Olet onnistunut löytämään ihmisen, jonka kanssa haluat viettää loppuelämäsi, ja hän on vastannut myöntävästi! Helppo vaihe on ohi.

Nyt teillä on häät suunniteltavana. Kun teillä on kädet täynnä hommaa kukkien, kakkujen ja istumajärjestysten kanssa, on yksi asia, jossa me voimme olla avuksi – vihkisormuksesi.

“Kun sormuksia on netissä niin paljon, mistä oikein aloittaa?” kysyt varmaan parhaillaan. Ensiksi: Lakkaa puhumasta näytölle. Se on outoa. Toiseksi: olemme laatineet oppaan auttamaan sinua tekemään päätöksen, jonka kanssa elät, kunnes kuolema teidät erottaa.

Luotaamme sinut kaikkien vihkisormuksen ostamiseen liittyvien vaiheiden läpi. Sinulle selviää, miten löytää oikea sormuskoko ja miten sormus pidetään puhtaana. Lue kaikki, mitä et vielä tiennyt miesten vihkisormuksista ja siitä, miten löydetään sormus, joka kertoo sinun tarinaasi.

Mikä on paras miesten vihkisormuksen leveys?

Miehen vihkisormusta ostettaessa ensimmäinen askel on leveyden valinta. Sormuksia on monen levyisiä. Keskitymme niistä suosituimpiin leveyksiin: 4 mm, 6 mm ja 8 mm.

 • Ohuet vihkisormukset – 4 mm
 • Keskikokoiset vihkisormukset – 6 mm
 • Leveät vihkisormukset – 8 mm

Jos sormukset eivät ole aivan vieraita, sinulla on varmaan entuudestaan jo käsitys, minkä levyistä sormusta olet hakemassa. Vilkaise sormuskokoelmaasi ja päätä leveys, jonka kokoista sormusta voit kuvitella kyttääväsi joka päivä – aina ja ikuisesti. Sormuksen leveyden tulee olla tarpeeksi mukava päivittäiseen käyttöön ilman, että se haittaa työntekoa.

Jos sormukset ovat sinulle uusi juttu tai jos olet ostamassa sormusta kumppanillesi, olemme huomanneet, että useimmat miehet ostavat vihkisormuksen, joka on leveydeltään vähintään 8 mm. Yleissääntönä miehet, joilla on pitkät tai isot sormet, suosivat 8 mm levyisiä sormuksia, kun taas lyhyempi- ja kapeampisormiset miehet valitsevat mieluummin 6 mm levyisen.

Miesten vihkisormuksen metallin valitseminen

Kun leveys on valittu, päästään hauskaan osuuteen: metallin valitsemiseen. Se tietysti vaikuttaa vihkisormuksen ulkonäköön mutta sitäkin enemmän hintaan ja siihen, miten sitä huolletaan.

Ensimmäiseksi: Etsitkö sormusta, joka sopii yhteen kumppanisi sormuksen kanssa? Jos vastaus on kyllä, metallikysymys on ratkaistu. Valitse täsmälleen sama metalli kuin kumppanisi sormuksessa, niin homma on hoidettu. Jos et halua tismalleen samanlaista sormusta, voit silti valita sormuksen, joka on kumppanisi sormuksen kanssa samanvärinen tai jossa on yhteensopiva kaiverrus tai viimeistely.

Koska vihkisormus tulee sormeesi, se ei saa olla epämukava tai aiheuttaa allergista reaktiota eikä se saa menettää muotoaan, kun sen iskee jotain kovaa vasten... vahingossa tietenkin.

Kultaiset miesten vihkisormukset

Puhtaasta kullasta tehdyt sormukset ovat pehmeitä. Ne menettävät helposti muotonsa, ja ne ovat myös kalliita. Useimmat korkealaatuiset kultasormukset ovat 18 karaatin kultaa, mikä tarkoittaa, että 18/24 tai kolme neljäsosaa metalliseoksesta on kultaa. Kun haluat kultasormuksen ulkonäön ilman kullan hintalappua, vilkaise kullalla päällystettyjä sormuksia.

 • Hyviä puolia: Klassinen ja ajaton valinta vihkisormukseksi. Ei tummu helposti.
 • Huonoja puolia: Kallis. Puhtaasta kullasta tehdyt vihkisormukset saattavat menettää muotonsa helposti.

Platinaiset miesten vihkisormukset

Platina on harvinainen ja tiheä metalli, joka on arvokkaampaa kuin kulta. Harvinaisuutensa lisäksi platina on erinomainen valita miehen vihkisormukseksi, koska se on lujaa ja kestävää toisin kuin kulta.

 • Hyviä puolia: Luja ja kestävä. Hypoallergisena sopii herkälle iholle.
 • Huonoja puolia: Kallis. Tiheytensä takia voi olla painava.

Titaaniset miesten vihkisormukset

Titaani on vahva ja yllättävän kevyt metalli. Titaaninen vihkisormus painaa noin kolmasosan platinaisen sormuksen painosta. Jos sormusten käyttö on sinulle uutta tai et halua painavaa sormusta, titaaninen vihkisormus on varteenotettava vaihtoehto.

 • Hyviä puolia: Kevyt. Hyvin vahva materiaali. Ei taivu.
 • Huonoja puolia: Voi olla kallis. Kokoa on vaikea muuttaa.

Sterling-hopeiset miesten vihkisormukset

Vihkisormuksiin käytetty hopea on yleensä 925-hopeaa eli sterling-hopeaa. Se tarkoittaa, että 92,5 prosenttia metallista on hopeaa ja loput kuparia. Puhdas hopea on pehmeää. Kuparin lisääminen seokseen tekee sterling-hopeasta kovaa ja vahvaa ja hyvän vaihtoehdon vihkisormuksen materiaaliksi.

 • Hyviä puolia: Perinteinen vihkisormuksen metalli. Vahvaa. Halvempaa kuin kulta.
 • Huonoja puolia: Voi tummua, taipua ja naarmuuntua päivittäisessä käytössä.

Volframiset miesten vihkisormukset

Volframi on maailman lujin materiaali timanttien jälkeen. Jos et satu löytämään vibraniumista tehtyjä vihkisormuksia, lähimmäs särkymätöntä sormusta pääset valitsemalla volframisen sormuksen.

Volframi on myös hyvin naarmuuntumatonta ja huokeaa. Volframista tehdyt vihkisormukset eivät taivu muodostaan, joten mahdollisen onnettomuuden sattuessa sormus ei menetä muotoaan eikä vahingoita sormeasi.

 • Hyviä puolia: Hypoallergeeninen. Erittäin vahva ja naarmuuntumaton.
 • Huonoja puolia: Kokoa vaikea muuttaa. Todella voimakkaassa iskussa se ei taivu mutta hajoaa.

Kulta, platina ja hopea ovat perinteisiä vihkisormusmateriaaleja, mutta hintakin on sen mukainen.

Miesten vihkisormuksessa on mielestämme kysymys sitoutumisesta, kumppanille tehdystä lupauksesta. Vihkisormuksen pitäisi olla yhtä vahva ja silti kohtuuhintainen.

Ruostumattomasta teräksestä tehdyt vihkisormukset

Ruostumaton teräs saattaa tuoda mieleen kodinkoneet, ei niinkään korut. Kuitenkin kestävyytensä, laatunsa ja ulkonäkönsä ansiosta ruostumaton teräs on harkinnan arvoinen vaihtoehto perinteisille platina- ja kultasormuksille.

Empire State Buildingkin on tehty ruostumattomasta teräksestä, joten lujuudeltaan terässormus kestää kaikki yhteiset seikkailunne.

Kaksi yleisintä miesten vihkisormuksissa käytettyä terästyyppiä ovat:

 • Ruostumaton 304-teräs – Ruostumattomasta 304-teräksestä tehdyt sormukset ja vihkisormukset kestävät hyvin hapettumista, eli ne eivät ruostu. Materiaalia pidetään myös hypoallergeenisena.
 • Ruostumaton 316L-teräs – Ruostumaton 316L-teräs on laadukkaampaa. Sitä kutsutaan kirurginteräksekseksi, koska siitä tehdään kirurginvälineitä ja se on hypoallergeenista. Kloori ja suolavesi voivat vahingoittaa ruostumatonta terästä, mutta 316L kestää ruostetta paremmin kuin muut lajit, mikä on hyvä uutinen, jos unohdat riisua sormuksen ennen uimaan menoa.

Älä anna ruostumattoman teräksen kestävyyden hämätä. Lujuudestaan huolimatta se on hyvin kevyt materiaali. Siksi ruostumattomasta teräksestä tehty sormus käy hyvin jokapäiväiseen käyttöön.

Joka maassa on omat tapansa ja perinteensä, mutta yksi asia yhdistää suurinta osaa: hinta. Häät ovat kalliita. Ruosteenkestävyyden lisäksi ruostumattomasta teräksestä tehdyt sormukset ovat myös edullisia.

Väriltään ruostumaton teräs muistuttaa hopeaa, eli terässormus näyttää hopeiselta tai platinaiselta, mutta hinta on paljon huokeampi. Sama koskee kullanväristä tai kullattua terässormusta: ne ovat vahvoja kuin teräs ja näyttävät kullalta maksamatta silti omaisuuksia.

Älä kuitenkaan innostu liikaa kuullessasi ruostumattoman teräksen lujuudesta ja kestävyydestä. Siitä tehdyt vihkisormukset ovat silti koruja, joista täytyy pitää huolta. Kloori on kryptoniittia ruostumattomasta teräksestä tehdyille sormuksille. Ruostumaton teräs on herkkä kloorille, joten siitä tehdyt korut tulee riisua ennen kloorivedessä uintia, jotta ne eivät menettäisi kiiltoaan.

Kiillosta puheen ollen: oli vihkisormus mitä metallia hyvänsä, sen viimeistelyyn on useita eri vaihtoehtoja.

 1. Kiillotettu – Kiiltäväksi tai hyvin kiiltäväksi viimeistely on perinteinen vaihtoehto miesten vihkisormuksissa. Tällöin sormuksessa on sileä ja heijastava pinta, josta voi nähdä oman kuvansa.Huono puoli on, että naarmut näkyvät helposti.
 2. Matta- tai satiiniviimeistely – Sormukset ja vihkisormukset, joihin on viimeistelty himmeä matet- tai satiinipinta ovat myös sileitä mutta eivät yhtä kiiltäviä kuin kiillotetut sormukset. Niiden pinta on kuin huuruinen peili, joka hajottaa valoa heijastamisen sijaan. Pienet naarmut maastoutuvat himmeään pintaan paremmin.
 3. Harjattu – Harjattu vihkisormus sopii parhaiten aktiiviseen elämäntapaan, koska naarmut maastoutuvat siihen hyviin. Pinta saadaan aikaan teräsharjalla, joka antaa pintaan pientä tekstuuria. Se kiiltää myös pehmeästi samalla tavalla kuin mattapinta.
 4. Yhdistelmäviimeistely tai sekoitettu viimeistely – Miesten vihkisormusten viimeistelyyn voi käyttää myös eri viimeistelyjen yhdistelmää. Tällöin on usein kyse kiillotetusta pinnasta, johon on satiiniviimeistelty himmeämpiä yksityiskohtia. Kahden tai useamman viimeistelytavan yhdistely antaa vihkisormukselle lisää tekstuuria ja saa sen erottumaan muista.
 5. Taottu vasarapinta – Tämä tyyli saa nimensä pienistä koloista ympäri sormusta. Pinta näyttää siltä kuin sormusta olisi lyöty vasaralla. Pinnassa on kiillotetun pinnan hohto, mutta lisätekstuuri estää sitä olemasta liian kirkas.
 6. Yksityiskohtainen viimeistely – Tämä ei ole niinkään viimeistely, vaan sillä tarkoitetaan kaikkia lisäyksiä, joita vihkisormuksissa usein on: pieniä kiviä, puuta ja kaiverruksia, jotka tekevät vihkisormuksesta uniikin ja saavat sen kertomaan juuri sinun tarinaasi.

Millaisia ovat damaskiteräksestä tehdyt sormukset ja vihkisormukset?

Damaskiteräksestä tehdyt sormukset ja vihkisormukset on tehty yhdistämällä kahta eri lajia ruostumatonta terästä. Jokaisessa damaskiterässormuksessa on erikoinen pinta, joka muistuttaa puunsyitä tai pyörteilevää vettä.

Useimmat damaskiterässormukset ovat käsintehtyjä, mikä saattaa näkyä hinnassa. Damaskiterästä kannattaa harkita, kun etsii persoonallista vihkisormusta.

Damaskiteräksen tekemiseen käytetty tekniikka on sama, jolla valmistettiin miekkoja muinaisessa Japanissa ja Lähi-idässä (jossa nimensä teräslajille antanut Damaskos sijaitsee).

Myös viikingit käyttivät damaskiterästä miekkoihin. (Meidän tanskalaisten on pakko mainita viikingit, milloin tilaisuus vain tarjoutuu.)

Vaikka et heilutakaan sormustasi kuin samurai katanaa, damaskiterässormuksesi kestää kovaakin käyttöä ruostumatta. Kuten kaikella ruostumattomalla teräksellä damaskiteräkselläkin on Akilleen kantapäänsä: kloori ja suolavesi. Riisu sormus ennen veteen pulahtamista, niin damaskiterässormuksesi säilyy ulkonäöltään yhtä eeppisenä kuin kertomasi tarinakin.

Damaskiterässormusten hyviä ja huonoja puolia
Hyviä puolia

 • Lujuus ja historiallisuus; juuret ulottuvat viikinkiaikaan asti
 • Helppo huoltaa ja puhdistaa
 • Erikoinen ulkonäkö

Huonoja puolia

 • Kokoa on vaikea muuttaa
 • Vältettävä klooria ja suolavettä
 • Kalliimpia kuin muut ruostumattoman teräksen lajit

Miten löytää oikean kokoinen vihkisormus

Etsitpä jotain pelkistettyä kuten kiillotettu terässormus tai jotain sähäkämpää (mutta ei liian räväkkää, koska sormus tulee päivittäiseen käyttöön), tärkeintä on oikea koko.

Täydellisen koon löytäminen on kuin täydellisen kumppanin löytäminen. Älä hätäile.

Vaikka sormus liukuu sormeen, se ei vielä tarkoita, että koko on oikea. Jos vihkisormus on liian iso, se voi tippua käsiä pestessä. Jos se on liian pieni, se voi häiritä verenkiertoa.

Löytääksesi oikean kokoisen vihkisormuksen aloita lataamalla Trendhimin sormuskoko-oppaan tai tilaa sormusmitta. Kun olet mitannut koon, katso kokotaulukosta, minkä kokoinen vihkisormus kannattaa ostaa.

Saadaksesi tarkan tuloksen mittaa sormus silloin, kun sinulla ei ole kylmä tai kuuma. Kuumuus aiheuttaa turvotusta, ja kylmyys tekee sormesta kapeamman kuin normaalisti.

Mittaa koko päivän päätteeksi, kun sormi on isoimmillaan. Aamuisin sormet ovat kapeammat. Testaa huomenna, niin näet.

Jos ostat vihkisormusta yllätykseksi tai lahjaksi etkä ole varma saajan koosta, aloita keskimääräisestä koosta.

Yleisin miesten sormuksen koko on 62,33 (EU-koko), T1/2 (UK) tai 10 (USA). Muista, että leveämmät sormukset istuvat usein jämäkämmin. Useimmat miehet valitsevat puolta kokoa isomman ostaessaan leveän sormuksen.

Miesten vihkisormusmalleja

Hetkinen, luulitko, että olit valmis? Vihkisormuksessa ei ole kysymys vain sormuksen ulkonäöstä – sormuksen täytyy myös toimia käytössä. Tässä on neljä suosituinta sormusmallia.

 1. Puolipyöreät tai comfort fit -sormukset – Tämän malliset miesten vihkisormukset ovat pyöreitä sekä sisältä että ulkoa. Niitä voidaan kutsua myös nimellä comfort fit, koska ne istuvat mukavasti sormeen ja liukuvat vaivattomasti paikalleen ja pois. Koska vihkisormusta ei usein riisuta, mukavuus on tärkeää. Tämä on yksi yleisimpiä sormusmalleja.
 2. Tynnyrimalliset sormukset – Tämän malliset sormukset ovat yhtä suosittuja kuin puolipyöreät sormukset. Tynnyrimallisen sormuksen ulkopuoli on pyöristetty ja sisäpuoli on tasapintainen. Ne sopivat täydellisesti miehille, jotka haluavat sormuksen istuvan sormeen tukevammin mutta pitävät perinteisen sormuksen pyöreästä profiilista. Puolipyöreiden sormusten tapaan tynnyrimalliset sormukset eivät helposti tartu vaatteisiin tai koneisiin.
 3. Tasapintaiset eli flakkasormukset – Tasapintaiset sormukset ovat nimensä mukaisesti tasapintaisia. Ne ovat tasaisia sekä sisältä ja ulkoa. Ne ovat mukavia käyttää mutta tarttuvat helposti vaatteisiin ja koneisiin.
 4. Sisältä pyöristetyt flakkasormukset – Kuten tynnyrimalliset sormukset mutta toisin päin eli ulkopuolelta tasapintaisia ja sisäpuolelta pyöreitä.

Mitä kaiverruttaa miesten vihkisormukseen

Nopeiden tviittien ja emojien aikana ajatukset haipuvat nopeasti. Se tekee kaiverretusta vihkisormuksesta sitäkin henkilökohtaisemman ja pysyvämmän. Ajattele kaiverrusta tapana osoittaa rakkautta, muistuttaa tärkeästä hetkestä ja tehdä sormuksesta entistä ainutlaatuisempi.

Tiedät, kuka olet, ja millaista tarinaa haluat kertoa. Sen pitäisi näkyä vihkisormuksessa. On lukemattomia tapoja tehdä sormuksesta henkilökohtainen. Kaiverruta sormukseen häiden päivämäärä tai kumppanisi nimikirjaimet. Lisää sormukseen sen paikan koordinatit, missä tapasitte ensi kertaa, tai valitse sana, joka kertoo yhteisestä tarinastanne.

Trendhimillä on mahdollisuus saada laserkaiverrus useimpiin valikoiman sormuksiin. Kaiverretut sormukset tekevät häistänne entistäkin erityisemmät.

Etkö ole varma, mitä kirjoittaa? Tästä näet yli 30 kaiverrusideaa.

Epätavallisempia vihkisormuksia miehille

Tarinasi ei ole samanlainen kuin kaikilla muilla. Vihkisormuksesikaan ei pitäisi olla. Jos perinteiset vaihtoehdot eivät innosta, vaan etsit uniikimpaa vaihtoehtoa, katso alta kaksi suosikkiehdotustamme.

Silikoniset miesten vihkisormukset

Silikonisormukset ovat paitsi mukavia myös erittäin kevyitä, joustavia ja turvallisia käyttää salilla treenatessa tai käsillä työskennellessä. Silikonisormusta ei tarvitse riisua suihkussa tai uimaan mennessä, koska se kestää vettä. Samaan ei metalli pysty.

Silikoniset vihkisormukset eivät myöskään johda sähköä, joten ne ovat turvallinen valinta niille, jotka puuhaavat sähkön ja salamoiden kanssa. Thor ilahtuisi.

Keraamiset miesten vihkisormukset

Keraamisen vihkisormuksen käyttö on kokemus jo sellaisenaan. Ne on suunniteltu niin kevyiksi, että voi tuntua siltä kuin sormessa ei olisi mitään. Se on hyvä silloin, kun sormusta käyttää päivittäin.

Koska keraami ei ole metalli, keraamisormukset eivät aiheuta allergisia reaktioita eli ne ovat hypoallergeenisia. Keraamisormukset eivät johda sähköä, joten niitä ei tarvitse poistaa kädestä välttääkseen vammoja, kun työskentelee sähkölaitteiden kanssa.

Miten puhdistaa vihkisormus kotona

Minkälaiseen vihkisormukseen päädytkään – volframi- ja titaanisormuksista kultaan tai ruostumattomaan teräkseen –, on tärkeää pitää sormus puhtaana. Seuraava tapa on turvallinen useimmille vihkisormuksille, eli se ei vahingoita sormuksen jalokiviä tai korukiviä (jos sormuksessa on niitä) eikä naarmuta metallia.

 1. Kaada lämmintä vettä pieneen kulhoon. Lisää kulhoon pari pisaraa mietoa tiskiainetta.
 2. Kasta pehmeä nukkaamaton riepu saippuaveteen. Pyyhi rievulla sormusta, kunnes sormus on puhdas. Voit myös käyttää apuna pehmeää hammasharjaa.
 3. Huuhtele vihkisormus puhtaalla lämpimällä vedellä. Hankaa sormella pois mahdolliset saippuajäämät.
 4. Kuivaa sormus hyvin puhtaalla pyyhkeellä. Anna sen kuivua kokonaan ennen käyttöä.

Älä käytä valkaisuainetta, klooria tai asetonia vihkisormuksen (tai minkä tahansa sormuksen!) puhdistamiseen. Ne ovat tujuja kemikaaleja, jotka voivat vaurioittaa sormuksen metallia, myös ruostumatonta terästä. Älä käytä myöskään hankaavia aineita kuten ruokasoodaa tai hammastahnaa, koska ne voivat naarmuttaa metallia.

Kysymyksiä ja vastauksia

Mistä voi ostaa miesten vihkisormuksia netissä?

Trendhimillä on laaja valikoima miesten vihkisormuksia, jotka on tehty ruostumattomasta teräksestä, keraamista, silikonista ja titaanista.

Mitä eroa on englanniksi puhuttaessa termeillä "wedding ring" ja "wedding band"?

Molemmat termit tarkoittavat vihkisormusta. Vihkisormusta käytetään vasemman käden nimettömässä merkiksi siitä, että sen kantaja on naimisissa ja pois markkinoilta.

"Wedding band" on usein tyyliltään pelkistetympi kuin "wedding ring". Ensiksi mainitut ovat jälkimmäisen alalaji. Molempia käytetään myös toistensa synonyymeina, joilla tarkoitetaan samaa.

Missä sormessa miesten vihkisormusta pidetään?

Suomessa vihkisormusta pidetään useimmiten vasemmassa nimettömässä.

Minkälainen on persoonallinen miesten vihkisormus?

Persoonallinen miesten vihkisormus on sellainen, joka ei ole perinteiden mukainen. Kokeile silikonista, kumista tai jopa keraamista vihkisormusta, kun kaipaat jotain erilaista. Tai hanki sormus, joka on kestävää ruostumatonta terästä ja jonka kuvio tai kaiverrus tekee siitä erilaisen.

Sama pätee väriin. Kun haluat ainutlaatuisen miesten vihkisormuksen, valitse sininen, punainen tai musta. Ne eivät ole perinteisiä värejä ja tuovat oman säväyksensä tavoittelemaasi uniikkiin tyyliin.