Tilaa ennen 17.12. klo 16:00 - niin saat tilauksesi jouluksi
365 päivän palautusoikeus
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin
075 326 5471 - (työpäivinä kello 10.00 - 14.00)
Kaikki asusteet
Pukuasusteet
Korut
Laukut & lompakot
Tilaa ennen 17.12. klo 16:00 - niin saat tilauksesi jouluksi
Tilaa ennen 17.12. klo 16:00 - niin saat tilauksesi jouluksi
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin
Trendhim
×
Trendhim
Kieli:
Aurinkolasit
Hatut
Huivit
Kalvosinnapit
Kaulakorut
Kellot
Korvakorut
Käsineet
Lasit ilman vahvuuksia
Laukut
Lompakot
Olkaimet
Parranajo
Parranhoito
Rannekorut
Rintaneulat
Rusetit
Solmioneulat
Solmiot
Sormukset
Taskuliinat
Vyöt
075 326 5471
Työpäivinä kello 10.00 - 14.00
Katso kaikki

Yksilöidyt asusteet häihin

Haluatko lisätä persoonallisuutta pukeutumiseesi tärkeänä päivänä? Vaihtoehtoja löytyy nimikoiduista kalvosinnapeista sulhaspoikien lahjoihin. Kysyimme nimekkäältä hääsuunnittelijalta Emily Burtonilta vinkkejä, miten tehdä häistä ikimuistettavat.

Moni voi ajatella, että sulhanen päättää vain, pukeutuuko smokkiin vai pukuun, mutta on kuitenkin paljon vaihtoehtoja, joilla sulhanen voi tuoda esiin persoonallisuuttaan ja luovuuttaan. Kun vielä yksilöi asusteensa, tyylistä tulee yhtä ainutlaatuinen kuin häävalat vannovasta parista.

Pastellinvärisen solmion voi nimikoida sulhasen nimikirjaimilla, ja teräksisiin kalvosinnappeihin voi kaiverruttaa häiden päivämäärän. Tällaiset pienet yksityiskohdat ovat hieno lisä tarinaan, joka alkaa, kun pari sanoo toisilleen "tahdon".

Kysyimme hääsuunnittelija Emily Burtonilta vinkkejä, miten tavallisista häistä tehdään ainutkertaiset niin yksinkertaisella tavalla kuin valitsemalla pukuun oikeat asusteet.

Kaivertaminen, debossing-painattaminen ja lämpösiirto

On kolme personointitapaa, jotka toimivat parhaiten sulhasen asusteissa: laserkaivertaminen, debossing-painattaminen ja lämpösiirto.

Mitä tarkoittaa laserkaivertaminen?

Laserkaivertamisessa käytetään lasersädettä, joka höyrystää personoitavasta tavarasta metallia. Se on erittäin nopeaa, ja lopputuloksena on selkeä ja erottuva teksti.

Laserkaivertaminen on myös muita kaiverrustapoja turvallisempi metallille, koska siinä ei mikään työkalu koske korun pintaa.

Mitä kaiverruttaisin asusteisiini?

“Vain taivas on rajana, kun mietitään omaa tekstiä hääasusteisiin. Solmioneulaan tai sulhasen kelloon voi kaiverruttaa hääpäivän tai hääparin nimikirjaimet tekemään asusteista entistä merkityksellisemmät.

Sulhaspoikiakaan ei pidä unohtaa. Yksilöidyt kalvosinnapit, joihin on kaiverrettu heidän nimikirjaimensa, tai olkaimet omalla tekstillä ovat erinomaisia lahjoja sulhaspojille.”

Etkö ole varma, mitä kirjoittaisit tekstiksi? Katso kaiverrusvinkkejä ja ideoita tästä.

Mitä on debossing-painattaminen?

Debossing-painattaminen on tekniikka, jota käytetään nahkaisten vöiden ja lompakoiden personoimiseen.

Prosessissa painetaan valittu kuvio nahkaan, niin että syntyy jälki. Nahan debossaus ei vahingoita materiaalin taustaa, ja siksi sitä pidetään turvallisempana kuin laadukkaiden nahkatuotteiden embossing-kohopainattamista.

Mitä eroa on embossingilla ja debossingilla?
Molemmat soveltuvat täydellisesti nahkatuotteiden personoimiseen, ja molemmissa käytetään kuumennettavaa metallikappaletta, joka painetaan materiaaliin.

Suurin ero on, että embossauksessa kuvio painetaan taustapuolelta. Debossingissa kuvio upotetaan pintaan etupuolelta.

Embossauksessa tulos voi olla hiukan yksityiskohtaisempi, mutta sekä etupuoleen että taustapuoleen tulee muutoksia.

Miten hyödyntää debossingia häissä?

“Debossingia voi käyttää paljon muuhunkin kuin kutsuihin ja koristeisiin.

Se on helppo konsti tehdä sulhaspoikien lahjoista erityiset. Kunkin sulhaspojan nimikirjaimet voi painattaa nahkaiseen vyöhöön tai lompakkoon. Se on mukava tapa kiittää sulhaspoikaa siitä, että hän on ollut osa tärkeää päivää. Siten voi myös varmistaa, että kaikilla sulhaspojilla on samanlainen vyö.

Jos olet etsimässä lahjaa sulhaselle, nahkalompakko, johon on painettu monogrammi, on muistoesine, joka varmasti säilytetään.”

Mitä tarkoittaa lämpösiirto?

Lämpösiirtokone painaa valitun kuvion kankaaseen, esimerkiksi solmioon, solmihuiviin, rusettiin tai taskuliinaan käyttämällä apuna lämpöä ja painetta.

Lämpösiirtoa on kahta eri tyyppiä: vinyylipainatus ja digitaalinen lämpösiirto.

Vinyylipainatus – Värillisestä vinyylistä leikataan koneellisesti kirjaimia, jotka lämpösiirtokone siirtää kankaaseen.

Lämpösiirto – Kirjaimet painetaan digitaalisesti lämpösiirtopaperiin erityisellä musteella. Lämpösiirtokone siirtää kuvion tai kirjaimet paperilta painettavaan tuotteeseen.

Molemmissa menetelmissä käytetään lämpösiirtokonetta, joka käyttää lämpöä ja painetta kuvion siirtämiseen. Lämpösiirrolla tehty kuvio tai teksti kestää myös pesua – tosin silkkinen solmiohuivisi ei välttämättä niinkään.

Voiko lämpösiirtoa käyttää silkkiin?
Moni hääasuste on tehty silkistä. Sopivaa lämpötilaa käyttämällä jopa silkkisestä taskuliinasta tai solmiohuivista voi tehdä yksilöllisen lämpösiirrolla.

Miten personoida hääasusteet

“Vain tila on rajana. Solmioon ei kannata painaa lempikappaleen sanoituksia kokonaisuudessaan. Sen sijaan voit lisätä kosinnan päivämäärän tai vaikka hääpaikan koordinaatit huolellisesti taiteltuun taskuliinaan.

Paras tapa saada yksilöllinen solmio tarvitsematta maksaa mittatilaustyöstä on painattaa valmiiseen solmioon nimikirjaimet tai parin yhteinen monogrammi.

Mihin päädytkään, varmista, että valintasi on sellainen, että se miellyttää molempia kumppaneita ja sitä voi jälkeenpäin muistaa lämmöllä vielä vuosien ajan.”

Mikä on monogrammi?

Monogrammeja on käytetty jo antiikin Kreikassa ja Roomassa. Moderneissa monogrammeissa on kaksi nimikirjainta tai enemmän. Tavallisesti ensin tulee etunimen ensimmäinen kirjan, sitten keskimmäisen nimen alkukirjan ja lopuksi sukunimen alkukirjain. Kirjainten jälkeen ei yleensä tule pistettä.

Vaikka monogrammeja ei enää käytetä kolikoissa, monogrammin lisääminen taskuliinaan, solmioon tai solmiohuiviin tai nimikirjainten kaiverruttaminen kalvosinnappeihin on täydellinen tapa tehdä häälahjasta harkittu ja henkilökohtainen. Se tekee myös sulhasen asusteista paljon yksilöllisempiä.

Monogrammityyppejä

Yksikirjaimiset monogrammit
Yksikirjaimisissa monogrammeissa käytetään sukunimen alkukirjainta tai joskus etunimen alkukirjainta.

 • Henrik Allen Jensenin monogrammi olisi tällöin J, jos hän käyttää monogrammiin sukunimeä, tai H, jos hän käyttää siihen etunimeä.
  Kolmikirjaimiset monogrammit
  Kolmikirjaimiset monogrammit ovat yleisin valinta häälahjoihin ja sulhasen asusteisiin. Nimikirjainten järjestys riippuu kirjainten koosta ja kantajan siviilisäädystä.

Naimattomat miehet ja naiset suosivat kahta monogrammityyppiä:

 • Samankokoiset kirjaimet – Jos kaikki kirjaimet ovat samankokoisia, ensimmäiseksi tulee etunimen alkukirjain, sitten keskimmäisen nimen alkukirjain ja viimeiseksi sukunimen alkukirjain.
 • Iso sukunimen alkukirjain keskellä – Monogrammiin tulee etunimen, keskimmäisen nimen ja sukunimen alkukirjaimet. Sukunimen alkukirjain on keskellä ja muita isompi.

Monogrammit häihin

Yleensä häissä käytettävissä monogrammeissa käytetään sekä morsiamen että sulhasen nimeä.

“Monet asiakkaani tekevät monogrammistaan perhevaakunan, jota he käyttävät kautta elämän esimerkiksi pyyhkeissä, lakanoissa ja jopa juomalaseihin etsattuna. Häissä monogrammeja voi käyttää vaikka missä kutsuista koristeisiin.”

Kenen nimikirjain tulee ensin häämonogrammissa?
Perinteisesti, jos morsian ottaa sulhasen nimen, morsiamen etunimen alkukirjain tulee ensin, sitten yhteisen sukunimen alkukirjain ja lopuksi sulhasen etunimen alkukirjain.

Emma Marie Andersenin ja Lars Michael Hansenin yhteinen monogrammi olisi EHL. E tulee Emmasta, H tulee heidän yhteisestä sukunimestään Hansen ja L tulee sulhasen nimestä Lars.

Kolmikirjaimiset monogrammit häihin
Aivan kuten sinkkujenkin monogrammeista aiemmin mainittiin, kolmikirjaimisia monogrammeja on kahta eri tyyppiä myös häihin ja aviopareille:

 • Samankokoiset kirjaimet – Sulhaspoikien ja sulhasen monogrammiin käytetään samankokoisia kirjaimia: ensin etunimen alkukirjain, keskimmäisen nimen alkukirjain ja viimeiseksi sukunimen alkukirjain. Jos keskimmäistä nimeä ei ole, kaksi kirjainta on myös yhtä hyvännäköinen vaihtoehto.
 • Iso sukunimen alkukirjain keskellä – Useimmilla aviopareilla iso keskikirjain on yhteinen sukunimi. Morsiamen etunimen alkukirjain aloittaa monogrammin, ja sulhasen etunimen alkukirjain tulee viimeiseksi.

Mihin monogrammia voi käyttää

Emily ehdottaa: “Monogrammin voi lisätä lähes mihin tahansa sulhasen asusteista hääjuhlan lautasliinoihin. Mutta vaikka se onkin mahdollista, se ei tarkoita, että kannattaisi vetää överiksi.

Muista, että kohtuullinen personointi vie pitkälle. Otetaan esimerkiksi pukuasusteet. Voit toki nimikoida solmion, taskuliinan, kalvosinnapit ja solmioneulan, mutta haluatko todella, että kaikki asusteesi tappelevat huomiosta?

Personoi yksi tai kaksi asustetta, esimerkiksi kalvosinnapit ja taskuliina. Molemmat ovat tarpeeksi pieniä, ettei huomio keskity nimikirjaimiin, mutta niissä on silti jotain erityistä.”

Yksilöidyt häälahjat

Teetpä ostoksia sulhaselle tai sulhaspojille, henkilökohtaisuus tekee lahjasta ainutkertaisen.

“Luo lahja, jota vaalitaan ja käytetään koko elämän ajan, esimerkiksi kalvosinnapit, joissa on parin uusi monogrammi, tai solmio, jossa on parin yhteinen sukunimi.

Myöskään sulhaspoikien lahjojen keksimisen ei tarvitse olla vaikeaa.

 • Valitse lahja sydämestäsi.
 • Älä kiiruhda ostamaan ensimmäistä näkemääsi tavaraa.
 • Mieti rauhassa, mistä lahjansaaja todella pitäisi.

Moni hääpari antaa sulhaspojille lahjaksi viikonloppupaketin, johon voi sisältyä esimerkiksi parranajosetti kaiverrettuine partahöylineen, korttipakka ja nimikoitu pullonavaaja.

Jokaiselle sulhaspojalle ei tarvitse antaa täsmälleen samanlaista lahjaa.

Jos yksi sulhaspojista on suuri taskuliinojen ystävä, hänelle voi antaa hänen nimikirjaimillaan nimikoidun taskuliinan. Jos bestman tarvitsisi uuden lompakon, hanki ajaton nahkalompakko ja painata siihen hänen nimensä.

Jos olet morsian, joka on etsimässä sulhaselle sopivaa lahjaa, älä unohda, että asusteen voi personoida muutenkin kuin nimikoimalla. Mieti, missä tapasitte tai suutelitte ensimmäistä kertaa tai milloin kosinta esitettiin. Ne ovat ihania muistoja, jotka saattavat myös mahtua painettavan tai kaiverrutettavan tekstin merkkirajan sisään.”

Neljä seikkaa, jotka jokaisen sulhasen tulisi tietää personoiduista asusteista

 • Vähemmän on enemmän – “Lisää oma teksti vain yhteen tai kahteen asusteeseen. Nyt ei olla päiväkodissa, joten kaikkea ei tarvitse nimikoida.”
 • Pidä viesti selkeänä – “Mihin tekstiin päädytkään, varmista, että myös morsian ymmärtää valintasi. Sisäpiirivitsi ei ole hauska, jos vain sen keksijää naurattaa.”
 • Muista häiden väriteema – “Varmista, että jokainen asuste sopii häiden värimaailmaan.” Tarkista kahdesti ennen tilaamista, koska personoituja asusteita ei voi palauttaa. Lue lisää Emilyn neuvoja hääasusteiden yhteensovittamisesta.
 • Morsian on päivän tähti – “Kyllä, on sinun tärkeä päiväsi, mutta kyseessä on myös morsiamen tärkeä päivä. Mitä valintoja teetkin asusteiden suhteen, muista, että on morsiamen päivä loistaa. Pidä hänen puoltaan myös häiden jälkeen niin myötä- kuin vastamäessäkin.”

Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä on muotia yksilöidyissä hääasusteissa?

“Asun Yhdysvalloissa, ja kotiseudullani on suosittua kaiverruttaa hääparin hääpäivämäärä ja nimikirjaimet rannekellon taustapuolelle. Olen myös työskennellyt useiden sulhasten kanssa, joiden puvun sisätaskuun on kirjailtu henkilökohtainen teksti.”


Minkä hintaisia sulhaspoikien lahjojen pitäisi olla?

Kun olet hankkimassa sulhaspojillesi lahjoja, mieti seuraavia kysymyksiä:

 • Montako sulhaspoikaa häissä on?
 • Kuinka paljon he joutuvat matkustamaan?
 • Täytyykö heidän ostaa tilaisuuteen tietynlaiset vaatteet? Jos täytyy, niin paljonko heiltä kuluu rahaa?
 • Mitä muita kuluja heille on häistä?

“Vaikka sulhaspoikien lahjoihin ei ole nyrkkisääntöä, hyvä tapa on antaa lahja, jonka hinta on 20-30% sulhaspojan hääkuluista.

Hanki lahja, joka kertoo sulhaspojille, miten paljon sinulle merkitsee, että he ovat osa elämääsi ja käyttävät aikaansa juhliakseen kanssasi.”


Miten hankin nimikoidun häälahjan?

Antamasi häälahjan pitäisi olla yhtä ikimuistettava kuin hääseremoniankin. Nimikoitu häälahja on hieno muisto häistä ja mainio tapa juhlistaa tilaisuutta.

“Ennen kuin tilaat lahjan, tarkista morsiamelta tai läheiseltä, vaihtaako jompikumpi parista sukunimeään, jotta tiedät, mitkä nimikirjaimet monogrammiin tulee.”

Muista, että tavaraa ei voi palauttaa, jos se on nimikoitu.


Voiko muihin miesten lahjoihin hankkia monogrammia?

Kyllä. Monogrammit eivät ole vain häälahjoihin. Myös poikamiehet osaavat arvostaa nimikoituja kalvosinnappeja tai rusettia.

Miesten lahjoja nimikoidessa suosittelemme käyttämään lahjansaajan etunimen alkukirjainta, keskimmäisen nimen alkukirjainta ja sukunimen alkukirjainta mainitussa järjestyksessä. Yhdistelmä näyttää hyvältä kaikissa asusteissa kelloista solmioihin ja on helposti tunnistettavissa nimikirjaimiksi.


Mitkä ovat Trendhimin merkkirajat kaivertamiseen, lämpösiirtoon ja debossing-painatukseen?

Merkkirajamme ovat seuraavat:

 • Kaiverrus – 20 merkkiä
 • Lämpösiirto – 7-20 merkkiä (tuotekohtaista)
 • Debossing – 5 merkkiä

Uudet artikkelit

Miten Traveller's-mallisto suunniteltiin

Me kaikkia polttaa halu tutkia maailmaa. Tämä tarve innoitti meitä suunnittelemaan asustemalliston, joka on tehty seikka...

Miesten vihkisormukset – kattava opas

Oikean sormuskoon löytämisestä epätavanomaisiin sormuksiin – lue, miten valita vihkisormus ja aloittaa liitto tyylillä.

Parantavat rannekorut miehille – mitä korukivet merkitsevät

Lue, mikä tekee miesten parantavista rannekoruista niin erityisiä ja miten valita itselleen oikeanlainen.

Ystävänpäivälahjoja miehelle

Tanskassa suunnitelluista kelloista sormuksiin, kaulakoruihin ja rannekoruihin – anna ystävänpäivälahja, jolla on merki...

Mikä on yksiviisarinen 24 tunnin kello ja miksi sinun pitäisi käyttää sitä?

Tutustu kellonajan lukemiseen ja yksiviisarisen 24 tunnin kellon ajan asettamiseen ja opi, miksi sinun pitäisi käyttää s...

Mikä on kuunvaihekello ja miten se asetetaan

Opi, miten käytetään maailman vanhinta komplikaatiota – kuunvaihenäyttöä.

Miesten rannekorujen puhdistaminen ja hoito

Vastaamme kaikkiin miesten rannekorujen hoitoon ja puhdistamiseen liittyviin kysymyksiisi. Helmien kanssa uimisesta ruos...

Neljä kysymystä ennen luurankokellon ostamista

Nämä neljä kysymystä auttavat sinua valitsemaan oikeanlaisen miesten luurankokellon ja ymmärtämään, miten se pidetään to...

Miten käyttää taskukelloa tyylikkäästi

Taskukellon ketjun valinnasta aina käytettävän napinläven oppimiseen, katso, kuinka taskukelloa käytetään oikein.

Katso kaikki artikkelit
Takaisin
Palauta salasanani

Kiitos! Jos sinulla on tili, saat meiltä sähköpostin. Jos et saa meiltä sähköpostia, se johtuu siitä, että sinulla ei ole tiliä. Voit luoda tilin klikkaamalla "Kirjaudu sisään" -valikkoa ja tämän jälkeen "Luo tili"

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.