365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Neljä tyylivinkkiä miehille sormusten pitämiseen

Halusitpa noudattaa Bruno Marsin kehotusta kohottaa pikkurillisormuksesi ilmaan ("Put your pinky rings up to the moon") tai tuoda takaisin ne ajat, jolloin miehet osasivat asustaa, sormusten pitäminen on tullut jäädäkseen. Lue neljä helppoa ohjetta sormuksen pitämiseen ja inspiroidu valikoimamme myydyimmistä sormuksista.

Mitä yhteistä on faaraoilla, viikinkivalloittajilla ja ottomaanien sulttaaneilla?

He pitivät sormuksia.

On korkea aika, että miestensormukset saavat ansaitsemansa huomion. Ne eivät ole vain kuninkaallisille, eikä niiden kantajan tarvitse olla palkittu räppäri voidakseen kantaa yhtä tai kahta sormusta tyylillä.

Miesten sormukset ovat kehittyneet viikinkiajoista. Vaihtoehtoja piisaa pelkistetyistä ja puhdaslinjaisista titaanisormuksista Moody Masonin hillittömiin luomuksiin.

Seuraava sormuksesi on käden ulottuvilla, olipa se sitten Odinin siunauksen arvoinen sinettisormus tai miehekkään tyylikäs onyksisormus – eikä sinun tarvitse ylittää Atlanttia tai ryöstää englantilaista kylää saadaksesi sen.

1 Neljä tyylivinkkiä miehille sormusten pitämiseen1.1 Miten pitää miesten sormuksia tyylillä1.2 1. ole itsevarma1.3 2. mukavuus on tärkeää1.4 3. sovita metallit ihosi sävyyn1.5 4. vähempikin riittää (tai sitten ei)1.6 Sormuksesi kertoo tarinan1.7 Neljä sormustyyppiä, joista voi aloittaa1.8 Kysymyksiä ja vastauksia

Miten pitää miesten sormuksia tyylillä

1. Ole itsevarma

Haluatko tietää parhaan tyylivinkin?

**Mihin tahansa koruun pukeudutkin, kanna sitä itsevarmasti. **

Sormuksen pukeminen ensimmäistä kertaa voi tuntua hiukan oudolta. Sen paino voi tuntua epämukavalta, jos on ensimmäistä kertaa kastamassa varpaitaan korujen mereen.

Valitse aluksi kevyt sormus. Testaa 8 millimetrin (5/16”) sormusta ja kokeile, miltä se tuntuu.

Sormuksen saa näyttämään hyvältä ennen kaikkea sen kantajan asenne. Jos sinusta tuntuu siltä, että aiot pitää käsiäsi taskussa koko päivän, ehkä sormukset eivät ole sinun juttusi.

2. Mukavuus on tärkeää

Mukavuus ja itsevarmuus kulkevat käsi kädessä. On vaikea näyttää vakuuttavalta, jos sormusten paino särkee rannetta.

 • Kummalla kädellä työskentelet?
 • Kätteletkö paljon?
 • Kirjoitatko paljon koneella?
 • Edellyttääkö työsi tai oppilaitoksesi tietynlaista pukeutumista?

Näihin kysymyksiin vastaaminen auttaa sinua päättämään, montako sormusta tarvitset ja minkä kokoisia niiden tulisi olla. Voithan aina säästää dramaattisimmat sormukset iltarientoihin ja käyttää päivisin pienempiä ja hillitympiä sormuksia.

Kummassa kädessä sormuksia tulisi pitää?

Asiasta on paljon mielipiteitä mutta ei tiukkoja sääntöjä. Vihkisormus on poikkeus. Suomessa sitä pidetään yleensä vasemman käden nimettömässä. Näin ei kuitenkaan aina ole. Se on yksi hyvä esimerkki siitä, miten mukavuusseikat ovat tärkeämpiä kuin perinteet.

Entä mihin sormeen sormus puetaan? Tästä näet, mitä eroa on pikkurillisormuksella ja etusormessa pidettävällä sormuksella.

3. Sovita metallit ihosi sävyyn

Tyylivaikuttaja Michele Fedecostante suosittelee valitsemaan yhden metallivärin ja rakentamaan tyyliä sen pohjalta. "Pidän tyylini yhdenmukaisena tarkistamalla, että sormukseni sopivat väriltään yhteen kaulakoruni tai rannekorujeni kanssa. En sekoita hopeaa ja kultaa, vaan yhdistelen mustaa ja kultaa tai mustaa ja hopeaa."

Tärkein syy samanväristen metallien käyttämiseen on asukokonaisuuden pitäminen siistinä ja yhtenevänä. Toisaalta olemme myös saaneet nähdä esimerkiksi sukka- ja sandaaliyhdistelmän siirtyvän isäkategoriasta yleiseen katumuotiin (kiitos, Beckham), joten säännöt on tehty rikottaviksi.

Jos yhdessä sormuksessa on molempia metallivärejä eli kultaa ja hopeaa, voit yhdistää siihen minkä värisiä sormuksia tai rannekoruja hyvänsä. Se saa valintasi näyttämään tarkoitukselliselta sen sijaan, että vaikuttaisit siltä kuin olisit pukeutunut pilkkopimeässä.

Metallien valitseminen ihon sävyn mukaan on myös tapa varmistaa, etteivät korut häiritse ja lopputulos on mahdollisimman viimeistelty.

Ihon sävyn määrittely

 1. Keskeytä, mitä olit tekemässä, ja katso ranteesi sisäpuolella kulkevia verisuonia.
 2. Minkä väriset ne ovat? Jos ne näyttävät sinertäviltä, ihosi on sävyltään viileä. Jos ne näyttävät vihertäviltä, ihosi on sävyltään lämmin.

Minkä värinen metallisormus sopii parhaiten?

 • Sävyltään viileä iho: Sormukset, jotka ovat hopeaa, hopeanväristä terästä, platinaa tai titaania, toimivat hyvin.
 • Sävyltään lämmin iho: Sävyä täydentävät etenkin sormukset, jotka ovat kultaa, kullanväristä terästä, ruusukultaa tai messinkiä.

Etsitkö sormusta, jossa on kivi? Viileän sävyiseen ihoon sopivat punaiset, siniset, violetit ja vihreät kivet. Lämpimän sävyistä ihoa imartelevat oranssit, ruskeat, keltaiset ja turkoosit kivet.

4. Vähempikin riittää (tai sitten ei)

Jos olet vasta aloittelemassa sormusten pitämistä, muista, että vähemmän on enemmän. Jos et tiedä, pystytkö pukemaan koko käden täyteen sormuksia, aloita yhdestä tai kahdesta. Laita ne samaan käteen ja sellaisiin sormiin, jotka eivät ole kosketuksissa toisiinsa.

Muotivaikuttaja João Nunes, kertoo: "Pidän kolmea sormusta päivittäin: kaksi sormusta toisessa kädessä – jos niitä olisi enemmän, painoa olisi liikaa – ja yksi toisessa. Jos käytät useampaa kuin yhtä sormusta kerrallaan, valitse sormukset, jotka ovat tyyliltään tai väriltään samankaltaisia."

Sinettisormus on hyvä sormus aloittaa sormusten käyttö. Sujauta sinettisormus sormeesi ja olet valmis. Jos käytät vihkisormusta, pue sinettisormus toiseen käteen.

Huomioi tasapaino

Myös visuaalisella painolla on merkitystä. Kokonaisuuden ei pidä olla symmetrinen, vaan toisen puolen kuuluu olla visuaalisesti aavistuksen painavampi kuin toisen.

Onko sinulla toisessa kädessä vihkisormus ja kello? Lisää kaksi sormusta toiseen käteen. Molempien käsien tai ranteiden ei kuulu olla identtisesti koristellut.

Jos haluat vain yhden sormuksen lisää (vihkisormuksen lisäksi), kokeile, miltä se näyttää vastakkaisessa kädessä. Se saattaa näyttää paremmalta samassa kädessä kuin vihkisormus. Peili on hyvä makutuomari. Voit kysyä mielipidettä myös kaverilta.

Myös sormuksen koon tulee olla tasapainossa. Jos sinulla on isot sormet, valitse jämerämpi sormus, joka taas voi näyttää liialliselta pitkissä ja ohuissa sormissa.

Sormuksesi kertoo tarinan

Sormuksesi kertoo sinusta jotain, valitsitpa sitten linjakkaan keraamisormuksen tai apinan pääkallolla koristetun terässormuksen.

''Sormusten käyttäminen on elämäntyyli. Joskus miehet kuten minä empivät korujen käyttämistä, koska asustaminen tuntuu hankalalta. Mieleen tulee vain vihkisormus, mutta hei, voit pukea ihan minkä sormuksen hyvänsä.

Pidän sormuksia, koska haluan, en perinteiden tai trendien vuoksi. Kaikkiin asusteisiin pätee sama ohje: Jos jokin asuste miellyttää vaistomaisesti, sitä osaa myös käyttää uskottavasti eikä sen hankkimista tarvitse katua. Kun näet esimerkiksi sormuksen, joka tuntuu kuvastavan sinua, tiedät heti, että se on oikea sormus kertomaan tarinaasi.'' – Carlos Nóbrega

Ensimmäisen askeleen ottaminen on tärkeä osa oman tarinan kertomista. Käytä vinkkejämme ohjenuorana, mutta jos haluat yhdistellä erivärisiä metalleja, heittää visuaalisen tasapainon ikkunasta ja viis välittää, onko ihosi sävyltään viileä vai lämmin, ole hyvä, se on sallittua.

Kyse on sinun tarinastasi. Kun on itseluottamusta, kaikki tyylivalinnat ovat toimivia.

Neljä sormustyyppiä, joista voi aloittaa

Miesten sinettisormukset

Kivikoristeiset sormukset

Miesten keraamisormukset

Massiiviset sormukset

Kysymyksiä ja vastauksia

Kuinka monta sormusta mies voi pitää yhdellä kertaa?

Vaikka sinulla onkin kymmenen sormea, suosittelemme korkeintaan kolmea sormusta per käsi. Voit totta kai käyttää useampaakin, mutta yleissääntönä voi pitää maksimissaan kolmea, niin säästät myös rannevoimiasi.

Kuinka monta sormusta voin pitää yhdessä kädessä näyttämättä mauttomalta?

Oikea kysymys on, montako sormusta voit käyttää ilman, että olosi TUNTUU mauttomalta. Jos rajasi on kaksi, niin se on myös vastaus. Jos rajasi menee kymmenessä, niin kaikin mokomin.

Mitä tarkoittaa, jos jokaisessa sormessa on sormus?

Se tarkoittaa, että niiden kantaja tykkää sormuksista. Se tarkoittaa myös, että hän ei todennäköisesti kirjoita paljon koneella päivän aikana.

Lue lisää miesten peukalo- ja pikkurillisormuksista.

Missä kädessä miesten vihkisormusta pidetään?

Suomessa vihkisormusta pidetään tavallisesti vasemmassa kädessä.

Onko väärin käyttää sormusta nimettömässä, jos ei ole naimisissa tai kihloissa?

Nimettömällä ei ole paljon käyttöä. Sillä ei osoiteta, sitä ei nosteta ylös kannustuksen merkiksi eikä sitä ei heiluteta muille liikenteessä. Se sopii siis täydellisesti sormuksen käyttöön.

Ota huomioon, että jos tulet töihin maanantaina hopean- tai kullanvärinen sormus vasemmassa nimettömässä, työkaverit saattavat esittää kysymyksiä viikonlopun tapahtumista.

Miten sormuksen tulisi istua sormeen?

Kun ostat sormusta, varmista, että sitä pystyy vaivatta pyörittämään sormessa.

Sormuksen pitää tuntua mukavalta, mutta se ei myöskään saa liukua sormesta aina käsiä pestessä.

Ovatko miesten sormukset muodissa?

Miesten sormukset ovat myydyimpiä tuotteitamme kautta maailman. Ne eivät vain ole muodikkaita vaan myös auttavat kantajaansa tekemään vaikutuksen ilman, että tarvitsee sanoa sanaakaan.

Jos kaipaat todisteita, katso julkkiksia Zayinista ja Orlando Bloomista itse Thoriin eli Chris Hemsworthiin.

Onko miesten sormusten pakko sopia väriltään asukokonaisuuden metallien kanssa yhteen?

Pakko on vahva sana. Onko pakko juoda vettä, jos haluaa selvitä hengissä? Kyllä. Onko pakko sovittaa asun metallit toisiinsa, jotta elämä jatkuu? No jaa.

Asun metallien valitseminen niin, että ne ovat samanvärisiä, on helppo tapa saavuttaa yhtenäinen ja siisti kokonaisuus. Saavutettu lopputulos on sen väärti, että käyttää hetken aikaa varmistamaan, että vyönsolki sopii sormuksen kanssa yhteen.

Minkälaiset sormukset sopivat treffeille?

Treffeille pukeutuminen on kiinni kahdesta seikasta: minne olet menossa ja kenen kanssa.

Jos olet menossa katsomaan keikkaa farkuissa ja nahkatakissa, valitse näyttävä sormus.

Oletko varannut pöydän hienosta ravintolasta, jonne on varauslista? Pue yksivärinen metallinen sormus esimerkiksi metallia tai keraamia tai hillitty sinettisormus kivellä tai ilman.

Miten sormusten käyttämisen voi aloittaa?

Ensimmäinen askel kaikkien korujen käyttämiseen on vain aloittaa jostakin.

Jos asusteiden käyttö on sinulle uutta, aloita yhdestä yksinkertaisesta korusta, esimerkiksi terässormuksesta. Vältä isoja ja näyttäviä sormuksia ja varmista, että asusi metallit ovat samanvärisiä.

Minkälaista sormusta mies voi käyttää päivittäin?

Päivittäin käyttämäsi sormuksen on hyvä olla sellainen, joka sopii tyyliisi eikä ole tiellä. Teetkö töitä käsilläsi? Silloin massiivinen sormus voi tuntua kömpelöltä.

Varma valinta on klassinen sormus, joka on pelkistetty (ei liikaa pieniä yksityiskohtia) ja tehty kestävästä materiaalista (kuten keraamista tai ruostumattomasta teräksestä). On myös hyvä, jos sormuksen väri sopii asuusi.

Mitä sormuksia käyttävistä miehistä ajatellaan?

Me Trendhimissä emme piittaa stereotyypeistä. Uskomme, että on jokaisen miehen oikeus kertoa tarinaansa vapaasti.

Voiko jollakulla olla ennakkoluuloja sormuksestasi? Toki. Voiko joku väittää sinulle, ettet voi käyttää sormusta keskisormessa, etusormessa tai pikkusormessa? Hyvin mahdollista.

Pitääkö sinun välittää siitä, miten sinun pitäisi jonkun muun mielestä toimia? Ei.

Mitä miesten sormukset symboloivat?

Miesten sormukset ovat olleet suosittuja kautta historian muinaisten egyptiläisten papyrussormuksista irlantilaisten Claddagh-sormuksiin, joita annetaan ystävyyden ja rakkauden merkiksi.

Voimakkaasta Valtasormuksesta taas on tehty useita elokuvia.

Sormuksesi voi merkitä mitä tahansa haluatkin sen merkitsevän. Se on osa sinun tarinaasi. Se on sinun valintasi.

Mitä sormukseen voi kaiverruttaa?

Jos haluat sormuksen kuvastavan jotain aivan erityistä, harkitse henkilökohtaista kaiverrusta.

Etkö ole varma, mitä kaiverruttaa? Katso tästä ideoita ja inspiraatiota seuraavaan yksilöityyn hankintaasi.

Mikä on tällä hetkellä trendikästä sormuksissa?

Sinettisormukset ovat nyt suosittuja kuten myös värilliset korukivet.

Muista, että trendit tulevat ja menevät, mutta klassinen ja puhdaslinjainen sormus ei mene koskaan pois muodista.

Mikä on paras miesten sormus?

Paras miesten sormus on sellainen, jota oikeasti käytetään. Ei kannata käyttää aikaa täydellisen sormuksen etsimiseen, jos sille ei tule käyttöä.

Erilaisia sormuksia ja sormusmateriaaleja on niin paljon, että aihetta kannattaa tutkia ennen sormuksen ostamista.

Jos etsit sormusta, joka näyttää hienolta eikä tyhjennä tiliäsi, tutustu valikoimamme yli 300 erilaiseen sormukseen.

Seuraavisa materiaaleista valmistetut sormukset lukeutuvat suosituimpiin miesten sormuksiin:

 • Miesten titaanisormukset – kevyitä ja hyvin kestäviä
 • Miesten volframisormukset – erittäin kovia ja äärimmäisen kestäviä
 • Ruostumattomasta teräksestä tehdyt miesten sormukset
  vahvoja, kestäviä ja edullisia
 • 925S-hopeasta tehdyt miesten sormukset – kevyitä, kestäviä ja vahvempia kuin kulta