365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Korvalävistysopas miehille

Kaikki, mitä korvien lävistämisestä pitää tietää erilaisista korvakoruista itse lävistämiseen ja kaikkeen siltä väliltä. Ammattilaislävistäjä Hank Martin antaa asiantuntevia ohjeita.

Kaikki varmaan tuntevat tyypin, joka otti festareilla vähän liikaa ja heräsi tuoreen lävistyksen ja ehkä tatuoinninkin kanssa. Teimme tämän oppaan, jotta sinusta ei tulisi se tyyppi.

Ja koska emme ole lävistämisen asiantuntijoita, kysyimme Benny Black TattoonHank Martinilta apua. Hank Martin on tehnyt lävistyksiä yli kymmenen vuotta, ja hänen työnsä puhuu puolestaan. Hän on asiantuntija, joka tietää lävistyksistä yhtä sun toista.

1 Korvalävistysopas miehille1.1 Löydä sopiva lävistysliike ja valmistaudu1.2 Erilaisia korvalävistyksiä1.3 Sattuuko lävistäminen?1.4 Lävistyksestä huolehtiminen1.5 Mitä tehdä, jos lävistys tulehtuu?1.6 Miten pitää lävistys auki ilman näkyviä koruja?1.7 Pidä huoli korvakoruistasi1.8 Kysymyksiä ja vastauksia1.9 Esittelyssä ammattilaislävistäjä hank martin

Löydä sopiva lävistysliike ja valmistaudu

Yksi tärkeimmistä vaiheista lävistystä hankkiessa on valmistautuminen.

“Kun teet päätöstä, missä otat lävistyksen, katso ensin netistä lävistysliikkeen saamat arvostelut ja etsi kuvia heidän tekemistään lävistyksistä”, alan ammattilainen Hank suosittelee. "Soita ja kysy, miten he steriloivat lävistystarvikkeensa ja käyttävätkö he kertakäyttöneuloja. Kysy myös, mistä heidän käyttämänsä korut on tehty. Kaikkien lävistyskorujen materiaali pitäisi olla kirurginterästä, titaania, 14 karaatin kultaa tai biomuovia. Venytyksiin käy lisäksi luonnonpuu ja kivi.”

Jos lävistystarvikkeet eivät ole uusia tai asianmukaisesti steriloituja tai jos hygieniaohjeita ei noudateta, on riski saada veriteitse tarttuva tauti kuten hepatiitti B tai C. Ennen kuin varaat lävistysajan, kysy itseltäsi seuraavat kysymykset.

 • “Vaikuttaako liike puhtaalta? Onko liikkeessä erilliset paikat lävistyksille ja tatuoinneille?”
 • “Käytetäänkö tarvikkeiden steriloimiseen autoklaavia? Autoklaavi toimii kuten painekattila. Se käyttää höyryä, lämpöä ja painetta tarvikkeiden steriloimiseen. Jos liike ei käytä autoklaavia tai kaasu- tai lämpösterilointia, en todellakaan ottaisi siellä lävistystä.”
 • “Avataanko neulat pakkauksestaan silmiesi edessä juuri ennen lävistämisen alkamista? Käytän ainoastaan kertakäyttöisiä valmiiksi steriloituja neuloja. Turvallisuus on tärkeintä.”
 • “Käyttääkö lävistäjä lateksihanskoja? Lävistäjän tulisi aina pitää hanskoja tehdessään lävistystä ja puhdistaa työpisteensä jokaisen asiakkaan jälkeen. Jos kosken jotain steriloidun alueen ulkopuolella, vaihdan hanskat.”
 • “Käyttääkö lävistäjä lävistyspyssyä? Kaikki ammattilaiset käyttävät lävistämiseen ainoastaan neulaa. Jos lävistäjä käyttää lävistyspyssyä, hän ei ole ammattitaitoinen.”
 • “Tunnetko olosi epämukavaksi lävistysliikkeessä? Jos hygieniaohjeiden noudattaminen on lävistysliikkeelle tärkeää, he näyttävät sinulle mielellään autoklaavinsa ja kertovat käytännöistään. Tuntuuko, että jokin on pielessä? Jos lävistysliike ei herätä luottamusta, vaihda liikettä! ”

Kun olet löytänyt mieleisesi lävistysliikkeen ja varannut ajan, Hank suosittelee välttämään liiallista alkoholin juomista ja tupakoimista paria päivää ennen lävistyksen ottamista. "Käy myös suihkussa ja varmista, että etenkin lävistettävä alue on puhdas", hän neuvoo.

Erilaisia korvalävistyksiä

Mahdollisuudet ovat valtaisat. Ammattitaitoisesta lävistäjästä on paljon apua. Hän voi kertoa, paljonko kunkin lävistyksen ottaminen sattuu, mitä se maksaa ja miten siitä huolehditaan.

 1. Helix – Ylhäällä korvarustossa oleva lävistys
 2. Industrial – Kaksi rustolävistystä yhdistettynä yhdellä korulla
 3. Rustolävistys – Ruston reunassa oleva lävistys
 4. Etu-helix – Korvan etuosassa oleva rustolävistys
 5. Antihelix – Korvalehden sisäosan rustolävistys antitraguksen yläpuolella
 6. Rook – Korvalehden sisäosan rustolävistys
 7. Orbital – Kaksi rustossa olevaa lävistystä, jotka on yhdistetty yhdellä korulla
 8. Daith – Korvalehden sisäosan rustolävistys
 9. Conch – Korvalehden sisäosan rustolävistys
 10. Tragus – Korvan keskellä traguksessa oleva rustolävistys
 11. Antitragus – Korvalehden sisäosan antitraguksessa oleva rustolävistys tragusta vastapäätä
 12. Korvannipukka – Lävistys korvannipukan alaosassa
 13. Ylempi korvannipukka – Lävistys korvannipukan yläosassa
 14. Transverse Lobe – Poikittainen lävistys korvalehden läpi

Sattuuko lävistäminen?

Hankilla on itsellään korvissa 20 millimetrin venytykset ja septum-lävistys, joten hän tietää, että joskus täytyy vähän kärsiä saavuttaakseen haluamansa tuloksen. "Kaikki lävistäminen sattuu jonkin verran. Kipu kestää vain sekunteja, mutta lävistysalue voi olla herkkä noin viikon. Korvannipukoiden lävistäminen sattuu vähiten, kun taas nännilävistykset ovat rankempia."

Lävistyksestä huolehtiminen

Lävistyksen paraneminen on kiinni sijainnista. "Korvannipukan paraneminen voi kestää 2-6 viikkoa ja napalävistyksen paraneminen 6-12 kuukautta." Hank suosittelee jokaiselle Benny Blackin asiakkaalle hajusteetonta aktibakteerista saippuaa kahdesti päivässä sekä liotusta suolaliuoksessa 2-4 kertaa päivässä.

Tulehduksen torjuminen on vaivannäön väärti. Suolaliuosta voi ostaa useimmista apteekeista. Kysy lävistäjältäsi lisätietoa.

 • Älä koskettele lävistystä tai lävistyskorua. Likaisissa käsissä on taudinaiheuttajia, jotka tulehduttavat lävistyksen. Pese kädet kunnolla, ennen kuin kosket korvaan tai korvakoruun.
 • Muista arjen askareissa, että sinulla on tuore lävistys. Ole varovainen lävistyksen kanssa, kun vaihdat vaatteita, puet silmälaseja, käytät puhelinta tai muotoilet hiuksia.
 • Ota lävistys huomioon, kun menet nukkumaan. Et ehkä pysty nukkumaan lävistyksen puoleisella kyljellä.
 • Älä käytä vetyperoksidia tai alkoholia lävistyksiin. Ne voivat ärsyttää paranevaa kudosta.
 • Älä käytä antibioottivoiteita tai muita salvoja lävistyksiin. Ne voivat estää lävistysaluetta hengittämästä ja puhdistumasta.

Mitä tehdä, jos lävistys tulehtuu?

Ehkä yllättävää, mutta Hank ei suosittele lävistyskorun ottamista pois, jos lävistysalue tulehtuu. "Jos lävistyksesi on tulehtunut, ota yhteyttä lävistäjään ja keskustele hänen kanssaan vaihtoehdoista. ÄLÄ irrota lävistyskorua. Jos otat, iho voi parantua tulehduksen päälle, mistä voi seurata lisää ongelmia. Jos lävistys tulehtuu, syynä voi olla riittämätön tai vääränlainen puhdistus.

Monissa tapauksissa tulehdus on seurausta korun tai lävistyksen koskemisesta likaisin käsin tai nukkuminen likaisissa petivaatteissa. Bakteerit lisääntyvät helposti, joten varmista, että kätesi ovat puhtaat, ennen kuin kosket lävistykseen, ja että vaihdat puhtaat vuodevaatteet säännöllisesti. Tulehdus voi myös saada alkunsa, kun ulkona on kuumaa ja hikoiluttaa enemmän. Silloin auttaa tiuhempi suolaliuoksella puhdistaminen.”

Hyvä uutinen on, että tulehdukselta voi myös välttyä noudattamalla ohjeita.

 • Älä anna toisten ihmisten ruumiinnesteiden kuten syljen tai hien koskea lävistysalueeseen. Älä anna kenenkään koskea, suudella tai nuolla lävistystä, kun se ei ole vielä parantunut.
 • Pidä puhelimesi, kuulokkeesi,
  aurinkolasisi, hattusi, kypäräsi ja kaikki lävistyksen kanssa yhteydessä olevat asiat puhtaina.
 • Vältä kosmetiikan, voiteiden ja muotoilutuotteiden käyttämistä lävistysalueen lähellä.
 • Älä kylve ammeessa tai porealtaassa äläkä ui uima-altaasas tai järvessä, ennen kuin lävistys on prantunut.
 • Vältä suoraa auringonvaloa, solariumia, hiekkaa, rusketusvoiteita ja -öljyjä. Ne voivat ärsyttää lävistysaluetta.
 • Vältä stressiä, tupakointia, huumeita ja alkoholia, koska ne haittaavat lävistyksen paranemista.

Miten pitää lävistys auki ilman näkyviä koruja?

Kaikki työpaikat eivät suhtaudu lävistyksiin suopeasti. Hank ehdottaa kysymään, olisiko retainer eli häivekoru hyväksyttävä töissä. “Kyseessä on biomuovinen koru, jonka molemmissa päissä on pieni pyöreä levy." Jos sekään ei käy, Hank kehottaa poistamaan lävistyskorun työpäivän ajaksi ja panemaan sen takaisin paikalleen heti työpäivän päätyttyä.

Oletko huolissasi, että lävistys menee umpeen sillä aikaa, kun itse pakerrat paperitöiden parissa? "Jos sinulla on ollut lävistys vain lyhyen aikaa, lävistysreikä voi mennä umpeen päivässä ilman korua, etenkin jos lävistys on tehty neulalla, joka ei vaurioita kudosta yhtä paljon kuin lävistyspyssy. Jos lävistys on ollut sinulla yli vuoden, voit pärjätä ilman korua muutamia päiviä, mutta siinäkin ajassa lävistys voi terveessä kudoksessa mennä umpeen.”

Pidä huoli korvakoruistasi

“Älä ota korvakorua pois lävistyksestä, ennen kuin lävistys on parantunut. Hoida lävistystäsi, ettei se tulehdu. Kun lävistys on parantunut, tulehduksen vaara on vähäinen. Puhdista silti korvakorujasi silloin tällöin, jotta ne eivät rupea haisemaan. Lioita niitä lasiastiassa, jossa on saippuaa ja vettä. Harjaa niitä sen jälkeen koruille tarkoitetulla harjalla ja huuhtele hyvin.”

Sitten seuraa kivoin osuus! Lävistäjä voi suositella, minkälainen ensimmäisen korun pitäisi olla, ja hänen suositustaan kannattaa ilman muuta noudattaa. Kun korun saa vaihtaa, vain taivas on rajana! Tarinaasi kertovan korvakorun löytäminen on paljon hauskempaa kuin autoklaaveista ja suolaliuoksista huolehtiminen.

Kysymyksiä ja vastauksia

Milloin korvien lävistäminen sai alkunsa?

Ensimmäinen tunnettu lävistys oli miehellä. Ötzi on ikivanha muumio, joka löytyi jäätyneenä Alpeilta. Ötzin arvioidaan olevan noin 5300 vuotta vanha. Hänellä oli tatuointeja ja lävistys – varsinainen rokkistara siis.

Raamatussa mainitaan korvien lävistäminen. Se oli suosittua myös Englannissa 1500-luvun loppupuolella renessanssiajalla. Esimerkiksi Shakespearella on muotokuvassaan korvakoru. Jossain vaiheessa korvalävistykset siirtyivät vain naisille kuuluviksi, mutta sittemmin miesten korvalävistykset ovat taas saavuttaneet suosiota ja vaikuttavat tulleen jäädäkseen.

Missä korvalävistyksen voi hankkia?

Se on kiinni siitä, missä asut. Jos satut joskus olemaan Tanskassa, suosittelemme Benny Black TattoonHank Martinia. Se sijaitsee Horsensissa, joten tule tervehtimään!

Mikä on tällä hetkellä suosittua miesten korvakoruissa?

“Meillä käyvät miehet vaikuttavat suosivan nappikorvakoruja, tarkemmin sanottuna labret-koruja, joiden toisessa päässä on levy ja toisessa päässä metallinen pallo.”

Näkyykö laatu hinnassa?

“Lävistämisen hinta heijastelee yleensä alueen yleistä hintatasoa. Lävistäjän tulisi käyttää lävistämiseen sopivia koruja, ja jos niihin on lisätty koristeita, se näkyy hinnassa. Jos jonkin paikan hinnat ovat huomattavasti halvemmat kuin muilla, se voi kertoa paikan käyttämien lävistyskorujen tasosta.”

Kauanko korvalävistyksen paraneminen kestää?

Lävistyksen paranamiseen kuluva aika on kiinni lävistyksen sijainnista. "Korvannipukkaan tehty lävistys paranee noin 2-6 viikossa." Kysy lisää lävistäjältäsi.

Miksi korvalävistykseni haisee?

Haju voi tulla ihosoluista, ihon luonnollisista öljyistä ja bakteereista. Kun nämä kolme sekoittuvat, lopputulos haisee. Puhdista lävistys saippualla tai suolaliuoksella, niin hajun pitäisi hälvetä.

Jos lävistyksesi on punainen, arka ja vuotava, se on todennäköisesti tulehtunut ja tarvitset terveydenhuollon apua.

Onko ampumalla lävistäminen turvallista? Vai onko neula paras vaihtoehto?

“Lävistyspyssy pakottaa tylpän esineen ihon läpi, mikä vaurioittaa kudosta ja voi saada aikaan keloidin eli liikakasvaneen arven korvan taakse. Lävistyspyssyä ei myöskään voi pestä autoklaavissa, joten se puhdistetaan pyyhkimällä se desinfiointiaineella. Niin ei välttämättä saa kaikkia veren välityksellä tarttuvia bakteereita ja viruksia pois pyssystä.”

Sitä vastoin lävistysneulan voi steriloida. "Lävistysneula on myös hyvin terävä ja siten ei vaurioita lävistysaluetta kuten lävistyspyssy. Keloidin riski jää tällöin minimaaliseksi.”

Voiko korvan lävistäminen auttaa migreeniin?

Jotkut väittävät, että korvan lävistäminen – tarkemmin sanottuna daith-lävistys – voi vähentää migreeniä, koska se osuu tiettyyn hermopisteeseen. Hyötyä ei kuitenkaan ole todistettu tieteellisesti.

Jos korvalävistys tulehtuu, voiko tulehdus levitä muualle?

Jos huomaat, että lävistys vuotaa ja on turvonnut ja kipeä eikä parane säännöllisellä puhdistuksella, se on todennäköisesti tulehtunut. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon.

On harvinaista, että tulehdus lähtee leviämään lävistyksestä. Mutta emme ole lääkäreitä! Joten tarkistuta tulehdus ammattilaisella.

Voiko korvalävistys mennä umpeen?

Kyllä. Ja se on itse asiassa hyvä juttu. Ajattele, jos kehoon tulevat reiät eivät koskaan umpeutuisi – pelkäisimme kuollaksemme tikkuja! "Lävistysreikä paranee usein ennalleen, jos korun ottaa pois. Jos kudos ei vaurioitunut lävistäessä eikä lävistystä ole venytetty, se menee yleensä umpeen.”

Jääkö korvalävistyksestä arpi?

Lävistämisestä voi tulla arpia, jos lävistäminen tehdään pyssyllä ja kudokseen ammutaan tylppä esine. Lävistystavan lisäksi arven muodostumiseen vaikuttavat yksilölliset ominaisuudet.

Millainen korvalävistys minun kannattaisi hankkia?

Se on kiinni ihan itsestäsi ja siitä, millaisen tarinan haluat kertoa. Lävistäjällä voi olla käsitys siitä, minkälainen ensimmäisen lävistyskorun tulee olla materiaaliltaan ja painoltaan jne, joten kuuntele hänen neuvojaan.

Tutustu valikoimaamme valitessasi seuraavia korvakorujasi. Ne on järjestetty suosion mukaan. Joskus näet auttaa, kun tietää, mistä koruista muut ovat pitäneet. Olennaisinta kuitenkin on, että kannat koruasi ylpeydellä.

Esittelyssä ammattilaislävistäjä Hank Martin

Amerikkalainen Hank Martin on kotoisin Austinista Texasista. Hän on asunut ja työskennellyt Tanskassa ja Saksassa yli viisi vuotta. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus lävistysalalta ja hän on ylpeä tarkkuudestaan, puhtaudestaan ja ammattitaidostaan.

Hankin tavoitteena on luoda hauska ja kutsuva ilmapiiri asiakkaille, jotta heidän käyntinsä olisi mahdollisimman mukava. Tanskassa Hankin voi löytää Benny Black Tattoo -liikkeestä.