365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Miten säilyttää, pestä & silittää solmiot

Pidä huoli solmioistasi, niin ne pitävät huolen sinusta. Olemme tehneet kokonaisen oppaan siitä, miten sinun tulisi pitää huolta silkki-, villa-, polyesteri-,ja puuvillasolmioistasi - tästä löydät kaikki matkustamisesta, säilyttämisestä silitykseen ja tahrojen poistoon.

Solmiosi kiinnittää heti kaikkien huomion, sillä se on keskellä rintaasi... Niin kuin Teräsmiehen "S"-kirjain. Ja oikea solmio voikin muuttaa sinut Clark Kentistä Teräsmies-materiaaliksi.

Suosittelemme investoimaan laadukkaisiin solmioihin – nämä kestävät vuosia - ja sinulla saattaakin herätä muutama kysymys niistä.

 • “Miten pidän niitä, että ne näyttävät aina hyvältä ja ovat valmiita käyttööön?"
 • “Missä minun tulisi säilyttää kaikki nämä solmiot?”
 • “Miten estän sen,ettei ne häviä sukkalaatikkoon?”
 • “Mitä voin tehdä isolle viinitahralle, joka tuli illallisella?”

Me tiedämme. Me kysyimme samat kysymykset.

Olemme keränneet yhteen kaiken mitä sinun tarvitsee tietää solmioiden säilytyksestä ja puhdistuksesta. Vinkit auttavat sinue pitämään solmiosi suorana ja ilman epämiellyttäviä ryppyjä, olit sitten menossa töihin tai pelastamaan maailman pahiksilta.

Ennen kuin siirrymme solmioiden puhdistukseen, korjataan suurin virhe, jonka useimmat miehet tekevät - se yksi, joka lyhentää solmiosi käyttöikää merkittävästi.

1 Miten säilyttää, pestä & silittää solmiot1.1 Pilaatko solmiosi huomaamattasi?1.2 Miten säilyttää solmiot1.3 Miten poistaa rypyt solmiosta?1.4 Miten pestä solmio?1.5 Sinä kysyit - me vastaamme

Pilaatko solmiosi huomaamattasi?

Tyylikäs jäbä tietää tottakai miten valita ja käyttää solmiota oikein. Mutta tiedätkö miten solmio otetaan pois ilman, että venytät tekstiiliä?

Monet miehet riuhtaisee solmun sen verran löysälle, että se mahtuu juuri ja juuri pään yli ja heittää sen huolimattomasti tuolille, kunnes solmiota tarvitaan taas.

Tämä tyyli - solmio aina solmittuna - pilaa materiaalin, jättää pysyvät rypyt solmioon ja saa solmun näyttämään väsyneeltä ja litteältä.

Oletko koskaan kehunut jonkun väsynyttä, litteää solmiot? Jep, emme mekään ole.

Me uskomme, että miehet ansaitsevat uuden solmun joka kerta, kun he käyttävät solmiota. Se on yksi niistä elämän pienistä asioista, joka voi tuoda niin paljon iloa.

Oikea tapa riisua solmiosi

 1. Hellästi löysää solmua
 2. Löysää siihen asti, että saat vedettyä kankaan solmun isomman osan läpi

Vinkki solmion riisumiseen

Vältä sitä, että tekstiili tarttuu johonkin, tai hiertyy jotain vasten samalla, kun vedät sen solmun läpi. Liika veto vahingoittaa lankoja, ja ikäännyttää jopa parhaimpia solmioita.

Solmion riisuminen oikein on vain 2.8 sekunttia enemmän, kuin se että nakkaat solmion solmuineen tuolille. Lisäksi tämä auttaa pitämään solmiosi freshinä, sekä hyvänä vuosia.

Miten säilyttää solmiot

Hyvä solmio on sekä taloudellinen, että tyylikäs investointi.

Ethän rypistäisi rahatukkoakaan sukkalaatikon pohjalle, eikö? Sama pätee solmioihisi. Kohtele niitä hyvin, ja ne kestävät kauemmin, kuin ne sukat.

Avain säilytykseen on se,että solmioilla on mahdollisuus suoristaa mahdolliset rypyt. Tämä tapahtuu normaalisti noin 3 päivässä - toinen tärkeä syy siihen miksi tarvitset enenmmän kuin 1 mahtavan solmion!

2 tapaa säilyttää solmiot siten, että ne säilyvät hyvänä ja rypyttömänä

 1. Ripusta ne
 2. Rullaa ne

Ripusta ne

Jos olet käyttänyt vaatehenkaria solmioiden säilytykseen, olet huomannut, että lopuksi ne kaikki menevät nippuun ja liukuvat toiselle puolelle henkaria.

Vaatehenkarit ovat tehty vaatteille. Solmiotelineet ovat solmioille.

Solmiotelineet voidaan ripustaa seinään tai vaatekaapin tankoon. Sinun ei tarvitse käyttää omaisuuttaa tähän, mutta muista että tämä investointi auttaa suojaamaan toista investointia... solmioita.

Rullaa ne

Rullaminen on edullinen säilytysratkaisu.

Voit ostaa solmiolaatikon tai laittaa laatikkoosi erillisen lokerikon, johon voit laittaa solmiosi. Voit myös laittaa rullatut solmiosi laatikkoon ilman erillistä lokerikkoa, mutta pidä huoli, ettei muita vaatekappaleita pääse solmioiden päälle.

Miten rullata solmiosi - 3 vaihetta

 1. Taita solmiosi kahtia pituussuunnassa ja pidä kiinni toisella kädellä
 2. Aseta solmio kuviopuoli alaspäin tasaiselle alustalle
  3.Varovasti rullaa kohti kättäsi

Avain on siinä, ettet rullaa niitä liian tiukalle.

Solmiosi tulisi ottaa niiden luonnollinen muoto heti, kun ne ovat suoristettu. Jos rullaat ne liian tiukalle, ne jäävät pysyvästi mutkalle.

Solmioiden rullaaminen on myös paras ratkaisu siihen, jos otat ne mukaan matkalle - taittelu jättää ne ryppyiseksi.

Säilytysvinkki

Kudotut (ja kaikki muutkin solmiot joissa on neliön muotoinen pää) ja silkki solmiot tulee aina rullata. Niiden ripustaminen, varsinkin pitkäksi aikaa aiheuttaa sen, että tikkaus venyy ja löystyy.

Miten poistaa rypyt solmiosta?

No matter how carefully you remove it, store it and wear it… wrinkles happen. Ei auta vaikka miten huolellisesti riisut, säilytät ja käytät sitä...rypyt tapahtuu.

Hyvän solmion kuuluisi olla pyöreä ja runsas, ja sitä ei tulisikaan silittää niin kuin paitoja. Hpyryrauta on hyvä tapa, ja seuraa seuraavia lämpötiloja parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi:

 • Silkki: Alhainen lämpötila
 • Villa: Keski lämpätila
 • Puuilla: Korkea lämpötila
 • Polyesteri: Alhainen lämpötila

Useimmat jokapäiväiset rypyt voidaan poistaa sillä, että ripustat solmion kylpyhuoneeseen siksi aikaa, kun otat höyryävän suihkun.

Kokeile seuraavia tapoja, käyttämällä höyrysilitysrautaa ja käsiäsi itsepäisiin ryppyihin:

5 askelta ryppyjen poistamiseen solmiosta

 1. Laita puhdas puuvillaliina silityslaudalle.
 2. Laita solmio kuviopuoli alaspäin liinalle, ja kääri liina sen ympäri
 3. Päästä höyryä vähitellen ja aloita kapeasta päästä
 4. Käytä kättäsi ja paina hellästi solmiota lautaa vasten
 5. Käännä solmio ja tee sama toiselle puolelle.

Tarkista usein, ettei solmio ole menettänyt väriä, joka johtuu siitä, että materiaali on päässyt liian kuumaksi. Siksi on tärkeää aloittaa vähemmän näkyvästä kapeasta päästä ja edetä osio osiolta.

Lopeta silittäminen heti, ja alenna lämpötilaa jos huomaat muutoksia värissä. Odota,että tekstiili viilentyy (1-2 minuuttia) ennen kuin jatkat silitystä.

Kun olet höyrysilittänyt molemmat puolet, ripusta solmio kuivaamaan ja viilentymään.

Itsepäiset rypyt ja urat vaativat kuivapesua. Pidä huoli, etteivät pesulan työntekijät mekaanisesti prässää solmiotasi ja pilaa sen luonnollista pyöreyttä - pyydä käsin prässäystä.

Kuuma vinkki

Poista kaikki tahrat kokonaan ennen höyrytystä, sillä lämpö saa tahran istumaan kankaaseen, ja sen jälkeen se on mahdotonta saada pois.

Vältä ryppyjä alusta alkaen poistamalla, ja säilyttämällä solmio oikein. Se on niin helppoa.

Miten pestä solmio?

Solmiosi on oikein aitiopaikalla, kun tulee tippuvaan ruokaan. Se on kuin pastakastike magneetti.

Läikytitkö juuri jotain? On aika toimia ja sekunninsadasosa-reflekseille.. Vähän niinkuin Teräsmies ja kohti tulevat luodit. Mitä nopeammin aloitat tahran poiston - sitä helpompi siitä on päästä kokonaan eroon.

Mitä tehdä, jos läikytän juomaa tai ruokaa solmiolle

 1. Poista niin ruokaa niin paljon kuin mahdollista lusikalla tai veitsen tylsällä puolella.
 2. Poista mahdollisimman paljon nestettä tai öljyä lautasliinalla.
 3. Käytä kosteaa lautasliinaa tahran päällä, jotta ylimääräiset nesteet imeytyvät liinaan(älä hankaa). Kuplavesi toimii erityisen hyvin.

Extra vaikeat tahrat vaativat extra huomiota

Öljytahrat: Laita tahrojen päälle talkkipuuteria tai maissitärkkelystä ja jätä imeytymään muutamaksi tunniksi.

Muste: Anna mustetahran kuivua ennen kuin yrität poistaa sitä. Jos lisäät vettä musteeseen se vain leviää ja siitä tulee aina vain isompi. Kun tahra on kuiva, lisää siihen pieni määrä puhdistusalkoholia tai käsidesiä ja ota erillinen liina valmiiksi,johon voit imeyttää musteen hankaamatta. Anna kuivua ja toista, kunnes tahra on poissa.

Punaviini: Ota solmio kaulastasi välittömästi ja kaada sen päälle ruokasuolaa. Älä hiero suolaa.. jätä suola vain tahran päälle. Seuraavaksi,lisää puhdistusalkoholia tahran päälle, ja poista loputkin tahrasta niin kuin mustetahrat.

Silkkisolmioiden pesu

Suosittelemme, että viet silkkisolmiosi kuivapesuun. Jos käytät yllä olevia pesutapoja, ole varovainen ja testaa ensin pieneen osaan, joka ei ole näkyvissä ennen kuin kokeilet koko solmioon.

Vesipisarat ja värin lähtö ovat silkin ongelmia, varsinkin jos ne pestään väärin tai se on upotettuna veteen enemmän kuin 5 minuuttia. Vältä vesipisarat sillä, että taputtelet tahraa viileällä, kostealla liinalla.

Ilmakuivaa aina, äläkä väännä solmiota kuivaksi.

Villasolmioiden pesu

Villasolmiot huopuvat, kun ne pestään väärin. Tämä tarkoittaa sitä, että ne nukkautuvat ja kutistuvat kovasta linkouksesta ja vaihtelevasta veden lämpötilasta.

Suosittelemme, että jätät villasolmioiden pesun pesulalle ja viet ne kuivapesuun.

Puuvilla & Polyesteri solmioiden pesu

Polyesteri- ja puuvillasolmiot voidaan pestä käsin, jos lounaasi päättää laskeutua niille.

Näin poistat kuivuneen tahran...

 • Käytä kosteuspyyhettä, ja pyyhi tahraa yhteen suuntaan
 • Älä hiero sitä edestakaisin voimakkaasti
 • Käytä kevyttä tai keskivoimakasta painetta ja tarkista kosteuspyyhettä ajoittain, jotta tiedät lähteekö tahra irti (kosteuspyyhkeen pitäisi olla likainen).

Miten käsinpestä polyesteri- tai puuvillasolmio

 1. Täytä puhdas käsienpesuallas kylmällä tai kädenlämpöisellä vedellä
 2. Liota veteen teelusikallinen pyykinpesuainetta
 3. Laita solmio veteen ja pyöritä se ympäriinsä vedessä
 4. Anna liota 10 minuuttia
 5. Ota solmio pois vedestä, päästä vesi pois altaasta ja täytä se puhtaalla kylmällä vedellä.
 6. Laita solmio veteen ja huuhtele saippua jäämät (toista niin monesti, että veteen ei tule enää saippua jäämiä ja vesi pysyy puhtaana)
 7. Painele liika vesi pois pyyhkeellä
 8. Ripusta kuivumaan

Pesuvinkkejä

Vältä valkaisuainetta. Valkaisuaine muuttaa jopa valkoisista valkoisimman polyesterin tai puuvillan keltaiseksi katastrofiksi.

Pyykkikoneet ja kuivausrummut ovat liian rajuja hienovaraisille pyykeille. Jos laitat solmiosi pyykkikoneeseen se jää ryppyiseksi ja tuhoaa sen hellästi taitellut kerrokset ja hyvin tehdyn vuoren.

Ainoa keino, jolloin solmio ei rypisty, uurru tai tahriinnu on se, ettet ikinä käytä sitä.

Koska se ei ole vaihtoehto...seuraavaksi paras vaihtoehto on tietää miten poistaa rypyt ja tahrat.

Solmioista huolehtiminen ei ole niin hankalaa, kuin olet ajatellut ja palkinto on suurempi, kuin menetetty aika tai vaivannäkö. Ajattele, että solmiosi on investointi ja alat todennäköisesti riisumaan sen oikein, rullaamaan sen säilytykseen ja, ehkä jopa syömään varovaisemmin.

Jokainen tahrii solmionsa jossain vaiheessa,joten siitä ei kannata ottaa stressiä. On aina tapa, jolla tahran saa pois… tai sitten voit peittää sen pahan pojan tällä solmioneulalla ja muuttaa sen tyylikkääksi.

Sinä kysyit - Me vastaamme

Voiko solmioita pestä pesukoneessa?

Pesukoneet ovat rajuja, ja solmiot ovat hienotekoisia. Jos peset solmiosi koneessa, siihen jää ryppyjä ja sen hellästi taitellut kerrokset katoavat.

Sama pätee kuivausrumpuun! Ne rikkovat tekstiilin pinnan ja ovatkin siksi ehdoton ei.

Voinko viedä solmion pesulaan?

Kyllä. Useimmat tekstiilit kuten silkki ja villa on parasta viedä pesulan ammattilaisille.

Huomaa: Jos solmiosi prässätään liian kovaa (mekaanin prässäys), kuidut voivat katketa ja pilata solmion. Pidä huoli, että pesula prässää solmiosi käsin, jotta se pysyy hyvänä.

Kuinka usein minun tulisi pestä solmioni?

Sinun tulisi pestä solmiosi vain jos se on likainen tai tahriintunut. Avain onnelliseen solmioon on pitää se siistinä ja tahrattomana niin kauan kuin pystyt.

Miten saan savun hajun pois solmiosta pesemättä sitä?

Jos solmiosi on puhdas, mutta haisee savulta, ripusta se ulos tuulettumaan.

Ulkoilma on täydellinen ratkaisu tuuletukseen, mutta vältä suoraa auringon valoa, sillä se saattaa haalistaa värin. Voit ripustaa sen myös sisälle vihrekasvien viereen. Viherkasvit Ne ovat hyviä imemään kemikaaleja ja puhdistamaan ilmaa.

Miten pakkaan solmion matkalle, niin ettei se rypisty?

Paras tapa pakata solmio matkalle on rullata se.

Pidä kapeaa päätä kädessäsi ja rullaa solmio kätesi ympäri löysälle kerälle. Laita solmio suljettavaan muovipussiin ja laita se varovasti kengän sisään (mieluiten puhtaimpien kenkien sisään!) - kenkä suojaa solmiota, kun sitä heitellään ympäri lentokenttiä.

Ota mukava lämmin suihku, kun saavut hotelliin ja ripusta solmio kylpyhuoneeseen. Anna höyryn ja painovoiman selvittää rypyt puolestasi.

Miten paketoin solmion lahjaksi?

Rullaa solmio siten, kuin ottaisit sen matkalle tai laittaisit sen säilytykseen. Suosittelemme, että käärit silkkipaperiin - se saa kaiken näyttämään paremmalta. Älä unohda korttia!