365 päivän palautusoikeus
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin
075 326 5471 - (työpäivinä kello 10.00 - 14.00)
Kaikki asusteet
Pukuasusteet
Korut
Laukut & lompakot
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin
Trendhim
×
Trendhim
Kieli:
Aurinkolasit
Hatut
Huivit
Kalvosinnapit
Kaulakorut
Kellot
Korvakorut
Käsineet
Lasit ilman vahvuuksia
Laukut
Lompakot
Olkaimet
Parran hoito
Parranajo
Rannekorut
Rintaneulat
Rusetit
Solmioneulat
Solmiot
Sormukset
Taskuliinat
Vyöt
075 326 5471
Työpäivinä kello 10.00 - 14.00
Katso kaikki
Älä jää sekuntiakaan jälkeen

Täydellisesti ajoitettuja tarjouksia ja alennuksia sisältävät viikottaiset uutiskirjeemme eivät ole kuten muu sähköposti, joka kuormittaa Saapuneet-kansiotasi. Liity mukaan ja kuule ensimmäisenä uusista mallistoista, tuoreista tyyli-artikkeleista ja kaikesta siltä väliltä.

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.

Tunnen Trendhimin tietosuojakäytännön. Voit poistua sähköpostilistalta koska tahansa..

Kiitos

Lupaamme lähettää vain hyviä juttuja!

Sulje
Eikö olekin korkea aika?

Miesten kellot – kattava opas

Rannekellon valitseminen edellyttää pohtimista ja asiaan perehtymistä. Hyviä uutisia: Olemme hoitaneet homman puolestasi. Tämä kattava kello-opas kertoo kaiken, mitä sopivan kellon ostamisesta kannattaa tietää.

Jousista ja rattaista paristoihin ja näyttöihin ja nahkahihnoista tarkkoihin kronografeihin – tavallinen rannekello on yllättävän laaja aihe.

Kokoontukaa tänne, herrat. Teistä tulee pian rannekellojen asiantuntijoita.

Miksi käyttää kelloa?

Myönnettäköön, että puhelin toimii ajannäyttäjänä ihan hyvin. Mutta toisin kuin puhelin rannekello ei häiritse keskittymistäsi kavereiden Facebook-postauksilla ja potentiaalisilla Tinder-osumilla.

Kello ei ainoastaan mittaa minuutteja ja tunteja. Mies, jolla on kello, ei pyri olemaan vain täsmällinen vaan myös tyylikäs.

Lisäksi mitä blingiin tulee, miehillä on vähänlaisesti vaihtoehtoja.

Sopivaa kelloa valitessa pitää harkita monia tekijöitä kuten budjettia, tyyliä ja toimintoja. Mitä ominaisuuksia kellossasi pitäisi olla? Missä käyttäisit sitä? Miltä sen tulisi näyttää? Näistä pohdinnoista on hyvä aloittaa.

Koska valinnanvaraa on arvokelloista huipputrendikkäisiin kelloihin, jokaiselle miehelle ja jokaiseen eeppiseen tarinaan löytyy sopiva kello.

Erilaisia kellokoneistoja

Kellon koneisto on kellon moottori, joka pitää kellon toiminnassa ja viisarit pyörimässä.

On hyväksyttävää valita kello pelkästään ulkonäön perusteella. Osalle taas koneisto on ulkonäköä mielenkiintoisempi ja tärkeämpi peruste.

Kellokoneistot voi jakaa kolmeen kategoriaan:

 • Mekaaniset koneisto – Perinteinen vedettävä kello pienine hammasrattaineen.
 • Automaattikoneisto – Automaattiversio käsinvedettävästä kellosta. Vetää itse itsensä.
 • Kvartsikoneisto – Moderni kello. Vetämistä ei tarvita, vaan kello toimii paristoilla.

Mekaaninen kello

Perinteisen miehen valinta. Mekaaninen kello on alkuperäinen ja perinteinen käsin vedettävä kello. Ero paristoilla toimivaan kvartsikelloon on se, että mekaaniseen kelloon tarvitaan valtava määrä toimivia osasia ja pikkutarkkaa käsityötä.

Mekaanisen kellon pääjousi väännetään käsin aivan kuten 1600-luvun jousikellotkin. Jousen vetäminen pyörittää monimutkaista ratastoa, joka käynnistää kellon liipottimen.

Liipotin liikkuu edestakaisin tasaiseen tahtiin. Liipotin ja käyntiratas pyörittävät kellon rattaita vähän eteenpäin liipottimen joka heilahduksen myötä. Se tikittää kellon viisareita eteenpäin.

Tämä uskomaton luomus täytyy tietysti vetää päivittäin. Kun kello vedetään, se täytyy riisua ranteesta, aukaista kruunu ja sitten pyörittää kruunua myötäpäivään, kunnes voi tuntea vastuksen.

Vetäjän täytyy vetäessään tuntea vastus tietääkseen, milloin pääjousi on vedetty. On mahdollista hajottaa kello, jos sen vetämistä jatkaa liian kauan. Sitä ei siis kannata tehdä samalla, kun katsoo Netflixin tuoreinta tarjontaa.

Ajan asettaminen vetämällä kruunu äärimmilleen. Se saa sekuntiviisarin pysähtymään, niin että ajan voi asettaa tarkasti.

Mekaanisen kellon koneistoon voi kuulua noin 200 pikkiriikkistä liikkuvaa osaa. Ainut miinus on, että pienten osasten laaja määrä sisältää niin paljon muuttujia, ettei mekaaninen kello voi koskaan olla täysin täsmällinen. Ne mittaavat aikaa tiettyjen poikkeamien rajoissa – maksimimäärä sekunteja, jotka kello on edessä tai jäljessä per päivä.

Ansaitakseen COSC-instituutin kronometrisertifikaatin koneiston täytyy toimia -4 ja +6 sekunnin tarkkuudella.

On laajalti tunnustettu, että parhaat mekaaniset kellot ovat sveitsiläisiä ja japanilaiset tulevat heti perässä.

Mekaanisen kellon hyviä puolia

 • Ylellinen. Kellojen kermaa. Mekaanisen kello on merkki siitä, että sen omistaja arvostaa rattaiden ja jousien taidokasta toimintaa.
 • Tehokas. Paristoja ei tarvita.
 • Uniikki. Vintage on arvossaan, ja useimmat keräilykellot ovat mekaanisia.
 • Vaikuttava. Joissakin mekaanisissa kelloissa on takana ikkuna, jonka kautta voi nähdä kellon koneiston käyvän.

Mekaanisen kellon huonoja puolia

 • Vaatii huomiota. Mekaaninen kello täytyy vetää. Se pitää myös huoltaa noin kerran viidessä vuodessa, mikä voi käydä melko hintavaksi.
 • Ei niin tarkka. Vaikka kellon vetää säännöllisesti, mekaaninen kello on muutaman sekunnin väärässä joka päivä.
 • Herkkä. Mekaanisen kellon pienet rattaat ovat herkkiä, joten mekaanista kelloa ei kannata pitää lainelautaillessa.
 • Kallis. Mekaaninen kello on selvästi kalliimpi kuin kvartsikoneisto.

Automaattikello

Mekaanisen kellon tavoin myös automaattikello saa voimansa kellonjousesta. Automaattikellon pääjousi vetää kuitenkin itsensä automaattisesti kineettisen energian avulla, jonka se saa käyttäjänsä luonnollisista ranneliikkeistä. Sitä kutsutaan joskus myös kineettiseksi kelloksi.

Automaattikello on siis itsevetävä. Kellon ollessa ranteessa roottoriksi kutsuttu pieni pyörivä paino liikkuu käden liikkeiden myötä ja vetää samalla pääjousen.

Kun automaattikellon riisuu ranteesta, se jatkaa toimimista vielä noin 48 tunnin ajan. Sen jälkeen kello menee energiansäästötilaan. Kun haluaa sen taas toimivan tavalliseen tapaan, siihen pitää asettaa aika ja se vedetään käsin. Kuten käsinvedettävät mekaaniset kellot myös automaattikello vedetään kääntämällä kruunua myötäpäivään muutaman kerran. Aika asetetaan vetämällä kruunua pykälä ulospäin.

Ne, joita pelottaa ajatus kellon ylivetämisestä, ilahtuvat automaattikellosta. Niissä on näet sellainen kätevä ominaisuus, että vaikka automaattikelloa vetäisi kuinka, sitä ei voi vetää liikaa. Vanhemmissa mekaanisissa kelloissa ei taas aina ole vastaavaa mekanismia.

Jos automaattikello on pitemmän aikaa pois käytöstä tai jos sinulla on useampi kuin yksi automaattikello, kannattaa vakavasti harkita pyörivää kellolaatikkoa. Se vetää automaattikellon silloin, kun kello ei ole käytössä.

Automaattikellon hyviä puolia

 • Molempien parhaat puolet. Automaattikellot ovat aivan yhtä taidokkaita kuin mekaaniset edeltäjänsäkin – mutta toisin kuin käsinvedettävät mekaaniset kellot ne vetävät itse itsensä.
 • Tehokas. Ei tarvita paristoja tai vetämistä.
 • (Enimmäkseen) helppohoitoinen. Täydellinen valinta, jos kelloa käyttää joka päivä.

Automaattikellon huonoja puolia

 • Vaatii jonkin verran vetämistä. Jos kelloa ei käytä, se lopettaa itsensä vetämisen ja menee pois ajasta. Se täytyy silloin vetää käsin kruunusta vääntämällä.
 • Kaipaa jonkin verran huoltamista. Huoltoa tarvitaan yleensä noin viiden vuoden välein.

Kvartsikello

Tässä on kello, joka muutti kellojen maailman. Kvartsikellot tulivat markkinoille 1960-luvun Japanissa. 1980-lukuun mennessä kvartsikellot olivat ohittaneet perinteiset mekaaniset kellot suosiossa. Paristoista voimansa saava kvartsikello on käytännössä pieni tietokone, joka luottaa ajanotossa elektronisiin pulsseihin käsinvetämisen sijaan.

Se on saanut nimensä sähkömoottorinsa sisällä olevasta kvartsikristallin palasta. Kristalli toimii johtimena, joka säätelee virtaa pariston ja virtapiirin välillä.

Toisin kuin mekaaninen kello, kvartsikello voi olla joko digitaalinen tai analoginen. Digitaalinen kvartsikello näyttää ajan numeroina LCD-näytöllä, kun taas analogisessa kellossa on perinteiset viisarit.

Koska kvartsikello saa virran paristosta, sen sekuntiviisari liikkuu nykäyksittäin. Se poikkeaa mekaanisen kellon viisareiden rattaiden liikkeisiin pohjaavasta pehmeästä liikkeestä.

Kvartsikellon hyviä puolia

 • Edullinen. Kvartsikellot ovat paljon halvempia valmistaa ja ylläpitää kuin mekaaniset tai automaattiset kellot.
 • Helppokäyttöinen. Ei mitään vedettävää tai huollettavaa. Vain pariston vaihto, kun tarpeellista.
 • Tarkka. Kvartsikellon elektronisuus tekee siitä kaikista kellonkoneistoista tarkimman. Laadukkaimmat kvartsikellot erehtyvät vain 1-2 sekuntia kuukaudessa.
 • Kestävä ja helppohoitoinen. Koska kvartsikellossa on paristot eikä lukuisia liikkuvia osia, kvartsikello ei vaadi huoltoa siinä missä mekaaninen tai automaattinen kello.

Kvartsikellon huonoja puolia

 • Hieman tavanomainen. Kvartsikello ei lumoa monimutkaisuudellaan kuten mekaaninen kello.
 • Pariston vaihtaminen. Paristot eivät kestä ikuisesti.

Yhteenveto
Kelloharrastajat ja -keräilijät arvostavat mekaanisia ja automaattisia kelloja niiden uniikkien ja kauniiden mekanismien vuoksi.

Kvartsikelloja suosivat ne, jotka haluavat kelloltaan tarkkuutta ja luotettavuutta.

Kellonkuori: mikä on tärkeää?

Kellon merkki ja tyyli ovat yhteydessä siihen, mistä kello on valmistettu. Luksuskellojen materiaalina voidaan käyttää arvometalleja (kultaa, valkokultaa ruusukultaa) tai hopealla päällystettyä metalliseosta. Muut metallit kuten ruostumaton teräs, volframi ja titaani ovat myös selvittäneet tiensä luksuskellojen maailmaan.

Sukelluskellojen ja urheilukellojen täytyy olla ruosteenkestäviä, joten ne tehdään usein ruostumattomasta teräksestä tai titaanista.

Kultakellot

Kultakellot ovat enemmän kuin vain ajannäyttäjiä: ne ovat hienoja, perinteisiä ja herättävät huomiota. Mutta kulta ei ole halpaa. Se on kaunista ja arvokasta mutta myös altista naarmuille ja voi värjätä ihon. Kultakelloa ei kannata ottaa mukaan hiihtoretkelle tai rinteeseen.

Hopeakellot

Miesten hopeakellot ovat harvinaisia, ja siihen on syynsä. Hopea tummuu. Teräs näyttää hopealta mutta on edullisempaa. Hopea on myös pehmeämpää kuin teräs ja ottaa helposti osumaa. Hopealla päällystetty ruostumaton teräs on kellojen materiaalina yleisempää ja kestävämpää kuin hopea.

Ruostumattomasta teräksestä tehdyt kellot

Kevyt ja erittäin kestävä ruostumaton teräs on yksi edullisimmista metalleista. Vaikka sitä käytetään usein urheilukelloissa tai halvemmissa malleissa, ruostumatonta terästä käytetään usein myös luksuskelloissa. Trendhimistä löytyy ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kelloja niin hopean kuin kullankin värisenä.

Titaanikellot

Puolet teräksen painosta ja kaksi kertaa kestävämpää. Titaanin huonoin puoli on sen hinta.

Keraamiset kellot

Teknisesti keraami ei ole metalli. Se on kiinteää ja epäorgaaninen materaali, joka koostuu
zirkoniumdioksidista. Keraamiset kellot ovat yhtä tyylikkäitä kuin kestäviäkin. Ne ovat hypoallergenisia, naarmuuntumattomia, kestävät vuosien käytön eivätkä haalistu auringossa.

Watch Glass

The crystal – the glass that covers and protects the watch dial or face – is just as important as the case material. From plastic to sapphire crystal glass, each comes with its own unique properties and price tag. Check out the pros and cons of each watch glass type below.

1. The watch crystal protects the dial.

What is mineral glass, acrylic and sapphire glass in watches? Is one more durable and scratch resistant?

Mineral Watch Crystal
Mineral glass is one of the most common types of glass used for watch crystals. It’s more scratch-resistant than acrylic and more affordable than sapphire. There’s nothing wrong with mineral glass, and you’ll find it on a variety of watches – so don’t let the fact that it’s the ‘typical watch glass’ fool you into thinking that it is subpar.

 • Offers more scratch resistance than acrylic
 • Less reflective than sapphire crystal
 • Less scratch-resistant than sapphire
 • Difficult to polish and can chip or break under impact

Acrylic Watch Crystal
Acrylic watch glass isn’t really glass at all. It’s plastic and also known under the name plexiglass. It’s not a very strong material, but it’s widely used because of its affordability and the fact that it can be easily contoured for design. Acrylic can be polished to remove light scratches, and it won’t shatter like sapphire glass… but watch out for deep scratches.

 • Very affordable
 • Highly susceptible to scratches
 • Strong impact resistance due to its flexibility
 • You may feel the dial looks cloudy through acrylic

Sapphire Crystal Glass
When we talk about a watch with a sapphire crystal, we’re talking about a quality timepiece. With the exception of materials such as diamonds or tungsten carbide, sapphire glass is one of the hardest materials on earth. This material is ultra scratch-resistant but can shatter under extremely heavy impact. The biggest advantage of watches with sapphire glass is that they are very difficult to scratch.

 • Hardest watch crystal available
 • Extremely difficult to scratch
 • Clear view of the dial – not cloudy like acrylic
 • Without anti-reflective coating it can be too reflective for some people
 • Can shatter under very heavy impact

Double domed or single domed sapphire glass – Which is better?

Once you’ve decided on a watch with sapphire glass, the next step is choosing between single or double domed.

A crystal with a single dome is flat on the bottom and domed on the top. You may find that a single dome distorts the view of the watch face because it creates a lens by which you have to see through to tell the time.

A double dome is round on the outside and round on the inside (hence the name ‘double dome’). With a double-domed sapphire crystal, you’ll experience very little to no distortion on the dial.

Other Watch Glass Options:

 • Sapphire Mineral Watch Glass – This type of watch crystal is made by coating mineral glass with a thin layer of sapphire glass. There are huge differences between this and actual sapphire glass. Always check the product description to know the exact material and check with customer support if you’re in doubt.
 • Resin Watch Glass – Some watches are advertised as having resin glass. This type of watch crystal has properties similar to acrylic and is an affordable option for watch crystals.

Rannekkeet

Kellonrannekkeiden tyylissä ja materiaaleissa on paljon vaihtelua, ja ne ovat paljon muutakin kuin vain "puolet hyvännäköisestä kellosta".

Kun päätät nahkaisen tai metallisen rannekkeen välillä, mieti, missä aiot käyttää kelloa ja minkä asun kanssa. Puvun kanssa töihin tai teatteriin mennessä? Puutarhassa? Rinteessä? Sen lisäksi, että ranneke sopii yhteen vaatteiden ja muiden asusteiden kanssa, sen pitää myös kestää käyttöolosuhteita.

Ranteen koollakin on merkitystä. Metallinen ranneke ei ehkä ole paras valinta pieneen ranteeseen, vaikka se olisikin samankokoinen kuin nahkaranneke.

Metalliset rannekkeet

Kuten kellonkuorikin myös metallinen ranneke voi olla kultaa, terästä, titaania tai jotain muuta metallia. Se kiinnitetään yleensä metallisella soljella. Metallirannekkeet voivat koostua teräslinkeistä tai teräsverkosta. Metallisten kellonkuorten tapaan metallilinkkirannekkeet ovat kestäviä mutta naarmuuntuvat helposti. Metallista riippuen ne voivat olla myös kalliimpia vaihtaa.

Nahkarannekkeet

Miesten nahkarannekkeet ovat kaikista yleisin vaihtoehto, mutta yleinen ei tarkoita tylsää. Nahkarannekkeet voidaan tehdä mistä nahasta tahansa lehmästä krokotiiliin, ja ne sopivat yhteen lähes minkä kellotaulun kanssa hyvänsä.

Nahka on klassinen ja mukava valinta ja turvallinen metalliallergikoille. Nahkaranneke on tyylikäs, kestävä ja kevyt ranteessa. Nahan hyvänä puolena mainittakoon myös, että se lisää asuun säväyksen vintage-tyyliä. Ranneketta tehdessä nahkaa voidaan käsitellä monin tavoin – siihen voi painattaa kuvion tai lisätä tikkauksia ja sen voi värjätä tai jättää luonnolliseksi.

Kankaiset rannekkeet

Synteettiset materiaalit ovat yleensä edullisia, helppokäyttöisiä ja mukavia. Nailon sopii loistavasti aktiiviseen elämäntyyliin. Se on hyvin kestävää ja vettä hylkivää eikä kärsi UV-säteistä tai kovasta menosta. Ja jos värikkyys miellyttää, kankaisissa rannekkeissa on runsaasti valinnanvaraa.

Yleisin kankainen ranneke on NATO-ranneke, joka suunniteltiin armeijan käyttöön 1970-luvulla. Se koostuu yhdestä osasta, joka on helppo vaihtaa irrottamalla kaksi kellossa kiinni olevaa jousitankoa.

Perlon on toinen suosittu kankainen ranneke. Ne ovat tiiviisti kudottuja nailonrannekkeita, jotka ovat paksuja mutta yllättävän hengittäviä.

Tiivistettynä
Miesten urheilukelloissa on yleensä kuminen tai metallinen ranneke. Molemmat ovat kestäviä ja vedenpitäviä.

Metalliset rannekkeet ovat myös tyylikkäitä asusteita.

Nahka ei sovi kelloon, jonka kanssa kastutaan tai hikoillaan, mutta se on oiva vaihtoehto hienompiin tilaisuuksiin.

Varmista, että ranneke on vaihdettava (jos mahdollista). Niissä on pikalukitusmekanismi, jolla ranneke vaihtuu mustasta kullanruskeaan alta aikayksikön!

Kellon komplikaatioita

Komplikaatio on kellon toiminto, joka näyttää jotain muuta kuin kellonajan. Komplikaatioihin lukeutuvat esimerkiksi päivämäärä, kronografi eli ajanotto, aikavyöhykkeet, lämpötila, hälytys, takometri, kuunvaihenäyttö ja kalenteri.

Päivämääräkomplikaatio

 • Päivämääräikkuna – Pieni aukko, joka näyttää päivämäärän (yleensä kello kolmen kohdalla)
 • Iso päivämäärä – Helppolukuinen ikkuna, joka näyttää päivämäärän isoin numeroin.
 • Päivämääräkehä – Päivämäärät on sijoitettu kellotaulun reunassa kulkevaan kehään, josta nuoli osoittaa kulloisenkin päivän.

Yksityiskohtaisemmat päivämääräkomplikaatiot voivat näyttää viikonpäivän, kuukauden, vuosikalenterin tai jopa ajantasauksen.

Ajanottokomplikaatio

Kronografi on pieni ajanottokello, joka on sisäänrakennettu kellon koneistoon.

 • Yhden tai kahden painikkeen kronografi – Käynnistys-, pysäytys- ja nollauspainike.
 • Flyback-kronografi – Poikkeaa hieman tavallisesta kronografista. Flyback-kronografissa nollausnappia voi käyttää myös pysäyttämättä ajanottoa ensin.
 • Split-second-kronografi – Split-second-kronografilla voi mitata kahta eri aikajaksoa. Kun yksi viisari ottaa aikaa, toisen voi sillä aikaa pysäyttää, aloittaa tai nollata.
 • Takometri – Takometriasteikko on joskus kaiverrettu analogisen kellon reunaan. Sen avulla voi laskea vauhdin matka-ajan perusteella muuttamalla kuluneen ajan (sekuntia yksikköä kohti) vauhdiksi (yksikköä tuntia kohti). Sillä voi myös mitata etäisyyttä vauhdin perusteella.

Travel Watch Complications

Whether you’re a jet-setter, a frequent flier or just a guy with a time zone fascination, 2 important complications could make travelling a lot easier.

Dual-Time Watch & GMT Watch

 • Dual Time Watch Complication – Dual time watches allow you to tell the time in 2 different time zones. That’s where the name ‘dual time’ comes from. Super clever, right? This complication is powered by the same movement and features a main dial and a subdial. Most dual time watches utilise a 24-hour clock on the smaller dial and a 12-hour dial on the larger, main dial. This complication is great when travelling between time zones and will always let you know the time at home… or the time here at Trendhim, if you want to know.
 • GMT Watch Complication – Watches with a GMT complication perform the same function as a dual time watch (tells the time in 2 different time zones) with the bonus of tracking a 3rd time.
  Most watches use a 12-hour interval on the dial. This means that the hour hand goes around the dial twice each day (24 hours). With the GMT complication, the watch will have another hour hand that travels once around the dial and references the 24-hour indicators located on the bezel.
  To tell a 3rd time with the GMT complication, rotate the bezel according to the difference between GMT (Greenwich Mean Time) and the time you want to know. For most travellers, a dual time watch with its 2 time zones is enough. If you’re a math expert, have 3 times to track, or just want a challenge, opt for the GMT complication.

Muita komplikaatioita

 • Kuunvaihe – Näyttää täyden kuun, vähenevän kuun, uudenkuun ja kasvavan kuun.
 • Virtailmaisin – Näyttää, paljonko mekaanisessa tai automaattisessa kellossa on virtaa jäljellä (eli jännitystä pääjousessa).
 • Hälytys
 • Minuuttirepeteeri – Mekaanisen kellon toiminto, joka kilkuttaa kellonajan, kun sivussa olevaa osaa liu'uttaa.
 • Tourbillon – Vanhempien mekaanisten kellojen toiminto, joka vähentää painovoiman vaikutusta, kun kello on pitkään tietyssä asennossa.

What Does ATM on a Watch Mean?

If you’ve ever looked at the back of your watch, you’ve probably seen the letters ATM and the term ‘water-resistant’ engraved on it.

ATM is an abbreviation for ‘Atmospheres’ and means water resistance – not to be confused with Automated Teller Machine. No matter how many buttons you push… your watch won’t spit out cash.

Water-resistant does not mean waterproof. Before you dive into the deep end, check out the sketch below and see exactly what your timepiece can handle.

 • 3 ATM / 3 bar / 30m / 100ft – Your watch can withstand rain, accidental splashes, handwashing and washing your car (as long as you're not drowning it).
 • 5 ATM / 5 bar / 50m / 165ft – Your watch can withstand the same stuff as a 3 ATM watch + it’s suitable for a short swim and showering. Do not take a 5 ATM watch diving or wear it for water sports. The sketch above says no swimming... that's just to keep you extra safe and avoid damaging your timepiece.
 • 10 ATM / 10 bar / 100m / 330ft – Along with the benefits of the 3ATM and 5ATM watches, a 10 ATM watch is suitable for most water sports, swimming, surfing, and snorkelling. It’s not water-resistant for deep diving or scuba.
 • 20 ATM / 20 bar / 200m / 660ft – Your watch is suitable for swimming, scuba diving and high-impact water sports. And any long, relaxing bath you’re planning.

*Bar indicates water pressure.

When a watch reads that it’s water-resistant to 100 meters, that doesn’t mean it can go 100 meters deep. That number tells you that the watch can withstand pressure equal to that at 100 meters deep. In other words, don’t take your 3ATM (30 meter) water-resistant watch on your next scuba trip to Tahiti.

As a general rule, do not go swimming with your watch on unless it says 10ATM or more on the back.

Minkä kokoinen kello on sopiva

Kyllä, koolla on väliä. Et halua kelloa, jonka ranneke on niin löyhä, että kello liukuu ranteessasi ylös ja alas. Et myöskään halua kelloa, jonka kuori on niin iso, että se erottuu hihan alta.

Rannekkeen koko

Useimmissa pukukellojen ja urheilukellojen rannekkeissa on reikiä, joiden avulla rannekkeen kokoa voi helposti säätää. Osa metallisista rannekkeista koostuu linkeistä, joita voi lisätä tai poistaa.

Rannekkeen leveys viittaa lugien etäisyyteen toisistaan kohdassa, jossa ranneke on kiinni kellossa. Yleisesti ottaen rannekkeen tulisi olla samanlevyinen kuin kellon lugien väli.

Rannekkeen pituus riippuu ranteen koosta ja käsittää kaksi mittaa – pitemmän osan ja lyhemmän eli solkiosan (solki ei sisälly mittaan).

Pituus ilmoitetaan millimetreissä, esimerkiksi 120/70 mm.

Tämän avulla voit valita ranteeseesi sopivan pituisen rannekkeen:

 • 150 - 164 mm ranne (6.0 - 6.5”) = 120/70 mm ranneke
 • 165 - 178 mm ranne (6.6 - 7.0”) = 125/75 mm ranneke
 • 179 - 190 mm ranne (7.1 - 7.5”) = 130/80 mm ranneke
 • 191 - 203 mm ranne (7.6 - 8.0”) = 135/80 mm ranneke
 • 204 - 216 mm ranne (8.1 - 8.5”) = 140/85 mm ranneke
 • 217 - 229 mm ranne (8.6 - 9.0”) = 145/90 mm ranneke

Kellonkuoren koko

Vaikka hihan alta erottuva yli-iso kellotaulu onkin ruma ja kömpelö, ei liian pienikään ole hyvä: kellonajan katsominen on vaikeaa, ja se saa ranteen näyttämään valtavalta.

Kellonkuoren tulisi olla suhteessa omaan kokoosi – ei liian kookas eikä liian pikkuinen.

Useimpien miesten kohdalla pätee peukalosääntö, jonka mukaan kellonkuoren halkaisija on 34-50 mm (kellotaulun toiselta puolelta toiselle mitattuna). Jos ranteesi on erityisen laiha tai kapea, valitse kellonkuori, joka on halkaisijaltaan pienempi kuin 40 mm. Kaikki 50 mm suuremmat kellonkuoret herättävät melkoisesti huomiota.

Kellonkuoren paksuus

Yleissääntönä voi sanoa, että kellonkuoren paksuus on suhteessa halkaisijaan. Mitä isompi halkaisija, sitä paksumpi kellonkuori.

Kellonkuoren paksuus on kytköksissä kellon malliin, etenkin sen koneistoon. Mekaaniset kellot tarvitsevat paljon tilaa hammasrattaille ja muille osasille. Komplikaatioiden määrä kasvattaa kellon kokoa. Kellon tyylikin vaikuttaa kokoon.

On hyvä idea valita kellonkuori, joka on suhteessa omaan kokoosi ja malliisi.

Mieti käsivartesi kokoa ja minkä kanssa kelloa pitäisit. Puvun kanssa pidettävän kellon pitäisi olla tarpeeksi ohut mahtuakseen hihansuun sisään.

On yksilöllistä, minkälainen kello sopii kunkin tarpeisiin ja toiveisiin. Jokainen mies on erilainen. Jotkut etsivät kelloa, joka kertoo ajan kuntosalilla tai joka vaelluksella osoittaa tien kotiin. Toisen taas haluavat korkealuokkaista käsityötä olevan oikean mekaanisen kellon. Ja jotkut haluavat hienon asusteen (ehkä myös näyttävän), jonka kanssa kelpaa näyttäytyä seuraavassa edustustilaisuudessa.

Kunnon kellosta tulee helposti asia, jota ilman ei halua lähteä kotoa. Ja mitä ajan näyttämiseen tulee, mikään älypuhelin ei vedä kellolle vertoja.

Te kysyitte – me vastaamme

Pitäisikö minun ostaa mekaaninen kello?

Sopivin kello riippuu käyttöyhteydestä, käyttötiheydestä sekä yksilöllisistä tarpeista ja mieltymyksistä.

Mekaaninen kello on klassikko, käsinvedettävä kello, jonka viisareita pyörittävät pienet rattaat. Kvartsikello on moderni paristolla toimiva vaihtoehto, kun taas automaattikello on näiden kahden väliltä.

Mekaaniset kellot ovat suosituimpia kelloharrastajien keskuudessa, koska ne ovat niin taidokkaasti tehtyjä. Ylhäältä voit lukea lisää eri koneistojen hyvistä ja huonoista puolista.


Miten ostaa miesten kelloja netistä?

Olet jo Trendhimin sivuilla, joten on helppoa tehdä kello-ostoksia klikkaamalla tästä!

Voit suodattaa hakutuloksia rannekkeen materiaalin ja koneiston tyypin mukaan.


Mitkä kellot sopivat parhaiten ulkoiluun?

Ulkoiluun sopivin kello on sellainen, joka soveltuu parhaiten harrastamaasi aktiviteettiin.

Jos olet lähellä vettä tai vedessä, tarvitset vedenpitävän (tai vettähylkivän) kellon. Jos ulkoilusi on vaeltamista tai puutarhanhoitoa, armeijakello tai urheilukello käy hyvin.


Minkä paksuinen ranneke minun kannattaisi hankkia?

Rannekkeen paksuudella on paljon tekemistä sen kanssa, miten se sopii ranteeseen. Kun kokeilet kelloa ensimmäistä kertaa, huomioi kellonkuoren koko sekä lugien sijainti.

Jos kellonkuori tai lugit ovat pieniä, iso ranneke näyttää suhteettoman suurelta. Sama pätee myös toisin päin isoihin lugeihin ja kellonkuoreen.

Peukalosääntö – Valitse ranneke, joka on samanpaksuinen kuin lugit eikä paksumpi kuin kellonkuori.


Mitkä kellot sopivat pieneen ranteeseen?

Jos olet keskivertokörilästä pienempi, ei hätää – sinulle löytyy kyllä sopiva kello.

Pienenä ranteena pidetään rannetta, jonka ympärysmitta on alle 17 cm. Tämän kokoisessa ranteessa näyttää hyvältä kellonkuori, jonka halkaisija on alle 40 mm, kapea ranneke ja minimalistinen tyyli. Jätä isot kruunut, painikkeet ja muut erikoisominaisuudet miehille, joilla on paksut ranteet.


Uudet mallistot

Verhot syrjään

Luurankokello näyttää viisareita pyörittävän koneiston ja herättää kysymyksen: "Miksi tämä kaunis tanssi oli alunperinkä...

Amager-mallisto

Pelkkä kaulakoru voi kertoa sinusta paljon. Mutta yleensä niillä on vain yksi viesti. Nämä monipuoliset rannekorut ja ka...

Suojaa silmiäsi - väritä elämäsi

Suojaa silmiäsi tänä kesänä laadukkailla aurinkolaseilla. Waykinsin Thea -mallisto - 39 uutta aurinkolasimallia miehille...

Vedenpitäviä kelloja, joissa on safiirilasi

Tarinasi ei pysähdy, joten miksi kellosikaan pitäisi pysähtyä? Ruostumattomasta 316L-teräksestä ja safiirilasista tehdyt...

Kirurgisen tason ruostumattomasta teräksestä ja safiirilasista tehdyt kronografit

Pysy ajan tasalla tyylikkäästi. Ray-malliston kellot on tehty ensiluokkaisista materiaaleista tarkkaan ajanottoon.

Waykinsin taitettavat aurinkolasit + 31 uutta mallia

Taitettavista aurinkolaseista naarmuuntumattomiin linsseihin – uusimmilla aurinkolaseillamme näet pitemmälle ja paremmin...

Pehmeät, kutittamattomat kaulahuivit ja pipot

Montagna-malliston hengittävät ja lämpimät kaulahuivit ja pipot on ajatuksella suunniteltu kylmimpiin päiviin.

Kellot, joiden sykkeen voi nähdä

Dante-kellot saavat energiansa liikkeistäsi. Kun liikut, kellokin liikkuu. Älä pysähdy.

Taiteltavat ja lähtövalmiit laukut urbaanille tutkimusmatkailijalle

Lazy Bear on suunnitellut Tanskassa Foldable-malliston, jonka vedenkestävät ja kevyet taitettavat laukut ovat helppoja p...

Katso kaikki mallistot
Takaisin
Palauta salasanani

Hurraa! Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia. Pian voit kirjautua sisään!

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.