365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
094 272 2298 - (työpäivinä kello 10.00 - 13.00)

UV-suojan merkitys aurinkolaseissa

Mikä se on, miten se toimii ja miksi sinun pitäisi välittää siitä.

Tehdään yksi asia selväksi – UV-suojalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka tummat aurinkolasit ovat, ja polarisaatio on kokonaan toinen asia. Kaikki nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon oikeaa paria valittaessa, mutta yksityiskohtia siitä, mikä on mitä, voi olla vaikea löytää tai edes ymmärtää. Tässä on siis kaikki mitä sinun tarvitsee tietää aurinkolasien UV-suojasta.

UV-suoja

Kuten lähes kaikki maailmankaikkeudessa, valo on aalto. Sen aallonpituus määrittää värin, jonka aivomme antavat silmiemme havaitsemille aalloille. Näkyvän valon aallonpituus on 400-700 nanometriä (nm). – 700 on punainen ja 400 violetti. Tämä on se sähkömagneettisen spektrin alue, jonka näemme väreinä. 

Yli 700 asteen aallot ovat infrapunaa. Emme näe infrapunavaloa, mutta tunnemme sen lämpönä ihollamme. Alle 400 asteen aallot ovat ultraviolettiaaltoja. UV-valo jaetaan kolmeen luokkaan: UV-A (315-400 nm), UV-B (280-315 nm) ja UV-C (100-280 nm). Otsonikerros estää suurimman osan UV-C:stä sen saapuessa ilmakehään. 95 prosenttia UV-säteilystä, josta ihomme kärsii, on UV-A-säteilyä, joka nopeuttaa ihon ikääntymistä. 5 prosenttia on UV-B-säteilyä, joka aiheuttaa ihoon palovammoja. Sekä UV-A että UV-B vahingoittavat ihosolujen DNA:ta aiheuttaen mutaatioita, jotka voivat johtaa ihosyöpään muiden terveysriskien ohella.

Kun ostat lasit, jotka tarjoavat "100 % UV-suojan", ne on varustettu suodattimella, joka estää kaikki UV-alueen (10-400 nm) aallonpituudet. UV400 tarkoittaa periaatteessa sitä, että "nämä aurinkolasit estävät kaikki alle 400 nm:n aallonpituudet.

Joten mitä eroa on UV400:n ja 100% UV-suojan välillä? Ei mitään. Toinen on tekninen termi (UV400) ja toinen on helpommin ymmärrettävä toteamus kyseisestä termistä. Molemmat aurinkolasit suojaavat silmiäsi UV-valolta ja antavat sinulle mahdollisuuden jatkaa päivääsi ilman huolta palaneista sarveiskalvoista. Mutta kuten edellä todettiin, tällä on hyvin vähän tekemistä sävyjen tummuuden kanssa. Aivan kuten aurinkovoide, lähes läpinäkyvät lasit voivat tarjota täyden UV-suojan, koska ne estävät valon aallonpituudet, joita emme edes näe.

UV-säteilyä esiintyy ympäri vuoden, ja 100-prosenttisen UV-suojan (UV400) tarjoavien aurinkolasien käyttö on helpoin tapa vähentää useiden vakavien silmäsairauksien riskiä.

Sävy (tai sävytys)

Joten nyt, pimeyteen me sukellamme. Kun siristät silmiäsi kirkkaita valoja kohti, silmäkulmiin ja nenäsiltaan muodostuu uria. Jos teet tätä säännöllisesti ja pitkään, et ainoastaan kehitä pysyviä ryppyjä kyseisille alueille, vaan luot myös varjoja ohuille ihokaistaleille, joissa iho taittuu lisäten värimuutoksia.

Tummien aurinkolasien avulla voit rentouttaa silmiäsi ympäröiviä lihaksia ja jatkaa päivääsi rasittamatta kasvojasi koko ajan. Tämä voi olla syy siihen, miksi aurinkolaseja käyttävät ihmiset näyttävät rennommilta ja itsevarmemmilta siristelevien ystäviensä rinnalla.

Tässä piilee kuitenkin vaara. Monet ihmiset uskovat, että tummemmat aurinkolasit antavat paremman UV-suojan. Tämä ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. On olemassa edullisia (kutsuttakoon niitä niiden oikealla nimellä: halpoja) aurinkolaseja, jotka vähentävät kirkkautta mutta eivät estä mitään näkymättömästä UV-valosta. Tällaiset lasit ovat suorastaan vaarallisia. Miksi? Kun silmäsi sopeutuvat pimeyteen, pupillit avautuvat ja päästävät enemmän valoa sisään. Jos aurinkolasit vain vähentävät kirkkautta, pupillisi päästävät paljon enemmän UV-säteilyä silmiisi kuin jos sinulla ei olisi aurinkolaseja lainkaan. Harmaakaihi, makuladegeneraatio ja jopa silmän melanooma - harvinainen syöpämuoto - ovat todennäköisempiä, jos pupillit ovat laajentuneet ja UV-valo tulvii vapaasti silmiin. Siksi on tärkeää tuntea niiden ero ja tietää tarkalleen, mitä aallonpituuksia lasit estävät. Kaikki myymämme aurinkolasit ovat UV400-luokiteltuja, mikä tarkoittaa, että ne suojaavat sinua 100% UV-säteiltä - riippumatta siitä, kuinka tummat tai vaaleat lasit ovat.

Jos haluat maksimaalisen suojan, joka ehkäisee ryppyjä ja UV-vaurioita silmissäsi ja ympäröivällä iholla, kannattaa käyttää polarisoituja päänmyötäisiä UV400-laseja. Koska aurinkolasit suojaavat sinua vain linssien läpi tulevalta valolta, joten kaikki sivulta, aurinkolasien päältä tai alta hiipivät aallot pääsevät suoraan silmiisi ja niitä ympäröivään herkkään ihoon. 5-10% kaikista ihosyövistä alkaa silmien ympäriltä.

Oppiaksesi kaikesta muusta aurinkolaseihin liittyvästä, lue kattava oppaamme aurinkolaseihin.

Jos olet valmis ostamaan oikean suojan tarjoavat aurinkolasit, tutustu koko aurinkolasivalikoimaamme täällä.

Älä jää ulkopuolelle

Meillä on pian tulossa kokonainen artikkeli polarisoinnista, ja jos haluat saada ilmoituksen sen ilmestymisestä sekä kaikista uusista tuotelanseerauksistamme, tyylivinkkejä ja erikoistarjouksia, liity Trendhim Tribeen alla!

Tunnen Trendhimin tietosuojakäytännön. Voit poistua sähköpostilistalta koska tahansa..