365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 49 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Kihlasormukset miehille

Kasvava trendi

Jos olet cissukupuolinen heteromies mistä tahansa Etelä-Amerikan tai Pohjois-Euroopan ulkopuolelta, saatat kysyä itseltäsi: "Kihlasormukset miehille? Onko sellaisia edes olemassa?"

Kyllä. Niitä on olemassa. Monissa osissa maailmaa sekä miehet että naiset pitävät nimetön sormessa sormusta symboloimaan kihlausta. Islannissa kihlasormuksia myydään yksinomaan kahden kappaleen sarjoina. Saman sukupuolen avioliiton ja sukupuolten tasa-arvon lisääntyvän tunnustamisen ansiosta tämä perinne leviää muualle maailmaan.

Mutta mistä kihlasormusten perinne tulee ja miksi ne ovat alkaneet saada suosiota miesten keskuudessa nyt?

1 Kihlasormukset miehille1.1 Kihlasormusten lyhyt historia1.2 Nykypäivän kihlausperinteet1.3 Kuinka käyttää miesten kihlasormusta1.4 Erilaisia ​​kihlasormuksia hänelle1.5 Vihkisormukset vs. kihlasormukset1.6 Lyhyesti sanottuna…

Kihlasormusten lyhyt historia

Omistuksen merkki muuttui omistautumisen merkiksi

Roomalaiset uskoivat, että vasemman käden neljäs sormi (peukalon laskeminen sormeksi) sisälsi Vena Amoriksen eli "rakkauden suonen". Romanttisesta nimestään huolimatta kihlasormukset olivat tuolloin merkki omistajuudesta. Suurin osa kihlasormuksista tehtiin hampusta, nahasta tai luusta, ja vain rikkaimmat miehistä antoivat pian tuleville vaimoilleen kultaisia ​​tai hopeisia sormuksia ja vain esitelläkseen rikkauksiaan.

Kihlasormusten käyttö levisi ympäri Eurooppaa keskiajalla kihlauksen ja avioliiton välisen pitkän odotusajan vuoksi. Silti niitä käyttivät vain naiset ja ne osoittivat omistajuuden kumppanuuden sijaan.

Itse asiassa vasta 1900-luvulla avioliittoa on alettu pitää tasa-arvoisten kumppanuussuhteena, ja kihloihin ja avioliittoon liittyvät perinteet ovat sen seurauksena olleet jatkuvassa muutoksessa. Jokaisella kulttuurilla on hieman erilaiset perinteet kihlojen suhteen, ja nykyisessä globaalissa yhteisössä voit valita, miten juhlit suhdettasi.

Nykypäivän kihlausperinteet

Vaihtoehtoja on runsaasti

Samaa sukupuolta olevien parien lisäksi monet miehet päättävät käyttää kihlasormusta kunnioittaakseen pian tulevaa vaimoaan. Miksi naisen pitäisi käyttää merkkiä siitä, että hän on varattu, jos miehen ei tarvitse? Ehkä sinä esitit sen tietyn kysymyksen, mutta hänen vastauksensa vei teidät molemmat pois markkinoilta. On myös yleistymässä, että naiset pyytävät miehen kättä eikä päinvastoin.

Puhtaussormuksia ja lupaussormuksia pidetään joskus samanarvoisina kihlasormusten kanssa, koska ne merkitsevät tietynlaista uskollisuutta, ja tyylillisesti niiden välillä on hyvin vähän eroa.

Kihlasormus on lupaus. Lupaus, jonka annat olla uskollinen kumppanillesi, vaikka sitä ei missään laissa vaadittaisikaan. Siinä mielessä kihlasormus on vaikuttavampi kuin vihkisormus. Kihlasormus tarkoittaa, että olet uskollinen kumppanillesi omasta tahdostasi. Vihkisormus voi tarkoittaa mitä vain, vaikka taloudellisia syitä. Jotkut parit jopa haluavat pysyä kihloissa ikuisesti.

Kuinka käyttää miesten kihlasormusta

Ei ole sääntöjä, vain ohjeita

Pidät kihlasormusta nimettömässä sormessasi - kummassa, se on sinun päätettävissäsi. Tavat vaihtelevat paikkojen mukaan. Joissakin kulttuureissa kihlasormuksia käytetään vasemmassa nimettömässä sormessa ja niitä käytetään uudelleen vihkisormuksina. Toisissa käytät sitä oikeassa kädessäsi ja vihkisormus menee vasempaan. Toiset kuitenkin käyttävät sitä vasemmalla ja siirtävät sen sitten oikealle tehdäkseen tilaa vihkisormukselle, tai jopa ripustavat sen kaulalle ketjun avulla tai lopettavat sen käytön kokonaan. Brittiläiset herrasmiehet pitivät vihkisormuksiaan pinottuina perheensä sinettisormusten alla.

Lyhyesti sanottuna valinta on todella sinun. Jos haluat noudattaa paikallista tapaa, kysy paikalliselta korukauppiaaltasi, mutta muista, että se on oma parisuhteesi, tarinasi ja valintasi.

Erilaisia ​​kihlasormuksia hänelle

Mukavuus vai turvallisuus? Upeus vai pitkäikäisyys?

Materiaalit

Aivan kuten vihkisormukset, kihlasormukset on perinteisesti valmistettu kullasta, platinasta tai hopeasta, mutta kuten useimmat perinteet, tämäkin on muuttumassa. Tiedät varmaan erään vanhemman herran, joka on käyttänyt kultaista vihkisormusta vuosikymmeniä. Katso sitä tarkasti, ja se on täynnä kolhuja ja naarmuja, ja hän kertoo sinulle, kuinka usein hän on vienyt sen tasoitettavaksi ja kiillotettavaksi. Tämä johtuu siitä, että kulta, platina ja hopea ovat kalliin hinnan lisäksi pehmeitä.

Nykyaikaiset materiaalit, kuten titaani, keramiikka, hiilikuitu, ruostumaton kirurginteräs, volframi ja jopa silikoni, tarjoavat vaihtoehtoja, jotka ovat vahvempia, mukavampia, edullisempia ja kestävämpiä.

Titaani on vahvaa, kevyttä ja hypoallergeenista; keramiikka on johtamatonta; ruostumaton kirurginteräs on edullista, vahvaa ja helppoa muotoilla; ja silikoni on joustavaa, mukavan tuntuista ja helposti vaihdettavissa olevaa. Materiaalin valintaa ei enää rajoita perinteet. Valitse materiaali, joka sopii sinulle ja elämäntyyliisi parhaiten.

Pintakäsittelymuodot

Todettakoon: puhdas kulta- ja platinasormukset kustantavat käsivarren ja molemmat munuaiset. Siksi monet valitsevat kullattuja kihlasormuksia. Yleisimpiä näistä ovat kemiallisesti kullatuthopeasormukset, joiden pintaan on kiinnitetty kultakerros. Tämäntyyppinen käsittely johtaa ohueen kerrokseen, joka menettää värinsä ajan myötä, ja koska siinä on yksi metalli kerrostettu toisen päälle, se alkaa irrota, jos se vaurioituu. Naarmut paljastavat alta piilotetun perusmetallin, ja koska sekä hopea että kulta ovat pehmeitä, sinun on pidettävä siitä todella hyvää huolta, jos haluat sen kestävän.

Suhteellisen uusi pintakäsittelymuoto on PVD-pinnoitus. Titaaninitridi tulistetaan plasmaksi ja ammutaan kohteeseen tyhjiökammion sisällä. Tämä sulattaa sen pintaan molekyylitasolla. Koska tämä tapahtuu tyhjiössä ja niin äärimmäisissä lämpötiloissa, prosessi on ympäristöystävällinen. Hyvin vähän materiaalia menee hukkaan, eikä myrkyllisiä kemikaaleja vapaudu seurauksena. Tämän muodostama kova keraaminen kerros on naarmuuntumaton, se ei tummu, ja koska se on sulautunut metalliin molekyylitasolla, se ei haalistu eikä irtoile.

Koko ja muoto

Vihkisormukset ovat yksinkertaisia ​​syystä. Ne ovat suunniteltu käytettäviksi koko miehen elämän ajan, joten niiden tulee sopia jokaiselle miehelle ja mihin tahansa tyyliin. Me kaikki käymme läpi vaiheita elämässämme ja muutamme tyylejä sen mukaan, mutta vihkisormuksemme tarkoitus on pysyä.

Tämä ei välttämättä päde kihlasormuksiin. Jos et aio käyttää samaa sormusta vihkisormuksen kanssa tai siirtää sitä sormien välillä, kihlasormus on tarkoitettu käytettäväksi vain siitä hetkestä, kun sanot "kyllä" siihen hetkeen, kun sanot "tahdon", joten voit vapaasti valita sen niin villiksi kuin vain haluat. Niin kauan kuin pidät sitä nimettömässä sormessasi, se sanoo sen, mitä haluat sen sanovan. Tsekkaa Miesten sormukset - Kattava opas saadaksesi lisätietoja sormustyypeistä ja -muodoista.

Jos aiot käyttää sitä vihkisormuksena (tai sen kanssa), valitse jotain yksinkertaista, joka ei ole ristiriidassa minkään muun käyttämäsi kanssa. Jos ihosi sävy on lämmin, kullanväri on varma veto, ja kylmiin sävyihin hopeanväri tai teräs istuu sinulle kivasti. Ja kuten aina, musta sopii kaiken kanssa, mutta se ei välttämättä ole erityisen juhlava kihlasormuksena.

Miesten kihlasormus voi olla näkyvä ja maskuliininen, mutta ei koomisen ylimitoitettu tai liian hieno. Valitse 6-10mm paksuinen sormus ja olet maskuliinisen tyylin maagisella vyöhykkeellä. Jos työskentelet käsilläsi, harjattu teräs tai satiini piilottaa väistämättömät kulumisen merkit, jotka tulevat näkyviin, ja rakenne tai kuvio tekee niistä vähemmän havaittavia. Riippumatta siitä, kuinka sitkeää tai naarmuuntumatonta materiaali on, siinä näkyy jälkiä ajan myötä. Erona on kuinka paljon ja kuinka näkyvästi.

Profiili

Tämä on luultavasti kihlasormusten unohdetuin ominaisuus. Sormuksia on useita profiileja, kuten alla olevasta luonnoksesta näkyy, ja useimmat miesten kihlasormukset kuuluvat klassisten puolipyöreiden tai flakkasormusten luokkaan.

Flakkasormuksessa on kovat reunat ja sen ulkonäkö on karkea. Nämä sormukset istuvat erittäin hyvin, koska niiden koko leveys on kosketuksissa ihoasi vasten ja pintajännitys pitää ne juuri siinä missä haluat niiden olevan. Jos kuitenkin hankit paksun sormuksen, voit välillä kokea ihottumaa, jos et ota sitä pois silloin tällöin ja anna ihosi hengittää. Ja niiden reunojen vuoksi niiden laittaminen ja pois ottaminen ei ole yhtä mukavaa kuin puolipyöreiden sormusten kanssa.

Puolipyöreät sormukset ovat sisäpuolelta kaarevia, mikä tekee niistä erittäin mukavia käyttää, laittaa sormeen ja ottaa pois. Koska ne ovat kaarevia, vähemmän kosteutta jää loukkuun sormuksen alle, joten on vähemmän todennäköistä, että saat sormusihottumaa näiden sormusten kanssa. Pienempi osa niiden sisäpinnasta on kuitenkin kosketuksissa ihosi kanssa, joten ne tuntuvat väljemmiltä kuin flakkasormukset.

Salaisuus sormuksen valitsemiseen, johon olette molemmat tyytyväisiä, on tyylisi ja elämäntyylisi huomioon ottaminen sormuksen valinnassa.

Vihkisormukset vs. kihlasormukset

Mitä eroa?

Rehellisesti sanoen, ei niin paljoa. Jotkut kulttuurit käyttävät samaa sormusta molempiin tarkoituksiin ja toiset käyttävät molempia samanaikaisesti, mikä tarkoittaa, että molempien on oltava ajattomia, yksinkertaisia ​​​​malleja. Tutustu meidän Miesten vihkisormukset - Kattava opas -artikkeliin.

Mutta jos aiot korvata omasi vihkisormuksella jonain päivänä, tässä on hyvä tapa ajatella: Kihlasormuksesi on väliaikainen; vihkisormuksesi on ikuinen. Hanki kihlasormus, joka juhlistaa suhdettasi ja kertoo miltä sinusta tuntuu tällä hetkellä.

Lyhyesti sanottuna…

Ole oma itsesi

Kihlasormuksilla on pitkä historia, mutta aivan kuten kaikilla perinteillä, ne kehittyvät jatkuvasti. Sama pätee nykyaikaisiin ihmissuhteisiin. Kihlaus on lupaus siitä, että omistaudut yhdelle ihmiselle loppuelämäksesi, mutta on teidän kahden asia määritellä tuon lupauksen parametrit – puhumattakaan polyamorisista suhteista ja muista vaihtoehtoisista perhesuhteista. Aivan kuten kukaan muu ei voi määritellä, kuinka elätte elämäänne yhdessä, kukaan muu ei voi kertoa teille, kuinka voitte juhlia rakkauttanne toisianne kohtaan.

Sitoutumisesi on yksi tarinasi tärkeimmistä luvuista. Kuinka kerrot siitä, on sinun päätettävissäsi.

LIITY VOITTAAKSESI 400 €

Ilmoita tietosi saadaksesi jatkuvasti tyylivinkkejä, erikoistarjouksia ja tietoa uusista tuotejulkaisuista. Osallistut automaattisesti kuukausittaiseen arvontaan, jossa voit voittaa 400 euron lahjakortin.

Tunnen Trendhimin tietosuojakäytännön. Voit poistua sähköpostilistalta koska tahansa..