365 päivän palautusoikeus
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin
075 326 5471 - (työpäivinä kello 10.00 - 14.00)
Kaikki asusteet
Pukuasusteet
Korut
Laukut & lompakot
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin
Trendhim
×
Trendhim
Kieli:
Aurinkolasit
Hatut
Huivit
Kalvosinnapit
Kaulakorut
Kellot
Korvakorut
Käsineet
Lasit ilman vahvuuksia
Laukut
Lompakot
Olkaimet
Parran hoito
Parranajo
Rannekorut
Rintaneulat
Rusetit
Solmioneulat
Solmiot
Sormukset
Taskuliinat
Vyöt
075 326 5471
Työpäivinä kello 10.00 - 14.00
Katso kaikki

Parantavat rannekorut miehille – mitä korukivet merkitsevät

Eri korukivillä lupaillaan olevan vaikutusta niin keskittymiseen ja rohkeuteen kuin älykkyyteen ja rakkauteenkin, joten sopivien korukivien valitseminen omaan ranteeseen vaatii kärsivällisyttä ja tietoa. Tämä kattava opas erittelee, mikä tekee parantavista rannekoruista erityisiä ja miten valita itselleen oikeanlainen.

On helppoa ajatella, että korukivet ovat vain new agen harrastajille ja niille, jotka tietävät, mitä eroa on alaspäin katsovalla koiralla ja veneasennolla. Kivillä on kuitenkin uskottu kautta historian olevan erityisiä voimia.

Viikingit (me tanskalaiset viittaamme mielellämme esi-isiimme) arvostivat karneolia, gagaattia, granaattia ja meripihkaa niiden kauneuden ja salaperäisten voimien vuoksi. Nykyäänkin osa uskoo, että tietyt korukivet voivat parantaa niin älykkyyttä kuin itsevarmuuttakin.

Etsitpä itsellesi kivikoristeista rannekorua sen taikavoimien tai hyvännäköisyyden vuoksi, valaisemme tässä artikkelissa puolijalokivien saloja ja autamme sinua löytämään kiven, joka parhaiten kertoo tarinaasi.

Ennen kuin aloitamme, on tärkeää huomata, että kirjoituksemme kivistä ja niiden parantavista ominaisuuksista perustuvat ainoastaan kertomuksiin. Jos olet tilanteessa, jossa tarvitset oikeaa fyysistä tai henkistä apua, ota yhteyttä lääkäriin tai valtuutettuun terapeuttiin.

Mitä eroa on jalokivillä ja puolijalokivillä?

Kun on ostamassa parantavaa rannekorua tai mitä tahansa kivistä tehtyä rannekorua, vastaan tulee termejä kuten jalokivi, puolijalokivi ja korukivi. Kun tietää, mitä näillä kolmella tarkoitetaan ja mitä niillä on yhteistä – jos mitään –, on helpompi valita itselleen sopiva kivi.

Mitä ovat jalokivet?

Kivien jakaminen jalokiviin ja puolijalokiviin ei tarkoita, että toiset ovat toisia merkityksellisempiä. Se tarkoittaa, että jalokivet ovat arvokkaampia kuin puolijalokivet. Merkityksellisyys on makuasia.

Jalokiviä ovat rubiinit, safiirit, smaragdit ja timantit. Ne ovat aina hinnaltaan kalliita ja siten arvokkaampia kuin puolijalokivet.

Mitä ovat puolijalokivet?

Kivet, jotka eivät ole jalokiviä, luokitellaan puolijalokiviksi. Ne ovat yleisempiä, ja niitä käytetään usein koruissa.

Puolijalokiviin lukeutuvat ametisti, aventuriinikvartsi, granaatti, hematiitti, jade, jaspis, kalsedoni, krysokolla, lapislatsuli, malakiitti, obsidiaani, onyksi, rodoniitti, sitriini, tiikerinsilmä, topaasi, turkoosi ja pitkä lista muita kiviä.

Mitä ovat korukivet?

Nyt, kun jalokivet ja puolijalokivet on määritelty: mitä ovat korukivet?

Korukiveksi kutsutaan mitä tahansa kiveä, jotka on hiottu ja kiillotettu ja jota käytetään koristeena. Korukivet voivat olla kiviä, mineraaleja tai myös meripihkaa.

Myös hiottuja, kiillotettuja ja koruina käytettyjä jalokiviä ja puolijalokiviä voidaan kutsua korukiviksi. Itse asiassa mikä tahansa mineraali, jota käytetään sen kauneuden takia esimerkiksi kaulakorussa, sormuksessa tai rannekorussa on korukivi. Jotkin korukivet ovat orgaanisia, kuten helmet ja meripihka. Tanskalaisina tiedämme yhtä sun toista meripihkasta, koska Tanskan rannikolta löytyy yhä ikivanhaa pihkaa.

Mitä eroa on kristalleilla ja kivillä?

Jos et ole geologi, sinua saattanee kiinnostaa enemmän kiven ominaisuudet – sen oletetut taikavoimat – enemmän kuin tieteellinen määritelmä. Niille, joita asia kiinnostaa: tärkein ero kivien ja kristallien välillä on, että kristalli on yhtä ja samaa materiaalia. Kristallin pinta on särmikäs, ja ne ovat yleensä niin kirkkaita, että niiden läpi näkee.

Kivet koostuvat yleensä mikroskooppisen pienistä, yhteenliittyneistä kristalleista. Esimerkiksi graniitti sisältää paljon erilaisia kristalleja, esimerkiksi kvartsia, jotka ovat liittyneet yhteen.

Eroista huolimatta myös parantavia kristalleja kutsutaan kiviksi. Hämmentävää? Ei välttämättä. Tärkeintä kristalleissa ja kiveissä on, pidätkö siitä vai et. Näetkö sen osana tarinaasi? Jos vastaat kyllä, ei ole väliä, onko kivi jalokivi, puolijalokivi vai mikä tahansa kivi, jonka löysit ikimuistoisen vaelluksen varrelta.

Miksi käyttää parantavaa rannekorua?

Uskoitpa korukivien parantaviin voimiin tai et, oikeanlaisen rannekorun ranteeseen tuomaa tenhoa on mahdotonta kieltää.

Me Trendhimissä uskomme, että asusteet auttavat kantajaansa kertomaan tarinaansa ja ilmaisemaan itseään. Lisäksi on paljon ihmisiä, jotka uskovat, että kivet voivat parantaa ja tuoda tasapainoa.

Monille puolijalokivistä tehdyn parantavan rannekorun käyttäminen on tapa suojata, puhdistua ja poistaa negatiivista energiaa painamasta kantajaansa. Esimerkiksi hematiitilla sanotaan olevan voimaa parantaa kantajansa keskittymiskykyä. Siitä tehdyn rannekorun käyttäminen pitää kantajansa jatkuvassa kosketuksessa hematiittiin, jolloin sen voima (aito tai uskomuksellinen) auttaa kantajaa keskittymään.

Moni parantava rannekoru kytkeytyy chakroihin. Ne ovat seitsemän energiapyörää, jotka kulkevat selkärangan suuntaisesti. Monen muun asian tavoin nekin voivat joutua epätasapainoon. Kivien ja kristallien käyttämisen sanotaan palauttavan tasapainon ja saavan energian taas virtaamaan. chakra-rannekoruissa on usein seitsemän eriväristä kiveä, joista jokainen yhdistyy eri chakraan.

Toimivatko parantavat kivet?

Se oli ensimmäinen kysymyksemme, kun aloimme perehtyä aiheeseen, ja suoraan sanottuna niiden tehoa ei ole tieteellisesti todistettu. Asiat eivät kuitenkaan aina ole niin mustavalkoisia. Niiden teho piilee siinä, uskooko niiden voimiin vai ei.

Ei ole hullua ajatella, että kivillä ja kristalleilla on voimia ja ne voivat siksi auttaa tuomaan tasapainoa elämään. Otetaan esimerkiksi rannekello. Jos kellossasi on paristokäyttöinen kvartsikoneisto, se käyttää kristallin voimaa ajan seuraamiseen.

Kvartsikristallit tuottavat sähköä paineen alaisena. Rannekellon paristo johtaa mikropiirin kautta kvartsikristalliin sähköä, joka saa kristallin värähtelemään tarkalla taajuudella (32 768 kertaa sekunnissa). Mikropiiri laskee värähtelyt ja muuttaa ne sähköpulsseiksi, joiden taajuus on yksi sekunnissa. Sähköpulssit pyörittävät pientä moottoria, joka pyörittää kellon viisareita ja saa sen näyttämään ajan täsmällisesti (kunnes paristo loppuu).

Siksi ei ole mahdotonta kuvitella, että rannekorujen korukivillä ja kristalleilla voisi myös olla vaikutusta. Lähettämäsi energia toimii yhdessä kivien kanssa, jolloin kivet vapauttavat energiaa takaisin. Vuorovaikutus kehosi ja rannekorun välillä voi muuttaa tarinaasi pysyvästi.

Miten löytää itselleen sopiva parantava rannekoru

Korukiven valitseminen sen energian tai parantavien vaikutusten vuoksi voi olla kinkkistä. Ennen kuin ostat uuden rannekorun, tutustu kivien ominaisuuksiin. Päätä, miksi haluat sen ja mitä toivot sen tuovan elämääsi.

Muista, että korukivillä ja kristalleilla ei ole tärkeysjärjestystä, mitä asusteisiin tulee. Valitse rannekoru, joka sopii tarkoituksiisi ja tarinaan, jonka haluat kertoa. On myös plussaa, jos se näyttää hyvältä.

Alla on lista suosituimmista miesten parantavissa rannekoruissa käytetyistä korukivistä. Etsi ominaisuuksiltaan sellainen, jota elämästäsi puuttuu tai jota haluat lisää.

Alla olevat tiedot perustuvat ainoastaan kertomuksiin. Jos olet tilanteessa, jossa tarvitset oikeaa fyysistä tai henkistä apua, ota yhteyttä lääkäriin tai valtuutettuun terapeuttiin.

Kivet ja niiden merkitys

 • Hematiitti - Keskittymiskyky – Näitä kiviä käytetään lisäämään maanläheisyyttä ja rohkeutta. Niiden kerrotaan myös vahvistamaan keskittymistä.
 • Akaatti - Itsevarmuus – Akaattia käytetään suojelemaan. Se vahvistaa viisautta, rohkeutta ja keskittymiskykyä.
 • Apatiitti - Älykkyys – Apatiitti on parantava kivi, joka syventää itseilmaisua, lisää motivaatiota ja vähentää hämmennystä, jotta luovuus ja älykkyys voivat kukoistaa.
 • Ametisti – Maanläheisyys – Ametisteja käytetään antamaan käyttäjälleen maanläheisyyttä, luovuutta ja intohimoa. Se voi vahvistaa vaistoja ja auttaa siirtymään sanoista tekoihin.
 • Obsidiaani - Selkeys – Obsidiaania käytetään syventämään itsetutkiskelua ja sisäistä voimaa. Tarun mukaan obsidiaani auttaa löytämään todellisen itsen.
 • Sodaliitti – Tyyneys – Sodaliitti tunnetaan kyvystään tuoda järjestystä kaaokseen ja tasapainoa elämään.
 • Tiikerinsilmä – Urheus – Jo nimi kuulostaa rajulta. Tiikerinsilmiä käytetään antamaan itsevarmuutta, tuomaan onnea ja lisäämään rohkeutta haasteiden edessä.
 • Laava – Voima – Ne luoneen hehkuvan massan tapaan laavakivetkin symboloivat voimaa ja määrätietoisuutta. Laavakivihelmiin voi lisätä muutaman tipan tuoksuvaa öljyä. Niiden huokoinen pinta imee öljyn ja vapauttaa miellyttävää tuoksua pitkin päivää eräänlaisena aromiterapiana.


Lisää parantavia kiviä ja niiden merkityksiä

 • Ruusukvartsi – Rakkaus – Ruusukvartsi tunnetaan rakkauden kivenä. Sen sanotaan lisäävän tasapainoa ja sisäistä rauhaa.

 • Turmaliini – Ymmärrys – Turmaliinit kannustavat itsevarmuuteen, suvaitsevaisuuteen ja myötätuntoon.

 • Vuorikristalli – Puhdistava – Vuorikristalliin viitataan usein erityisen parantavana kivenä, koska sen ajatellaan pystyvän imemään, vapauttamaan ja muuttamaan energiaa. Se tuo tasapainoa ja virkistää niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

 • Aventuriinikvartsi – Onni – Aventuriinikvartsi on menestyksen kivi. Se voi myös vahvistaa sisukkuutta – josta saavutettu menestyskin todennäköisesti kumpuaa.

 • Sitriini – Luovuus – Sitriinien kerrotaan puhdistavan chakrat, kasvattavan luovuutta ja houkuttelevan luokseen vaurautta.

 • Karneoli – Motivaatio – Karneolikivi tunnetaan rohkeuden lisääjänä, ja se kasvattaa myös motivaatiota pyrkiä menestykseen.

 • Amatsoniitti – Rauhoittava – Amatsoniittia käytetään sen rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi. Sen kerrotaan auttavan kantajaansa näkemään ongelman kaikki puolet ja löytämään tasapainoisen ratkaisun.

 • Akvamariini - Voimaannuttava – Akvamariini on tiedon ja rohkeuden kivi. Se voi tyynnyttää mieltä, terävöittää älyä ja auttaa näkemään selkeästi, kun on tehtävä hankalia päätöksiä.

 • Atsuriitti - Puhdistava – Atsuriittia käytetään puhdistamaan keho negatiivisesta energiasta ja lievittämään stressiä.

 • Howliitti - Inspiraatio ja luovuus – Howliitin sanotaan vahvistavan muistia, kasvattamaan tiedonjanoa ja lisäävän luovuutta.

 • Lapislatsuli – Vähentää stressiä – Lapislatsulia pidetään, kun halutaan vähentää stressiä ja lisätä myötätuntoa, totuudellisuutta ja itsevarmuutta.

 • Jaspis – Vakaus – Jaspis voi lisätä mielenrauhaa ja poistaa negatiivisuutta. Se tukee myös rehellisyyttä ja järjestelmällisyyttä. Ei hassummin rannekorulta.

 • Fluoriitti – Selkeys – Fluoriittia käytetään parantamaan keskittymiskykyä ja itseluottamusta.

 • Graniitti – Energia – Graniitti puhdistaa energiaa ja tasapainottaa chakroja. Sen ajatellaan myös lisäävän rohkeutta ja varmuutta.

 • Unakiitti – Armollisuus – Unakiitista on hyötyä kelle tahansa. Se on puolijalokivi, joka poistaa negatiivista energiaa ja auttaa kantajaansa paranemaan ja hyväksymään itsensä.

 • Rodoniitti - Myötätunto – Rodoniitti parantaa, tasapainottaa energiaa ja lisää rakkautta itseä ja muita kohtaan.

 • Onyksi - Voima – Onyksi on yksi tunnetuimmista korukivistä. Sitä käytetään tuomaan voimaa. Se antaa itseluottamusta, rohkeutta, itsekontrollia ja viisautta.

 • Lepidoliitti - Tiedostavuus – Lepidoliittia käytetään usein murrosten aikana. Se on puolijalokivi, jonka sanotaan parantavan kantajansa tunnetilaa ja vähentävän stressiä.

 • Smaragdi - Yhdentyminen – Smaragdit ovat kuuluisia muutenkin kuin Ihmemaa Ozista. Niitä käytetään herättämään uskollisuutta, ehdotonta rakkautta ja ystävyyttä.

Miten parantavia rannekoruja puhdistetaan ja varataan

Vaikka uskoisit rannekorusi olevan kuinka maaginen tai voimakas hyvänsä, se eittämättä jossain vaiheessa likaantuu. Kun haluat puhdistaa helmirannekorun, hankaa sitä hellästi pehmeällä liinalla, joka on kastettu lämpimään veteen, jossa on hieman mietoa saippuaa.

Ero parantavan rannekorun ja tavallisen kivi-rannekorun välillä on käyttötarkoituksessa. Jos käytät rannekorua vain sen ulkonäön vuoksi, sen pitäminen puhtaana sekä näiden neuvojen seuraaminen riittää, ja voit nauttia rannekorustasi vuosia. Mutta jos olet valinnut rannekorun kivien voimien perusteella, saatat haluta varata kivet.

Jos olet skeptinen parantavien kivien ja rannekorujen merkityksen suhteen, et välttämättä hyödy varausohjeiden lukemisesta. Vaan eipä siitä haittaakaan ole.

Vaikka korukivien parantavien voimien puolesta ei olekaan tieteellisiä tuloksia, se ei ole estänyt ihmisiä uskomasta niihin kautta historian.

Rannekorussa olevien kivien varaaminen tarkoittaa, että haluat ladata kivissä mahdollisesti olevat maagiset voimat. On kaksi yksinkertaista tapaa varata korukiviä: kuu ja salvia.

Helpoin tapa kivien varaamiseen on kuunvalo. Ei tarvitse kuin laittaa rannekoru suoraan kuunvaloon ja odottaa 6-12 tuntia. Se voi kestää kauemmin kuin yhden yön – ainakin pohjoismaissa, kun kesäyöt ovat lyhyitä.

Toinen tapa varata parantavat kivet on savustaa niitä salvialla. Sytytä salvioista koottu tikku ja puhalla liekki sammuksiin niin, että se savuaa. Pidä rannekorua savussa ja kääntele sitä niin, että savu ympäröi jokaisen kiven.

Molempien keinojen hyvä puoli on se, että ne eivät vahingoita rannekorua eivätkä värjää kivihelmiä.

Kolme asiaa, joihin kiinnittää huomiota parantavaa rannekorua ostettaessa

 1. Hinta – Jos et ole kietomassa ranteeseesi timantteja, mikään korukivi tuskin saa sinua velkaantumaan. Useimmat mainituista kivistä eivät ole harvinaisia (oletetuista voimistaan huolimatta), joten hinnan ei pitäisi olla esteenä, kun etsit itsellesi toimivinta rannekorua.

 2. Istuvuus ja lukitus – Miten paljon voimia kivillä sanotaankaan olevan tai miten kovasti toivotkaan niiden tehoavan, rannekoru ei ole minkään arvoinen, jos se ei mahdu ranteeseen tai pysy paikoillaan. Kun ostat netistä miesten rannekorua, jossa on korukiviä tai parantavia kiviä, lue tuotteen arvostelut tai ota yhteyttä asiakaspalveluun saadaksesi lisää tietoa, miten löytää oikea koko ja onko lukko pitävä.

 3. Aitous – Tämä on yksi tärkeimmistä harkittavista asioista, kun on ostamassa parantavaa rannekorua, jossa on korukiviä tai kristalleja. Luonnonkivien aitous erottaa rannekorun sellaisesta, jonka kivet eivät ole aitoja. Monia myytävistä kivistä on kuumennettu ja värjätty värikkäämmiksi. Se ei ole tavatonta, ja siitä kannattaa olla tietoinen.

Tarkista, tuleeko rannekorun mukana todistusta kivien aitoudesta. Todistus saattaa sisältää korukiven luokittelun, kuvauksen sen ulkonäöstä (läpinäkyvyys ja muoto), värin, kirkkauden ja miten kiveä on käsitelty. Todistuksessa voi lukea myös alkuperämaa, nimi ja tieteellinen nimi.

Myös synteettisten kivien mukana voi tulla aitoustodistus. Kun sekä synteettisten että luonnonkivien mukana tulee todistus, tiedät, onko helmirannekorusi kivet luotu laboratoriossa vai ovatko ne syntyneet maan alla.

Parantavat rannekorut ja sinun tarinasi

Jalokiviä ja puolijalokiviä on käytetty parantamaan ja tuomaan voimaa kaikkina aikoina ja kaikissa kulttuureissa keskiajasta Amerikan alkuperäiskansoihin. Vakka kivien ja kristallien käytöstä parantaviin tarkoituksiin ei ole tieteellisiä todisteita, on tutkimuksia, joiden mukaan kivillä on plasebo-vaikutusta. Sitä ei kannata pitää keksittynä tai mielen temppuiluna. Ei ole yhdentekevää uskoa johonkin ja uskoa, että se toimii.

Ehkä siitä parantavissa kivi-rannekoruissa todella on kyse – tarinasta, jota haluaa kertoa itselleen.

Valitsemastasi rannekoruista ja sen sisältämistä kivistä tulee osa tarinaasi. Jos käytät rannekorua tuomaan itsevarmuutta tai keskittymiskykyä, se on ihan oma asiasi. Tärkeintä on, että teet niin itsesi vuoksi, taikavoimista viis.

Uudet mallistot

Suojaa silmiäsi - väritä elämäsi

Suojaa silmiäsi tänä kesänä laadukkailla aurinkolaseilla. Waykinsin Thea -mallisto - 39 uutta aurinkolasimallia miehille...

Vedenpitäviä kelloja, joissa on safiirilasi

Tarinasi ei pysähdy, joten miksi kellosikaan pitäisi pysähtyä? Ruostumattomasta 316L-teräksestä ja safiirilasista tehdyt...

Kirurgisen tason ruostumattomasta teräksestä ja safiirilasista tehdyt kronografit

Pysy ajan tasalla tyylikkäästi. Ray-malliston kellot on tehty ensiluokkaisista materiaaleista tarkkaan ajanottoon.

Waykinsin taitettavat aurinkolasit + 31 uutta mallia

Taitettavista aurinkolaseista naarmuuntumattomiin linsseihin – uusimmilla aurinkolaseillamme näet pitemmälle ja paremmin...

Pehmeät, kutittamattomat kaulahuivit ja pipot

Montagna-malliston hengittävät ja lämpimät kaulahuivit ja pipot on ajatuksella suunniteltu kylmimpiin päiviin.

Kellot, joiden sykkeen voi nähdä

Dante-kellot saavat energiansa liikkeistäsi. Kun liikut, kellokin liikkuu. Älä pysähdy.

Taiteltavat ja lähtövalmiit laukut urbaanille tutkimusmatkailijalle

Lazy Bear on suunnitellut Tanskassa Foldable-malliston, jonka vedenkestävät ja kevyet taitettavat laukut ovat helppoja p...

Italialainen nahkavyömallisto

Jokaisessa nahkavyössä näkyy italialainen käsityötaito ja tanskalainen muotoilu. Vyöt ovat kestäviä, käytännöllisiä ja n...

Kite-mallisto

Kite-mallisto on monipuolinen valikoima kevyitä pipoja. Jokainen pipo on tehty 100% luomupuuvillasta, mikä tekee niistä...

Katso kaikki mallistot
Takaisin
Palauta salasanani

Hurraa! Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia. Pian voit kirjautua sisään!

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.