365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

52 tapaa taitella taskuliina

Opas, jossa kerrotaan vaihe vaiheelta, miten taitetaan taskuliina 52 eri tavalla. Pisteet kertovat vaikeusasteen.

1 52 tapaa taitella taskuliina1.1 Miten taskuliina taitellaan?1.2 Taskuliinan taittelemisen säännöt1.3 Mistä taskuliinojen taittelu sai alkunsa?

Miten taskuliina taitellaan?

Haluatko oppia, miten taskuliina tai nenäliina taitellaan?

Noudata näitä viittä nopeaa ja yksinkertaista vaihetta, kun taittelet taskuliinan tai nenäliinan.

  1. Aseta taskuliina nurja puoli ylöspäin.
  2. Taita liina puoliksi oikealta vasemmalle.
  3. Taita liina puoliksi vasemmalta oikealle, niin että oikea puoli jää avoimeksi.
  4. Taita liina puoliksi ylhäältä alaspäin.
  5. Taita pohja ylös etupuolen taakse. Sovita takintaskusi kokoon.

Taskuliinan taittelemisen säännöt

Taskuliinan käyttöön ei ole monia sääntöjä. Taskuliinan taittelu on valinnaista ja vain mielikuvitus on rajana, kun kehittelet uusia taitoksia. Suosittelemme kuitenkin, ettet käytä samanlaista kangasta sekä solmiossa/ rusetissa ja taskuliinassa. Se on liian sävy sävyyn. Kokeile sen sijaan yhdistellä värejä, jotka sopivat toisiinsa. Tutustu artikkeliimme taskuliinoista, jos haluat tietää lisää väriopista.

Jos etsit aloittelijalle sopivia taitoksia, suosittelemme presidentintaitosta tai klassista yksiteräistä taitosta. Jos etsit jotain rennompaa, mutta haluat silti tehdä taitoksen muutamassa sekunnissa, valitse puhvitaitos. Kaipaatko haastetta? Kokeile taitella ruusutaitos tai vinohuipputaitos.

Mistä taskuliinojen taittelu sai alkunsa?

Ennen paperisia nenäliinoja miehillä oli kangaspaloja, joihin he pyyhkivät hikiset otsansa, vuotavat nenänsä ja aterian jälkeen suunsa. Nenäliina on jo kauan toiminut hygieniatarvikkeena miesten käsissä ja rintataskuissa ympäri maailmaa.

Taskuliina on oikeastaan nenäliina, jota kuitenkin käytetään ainoastaan koristeena. Taskuliinan kangas on tavallisesti ohuempaa kuin nenäliinan, ja taskuliina on yleensä värikäs ja kuviollinen. 1920-luvulla tuli muotiin taitella takin rintataskuun hieno kangaskappale eli taskuliina. Taskuliina poistui muodista 1960-luvulla. 1990-luvulla taskuliinan suosio elpyi, kun suosittujen televisio-ohjelmien esiintyjät alkoivat käyttää niitä.