365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 49 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Miesten kaulakorut – kattava opas

Miellyttipä sinua yksinkertainen ketju tai niin kosolti kimallusta, että se näkyy avaruuteen asti, lue neuvot alkuun pääsemiseksi. Opit, miten valita sopivan pituinen ketju ja miten käyttää tuntolevyä joutumatta pidätetyksi.

Neandertalinihmisten kotkankynsikoruista Jay Z:n 200 000 euron kultaketjuun – miesten kaulakorut ovat pysyvästi muotia. Kun hankit kaulakorua, valitse sellainen, joka kertoo tarinaasi. Asusteen tehtävä ei ole ainoastaan näyttää hyvältä. Se symboloi matkaasi, seikkailua tai tärkeää hetkeä ja tuo mieleen paikkoja, tilanteita ja tuokioita. Mitä sinun kaulakorusi kertoo?

1 Miesten kaulakorut – kattava opas1.1 Miten käyttää miesten kaulakoruja1.2 Sopivan kokoisen ja pituisen ketjun valinta1.3 Kuusi erilaista miesten kaulakorua1.4 Kaulakorujen puhdistus ja hoito1.5 Kysymyksiä ja vastauksia

Miten käyttää miesten kaulakoruja

 1. Mieti, minkä tarinan haluat kertoa
  Harkitse, kuinka paljon huomiota haluat kaulakorusi herättävän. Haluatko huikean paksun kultaketjun vai pelkistetyn
  teräsketjun ja ristiriipuksen?
 2. Mieti, mitä puet kaulakorusi kanssa
  Pidätkö kaulakorua paidan päällä vai alla? Sen tietäminen auttaa sinua päättämään korun koon ja pituuden. Ketjussa riippuva Thorin vasara toimii t-paidan päällä, kun taas kahden millimetrin paksuinen kullanvärinen teräsketju voi vilahtaa kauluspaidan alta. Jos etsit jotain kevyttä kesäksi, vahattu puuvillanaru sopii hyvin niin altaalle kuin yöelämäänkin.
 3. Mieti, minkä väristä kaulakorua etsit, ja muista yhdistää toisiinsa samanvärisiä metalleja
  Olipa kaulakorusi värikkäät helmet tai hopean- tai kullanväristä ruostumatonta terästä, korun tulisi
  sopia väriltään yhteen vaatteidesi ja muiden pitämiesi metallien kanssa. Jos sinulla on rannekoruja,
  sormuksia tai kello – ja miksei olisi? –, soinnuta asusteet toistensa kanssa yhteen. Ja koska kaulakorut ovat kosketuksissa ihon kanssa, varmista, että koru on tehty nikkelittömästä metallista, niin vältät allergiset reaktiot.
 4. Mieti, kuinka monta tarvitset
  Katso kohta 2. Paidan alla on hankala käyttää monta kaulakorua niin, etteivät ne näkyisi päälle. Mutta jos käytät kaulakorua paidan päällä, anna mennä. Kun haluat käyttää useampaa kuin yhtä kaulakorua, valitse kaksi tai kolme, jotka ovat keskenään eri pituisia ja tehty eri materiaaleista. Kolme paksua kultaketjua ei nimittäin näytä yhtä hyvältä kuin kaksi eripaksuista kultaketjua yhdistettynä helmikaulakoruun, jossa on lisänä kullanvärisiä koristeita.

Sopivan kokoisen ja pituisen ketjun valinta

Yleensä miesten kaulaketjuissa 50 cm (20”) on keskimittainen pituus. 50 cm ketju laskeutuu solisluiden päälle kauluspaidan kahden ylimmän napin kohdalle ja näyttää hyvältä niin paidan alla kuin päälläkin. Jos ketjussa on riipus, valitse 55-63 cm (22-25”) pituinen ketju, niin että riipus roikkuu keskellä rintaasi.

 • 35-45 cm (14-18”) – Melko lyhyt ketju, joka jää näkyville paidan yläpuolelle.
 • 50-55 cm (20-22”) – Laskeutuu solisluiden päälle ja on miesten kaulakorujen yleisin koko. Voidaan pitää paidan alla tai päällä.
 • 55-61 cm (22-24”) – Laskeutuu rinnan päälle ja näyttää hyvältä medaljongin, riipuksen tai tuntolevyn kanssa. Voidaan pitää paidan alla tai päällä.
 • 61-76 cm (24-30”) – Tarkoitettu paidan päällä käytettäväksi. Hyvä koko isoille riipuksille tai paksuille ketjuille. Kiinnittää katseet.

Jos käytät pelkkää ketjua (etkä halua huomiotaherättävää korua), 2-6 mm paksuus on hyvä alku. Jos lisäät ketjuun riipuksen, varmista, että se mahtuu ketjuun eikä ketjun paksuus vie siltä huomiota. Jos etsit näyttävää paksua kultaketjua, valitse 12 mm tai leveämpi ketju. Ketjun leveys ja pituus kulkevat käsi kädessä, joten katso, että ne ovat mitoiltaan suhteessa toisiinsa – ei siis 12 mm leveää 35 cm pituista ketjua.

 • 1-6 mm – Huomaamattoman ohuista normaalinpaksuisiin miesten ketjuihin. Mahtuvat hyvin paidan alle.
 • 6-10 mm – Tämä on hyvä leveys riipusten kanssa ja sellaisille ketjuille, joita käytetään paidan päällä.
 • 10-X mm – Haluat tehdä vaikutuksen. 10 mm on uusimpien iPhonien paksuus, ja sitä leveämmät kaulaketjut herättävät huomiota.

Kuusi erilaista miesten kaulakorua

Unohda rihkama ja mummon helmet. Miesten kaulakoruissa on nykyisin valtavasti valinnanvaraa, joten sinunkin tarinaasi löytyy sopiva yksilö.

1. Tuntolevyt

Tuntolevyjä käytettiin jo Yhdysvaltain sisällissodassa sekä ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa. Tarkoitus on, että niistä voi tunnistaa loukkaantuneen tai kuolleen. Toisen maailman sodan aikana Yhdysvaltain armeija lisäsi tuntolevyyn myös uskonnon: P tarkoitti protestanttia, C katolista ja H juutalaista. Myöhemmin Korean sodan aikana (1950-53) lisättiin vaihtoehdot X eli ei mikään edellä mainituista ja Y eli ei uskontoa tai ei halua kertoa uskontoa. Pahoittelut, Jedi-uskovaiset, teille ei ole omaa kirjainta, vaan täytyy valita X.

Sotilaat kantavat perinteisesti kahta tuntolevyä. Toinen jää ruumiin kaulaan, kun toinen otetaan talteen tunnistamista ja tietojen tallentamista varten. Toinen levyistä on kiinni varsinaisessa ketjussa ja toinen taas on kiinni pienemmässä ketjussa, josta se saa tarvittaessa nopeasti irti.

Tuntolevyt ja kaiverruttaminen Tuntolevyt ovat siirtyneet taistelukentiltä trendikkääksi asusteeksi. Vaikka niitä ei enää käytetäkään ruumiiden tunnistamiseen, niitä voi yhä käyttää viesittämiseen. Nykyään tuntolevyihin voi kaiverruttaa mitä tahansa merkityksellisestä päivämäärästä tekstiin "Believe" (kiitti, Bieber).

Jos tuntolevyysi on kaiverrettu jotain henkilökohtaista tai merkityksellistä, haluat ehkä kantaa sitä paitasi alla, erityisesti silloin, kun olet töissä tai edustustilaisuudessa. Muuten voit käyttää tuntolevyä paidan päällä, jolloin se toimii keskustelun aloittajana. Etkö keksi, mitä kaiverruttaa tuntolevyysi? Klikkaa tästä nähdäksesi kaiverrusideoita ja saadaksesi inspiraatiota.

2. Kaulaketjut

Useimmat miesten kaulakorut ovat ketjuja. Ketjulla tarkoitetaan toisiinsa yhdistettyjä renkaita, levyjä tai helmiä. Se voi kuulostaa yksinkertaiselta, mutta erilaisia kaulaketjuja on kuitenkin lukematon määrä, joista valita. Myös lukitusvaihtoehtoja on monia. Kannattaa valita lukko, joka kestää ketjun painon ja jota on helppo käyttää, etenkin kun pukee tai riisuu korun yksin.

MIESTEN KAULAKETJUTYYPPEJÄ

 1. Kaapeliketju – Kaapeliketju on miesten suosituin kaulaketju. Se muodostuu soikeista renkaista ja muistuttaa oikeaa ketjua. Sellaisenaan kaapeliketjut eivät ole ketjuista vaikuttavimpia, mutta niihin on hyvä ripustaa risti tai riipus.
 2. Panssariketju – Panssariketjut on tehty toisiinsa kytkeytyvistä litteistä linkeistä. Paksuja panssariketjuja näkee usein katumuodissa. Kuubalaiset ketjut ovat mallin suosittu muunnos.
 3. Ankkuriketju – Merenkävijöidenkin suosima ankkuriketju on saanut innoituksensa laivojen ankkureiden ketjuista. Jokaisen soikean linkin keskellä on vaakasuora palkki. Ne ovat kiinni toisissaan kuten kaapeliketjun linkit ja litteitä kuten panssariketjujen linkit.
 4. Figaro-ketju – Figaro-ketjulla on juurensa Italiassa. Se on saanut nimensä kuuluisan italialaisen oopperan Sevillan parturin päähahmolta, parturi Figarolta. Ketjun ominaispiirre on litteiden soikeiden linkkien järjestys: isoa linkkiä seuraa 2-3 pienempää linkkiä. Figaro-ketju on panssariketjun muunnelma.
 5. Köysiketju – Köysiketju koostuu linkeistä, jotka ovat kiertyneitä toisiinsa niin, että ne muistuttavat köyttä. Köysiketjut tunnetaan vahvuudestaan, ja niitä käytetään usein riipusten kanssa.
 6. Vehnäketju – Vehnäketjussa soikeat linkit ovat yhdessä samansuuntaisesti ja tuovat mieleen vehnäntähkän. Vehnäketjuissa kannetaan usein riipuksia.
 7. Palloketju – Palloketjua (helmiketjua) käytetään usein tuntolevyjen kanssa ja avainketjuissa. Palloketjut muodostuvat pienistä palloista.
 8. Kalanruotoketju – Kalanruotoketju on litteä ketju, jossa vuorottelevat vastakkaisiin suuntiin osoittavat v:n muotoiset linkit. Se sekoitetaan usein omega-ketjuun, joka on samankaltainen mutta litteistä osista muodostuva kaareva ketju. Kalanruotoketjut eivät ole yhtä joustavia kuin omega-ketjut ja voivat vääntyä. Molemmat mallit vetävät ohuita niskahiuksia – hyvä syy pitää niska trimmattuna.
 9. Laatikkoketju – Laatikkoketju saa nimensä neliskantisista linkeistä. Laatukkoketjuja on monta eri leveyttä, ja ne sopivat hyvin riipuksille.
 10. Käärmeketju – Käärmeketjut ovat muunnelma kalanruotoketjusta ja omega-ketjusta. Käärmeketjut on tehty pienistä levyistä tai nauhoista, jotka ovat tiukasti kiinni toisissaan ja muistuttavat käärmeennahkaa. Tuloksena on sileä ja pyöreä siksak-kuvioinen ketju, jossa on hyvä kantaa riipusta.

Lukkotyyppejä

 1. Jousirengas – Jousirengas toimii jousimekanismilla. Vedä renkaassa olevasta vivusta taaksepäin, sujauta kaulakorun toisessa päässä oleva rengas väliin ja vapauta vipu.
 2. Hummerilukko eli jousilukko – Hummerilukot eli jousilukot toimivat myös jousella. Ne on helppo avata ja sulkea yhdellä kädellä. Avaa lukko painamalla vipua peukalolla. Irrota ote vivusta sulkeaksesi lukon. Lukko muistuttaa muodoltaan hummerin saksia.
 3. Tynnyri – Tynnyrilukossa on kaksi osaa, jotka ovat yhteen ruuvattuna tynnyrin muotoisia.
 4. Koukkulukko – Koukkulukossa on metallinen koukku, joka pujotetaan kaulakorun toisessa päässä olevaan renkaaseen.
 5. Magneettilukko – Magneettilukossa on kaksi toisiinsa kiinnittyvää magneettia. Erittäin helppo käyttää mutta ei yhtä varma kuin hummerilukko tai jousirengas.

3. Riipuskorut

Tähän luokkaan lukeutuvat kaikki kaulakorut, joista roikkuu riipus. Myös tuntolevy-kaulakorut ovat riipuskoruja.

Stylisti ja meikkitaiteilija Cianne Denize suosittelee valitsemaan riipuksen, joka puhuttelee. "Riipuskorua kannetaan kaulassa, joten ei kannata valita vain ensimmäistä näkemäänsä kaulakorua. Onko korua tarkoitus käyttää puvun ja paidan alla? Vai t-paidan päällä? Se määrittelee, miten iso riipus voi olla tai miten ohut sen pitäisi olla. Muista myös, että riipus herättää keskustelua. Jos näen jonkun kaulassa vaikkapa Thorin vasaran, kysyn, mitä hän haluaa sillä kertoa.”

Riipuksilla on eri merkityksiä, jotka voivat heijastaa tarinaasi ja kulkemaasi matkaa.

 • Sulkariipukset symboloivat vapautta.
 • Ankkurit edustavat vakautta, turvallisuutta ja toivoa.
 • Hamsa-riipus kuvastaa Lähi-idässä Jumalan kättä.
 • Ankh-riipukset ovat muinaisten egyptiläisten elämän henkäyksen symboleita.
 • Ristiriipukset kertovat hengellisydestä ja kristinuskosta.
 • Kolikkoriipukset tuovat uskomusten mukaan kantajalleen onnea ja omaisuutta.
 • Kynsiriipukset ja -korut ovat Amerikan alkuperäiskansojen voiman ja turvan tunnusmerkkejä.
 • Buddha-riipukset kuvastavat rauhaa, onnea ja pitkää ikää.
 • Viikinkikorut kuten Thorin vasara ovat olleet suosittuja kautta historian. Niiden ajatellaan suojelevan käyttäjäänsä. Vasaran nimi on Mjölnir, ja tarujen mukaan se pystyy hajottamaan vuoret maan tasalle. Riipus ei kenties kykene samaan, mutta onpahan hyvä tarina.

4. Uskonnolliset kaulakorut

Miesten uskonnolliset kaulakorut lukeutuvat yleensä riipuksiin. Niillä on kuitenkin oma merkityksensä, joten luokittelemme ne erikseen. Juutalaiset voivat kantaa pahaa silmää, hamsaa tai Daavidin tähteä. Islaminuskoisille Koraania kuvastavat korut ja Allahin nimi ovat suosittuja vaihtoehtoja. Kristinuskoisilla voi nähdä ristiriipuksia, pyhimysmedaljonkeja ja rukousnauhoja. Vaikka rukousnauhoja käytetäänkin perinteisesti rukousten laskemiseen, niitä voi käyttää myös kaulakoruina, oli katolinen tai ei.

ERILAISIA RISTEJÄ

 1. Latinalainen risti – Yleisin ja tunnistettavin ristiriipus. Se kuvastaa ristiä, jolle Jeesus naulittiin.
 2. Kreikkalainen risti – Myös suosittu risti, jonka jokainen taho on saman mittainen.
 3. Krusifiksi – Ei pidä sekoittaa latinalaiseen ristiin. Krusifiksissa on kuva ristiinnaulitusta Jeesuksesta.
 4. Jerusalemin risti – Isompi risti, jonka ympärillä on neljä pienempää ristiä.
 5. Bysanttilainen risti – Tunnetaan myös venäläisenä ristinä ja ortodoksiristinä. Sen juuret ovat Bysantin valtakunnassa, ja siinä on kolme poikkipuuta.
 6. Kelttiläinen risti – Irlantilainen risti, joka kuvastaa ikuista elämää. Näyttää latinalaiselta ristiltä, jonka keskellä on rengas.
 7. Persialainen risti – Tunnetaan myös tuomaskristittyjen Pyhän Tuomaan ristinä. Risti on peräisin Intian tuomaskristityiltä, jotka lukeutuvat maailman vanhimpiin kristittyjen yhteisöihin.
 8. Goottilainen risti – Goottilainen risti littyy gootteihin.
 9. Ankh eli koptilainen risti – Alunperin muinainen egyptiläinen elämän symboli, jonka egyptiläiset ja Pohjois-Afrikan kristityt eli koptilaiset omaksuivat.
 10. Sivuristi – Sivuttain oleva latinalainen risti kuvastaa kuoleman voittamista ja ylösnousemusta.

5. Helmikaulakorut

Helmikaulakoruja tehtiin jo 110 000 vuotta sitten. Niitä on löydetty Skhulin luolasta Israelista. Ensimmäiset helminauhat tehtiin simpukankuorista, mutta sittemmin niitä on tehty myös puusta, kivistä, metallista ja muovista. Silti simpukankuorikoruja voi vieläkin ostaa markkinoilta ympäri maailmaa.

Erilaisista materiaaleista tehdyt helminauhat voivat henkiä rentoutumisesta ja vapaudesta. Puuhelmet saattavat tuoda mieleen huolettomat päivät saarella joogaten. Tai ehkä mielikuva johtuu siitä, että monet helmikaulakorut ovat melko pitkiä, mikä sekin tekee asusta boheemin näköisen. Oli syy mikä hyvänsä, helmikaulakoru kiinnittää huomiota. Ole siis valmis kertomaan tarinaasi.

6. Nahkaiset kaulakorut

Nahkaista kaulakorua käytettäessä sen on hyvä olla samanvärinen muiden pitämiesi nahkaisten asusteiden tai vaatteiden kanssa. Mikään pakko se ei ole, mutta kokonaisuus näyttää siistiltä ja yhteneväiseltä, kun nahkainen kaulakoru sopii sävyltään käyttämääsi kellonhihnaan tai nahkavyöhön.

Monet nahkakaulakorut soveltuvat riipusten tai jopa avainten kantamiseen. Jos et halua pitää eläinperäistä korua, voit ostaa nyörikaulakorun, joka on tehty puuvillasta tai vegaanisesta nahasta. Mihin valintaan päädytkään, tämän tyyppiset miesten kaulakorut tuovat tyyliin rentoutta. Se kannattaa pitää mielessä, kun on menossa työhaastatteluun, häihin tai muuhun arvokkaaseen tilaisuuteen. Silloin teräskaulakoru voi olla sopivampi vaihtoehto.

Teräskaulakorun kanssa voi käydä suihkussa, mutta nahkainen kaulakoru kannattaa silloin riisua. Nahka menettää kastuessaan luonnollisia öljyjä ja voi kutistua. Toinen tärkeä syy nahkaisen kaulakorun tai rannekorun poistamiseen suihkuun mennessä on värin haalistuminen. Jos nahkaa on värjätty, väri voi haalistua tai kuoriutua vedessä.

Kaulakorujen puhdistus ja hoito

Lika ja pöly kaulakorussa voivat saada sen hajoamaan tai himmenemään. Myös riipukset näyttävät paremmilta, kun niiden pintaan ei ole keräytynyt kuukausien mittaan sormenjälkiä, hikeä ja öljyä. Noudata materiaalin mukaan alla olevia ohjeita korusi puhdistamiseksi.

Miten ruostumattomasta teräksestä tehdyt korut puhdistetaan

 1. Lisää pari tippaa mietoa astianpesuainetta kulholliseen lämmintä vettä.
 2. Kasta pehmeä ja nukkaamaton liina veteen ja pyyhi kaulakorua (ilman riipusta), kunnes se on puhdas.
 3. Huuhtele kaulakorusta saippuajäämät.
 4. Kuivaa puhtaalla pyyhkeellä ja anna kuivua.
 5. Kiillotusliinalla saat korusta kiiltävämmän.

Yllä olevalla tavalla voit puhdistaa myös teräksiset sormukset, rannekorut ja riipukset. Osa toimistomme väestä vannovat hammasharjan ja -tahnan nimeen teräskaulakoruja puhdistettaessa. Varmista tällöin, ettei hammastahna ole hankaava tai valkaiseva ja huuhtele kaulakoru hyvin.

Miten nahkaiset kaula- ja rannekorut puhdistetaan

Älä upota nahkaista korua veteen, koska se voi kutistua ja menettää väriä. Pyyhi koru sen sijaan hellästi hieman kostealla liinalla, johon olet lisännyt tipan mietoa käsisaippuaa, jossa ei ole kosteusvoidetta. Sen jälkeen pyyhi koru puhtaalla kostealla liinalla ja anna korun kuivua ennen käyttöä.

Miten kivihelmikorut puhdistetaan

Kivihelmikorusi näyttävät kuin uusilta, kun käytät niiden puhdistamiseen pehmeää harjaa (vanhaa hammasharjaa) ja kulhollista lämmintä vettä. Lisää veteen tippa tai pari mietoa astianpesuainetta ja harjaa hellästi helmet puhtaiksi. Poista saippuanjäämät puhtaalla kostealla liinalla ja anna korun kuivua.

Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä on kuubalainen ketju?

Kuubalainen ketju on muunnelma panssariketjusta. Se on saanut nimensä Miamin kuubalaisalueilla, missä siitä tuli suosittu 1970- ja 1980-luvuilla. Nykyisin rehvakasta kuubalaisketjua voi nähdä kautta maailman.

Sopivatko choker-malliset kaulakorut miehille?

Choker-malliset tyköistuvat kaulakoristeet sopivat myös miehille. Niitä kutsutaan solmioiksi. Voit käyttää myös rusettia, mutta jätä chokerit 1800-luvun ladyille.

Onko tuntolevyjen käyttö laitonta?

Tuntolevyjen käyttö ei ole laitonta siviilille. Yhdysvalloissa on laitonta käyttää arvomerkkejä huijaamistarkoituksessa. Kunhan vältät tekemästä sitä, niin ei mitään ongelmaa.

Minkälainen ketju ei tartu hiuksiin?

Koska monilla miehillä on paksut hiukset ja he ajelevat niskansa, ketjun takertuminen hiuksiin ei ole iso vaiva. Jos se silti huolestuttaa, vältä kalanruoto- ja omega-ketjuja. Valitse niiden sijaan palloketju, laatikkoketju, panssariketju, ankkuriketju tai Figaro-ketju, niin hiuksesi ovat turvassa.

Minkä kokoinen kaulaketju on hyvä?

Useimmille miehille käy 50 cm (20”) pitkä ja 2-6 mm leveä ketju. Jos aiot lisätä ketjuun riipuksen, valitse 55-60 cm (22-24”) pituinen ja 4-6 mm leveä ketju.

Miten paksu miehen kaulaketjun kuuluisi olla?

Ketjun paksuus riippuu käyttötarkoituksesta. Haluatko käyttää ketjussa riipusta? Valitse siinä tapauksessa mittasuhteiltaan sopiva ketju – älä yritä ripustaa minikokoista ristiä 12 mm paksuun ketjuun.

Jos ihailet Run-DMC:tä ja etsit isoa ja näyttävää ketjua, osta niin paksu köysiketju kuin vain löytyy.

Sopivatko samat kaulakorut sekä miehille että naisille?

Se riippuu kaulakorusta. Monet miehille suunnitellut kaulakorut ovat paksumpia ja painavampia kuin naisille suunnatut ohuemmat ja sirommat korut.

Ovatko miesten kaulakorut tyylikkäitä?

Siitähän tämä artikkeli kertoo. Kyllä, kaulakorut näyttävät hyviltä miehillä. Jos sinun on vaikea löytää sopivaa kaulakorua, laita meille viestiä!

Voiko mies käyttää kahta kaulakorua yhtä aikaa?

Miesten ei tarvitse tyytyä vain yhteen kaulakoruun. Avain useamman kaulakorun pitämiseen on pukea eri pituisia kaulakoruja ja rajoittaa kaulakorujen määrä kahteen tai kolmeen.

Pitäisikö miesten käyttää kultaisia vai hopeisia kaulakoruja?

Valitsemasi kaulakorun tulisi sopia yhteen asusi muiden metallien kanssa. Kullanvärisen kellon pariksi valitaan kullanvärinen kaulakoru. Poikkeus sääntöön on, jos kaulakorulla on tunnearvoa tai henkilökohtainen merkitys. Jos näin on, niin viis säännöistä!

Pitäisikö miesten käyttää kultaketjuja?

Mottomme on: "Tell Your Story". Pidä kultaketjua, jos haluat. Jos sinua huolestuttaa, että tyyli menee överiksi tai että joku tulee kyselemään uusimmasta rap-albumistasi, osta aluksi ohuempi kullanvärinen ketju ja varmista myös, että muutkin asusi metallit ovat kullanvärisiä.

Minkälainen ketju on lujin?

Lujin ketjumalli on vehnäketju. Se muodostuu neljästä toisiinsa kietoutuvasta soikeiden linkkien säikeestä.

Millä nimellä kutsutaan miesten pitkiä kaulakoruja?

Pitkää kaulakorua kutsutaan pitkäksi kaulakoruksi. Rukousnauhat ja mala-korut (helmikaulakoru, jota käytetään joogassa ja meditoidessa) ovat melko pitkiä. Monien pitkien kaulakorujen etuna on se, että ne voidaan kietoa ranteen ympärille, jolloin ne näyttävät rannekoruilta.

Voiko ruostumattomasta teräksestä tehtyä kaulakorua käyttää uidessa?

Ei ole hyvä idea käyttää ruostumattomasta teräksestä tehtyä korua meressä uidessa. Riskinä on, että lempikaulakorusi katoaa mereen, jossa sen syö tonnikala, jolloin se lopulta päättyy sashimilautasellesi. Suolavesi voi myös saada korun tummumaan. Vaikka suolaveden aiheuttamat tummumat on yleensä helppo saada pois, pienet yksityiskohdat kuten lukko ja liitokset ovat hankalampia.

Sama koskee uima-altaassa uintia. Suosittelemme riisumaan kaulakorun ennen altaaseen hyppäämistä. Nopea pulahdus ei niin haittaa, mutta monen altaanmitan uiminen olympialaisiin treenatessa on eri juttu. Kloori voi ajan mittaan vaurioittaa ruostumatonta terästä.

Ruostumattomasta teräksestä tehty kaulakoru ei yleensä ole moksiskaan suihkussa käymisestä. Vältä kuitenkin kylpyammeessa likoamista korut päällä.

LIITY VOITTAAKSESI 400 €

Ilmoita tietosi saadaksesi jatkuvasti tyylivinkkejä, erikoistarjouksia ja tietoa uusista tuotejulkaisuista. Osallistut automaattisesti kuukausittaiseen arvontaan, jossa voit voittaa 400 euron lahjakortin.

Tunnen Trendhimin tietosuojakäytännön. Voit poistua sähköpostilistalta koska tahansa..