365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Miten suunnittelimme Orisun-malliston

"Orisun" tarkoittaa "alkuperää", "lähdettä" tai "suihkulähdettä" joruban kielelllä.

1 Miten suunnittelimme orisun-malliston1.1 Inspiraatio1.2 Haaste1.3 Kivet1.4 Korut1.5 Markkina

Inspiraatio

Kun meiltä otetaan jotain pois, haluamme sitä paljon enemmän kuin aikaisemmin. Viimeiset kaksi vuotta ovat jättäneet meidät kaipaamaan matkoja, seikkailuja ja uusia kokemuksia. Eristyksissämme monet ovat kääntyneet henkisyyden puoleen, oppineet meditoimaan ja opiskelleet filosofiaa - hapanleivän leipomisen ja Zoom-kokouksiin osallistumisen lisäksi tietysti.

Tämä on johtanut suurempaan tietoisuuteen luonnollisista jalokivistä, joiden monet uskovat voivan valjastaa energiamme ja kanavoida sitä hyödyllisillä tavoilla. Vaikka näistä mystisistä ominaisuuksista ei ole tieteellistä näyttöä, luonnonkivien ja luonnonkivikorujen suosio nousi pilviin pandemian aikana. Meitä motivoi ja kiehtoi suunnitelmissamme oleva luonnonkivien epätyypillinen elementti. Yllätyselementti, jossa muodot, kuviot ja jopa värit voivat vaihdella kivestä toiseen. Joissakin kivityypeissä muutos on hienovaraista. Toisissa se voi olla laajaa.

Jokainen kivi on aito. Ainutlaatuinen. Et koskaan saa samaa kiveä kuin kuvassa. Se on meidän. Omasi voi olla parempi. Saattaa olla eloisampi, sen kuvioissa voi olla terävämpi kontrasti tai sulavampia viivoja. Se voi olla myös yksinkertaisempi tai vähemmän selkeä. Kuka tietää!

Haaste

Luonnollisten jalokivien kanssa työskenteleminen on mielenkiintoinen haaste. Tiedät kiven värivalikoiman ja yleiset ominaisuudet, joita kivellä yleensä on, mutta kappaleeseesi kiinnitetty yksittäinen kivi on aina mysteeri, koska jokainen niistä on ainutlaatuinen.

Tasaisilla kivillä, kuten zirkonilla, rubiinilla tai hematiitilla, niiden väriä täydentävien korujen suunnittelu on melko yksinkertaista. Kivet, kuten jaspis, lapis latsuli ja tiikerinsilmä, sen sijaan sisältävät vaihtelevia sävyjä, muotoja ja kohokohtia, jotka vaikuttavat kiven ja sitä kautta kokonaisuuden estetiikkaan. Korujen suunnittelun on siis täydennettävä kiveä riippumatta siitä, miltä se näyttää. Paras tapa tehdä se on antaa kiven loistaa ja jättää suunnittelumme taka-alalle sen luonnollisessa kauneudessa. Ajattele sitä maalauksen kehyksenä. Jos kehys on liian koristeellinen, se vie huomion pois kuvasta ja jos sen väri on ristiriidassa maalauksen kanssa, taideteos kokonaisuutena kärsii. Kun et tiedä, miltä maalaus näyttää, on parasta pitää kehys mahdollisimman yksinkertaisena.

Kivet

Monet tekijät vaikuttavat siihen, mitkä kivet valitaan korujen valmistukseen. Hopean- ja kullanvärit muodostivat valintamme perustan, ja kivet valittiin niihin sopiviksi. Niiden kovuus määrittää, kuinka todennäköisesti ne rikkoutuvat ja kuinka vaikeaa niistä on muotoilla koruja. Jotkut kivet ovat puoliläpinäkyviä, ja jos laitat ne värilliselle metallille, kuten kullalle, ne sekoittuvat keltaisen sävyisen kiven ulkonäköön. Jotkut ovat yksinkertaisesti kohtuuttoman kalliita, ja jotkut vaihtelevat liian paljon voidakseen taata tyydyttävän tuloksen. Valitsemme kivet niiden ulkonäön, laadun ja sen perusteella, sopivatko ne luomiimme kokoelmiin. Emme etsi etukäteen kiven oletettuja mystisiä ominaisuuksia täyttääksemme ne tietyillä metafyysisillä ominaisuuksilla. Ja siihen on yksinkertainen syy. Tiedämme mikä näyttää hyvältä ja mikä ei. Emme tiedä, voiko kivi tehdä sinusta rikkaan tai auttaako sinua keskittymään. Ehkä ne voivat, ehkä eivät, mutta valitsemme joka tapauksessa me valitsemme varmasti upean ulkonäön muiden mahdollisten hyötyjen sijaan.

Korut

Kun olemme valinneet kivet, alamme kokeilla, mitkä muodot ja metallit toimivat niiden kanssa hyvin. Yksi malleistamme on tuntolevy ohuella luonnonkivellä. Ongelma tässä on, että aina kun sinulla on kvartsiperheeseen kuuluva kivi, se on todennäköisesti puoliksi läpinäkyvä. Esimerkiksi mikä tahansa puoliläpinäkyvä vihreä kivi, joka on päällystetty kullanväriselle pinnalle, on lopulta vaalean sammaleen värinen. Ja se on sellainen asia, jonka huomaat, kun saat näytekappaleet valmistajilta. Koruista saattaa myös puuttua kolmiulotteisuus, joka oli tietokonesuunnittelussa, ja metallikappaleen muotoilun pieni muuttaminen voi parantaa sitä. Harkitsimme myös erittäin terävää hammasmallia. Se näytti upealta, mutta siitä olisi tullut täydellinen murha-ase todellisuudessa.

Eri valmistajilla on erilaiset jalokivitoimittajat, ja jokainen käsittelee kiviään eri tavalla. Siksi tilasimme samat mallit ja kivet useilta toimittajilta nähdäksemme, mikä tuotti parhaat tulokset. Emme valinneet vain parhaimman näköisiä, vaan myös testasimme koruja nähdäksemme kuinka ne kestävät normaalia kulumista. Jotkut kappaleet epäonnistuivat näissä testeissä ja vaadimme parannuksia toimittajalta. Jotkut mallit suljettiin heti pois, koska ne olivat mahdottomia toteuttaa mittakaavassa. Toisia mukautettiin, kun todellisuus ei vastannut odotuksiamme. Mattakivi näyttää upealta esimerkiksi tietokoneella, mutta todellisuudessa on tylsä ​​ja eloton. Halusimme tehdä vihreän metalliriipuksen, mutta saatavilla oleva päällystysmenetelmä ei ollut vain kalliimpi, vaan myös vähemmän kestävä, jolloin väri olisi haalistunut ja naarmuuntunut ajan myötä - mitä kullan- ja mustanväriset tuotteemme eivät tee. Tämä on aina iteratiivinen prosessi, emmekä aloita tuotantoa ennen kuin olemme onnellisia ja ylpeitä tekemästämme.

Kun olemme tyytyväisiä laatuun, suunnitteluun ja ulkoasuun, tilaamme jokaisesta yhden sarjan kuvien ottamista varten verkkosivustollemme. Otamme otoksia ensimmäisistä saamistamme hyväksytyistä näytteistä ja tilaamme tuotannon. Emme siis valitse mukavimpia kuvia otettaviksi. Ne ovat ainoat kappaleemme kuvatessamme! Omasi näyttää erilaiselta, ja se on luonnonkivillä pelaamisen uhkapeli.

Markkina

Meille oli tärkeää saada kaikki kolikot, tuntolevyt ja litteät riipukset kaiverrettaviksi taakse. Koska jokainen kivi on ainutlaatuinen, jokainen on yksilöllisesti sinun, eikä ole parempaa tapaa vahvistaa sitä kuin lisäämällä kaiverrus siihen.

Viimeinen vaihe ennen kuin tuotteet tulevat myyntiin, on kaikkien luonnonkivien riippumaton todentaminen. Satunnainen pala ensimmäisestä lähetyksestä menee laboratorioon, joka spektroskopian avulla varmentaa jalokivien tunnistamisen. Olemme aiemmin, ja tulemme myös tulevaisuudessa kieltämään lähetysten vastaanottamisen, jos havaitaan, että kivet eivät ole sitä, mitä valmistaja väittää. Orisun-mallisto on nyt päässyt laadunvalvonnan läpi ja mallit ovat viimeistelty. Odotamme vain ensimmäistä lähetystä, jotta voimme saada ne verkkoon ja käsiisi. Liity mukaan Trendhim Tribeen, niin saat uutiskirjeemme ja tiedät ensimmäisenä, kun mallisto julkaistaan.