365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

MIKSI RAKASTAMME MEKAANISIA AUTOMAATTIKELLOJA?

Kaikki mitä sinun tulee tietää yhdestä ihmisen tärkeimmistä innovaatioista

Meillä on tapana rakastaa monimutkaisia ​​asioita, jotka toimivat hämmästyttävän hyvin – vaikkemme edes tiedä miten. Tässä artikkelissa nostamme verhon ylös mekaanisten kellojen toiminnasta, jotta uteliaisuutesi kipinä puhkeaa syvään arvostukseen.

Mekaaniset kellot, etenkin luurankokellot,ovat todellisia taideteoksia. Niiden pienet rattaat, jouset ja upeat kivilaakerit hypnotisoivat sinut, kun ne siirtävät voimaa elementistä toiseen voimien tanssissa niin hienosäädetysti, että ne mittaavat tarkasti ajan kulumista.

1 Miksi rakastamme mekaanisia automaattikelloja?1.1 Miten valmistimme mekaanisia kelloja1.2 Mekaanisten kellojen tyypit1.3 Miten mekaaniset kellot toimivat1.4 Millaista mekaanista miesten kelloa minun tulisi käyttää?1.5 Sinä kysyit – me vastasimme

MITEN VALMISTIMME MEKAANISIA KELLOJA

Ensimmäinen kello oli aurinkokello. Ajanmittauslaitteina ne ovat melko tarkkoja. Harmi, että ne toimivat vain puolet päivästä ja vain sään salliessa. Olemme aikojen saatossa keksineet monia tapoja mitata ja lukea aikaa, vesikelloista tiimalaseihin, kynttiläkelloihin ja muihin. Aasialaisissa kulttuureissa oli jopa suitsukekelloja, joiden avulla ihmiset pystyivät kertomaan ajan tarkasti valmistettujen suitsukepitimien tuoksuista.

Varhaiset kellot olivat hurjan epätarkkoja. Jouset liikuttivat viisareita kellotaulun ympäri, mutta niiden nopeus vaihteli jousen jännityksen mukaan. Ne menivät ympäri aivan liian nopeasti aamulla ja hidastuivat päivän edetessä. Monet meistä toivovat, että näin olisi edelleen.

Vuonna 1656 hollantilainen keksijä Christiaan Huygens teki kelloista 60 kertaa tarkempia keksimällä heilurikellon. Vallankumouksellinen asia siinä oli, että se esitteli ensimmäisen harmonisen oskillaattorin tarkkuutta varten. Näiden kellojen voimanlähde oli paino, joka veti rattaita ja heilutti heiluria edestakaisin. Heiluri oli kytketty ankkuriin, joten jokainen heilautus antoi rattaiden liikkua tietyn määrän. Koska painovoima on vakio, painoa ja heiluria vetävä voima pitää kellon käynnissä tasaisesti. Sama periaate toimii nykyaikaisten mekaanisten kellojen pääjouseen ja liipottimeen vaikuttavan jousen vastakkaisissa työnnöissä.

MEKAANISTEN KELLOJEN TYYPIT

Mekaanisia kelloja on kolmea eri tyyppiä - mekaanisia, automaattisia ja automaattisia mekaanisia. Kaikissa kolmessa virtalähteenä on pääjousi, jota on vedettävä, ja ero on siinä, kuinka niitä vedetään.

MEKAANISET KELLOT

Mekaanisen kellon voi vetää vain kruunua kääntämällä. Tämä on yleisin koneistotyyppi taskukelloissa ja vintage-mekaanisissa kelloissa. Kruunun pyörittäminen kiristää pääjousta, mikä lisää kellon varausta.

AUTOMAATTIKELLOT

Puhtaasti automaattiset kellot ovat harvinaisia, mutta niitä on olemassa. Näitä ei voi vetää pyörittämällä kruunua, vaan ainoastaan ​​liikuttamalla kelloa itseään. Kuoren takana on puolikuun muotoinen värähtelevä paino. Tämä vetopaino vetää kelloa liikuttaessasi käsivarttasi ja heiluen sisäisesti samalla kun heilutat kättäsi. Ideana on, että jos käytät automaattikelloa joka päivä, se kerää tarpeeksi varausta kestääkseen yön yli, joten sen ei pitäisi koskaan pysähtyä. Laita se ranteeseesi seuraavana aamuna ja suuntaa töihin, niin saat kerättyä tarpeeksi virtaa, jotta voit käyttää kelloa jatkuvasti ja ladata sitä seuraavaa yötä varten. Jos se kuitenkin pysähtyy, saatat joutua ravistelemaan sitä hieman ennen kuin se käynnistyy. Älä kuitenkaan ole liian karkea. Jouset ja vaihteet eivät todellakaan pidä siitä.

AUTOMAATTISET MEKAANISET KELLOT

Useimmissa nykyaikaisissa mekaanisissa kelloissa on automaattinen mekaaninen koneisto. Ne voidaan vetää kruunua kääntämällä ja pitää itsensä käynnissä käden liikkeellä. Jos huomaat automaattisen mekaanisen kellosi pysähtyneen, käännä kruunua muutaman kerran, kunnes näet toisen viisarin alkavan tikittää. Tämän jälkeen on turvallista laittaa kello päälle, sillä veto paino hoitaa loput.

MITEN MEKAANISET KELLOT TOIMIVAT

Millä tavalla tahansa mekaaninen kellosi lisääkään varausta pääjouseen, tästä tanssi alkaa. Jos ottaisit pääjousen pois sen omalta paikaltaan, se kiertyisi nopeasti 20-30 cm pitkäksi teräsnauhaksi. Tämä on tila, johon se yrittää jatkuvasti palata, ja se on kelloa ohjaava voima.

Pääjousesta virta kulkee päärattaille. Nämä ovat rattaita, jotka pyörittävät viisareita kellotaulun ympäri ja toteuttavat erilaisia ​​​ominaisuuksia, joita kellossasi voi olla, kuten kronometri, päivämääräikkuna, kuunvaiheikkuna jne. Kellon rattaiden lukumäärä riippuu sen ominaisuuksien määrästä.

Liikkuvat osat suorittavat 12/1 nopeuden vähennyksen liikkuessa minuuttiviisarilta tuntiviisarille. Kun vedät kruunun ulos asettaaksesi ajan, kruunu yhdistyy suoraan liikkuviin osiin, jotta ne voivat pyöriä vapaasti kruunua kääntäessäsi. Kun painat kruunun sisään, liikkuvat osat kytkeytyvät takaisin rattaisiin ja kello alkaa taas toimia.

Kellosi tikittävä sydän – ja epäilemättä sen tärkeimmät ominaisuudet – ovat liipotin ja vetopaino. Kun voimaa virtaa liipottimeen, se heiluu edestakaisin tasaisessa rytmissä. Tätä rytmiä ylläpitää hiusjousi, joka työntää takaisin pääjousesta tulevaa voimaa vastaan. Ilman tätä vastapainallusta kellosi viisarit vain pyörisivät kellotaulun ympäri huimaa vauhtia, kun pääjousi kelautuisi kokonaan auki yhdellä kertaa. Liipottimen paino antaa sille vauhtia, jolloin se työntyy hiusjousta vasten. Hiusjousi on vahvempi kuin pääjousi ja työntää liipotinta taaksepäin. Mitä enemmän virtaa olet varannut pääjouseesi, sitä pidemmälle ja nopeammin liipotin pyörii. Vähemmän tehoa tarkoittaa hitaampaa ja lyhyempää liikettä.

Liipotin liikuttaa vetopainoa. Liipottimen laakeri törmää ankkuriin, lyömällä sitä sivusuunnassa ja vapauttaen pakoputken toiselta puolelta ja tarttuen siihen toisella. Kun liipotin palaa, se iskee sen takaisin ja vapauttaa pakoputken uudelleen. Nämä lisäykset ovat kellon hienosäädettyä koneistoa, ja ankkurin laakereiden ääni tarttuessa pakoputkeen, on kellosi tikitystä. Hiusjousessa on säädintapit, joiden avulla kellosepät voivat säätää sen kireyttä, jos kellosi edistää tai on jätättää. Asiantuntevasti viritetyn mekaanisen kellon tarkkuus on noin 2-3 sekuntia päivässä.

Luurankokellojen avulla voit nähdä tämän tanssin tapahtuvan kellon käydessä, mutta niitä pidetään joskus vaikeammin luettavina, koska viisarit eksyvät alla olevan koneiston visuaaliseen monimutkaisuuteen. Onneksi meillä on useita malleja, jotka ratkaisevat tämän ongelman, kuten Fenes- ja Cor-mallistomme. Dante- tai Mamut-mallistomme ovat loistavia vaihtoehtoja saadaksesi koko näkymän.

MILLAISTA MEKAANISTA MIESTEN KELLOA MINUN TULISI KÄYTTÄÄ?

Liivejä käyttävälle miehelle mekaaninen taskukelloon viimeinen silaus. Jos olet kyltymättömän utelias sielu, jonka täytyy vain tietää, miten asiat toimivat, luurankello tuo sen osan sinusta esille. Niille, jotka arvostavat klassista, puhdasta muotoilua, automaattiset mekaaniset kellot, joissa on vähän ominaisuuksia, palvelevat sinua hyvin ja kestävät pidempään. Markkinoilla olevien mekaanisten kellojen valikoima on lähes loputon. Löydät varmasti sellaisen, joka vastaa luonnettasi ja tyyliäsi.

SINÄ KYSYIT – ME VASTASIMME

LIITY VOITTAAKSESI 400 €

Ilmoita tietosi saadaksesi jatkuvasti tyylivinkkejä, erikoistarjouksia ja tietoa uusista tuotejulkaisuista. Osallistut automaattisesti kuukausittaiseen arvontaan, jossa voit voittaa 400 euron lahjakortin.

Tunnen Trendhimin tietosuojakäytännön. Voit poistua sähköpostilistalta koska tahansa..