20% alennus kaikista koruista

00:00:00

20% alennus kaikista koruista

Päättyy pian

00:00:00
365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Kuinka suunnittelimme Ryka-kellon

Vahingossa komea.

Ollaksemme rehellisiä. Kaikki kellomme eivät selviäisi luonnossa. Ne ovat vähän kuin ihmiset sillä tavalla – vaikuttavia sosiaalisessa ympäristössä, mutta eivät pärjäisi kalliokiipeilyssä Norjassa. Ryka ei ole normaalitasoinen kellosi. Emme myöskään suunnitelleet sitä tavalliselle miehelle.

Meillä on paljon upeita kelloja. Rykan kanssa halusimme tehdä jotain erilaista. Halusimme luoda kellon, joka selviäisi melkein kaikesta. Kello, jonka voisi ottaa mutalenkille, huuhdella sen jälkeen, ja se olisi kuin uusi. Kello, jonka voit jättää pojanpojallesi poismenon jälkeen. Halusimme suunnitella kellon, joka on niin luja, niin vahva, niin kestävä, että voit ajaa sen yli tankilla. Älä ymmärrä meitä väärin, rikkoisit silti kellon tankilla, mutta sekunnin murto-osan ajan ennen kuin se menisi "palasiksi", sinulla olisi epäilyksen hetki. Kaikissa muissa asioissa kuitekin onnistuimme.

Mutta miten suunnittelet kellon, joka kestää kaiken, mitä vastaan tuleekaan, ja selviää vahingoittumattomana? Tämä on tarina Rykan suunnittelusta.

1 Kuinka suunnittelimme ryka-kellon1.1 Kaikki alkaa koneistosta1.2 Käytännössä tuhoutumattoman kellon valmistaminen

Kaikki alkaa koneistosta

Kello on juuri niin vahva kuin sen heikoin hammaspyörä.

Mitä järkeä on luoda vedenpitävä ja naarmuuntumaton kello, jos minuuttiviisari putoaa, kun törmäät seinään tai se alkaa käydä 26 tuntia vuorokaudessa, koska jätit sen muutaman tunnin ajaksi suoraan auringonpaisteeseen? Koneisto on aina jokaisen kellon tärkein ominaisuus ja kaikki muut ominaisuudet olisivat turhia, jos sitä ei olisi valittu huolellisesti oikeiden ominaisuuksien mukaan. Monet kellosuunnittelijat näyttävät unohtavan tämän.

Rykaan valitsimme erittäin luotettavan ja vankan Miyota Cal. 6S21 kronografin. Se ei ole vain fantastisen luotettava japanilainen insinöörityö, vaan kronografi-ominaisuus antoi meille mahdollisuuden lisätä Rykan suunnitteluun jotain, joka oli "halutuimpien ekstrojen" -listamme kärjessä... sekuntikello.

Vaikeissa tilanteissa on yksinkertaisesti niin monia skenaarioita, joissa sekuntikello olisi hyödyllinen – ukkosmyrskyn etäisyyden arvioimisesta telttailun aikana riistan turvalliseen ruoanlaittoon luonnossa, oman aikasi ottamiseen valmistautuessasi Tour de Franceen... kronografi muuttaa Rykan kestävästä asusteeesta selviytyjien työkaluksi.

Käytännössä tuhoutumattoman kellon valmistaminen

Se ei ole... mutta se voisi yhtä hyvin olla.

Rykaa katsoessasi, pitäessäsi sitä kädessäsi, tuntiessasi sen painon, saatat ajatella, että se on tuhoutumaton. Laillisesti emme kuitenkaan saa sanoa niin. Mutta kuinka tehdä jostain niin pienestä ja monimutkaisesta niin kestävää?

Säännöllisten paristojen vaihtojen lisäksi lasien vaihto on yksi kellosepäiden yleisimmistä päivittäisistä tehtävistä. Niiden on kuitenkin harvoin vaihdettava safiirilasia.

Safiirilasi

Olemme tienneet kuinka valmistaa synteettisiä timantteja vuodesta 1879. Ensimmäinen laboratoriossa kasvatettu rubiini valmistettiin vuonna 1902 ja safiiri seurasi pian sen jälkeen vuonna 1909. Jalokivet ovat paljon kovempaa kuin lasi.

Kovuus määrittää, kuinka helposti pinta muotoutuu ja naarmuuntuu, ja se mitataan Vickersin asteikolla (HV).

  • 10000HV Timantti – kovin ihmisen tuntema materiaali.
  • 2200HV Safiirilasi – kovin materiaali kellolasien valmistukseen.
  • 800HV Karkaistu mineraalilasi – yleisin kelloissa käytetty lasi.
  • 500HV Hesaliittilasi – käytetään enimmäkseen vanhemmissa, halvemmissa kvartsi- ja digitaalikelloissa.
  • 30-80HV rauta – kontekstin saamiseksi.

Rykassa on kaksikupuinen safiirilasi, ja sinun on vaikea löytää vahvempia ja kestävämpiä kellolaseja. Litteä safiirilasi on suhteellisen helppo valmistaa, mutta kupumainen - puhumattakaan kaksikupuisesta - on paljon monimutkaisempi ja siksi kallista. Kuitenkin kupumainen muoto tekee siitä rakenteellisesti vahvemman, jolloin se kestää suurempaa painetta (esim. sukeltaessa) tai vaimentaa iskuja paremmin (esim. kun teet miehisiä asioita miehisillä miehen käsilläsi).

Vain toisella puolella oleva kupumainen muoto vääristää näkymääsi kelloon, mikä vaikeuttaa lukemista paitsi yhdestä tietystä kulmasta. Kun molemmilla puolilla on kupoli, tämä vääristymä on poistettu. Sen jälkeen lisätään heijastusta estävä pinnoite, jotta auringon häikäisy ei ole ongelma.

Kuori

Kellon ketuosa on se, mitä katsot, mutta kuori on se, mitä käsittelet. Meille oli tärkeää, että kello oli helposti luettavissa kaikissa olosuhteissa, oli se sitten 100m veden alla tai 8000m merenpinnan yläpuolella. Siksi valitsimme klassisen sukeltajakellon tyylin, jossa on selkeät viisarit ja vahvat pimeässä hohtavat yksityiskohdat Swiss lumella parempaa pimeässä näkyvyyttä varten.

Kehä on karkea, samoin painikkeet ja kruunu. Tämä antaa sinulle täyden hyödyn kellosta ilman, että otat käsineitä pois. Lumilautaile Ryka kiinnitettynä hanskojen päälle, ja ota aikaa mäen huipulta laskiessasi alas. Kellon takaosa ja kruunu ovat ruuvattu kiinni painamisen sijaan, mikä lisää kestävyyttä ja lujuutta.

PVD-pinnoite

Mene paikalliseen rautakauppaan ja etsi teräsporanteriä. Joillakin kalliimmilla kappaleilla on kultainen sävy. Se on titaaninitridiä, ja se on asetettu suojaamaan terää siltä, ​​mihin se porautuu – muulta teräkseltä.

Teräksen PVD-pinnoitusprosessissa titaaninitridi tulistetaan plasmatilaan ja ammutaan tyhjiökammion sisällä olevaan esineeseen. Useimpiin pintakäsittelyihin verrattuna se on ympäristöystävällinen. Ei kemikaaleilla täytettyjä kylpyammeita, joihin esine upotetaan, eikä maalijäännöksiä pumpata vesistöön.

Tämä prosessi vähentää kitkaa ja tekee poranterästä paljon lujemman ja kestävämmän. Ja jos PVD-pinnoite ei irtoile pois kiinteän teräksen läpi tunkeutuvasta poranterästä, se ei irtoile kellostasi. Lisäämällä seokseen pieniä määriä pigmenttiä voimme tehdä ruusukullan ja hopeansävyjä sekä sateenkaaren, sinisen, mustan, kuparin, kahvin, gunmetal-harmaan ja muita värejä.

Pienempi kitka tarkoittaa, että teräksen pinnan kanssa kosketuksiin joutuvat esineet liukuvat todennäköisemmin pois kuin tarttuvat kiinni ja jättävät pysyvän jäljen. Tämä alhaisen kitkan, kovuuden ja sävytetyn kiillon yhdistelmä tekee PVD-pinnoitteesta täydellisen kestävien, ruostumattomasta kirurginteräksestä valmistettujen korujen ja kaikenlaisten asusteiden luomiseen. Se, että se on paljon halvempaa kuin jalometallit, on vain lisäbonus.

Ranneke

Kaikki Rykassa on suunniteltu toiminnallisuus etusijalla. Sen USA:n armeijan rannekkeen yksisilmukkainen nauha on erittäin vahva, hengittää hyvin, on valmistettu ei-imukykyisestä nailonista ja on helposti vaihdettavissa – se yksinkertaisesti kiertyy kellon kuoren jousitankojen alle. Voit jopa heittää sen pyykin mukana koneeseen erityisen sotkuisen seikkailun jälkeen, samalla kun hankaat itse kuoren perusteellisesti puhtaaksi.