365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Oppiminen on elämistä

Ja sopeutuminen on menestymistä

Ylivoimaisesti suosituin kellosarjamme, Dante, on saamassa pienen kasvojenkohotuksen. Muokkaamme tuotteitamme säännöllisesti asiakaspalautteen, kehittyvien esteettisten ja suunnitteluperiaatteiden sekä valmistusteknologioiden kehityksen perusteella.

Suunnittelimme viisarit uudelleen, jotta ne erottuvat paremmin liikkeessä, ja tasapainotimme kellotaulun asettelua, jotta näkyvyys olisi selkeämpi ja kelloa olisi helpompi lukea. Teimme kruunusta kulmikkaamman, mikä antaa sille vahvan, kokonaistyyliin sopivan estetiikan ja helpottaa käyttöä sekä lisäsimme kehykseen syvemmät ja rohkeammat numerot. Lisäsimme “Danish Design” pienin kirjaimin kello kuuteen ja lanseeraamme useita uusia väriyhdistelmiä. Kellon mukana tulee myös pidemmät rannekkeet, jotta se istuisi paremmin.

Valmistautuessamme uusien kellojen saapumiseen, ajattelimme, että olisi hyvä idea tutkia kuinka (ja mikä tärkeintä, miksi) suunnittelimme alkuperäisen malliston.

1 Oppiminen on elämistä2 Hieman historiaa3 Eläköön dante4 Täydellisyys on prosessi

Hieman historiaa

Miksi käytämme rannekelloja

Jos ajattelet pohjimmiltaan miesten asusteita, kello on listan kärjessä. Niistä on tullut tyyliemme keskipiste, mutta vain vähän yli sata vuotta sitten emme vielä käyttäneet niitä ollenkaan.

Englannin Elizabeth I:llä kerrotaan olleen jo 1500-luvulla rannekoru, jossa oli toimiva “kello”. Alkaessamme käyttää kelloja hyökkäysten koordinoimiseen ensimmäisen maailmansodan aikana, rannekelloja käyttivät vain kauniimman sukupuolen edustajat. Miehillä oli käytössä taskukellot.

Ensimmäinen kvartsirannekello tuli markkinoille vuonna 1969, mikä teki niiden koneistoista luotettavampia, tarkempia ja hemmetin paljon halvempia kuin mekaaniset kellot. Mekaaniset koneistot olivat suhteellisen suuria, raskaita, kalliita ja vähemmän tarkkoja. Joten peli ohi niiden kannalta, eikö? Ei oikeastaan.

Ensinnäkin kvartsikoneistot eivät ole erityisen komeita. Useimmilla meistä on useita kelloja, ja vuosien varrella olemme tulleet aivan liian tutuiksi sen turhautumisen kanssa, kun otat yhden kelloista pois laatikosta vain huomataksesi, että se on pysähtynyt. Kestävän kehityksen aikakaudella ajatus siirtyä laitteeseen, joka ei tarvitse paristoja on aina houkutteleva ehdotus. Vaikka jotkut odottavat tulevaisuuden tuovan parannusideoita, vastaus on tässä tapauksessa palaaminen klassikkoon.

Vuonna 1760 kelloseppä André Charles Caron halusi näyttää asiakkailleen kellokoneistonsa monimutkaisuuden, joten hän poisti kellotaulun yhdestä taskukellostaan ​​paljastaen lumoavan tanssin sen sydämessä. Hänen asiakkaansa olivat hämmästyneitä. Hän myös ymmärsi, että poistamalla tämän ja muut metalliosat, joiden tarkoituksena oli piilottaa kellokoneisto, hän voisi tehdä kelloistaan ​​kevyempiä ja ohuempia kuin mikään hänen kilpailijansa. Luurankokello oli syntynyt.

Eläköön Dante

Hallitkoon hän kauan

Dante on saanut inspiraationsa halustamme siirtyä pois paristoista yhdistäen klassisen käsityötaidon moderniin estetiikkaan. Löysimme täydellisen tasapainon kellosta, joka käyttää liikettäsi virtalähteenä ja paljastaa sykkivän sydämen pitäen kellotaulun helposti luettavana.

Jokainen valmistamamme asuste alkaa tiedottamisesta - sisäisestä asiakirjasta, jossa kuvataan, miksi haluamme tehdä tietyn tuotteen. Laadukkaat luurankellot ovat usein kohtuuttoman kalliita ja edulliset ovat epäluotettavia tai valmistettu huonoista materiaaleista. Halusimme muuttaa tämän tekemällä kellon, joka maksimoi hinta-laatusuhteen. Tämä tarkoitti kaiken tarkastelemista materiaaleista koneistoihin, pintakäsittelymuotoihin puolueettomilla silmillä ja sen tutkimista, mistä saisimme parasta hintalaatu-suhdetta joka rintamalla.

Luurankellon suunnittelu alkaa sen koneistosta. Kävimme läpi useita koneistovalmistajia, ja löysimme täydellisen yhdistelmän kohtuuhintaisuutta ja tarkkuutta Seagull ST1646:ssa, joka tunnetaan luotettavuudestaan. Suunnittelijamme hahmottelivat ideoita, jotka paljastivat sen koneiston aktiivisimmat osat - liipottimen, pääjousen, ankkurin ja rattaat - samalla peittäen vähemmän houkuttelevat osat, kuten vetojousen. Tämä antoi meille myös mukavan pienen tilan Seizmont-logon näyttämiseen.

Täydellisyys on prosessi

Sen saaminen oikein voi kestää kauan

Useiden iteraatioiden jälkeen siirryimme lähemmäksi jotakin, johon olimme tyytyväisiä. Parhaan mallin lähetimme sitten useille valmistajille näytteitä varten. Emme vain testannut näitä näytteitä täysin, vaan valitsimme niiden avulla kestävimmän ja houkuttelevimman pintavärin. Ruostumattoman kirurginteräksen PVD-pinnoite osoittautui vahvimmaksi ja esteettisimmäksi yhdistelmäksi, ja teollisessa mittakaavassa tehtynä siitä tuli erittäin edullinen ja kestävä kuori.

Päätös siitä, olisiko vetopaino myös näkyvillä (takana oleva paino, joka pitää kellon käynnissä kättä heilauttaessasi), oli myös mielenkiintoinen keskustelu. Toisaalta näet sen niin harvoin sen olessa kättäsi vasten, joten miksi vaivautua paljastamaan sitä. Lasinen takakuori on myös kalliimpaa valmistaa kuin yksinkertainen ruostumattomasta teräksestä valmistettu takaosa, ja vesi on helpompi pitää poissa kiinteällä levyllä. Toisaalta niille, jotka ovat kiinnostuneita siitä miten automaattiset mekaaniset kellot toimivat (joka koskee useimpia meistä luurankelloja käyttävistä), vetopaino, jousi ja rattaat takana ovat yhtä kiehtovia kuin edessä. Mutta jos ne aiotaan asettaa näkyville, niiden olisi parempi näyttää hyviltä. Ja niinhän ne tekevät.

Lopullinen päätös tehtäväksi oli mineraalilasi vai safiirilasi. Alkuperäiset suunnitelmamme kääntyivät mineraalilasia kohti, mutta kun näimme, kuinka vahvan pystymme tekemään kellosta ruostumattoman kirurginteräksen ja laadukkaan PVD-pinnoitteen avulla, oli järkevää varmistaa, että myös lasi olisi paras mahdollinen, jotta koko kello oli naarmuuntumaton ja tummumaton kauttaaltaan. Safiirilasi on paljon vahvempaa kuin mineraalilasi, ja vaikka se nosti hieman valmistushintaa, päädyimme kelloon, josta olemme todella ylpeitä ja joka on kaikkien saatavilla.