Tilaa ennen 17.12. klo 16:00 - niin saat tilauksesi jouluksi
365 päivän palautusoikeus
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin
075 326 5471 - (työpäivinä kello 10.00 - 14.00)
Kaikki asusteet
Pukuasusteet
Korut
Laukut & lompakot
Tilaa ennen 17.12. klo 16:00 - niin saat tilauksesi jouluksi
Tilaa ennen 17.12. klo 16:00 - niin saat tilauksesi jouluksi
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin
Trendhim
×
Trendhim
Kieli:
Aurinkolasit
Hatut
Huivit
Kalvosinnapit
Kaulakorut
Kellot
Korvakorut
Käsineet
Lasit ilman vahvuuksia
Laukut
Lompakot
Olkaimet
Parranajo
Parranhoito
Rannekorut
Rintaneulat
Rusetit
Solmioneulat
Solmiot
Sormukset
Taskuliinat
Vyöt
075 326 5471
Työpäivinä kello 10.00 - 14.00
Katso kaikki

Kellon suunnittelu

Näe, miten kello valmistus etenee ideasta ranteeseen.

Luku 1: Uuden tarinan alku

Aloittaessamme uuden kokoelman suunnittelun päätimme unohtaa vanhat käytäntömme ja keskittyä sen sijaan tekemään jotain uutta ja jännittävää sekä sisältä että ulkoa. Ei ole ihme, että meitä hieman hermostuttaa käyttää tähän projektiin niin paljon energiaa ja rahaa – kyseessä on arvokkain kello, jonka olemme koskaan tehneet. Mutta kuka haluaa pysyä paikoillaan, kun voi mennä eteenpäin?

Lopullisia materiaaleja ja koneistoa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta arvioimme kellon sijoittuvan 350 euron hintaluokkaan. Olemme saaneet inspiraatiota toisilta tinkimättömiltä kellomerkeiltä, ja päätimme uuden malliston kuuluvan Arkai-merkillemme. Se antaa meille vapauden tehdä kellosta niin näyttävän, korkealuokkaisen ja kunnianhimoisen kuin haluamme.

Luku 2: Ensimmäiset luonnokset

Ensimmäiset luonnokset on tehty, ja lukuisten suunnittelukierrosten jälkeen olemme innoissamme tuloksista. Kellon kuori on ruostumatonta terästä, ja kellossa on luurankokellotaulu. Mitä iloa on mekaanisesta koneistosta, jos sitä ei näe?

Haluamme korostaa koneiston monimutkaisia yksityiskohtia, joten kellon tausta on lasia, jonka läpi voi nähdä koneiston toiminnassa. Suunta tuntuu oikealta, mutta vielä on kysymyksiä vailla vastausta: Minkä mallinen koneisto kelloon tulee? Minkälainen kiinnitysmekanismi? Mihin kohtaan läpinäkyvää kellotaulua logo sijoittuu? Tekeekö ruostumaton teräs kellosta liian painavan?

Luku 3: Ominaisuuksien ja luonnosten viimeistelyä

Olemme päättäneet, millainen kellon kuori on, ja pohdimme kellotaulun yksityiskohtia sekä tyyliin sopivia viisareita. Kuten voi nähdä, kruunuun on kaiverrettu Arkain A-kirjain. Se on yksi monista pienistä ja miltei huomaamattomista yksityiskohdista, jotka ilahduttavat kellon kantajaa.

Kellonkuori tehdään todennäköisesti vähintään kahdesta osasta, koska kellon yläosassa on kulmia ja viistoja pintoja. Lisääkö se hintaa? Mahdollisesti. Onko se sen arvoista? Varmasti.

Meillä on myös alustavat mitat, jotka voivat muuttua, kun kellosta on tehty 3D-malli.

  • Kellon kuoren halkaisija: 32 mm
  • Kellonkehän halkaisija: 42 mm
  • Kuoren paksuus: 12,5 mm

Luku 4: Viime silauksia

Nyt seuraa hauska osuus. Luonnosten ja teknisten yksityiskohtien perusteella tehdään valmistajalle digitaaliset suunnitelmat. Tässä kohtaa voi perehtyä väreihin ja pienimpiin yksityiskohtiin kuten ruostumattoman teräksen viimeistelyyn – päädyimme harjattuun pintaan, koska se tekee kellosta ylellisen näköisen.

Tärkeistä yksityiskohdista puheen ollen olemme valinneet kelloon luokkansa parhaan mekaanisen Miyota 8N24-koneiston, kovan safiirilasin ja materiaaliksi pitkäikäisen ruostumattoman kirurginteräksen.

  • Mekaaninen Miyota 8N24-luurankokoneisto – kellon täsmällinen sydän
  • Safiirilasi – kestävä ja naarmuuntumaton
  • Kellonkuori ja ranneke 316L ruostumatonta terästä
  • Olemme myös antaneet tälle automaattiselle mekaaniselle kellolle nimen Mateo. Tervetuloa maailmaan!

Miltä näyttäisi kello, jota valmistettaisiin rajallinen erä?
Jos valmistaisit kellon, jota tehtäisiin rajallinen erä, minkälaisen kellon suunnittelisit? Kommentoi täällä ja kerro meille ajatuksesi.

Luku 5: Tekniset yksityiskohdat ja 3D-tulosteet

Kellon tekeminen on tavallaan helpompaa kuin voisi kuvitella. Välillä projekti tuntuu kuitenkin mahdottomalta. Otetaan esimerkiksi kellonkuori ja kellotaulu. Kun ne on valittu, täytyy löytää sopiva koneisto. Jos koneisto ei sovi kelloon, täytyy kellon kuoren ja kellotaulun luonnostelu aloittaa alusta. Yritämme ennakoida esteitä, mutta kellon suunnittelu on kuin viskin valmistus: ennen kuin kaikki on valmista, ei voi tietää, millainen lopputuloksesta tulee.

Yksi tapa säästää kuluissa (sekä meidän että samalla teidän) on tulostaa kellonkuori 3D-tulostimella. Yllättyisit, jos tietäisit, miten iso merkitys yhdellä millimetrillä voi olla kellon ulkonäköön. 3D-mallintaminen auttaa havainnollistamaan kellon mittoja ja mittasuhteita. Sen avulla voi myös leikitellä väreillä ja materiaaleilla.

Yläpuolella voit nähdä 3D-mallinnuksen kellonkuoresta. Mitä tapahtuisi, jos päällystäisimme kellonkehän kullalla?

Luku 6: Pikkuveli

Halusimme huvin vuoksi vertailla, miltä kvartsiversio kellosta näyttäisi. Se olisi edullisempi mutta henkisi silti ensiluokkaisuutta, jos suunnittelu on osunut kohdilleen. Luonnostelussa säästyi aikaa, koska kuoreen ei tehty muutoksia ja kellotaulua pystyi muokkaamaan digitaalisesti.

Päädyimme kuun vaiheet näyttävään kellotauluun ja Miyota 6P20 -koneistoon. Kauniin syvyyden lisäksi halusimme antaa käyttäjälle täydet säätömahdollisuudet kruunun kautta. Suunnittelussa oli tärkeää pitää kello profiililtaan puhtaana ja samankaltaisena kuin isoveljensä Mateo.

Hienovaraiset yksityiskohdat kuten kaiverrettu A löytyvät myös pikkuveljestä, samoin kestävät materiaalit kuten safiirilasi ja kirurginteräs. Tämän paristoilla toimivan version nimi on Mace.

Jos suunnittelisit kellon, minkä nimen antaisit sille? Kommentoi ja kerro meille.

Luku 7: Kokemuksen suunnittelu

Ensimmäiset näytteet ovat saapuneet ja meidän on myönnettävä – kiinteän 316L-ruostumattoman teräksen ja safiirilasin valinta todella teki eron. Se on jotain, jonka tunnet heti, kun pidät yhtä kelloista kädessäsi. Sen paino kädessäsi. Tapa, jolla valo kulkee lasin läpi suoraan kellon sydämeen. Tähän pisteeseen asti saapumiseen käytetty aika kannatti.

Olemme muuttaneet kuoren paksuutta mukavamman istuvuuden ja tyylikkäämmän ilmeen saamiseksi.

  • Mateo, jossa on Miyota 8N24 -mekaaninen koneisto: 11,6 mm
  • Mace kuunvaihetoiminnolla ja Miyota 6P20 -kvartsikoneistolla: 10,2 mm

Sen lisäksi, että olemme lisänneet asemetallin värin kokoelmaan, olemme suunnitelleet rajoitetun erän, jossa on 999 kappaletta. Ja olemme luoneet lopulliseen tuotteeseen sopivan pakkauksen. Haluamme sinun kokevan tämän kellon… eikä pelkästään laittavan sen ranteeseesi.

Lopullinen tuotanto on käynnissä, ja tällä nopeudella sinulla on sellainen ranteessasi ennen kuin huomaatkaan.

Luku 8: Uusia tyylejä nyt saatavilla

Odotus on ohi!

Olemme ylpeitä voidessamme esitellä uusimmat lisäykset miesten kellokokoelmaamme – ne on huolellisesti valmistettu ruostumattomasta kirurginteräksestä ja safiirilasista. Miyotan tarkkojen koneistojen avustamina.

Katso koko kokoelma alta.

Mitä mieltä olet?

Näin siis suunnittelu on edennyt tähän mennessä. Jätä kommentti, niin jutellaan kelloista.

*Kun rekisteröidyt sähköpostiosoitteellasi, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja suostut vastaanottamaan tarjouksia ja uutisia tuotteista sähköpostitse. Voit poistua listalta koska tahansa.

Uudet artikkelit

Miten Traveller's-mallisto suunniteltiin

Me kaikkia polttaa halu tutkia maailmaa. Tämä tarve innoitti meitä suunnittelemaan asustemalliston, joka on tehty seikka...

Miesten vihkisormukset – kattava opas

Oikean sormuskoon löytämisestä epätavanomaisiin sormuksiin – lue, miten valita vihkisormus ja aloittaa liitto tyylillä.

Parantavat rannekorut miehille – mitä korukivet merkitsevät

Lue, mikä tekee miesten parantavista rannekoruista niin erityisiä ja miten valita itselleen oikeanlainen.

Ystävänpäivälahjoja miehelle

Tanskassa suunnitelluista kelloista sormuksiin, kaulakoruihin ja rannekoruihin – anna ystävänpäivälahja, jolla on merki...

Mikä on yksiviisarinen 24 tunnin kello ja miksi sinun pitäisi käyttää sitä?

Tutustu kellonajan lukemiseen ja yksiviisarisen 24 tunnin kellon ajan asettamiseen ja opi, miksi sinun pitäisi käyttää s...

Mikä on kuunvaihekello ja miten se asetetaan

Opi, miten käytetään maailman vanhinta komplikaatiota – kuunvaihenäyttöä.

Miesten rannekorujen puhdistaminen ja hoito

Vastaamme kaikkiin miesten rannekorujen hoitoon ja puhdistamiseen liittyviin kysymyksiisi. Helmien kanssa uimisesta ruos...

Neljä kysymystä ennen luurankokellon ostamista

Nämä neljä kysymystä auttavat sinua valitsemaan oikeanlaisen miesten luurankokellon ja ymmärtämään, miten se pidetään to...

Miten käyttää taskukelloa tyylikkäästi

Taskukellon ketjun valinnasta aina käytettävän napinläven oppimiseen, katso, kuinka taskukelloa käytetään oikein.

Katso kaikki artikkelit
Takaisin
Palauta salasanani

Kiitos! Jos sinulla on tili, saat meiltä sähköpostin. Jos et saa meiltä sähköpostia, se johtuu siitä, että sinulla ei ole tiliä. Voit luoda tilin klikkaamalla "Kirjaudu sisään" -valikkoa ja tämän jälkeen "Luo tili"

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.