365 päivän palautusoikeus
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin
075 326 5471 - (työpäivinä kello 10.00 - 14.00)
Kaikki asusteet
Pukuasusteet
Korut
Laukut & lompakot
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin
Trendhim
×
Trendhim
Kieli:
Aurinkolasit
Hatut
Huivit
Kalvosinnapit
Kaulakorut
Kellot
Korvakorut
Käsineet
Lasit ilman vahvuuksia
Laukut
Lompakot
Olkaimet
Parran hoito
Parranajo
Rannekorut
Rintaneulat
Rusetit
Solmioneulat
Solmiot
Sormukset
Taskuliinat
Vyöt
075 326 5471
Työpäivinä kello 10.00 - 14.00
Katso kaikki

Kellon suunnittelu

Näe, miten kello valmistus etenee ideasta ranteeseen.

Luku 1: Uuden tarinan alku

Aloittaessamme uuden kokoelman suunnittelun päätimme unohtaa vanhat käytäntömme ja keskittyä sen sijaan tekemään jotain uutta ja jännittävää sekä sisältä että ulkoa. Ei ole ihme, että meitä hieman hermostuttaa käyttää tähän projektiin niin paljon energiaa ja rahaa – kyseessä on arvokkain kello, jonka olemme koskaan tehneet. Mutta kuka haluaa pysyä paikoillaan, kun voi mennä eteenpäin?

Lopullisia materiaaleja ja koneistoa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta arvioimme kellon sijoittuvan 350 euron hintaluokkaan. Olemme saaneet inspiraatiota toisilta tinkimättömiltä kellomerkeiltä, ja päätimme uuden malliston kuuluvan Arkai-merkillemme. Se antaa meille vapauden tehdä kellosta niin näyttävän, korkealuokkaisen ja kunnianhimoisen kuin haluamme.

Luku 2: Ensimmäiset luonnokset

Ensimmäiset luonnokset on tehty, ja lukuisten suunnittelukierrosten jälkeen olemme innoissamme tuloksista. Kellon kuori on ruostumatonta terästä, ja kellossa on luurankokellotaulu. Mitä iloa on mekaanisesta koneistosta, jos sitä ei näe?

Haluamme korostaa koneiston monimutkaisia yksityiskohtia, joten kellon tausta on lasia, jonka läpi voi nähdä koneiston toiminnassa. Suunta tuntuu oikealta, mutta vielä on kysymyksiä vailla vastausta: Minkä mallinen koneisto kelloon tulee? Minkälainen kiinnitysmekanismi? Mihin kohtaan läpinäkyvää kellotaulua logo sijoittuu? Tekeekö ruostumaton teräs kellosta liian painavan?

Luku 3: Ominaisuuksien ja luonnosten viimeistelyä

Olemme päättäneet, millainen kellon kuori on, ja pohdimme kellotaulun yksityiskohtia sekä tyyliin sopivia viisareita. Kuten voi nähdä, kruunuun on kaiverrettu Arkain A-kirjain. Se on yksi monista pienistä ja miltei huomaamattomista yksityiskohdista, jotka ilahduttavat kellon kantajaa.

Kellonkuori tehdään todennäköisesti vähintään kahdesta osasta, koska kellon yläosassa on kulmia ja viistoja pintoja. Lisääkö se hintaa? Mahdollisesti. Onko se sen arvoista? Varmasti.

Meillä on myös alustavat mitat, jotka voivat muuttua, kun kellosta on tehty 3D-malli.

  • Kellon kuoren halkaisija: 32 mm
  • Kellonkehän halkaisija: 42 mm
  • Kuoren paksuus: 12,5 mm

Luku 4: Viime silauksia

Nyt seuraa hauska osuus. Luonnosten ja teknisten yksityiskohtien perusteella tehdään valmistajalle digitaaliset suunnitelmat. Tässä kohtaa voi perehtyä väreihin ja pienimpiin yksityiskohtiin kuten ruostumattoman teräksen viimeistelyyn – päädyimme harjattuun pintaan, koska se tekee kellosta ylellisen näköisen.

Tärkeistä yksityiskohdista puheen ollen olemme valinneet kelloon luokkansa parhaan mekaanisen Miyota 8N24-koneiston, kovan safiirilasin ja materiaaliksi pitkäikäisen ruostumattoman kirurginteräksen.

  • Mekaaninen Miyota 8N24-luurankokoneisto – kellon täsmällinen sydän
  • Safiirilasi – kestävä ja naarmuuntumaton
  • Kellonkuori ja ranneke 316L ruostumatonta terästä
  • Olemme myös antaneet tälle automaattiselle mekaaniselle kellolle nimen Mateo. Tervetuloa maailmaan!

Miltä näyttäisi kello, jota valmistettaisiin rajallinen erä?
Jos valmistaisit kellon, jota tehtäisiin rajallinen erä, minkälaisen kellon suunnittelisit? Kommentoi täällä ja kerro meille ajatuksesi.

Luku 5: Tekniset yksityiskohdat ja 3D-tulosteet

Kellon tekeminen on tavallaan helpompaa kuin voisi kuvitella. Välillä projekti tuntuu kuitenkin mahdottomalta. Otetaan esimerkiksi kellonkuori ja kellotaulu. Kun ne on valittu, täytyy löytää sopiva koneisto. Jos koneisto ei sovi kelloon, täytyy kellon kuoren ja kellotaulun luonnostelu aloittaa alusta. Yritämme ennakoida esteitä, mutta kellon suunnittelu on kuin viskin valmistus: ennen kuin kaikki on valmista, ei voi tietää, millainen lopputuloksesta tulee.

Yksi tapa säästää kuluissa (sekä meidän että samalla teidän) on tulostaa kellonkuori 3D-tulostimella. Yllättyisit, jos tietäisit, miten iso merkitys yhdellä millimetrillä voi olla kellon ulkonäköön. 3D-mallintaminen auttaa havainnollistamaan kellon mittoja ja mittasuhteita. Sen avulla voi myös leikitellä väreillä ja materiaaleilla.

Yläpuolella voit nähdä 3D-mallinnuksen kellonkuoresta. Mitä tapahtuisi, jos päällystäisimme kellonkehän kullalla?

Luku 6: Pikkuveli

Halusimme huvin vuoksi vertailla, miltä kvartsiversio kellosta näyttäisi. Se olisi edullisempi mutta henkisi silti ensiluokkaisuutta, jos suunnittelu on osunut kohdilleen. Luonnostelussa säästyi aikaa, koska kuoreen ei tehty muutoksia ja kellotaulua pystyi muokkaamaan digitaalisesti.

Päädyimme kuun vaiheet näyttävään kellotauluun ja Miyota 6P20 -koneistoon. Kauniin syvyyden lisäksi halusimme antaa käyttäjälle täydet säätömahdollisuudet kruunun kautta. Suunnittelussa oli tärkeää pitää kello profiililtaan puhtaana ja samankaltaisena kuin isoveljensä Mateo.

Hienovaraiset yksityiskohdat kuten kaiverrettu A löytyvät myös pikkuveljestä, samoin kestävät materiaalit kuten safiirilasi ja kirurginteräs. Tämän paristoilla toimivan version nimi on Mace.

Jos suunnittelisit kellon, minkä nimen antaisit sille? Kommentoi ja kerro meille.

Chapter 7: Designing an Experience

The first samples have arrived and we must admit – choosing solid 316L stainless steel and sapphire glass really made the difference. It’s something you feel instantly when you hold one of the timepieces. The weight in your hand. The way the light passes through the glass straight to the very heart of the watch. It’s worth the time spent to get here.

We’ve changed the thickness of the case for a more comfortable fit and a sleeker look.

  • The Mateo with Miyota 8N24 mechanical movement: 11.6 mm
  • The Mace with moon phase and Miyota 6P20 quartz movement: 10.2 mm

In addition to adding gunmetal to the collection, we’ve designed a Limited Edition with 999 pieces. And we’ve created packaging befitting the final product. We want you to experience this watch… not just put it on.

Final production is underway and at this rate, you’ll have one on your wrist before you know it.

Chapter 8: New Styles Available Now

The wait is over!

We’re proud to introduce the latest additions to our collection of men’s watches – carefully crafted from surgical-grade stainless steel and sapphire glass. Fuelled by accurate movements from Miyota.

Check out the complete collection below.

Mitä mieltä olet?

Näin siis suunnittelu on edennyt tähän mennessä. Jätä kommentti, niin jutellaan kelloista.

*Kun rekisteröidyt sähköpostiosoitteellasi, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja suostut vastaanottamaan tarjouksia ja uutisia tuotteista sähköpostitse. Voit poistua listalta koska tahansa.

Uudet mallistot

Vedenpitäviä kelloja, joissa on safiirilasi

Tarinasi ei pysähdy, joten miksi kellosikaan pitäisi pysähtyä? Ruostumattomasta 316L-teräksestä ja safiirilasista tehdyt...

Kirurgisen tason ruostumattomasta teräksestä ja safiirilasista tehdyt kronografit

Pysy ajan tasalla tyylikkäästi. Ray-malliston kellot on tehty ensiluokkaisista materiaaleista tarkkaan ajanottoon.

Waykinsin taitettavat aurinkolasit + 31 uutta mallia

Taitettavista aurinkolaseista naarmuuntumattomiin linsseihin – uusimmilla aurinkolaseillamme näet pitemmälle ja paremmin...

Pehmeät, kutittamattomat kaulahuivit ja pipot

Montagna-malliston hengittävät ja lämpimät kaulahuivit ja pipot on ajatuksella suunniteltu kylmimpiin päiviin.

Kellot, joiden sykkeen voi nähdä

Dante-kellot saavat energiansa liikkeistäsi. Kun liikut, kellokin liikkuu. Älä pysähdy.

Taiteltavat ja lähtövalmiit laukut urbaanille tutkimusmatkailijalle

Lazy Bear on suunnitellut Tanskassa Foldable-malliston, jonka vedenkestävät ja kevyet taitettavat laukut ovat helppoja p...

Italialainen nahkavyömallisto

Jokaisessa nahkavyössä näkyy italialainen käsityötaito ja tanskalainen muotoilu. Vyöt ovat kestäviä, käytännöllisiä ja n...

Kite-mallisto

Kite-mallisto on monipuolinen valikoima kevyitä pipoja. Jokainen pipo on tehty 100% luomupuuvillasta, mikä tekee niistä...

Lincoln-mallisto

Kestävyys ja käytännöllinen design yhdistyvät värimalliston taipuisasta nahasta valmistetuissa lompakoissa ja laukuissa,...

Katso kaikki mallistot
Takaisin
Palauta salasanani

Hurraa! Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia. Pian voit kirjautua sisään!

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.