365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Kuinka Muuttaa Sormuksesi Kokoa

Sormesi ovat siis muuttaneet muotoaan, eivätkä sormuksesi enää istu.

Tästä artikkelista löydät kaiken, mitä sinun on tiedettävä sormuksen koon muuttamisesta, halusitpa sitten kiristää tai löysentää sitä.

1 Kuinka muuttaa sormuksesi kokoa1.1 Kuinka muuttaa renkaan kokoa pienemmäksi1.2 Sormuksen koon muuttaminen suuremmaksi1.3 Minkä sormusten kokoa voi muuttaa ja minkä ei?1.4 Voitko muuttaa sormuksen kokoa itse?

Kuinka muuttaa renkaan kokoa pienemmäksi

1. Mitoitushelmet

Nämä ovat pieniä jalometallipalloja, jotka koruseppä on lisännyt nauhan sisäpuolelle istuvuuden takaamiseksi. Ne ovat lähes pysyviä, mutta ne ovat helposti irrotettavissa, jos haluat muuttaa sormuksen kokoa myöhemmin.

2. Jousen Sisäosa

Tämä on metalli- tai silikonijousi, joka kiedotaan sormuksen sisäpuolelle, jotta sormus istuu tiukemmin. Se on jousitettu, mistä nimikin johtuu, ja sen voi kietoa ympärille ja ottaa pois niin usein kuin haluat. Täydellinen, kun haluat tehdä 1 sormuksesta useampaan sormeen sopivan.

3. Kokopalkki

Tämä on pieni kaistale metallia, silikonia, kumia tai jopa vaahtoa , joka lisätään sormuksen sisäpuolelle. Suosittelemme tätä menetelmää, koska se on näkymätön ja helposti irrotettavissa, jos haluat vaihtaa sormea. Ota selvää

4. Leikkaa ja Kutista

Pienen palan leikkaaminen nauhasta ja sen juottaminen takaisin yhteen on pysyvä ratkaisu, jonka saa tehdä vain ammattilainen. Silloinkin se saattaa jättää sormukseen näkyvän jäljen.

5. DIY Silikoni Lisäosa

Puhdista ja kuivaa sormuksen sisäpuoli huolellisesti ja levitä ohut kerros akvaariosilikonia. Tasoita se ja anna sen kuivua. Tämä menetelmä on muunneltava ja kestävä, ihanteellinen joustava vaihtoehto koon muuttamiseen, jonka avulla sormus mukautuu täydellisesti sormellesi.

Sormuksen Koon Muuttaminen Suuremmaksi

1. Venyttäminen

Erikoistyökaluilla sormus voidaan saada hieman suuremmaksi venyttämällä sitä. Tätä menetelmää voidaan käyttää vain pieniin säätöihin, eikä se toimi titaanille, ruostumattomalle teräkselle, volframille tai muille erittäin koville metalleille.

2. Leikkaa ja Levitä

Tämä tarkoittaa nauhan leikkaamista ja ylimääräisen metallipalan lisäämistä väliin. Myös tämä on tehtävä ammattilaisen toimesta, ja siitä voi jäädä näkyvä jälki.

Minkä sormusten kokoa voi muuttaa ja minkä ei?

Useimmat jalometalleista, kuten kullasta, hopeasta tai platinasta valmistetut sormukset voidaan mitoittaa uudelleen. Sormuksia, joissa on kokonainen timantti- tai jalokivikaistale, kuten ikuisuussormuksia, ei voi muuttaa kokoa vaikuttamatta muotoiluun. Sama koskee sormuksia, jotka on valmistettu volframista, ruostumattomasta teräksestä tai muista kovista metalleista, sekä sormuksia, joissa on luonnonkivi- tai puuesineitä.

Lopuksi miljoonan dollarin kysymys:

Voitko muuttaa sormuksen kokoa itse?

Joissakin tapauksissa kyllä.

  1. Koon pienentäminen silikonilla: Voit lisätä silikonikerroksen nauhan sisäpuolelle, jotta se istuu tiukemmin.
  2. Vasaran käyttö: Voit venyttää sormusta lyömällä sitä varovasti vasaralla, mutta ole hyvin varovainen, ettet vahingoita sormusta. Emme suosittele kokeilemaan tätä arvokkaiden sormusten kanssa, koska riski on liian suuri. Vie se sen sijaan koruliikkeeseen.
  3. Pihdeillä venytys: Tämä vaatii erityistä sormuksen venytystyökalua ja paljon varovaisuutta. Jos et ole varovainen, voit helposti venyttää sormusta niin, että se katkeaa.
  4. Pihdeillä pienentäminen: Voit pienentää sormusta puristamalla sitä pihdeillä. Emme suosittele tätä menetelmää mihinkään esineeseen, josta välität liian paljon, sillä sormus voi helposti vaurioitua pysyvästi.

Siinäpä se, hyvät herrat. Sormusten koon pienentämiseen on paljon väliaikaisia ratkaisuja, mutta niiden venyttäminen on parasta jättää ammattilaisten tehtäväksi. Paras ratkaisu: varmista, että valitset sormuksen, joka sopii sormellesi. Tutustu tähän artikkeliin sormuksen koon löytämisestä ja selaa miesten sormusvalikoimaamme täällä.