365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Aurinkolasit – Mikä muoto sopii parhaiten kasvoillesi

Löydä itsellesi sopivat lasit kasvojesi muodon mukaan.

Kysyimme kööpenhaminalaiselta ammattimeikkaajalta ja stylistiltä Cianne Denizeltä vinkkejä sopivien aurinkolasien valintaan miehen kasvojen muodon mukaan – olivat ne sitten neliöt, suorakulmaiset, pitkät, soikeat, pyöreät, timantin- tai sydämenmuotoiset tai minkä tahansa kolmion muotoiset – ilman, että laseja tarvitsee sovittaa.

1 Aurinkolasit – mikä muoto sopii parhaiten kasvoillesi1.1 Soikeat kasvot1.2 Neliön, suorakaiteen vai a-kolmion muotoiset kasvot1.3 Pyöreä vai pitkänomainen kasvojen muoto1.4 Sydämen, timantin tai v-kolmion muotoiset kasvot1.5 Mitä jos kasvoni eivät ole täydelliset?

SOIKEAT KASVOT

Millaiset ovat soikeat kasvot?

"Soikeissa kasvoissa pituus on pidempi kuin poskipäiden leveys. Tällä miehellä on myös leukalinjaan nähden leveämpi otsa."

Aurinkolasit soikeille kasvoille

"Soikea on tasapainoinen kasvojen muoto ja sopii hyvin useimpien aurinkolasien kanssa.

Parhaat lasit korostavat kasvojen vahvuuksia ja vievät huomiota heikommista kohdista. Tämä tarkoittaa, että soikeakasvoisten miesten tulisi lisätä kulmikkuutta pyöreisiin kohtiin.

Osta aurinkolasit, jotka ovat geometriset, suorakulmaiset tai hieman neliön muotoiset, kuten esimerkiksi pilottilasit.”

NELIÖN, SUORAKAITEEN VAI A-KOLMION MUOTOISET KASVOT

Millaset ovat neliömäiset kasvot?

"Neliönmuotoisille kasvoille on ominaista vahva leukalinja ja selkeät poskipäät."

Aurinkolasit neliömäisille kasvoille

 “Kun ostat aurinkolaseja neliönmuotoisille kasvoille, valitse pyöreät kehykset pehmentämään vahvoja piirteitäsi. Valitse pisaranmuotoiset tai pyöreät linssit.

Aurinkolasit, joissa on ohuemmat kehykset, kuten metallikehykset, saavat kasvot näyttämään pehmeämmiltä menettämättä kuitenkaan maskuliinisuutta, jota neliönmuotoiset kasvot antavat.

Vältä neliön tai suorakaiteen muotoisia muotoja, sillä ne saavat pääsi näyttämään lyhyeltä korostamalla kasvojen kulmia. Etkä taida haluta lyhyttä päätä."

PYÖREÄ VAI PITKÄNOMAINEN KASVOJEN MUOTO

Millaiset ovat pyöreät kasvot?

"Pyöreäkasvoisilla miehillä on paljon yhteistä soikeakasvoisten kanssa. Tyypillistä heille ovat pehmeät piirteet ja hieman kaarevat leuka- ja otsalinjat.

Poskipäät ovat yleensä suuremmat, ja pieni otsa on lähes symmetrinen leukalinjaan nähden."

Aurinkolasit pyöreille kasvoille

"Valitse kulmikkuus! Pyöreäkasvoisten miesten aurinkolasien tehtävänä on saada kasvot näyttämään pidemmiltä.

Jos sinulla on pyöreät kasvot, suorakulmaiset ja neliönmuotoiset kehykset rikkovat pehmeyttä, hoikentavat poskia ja auttavat kasvoja näyttämään kapeammilta ja pidemmiltä.

Kulmikkaat ja geometriset aurinkolasit lisäävät terävämpiä linjoja ja luovat tasapainoa kasvojen pyöreiden muotojen ja kehysten puhtaiden linjojen välille. Miehillä paksummat kehykset lisäävät myös leveyttä.

Miesten aurinkolasit liukuvärjätyillä linsseillä tuovat myös lisää pituutta.

Vältä pyöreitä aurinkolaseja tai sellaisia, jotka korostavat kasvojen pyöreyttä ja kaarevuutta."

SYDÄMEN, TIMANTIN TAI V-KOLMION MUOTOISET KASVOT

Millaiset ovat sydämenmuotoiset kasvot?

"Miehillä, joilla on sydämenmuotoiset kasvot, on leveä otsa verrattuna poskipäihin ja terävään leukaan.

Joidenkin stylistien mielestä tämä on kasvojen muodoista monipuolisin, mutta mielestäni ovaalin muotoisille kasvoille on yhtä helppo löytää aurinkolasit."

Aurinkolasit sydämenmuotoisille kasvoille

"Miehet, joilla on sydämenmuotoiset kasvot, näyttävät parhaimmilta keskikokoisissa aurinkolaseissa, jotka tasapainottavat pientä leukaa ja suurta otsaa.

Pilottilasit näyttävät hyvältä, ja niissä on leveämpi alaosa, joka tasapainottaa leuan leveyttä.

Suosittelen välttämään tummia värejä, koska ne katkaisevat kasvojen linjat. Valitse sen sijaan kehyksettömät lasit tai vaaleat kehykset. Jos et pidä kehyksettömistä laseista, valitse ohuet metallikehykset.

Äläkä osta pyöreitä aurinkolaseja, koska ne kiinnittävät huomion otsaan ja saavat sen näyttämään suuremmalta."

MITÄ JOS KASVONI EIVÄT OLE TÄYDELLISET?

Entä jos kasvojesi muoto sisältää piirteen, josta et pidä?

Kukaan ei ole täydellinen (mikä tarkoittaa, että kaikki ovat). Meillä kaikilla on jotain, minkä haluaisimme piilottaa tai ainakin vetää huomion pois siitä. Kysyimme Cianne Denizeltä tyylivinkkejä, joita hän on käyttänyt Netflix-sarjoista lehtien pääkirjoituksiin.

  • Iso nenä – “Miesten, joilla on iso nenä, kannattaa käyttää browline-aurinkolaseja. Tämä kiinnittää huomion silmiin ja korviin ja pois nenästä."
  • Korkea otsa – “Jos olet huolissasi siitä, että otsasi saa kaiken huomion, valitse pilottilasit. Tämä tyyli sopii useimmille kasvonmuodoille ja vie huomion pois isosta otsasta."
  • Lähekkäin olevat silmät – “Jos silmäsi ovat lähellä toisiaan, käytä aurinkolaseja, joissa on ohuet kehykset. Vältä mitään liian leveää, tai silmäsi saattavat näyttää karsastavan."
  • Pienet kasvot – “Kun haluat saada kasvosi näyttämään pidemmiltä, valitse kehyksettömät aurinkolasit tai aurinkolasit, joissa on korkea nenäsilta. Ne kiinnittävät huomion kasvojen ulkoreunoihin kaikissa suunnissa."

Onnistuneen verkkokauppashoppailun salaisuus on tietää, mitä etsit. Sen lisäksi hyödyllinen on reilu palautuskäytäntö, jossa syitä palautukseen ei tarvitse selostaa. Meillä on jälkimmäinen, ja kun on kyse miesten aurinkolasien ostamisesta, tämä artikkeli auttaa sinua ensimmäisen kanssa.