365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä
Liity Trendhim Tribeen

Liity Tribeen, niin saat vain vain jäsenille suunnattuja alennuksia, tyyli-inspiraatiota ja paljon muuta!

Antamalla sähköpostiosoitteesi hyväksyt Trendhimin Tietosuojakäytännön ja suostut vastaanottamaan sähköpostiisi tarjouksia ja uutisia tuotteista. Voit poistua listalta ja Tribestä milloin haluat.

FEDORA-HATUT

Fedora-hatut ovat klassisen herrasmiehen ruummillistuma, joka sai suosionsa 20-luvulla. Nykyään ne esittävät olennaista osaa jokaisen oikean herrasmiehen vaatekaapissa. Käyttä alla olevaa valikkoa löytääksesi oikean materiaalin ja värin.

Kuinka mitata
16 tuotetta

MIKÄ ON FEDORA-HATTU?

Mitä yhteistä on Indiana Jonesilla ja Frank Sinatralla? Molemmat tajusivat sen, mitä fedora-hattu voi tarjota tyylillesi. fedora-hattu on pehmeä huopahattu sisennetyllä kruunulla, joka on noin 11 cm korkea sekä pehmeällä lierillä joka on noin 6,4 cm leveä. fedora-hatun muotoa ollaan sovellettu useaan eri hattuun, kuten panamahattuun ja trilbyyn.

Fedora eroaa seuraavissa asioissa:

Lieri – fedora-hatun lieriä voidaan pitää alaspäin, ylöspäin tai kuten lempinimi 'snap-lierihattu' kertoo, että lieri osoittaa ylös takaa ja alas edestä. Lieriä voidaan valmistaa monissa eri ko'oissa, asennoissa, ja materiaaleissa, kuten keskeneräinen-, ommeltu-, leikattu- tai viimeistelty lieri.

Kruunu –Hatun päälyosa, kruunu, voidaan muotoilla monilla eri tavoilla, joista yleisin on kyyneleen mutoinen kruunu. Timantti ja keskiprässi ovat myöy yleisiä tyylejä.

Puristus – Puristuskohdan terävyys ja asettelu vaihtelee eri tyylien välillä.

Materiaali ja väri – Useimmat miesten fedora-hatut tehdään huovutetusta villasta. Huopa on valmistettu puristetuista ja takkuisista kuiduista. Fedora-hattuja on monen värisiä, joista suosituimmat ovat musta, tummanharmaa, tummanruskea ja ruskeankellertävä.

Nauha – Fedora-hatuissa on usein kankaasta tehty nauha lierin yllä. Joissakin voi olla jopa koristeellinen sulka kiinnitettynä.

MIKSI FEDORA-HATTU?

Fedora-hatun oikea historia on arvoituksellinen. Jotkut väittävät, että hatut saivat alkunsa näytelmästä 'Fédora' ranskalaiselta kirjailijalta Victorien Sardou. Yksi päärooleista, prinsessa Fédora Romanoff, piti samanlaista hattua kuin nykyään tunnettu miesten fedora-hattu. Tosi tai ei, tarina on hyvä.

Prinssi Edward Britanniasta aloitti käyttämään fedora-hattua 1920-luvulla ja pian sen jälkeen se korvasi knallit, flat capit ja silinteri hatut. Sen suosio nousi 20-luvulla kieltolain takia ja gangstereiden ja Hollywood tähtien saattelemana 40 ja 50 -luvulla. Fedora-hattu ei kuitenkaan ole niin pakollinen tavara nykyään, mutta se on silti suosittu huoliteltujen ihmisten, hipstereiden ja modernien miesten keskuudessa.

MITEN VALITA FEDORA-HATTU MIEHELLE?

Kun valitset hattua, muista että lieri pitää suhteuttaa olkapäihin. Kapea lieri kapeille ihmisille ja leveämpi lieri leveämmille ihmisille.

MITEN LÖYTÄÄ OIKEA KOKO

Aseta mittanauha päänympärille, sille kohdalle, missä hattu istuu.

Päiden tulisi kohdata otsan kohdalla.

Varmista, ettei mittanauha ole liian kireällä.

Lue ympärysmitta mittanauhalta ja valitse kokosi.

Eri hatut istuvat eri tavalla päähäsi. Saatat jopa kääntää hattuasi tietyllä tavalla. Mittaa siten, että mittanauha putoaa siihen, missä hatun sisäreuna istuu. Yleensä hatut istuvat parhaiten 1 cm korvien yläpuolella.

Jos pääsi ympärysmitta on pienessä päässä, hatun sovittajat takaavat varman istuuvuden.

MISTÄ OSTAA MIESTEN FEDORA-HATTU?

Jos etsit cavanagh-tyyliä, sinun pitää ostaa oikea vanhanajan fedora-hattu, koska tämä tekniikka ei ole enää käytössä. Muuten Fawler tarjoaa vaihtoehtoja aina puuvillaisista villaisiin hattuihin. Tarjolla on myös panamahattuja, jotka ovat saaneet inspiraation fedora-hatuista ja, jotka on kudottu Ecuadorialaisista Toquilla oljista. Olemme varmoja, että Frank ja Indiana hyväksyisivät meidän valikoimamme.

Näe kaikki valikoimamme hatut miehille