365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Kuoleman muistaminen

Miksi loimme kalloaiheisen kellon?

Memento Mori on tehty ilmaisemista varten. Sen tumma estetiikka ja kallotyyli saattaa sijoittaa sen tiukasti heavy metal -yhtyeen laulajan vaatekaappiin, mutta inspiraation lähteenä on paljon universaalimpi tunne – halu elää hetkessä. Elää kertomisen arvoinen tarina.

Epiktetos, stoalainen filosofi, kehotti oppilaitaan muistuttamaan itseään siitä, että he ovat kuolevaisia, kun he suutelevat rakkaansa, kuten "ne, jotka seisovat miesten takana heidän voitonjuhlissaan muistuttavat heitä, että he ovat kuolevaisia". Itse asiassa jo Sokrateksesta asti ajattelevia miehiä on kehotettu mietiskelemään kuolemaa tienä täyttymykseen.

Se on epämiellyttävä ajatus, mutta kuten jokainen, joka on ollut lähellä omaa kuolemaansa, kertoo sinulle, mikään ei aseta elämää selvemmin perspektiiviin kuin sen väistämätön loppu esitettynä sinulle hopeavadilla – tai jos kyseessä on Memento Mori -kello, ruostumattomasta kirurginteräksestä valmistetussa kuoressa.

Memento Mori -taskukellon, uudistetun rannekellon ja uusien Limited Edition -julkaisun myötä halusimme kertoa kellon inspiraatiosta ja uusien tulokkaiden suunnitteluprosessista.

1 Kuoleman muistaminen2 Memento mori3 Kunnianhimo kohtaa rajoitukset4 Seuraavat vaiheet

Memento Mori

Mitä kuolema merkitsee sinulle?

Joillekin pääkallo edustaa kuolemaa. Toisille, kuten taiteilija Quang Ramsing Fleuretille, se edustaa elettyä elämää. Mitä ikinä ajatteletkaan siitä, mitä meille tapahtuu kuoleman jälkeen, ainoa tapa, jolla tiedämme varmasti selviytyvämme kuolemasta, on tarinat, jotka kerrotaan meistä, kun olemme poissa. Olemme jättäneet tämän kuolevaisen kierteen, emmekä lisää lukuja elämämme kirjoihin, joten meidän tehtävämme on varmistaa, että se, mitä näissä kirjoissa on, on eeppistä tavaraa. Kiehtova novelli elää kauemmin kuin pitkälle venynyt kuvaus arkipäiväisyydestä, koska se on elämää, jota useimmat meistä haluavat elää. Unelmoimme elämästä, jossa on ihmeitä, juonitteluja ja seikkailuja, mutta vain harvalla meistä on rohkeutta luoda se elämä itselleen. Memento Mori -kello on suunniteltu toimimaan sysäyksenä kohti elämää, jota haluat elää, tai lahjaksi jollekulle tuntemallesi, jolla on nuo toteutumattomat unelmat.

Memento Morin taiteellinen puoli vaatii kalloja, tiimalaseja, hajoavia hedelmiä tai välkkyviä kynttilöitä herättämään ajatuksen kuolevaisuudesta, ja meille kallo oli selkein tapa tuoda tämä käsite mieleen. Myös kellon tiimalasi olisi tarpeeton, joten kellon pääkallo yhdistää kaksi vahvinta kuolevaisuuden symbolia - ajan kulumisen ja sen lopun. Vaikeampi päätös oli mekanismien, kellotaulujen ja takaosien välillä.

Kunnianhimo kohtaa rajoitukset

Kuinka suunnittelimme Memento Morin

Kvartsikoneisto on kevyempi, ohuempi ja halvempi kuin automaattinen mekaaninen kellokoneisto, ja se on luotettavampi käynnistää. Silti kellon vetämisessä on jotain, mikä vahvistaa ajatusta ajan rajallisuudesta. Se tekee konseptista tavallaan kosketeltavan – herättää sen henkiin. Päätös valita kvartsi liittyi enemmän kellotauluun kuin itse kelloon.

Kolme yleisintä tapaa, joilla kellotauluille annetaan motiivit:

  • Yksinkertainen printti. Kallo on painettu kellotauluun ennen kellon kokoamista. Tämä on halvin tapa koristella kellotaulu ja vähiten kestävä. Mutta koska se on kuoren sisällä, ei voi tapahtua mitään, mikä voisi vahingoittaa maalia, joka ei samalla tuhoaisi kelloa, minkä vuoksi useimmat kohtuuhintaisten kellojen valmistajat valitsevat tämän menetelmän.
  • PVD-pinnoitus/pinnoitus. Tämä prosessi mahdollistaa erittäin ohuiden ja kestävien metalliprinttien tekemisen kellotauluun ennen kokoamista. Niiden kiilto on katseenvangitsija, eivätkä ne lisää kelloon paljon paksuutta, mutta ne näyttävät yhtä tasaisilta kuin ovat. Kaunis ja kiiltävä, mutta syvyydestä uupuva.
  • Kohokuviointi. Kellotaulun muodostava ohut metallilevy asetetaan konepuristimeen, joka taivuttaa sen muotin muotoon. Tämä johtaa kolmiulotteiseen kohotettuun aiheeseen, joka luo varjoja ja vangitsee valoa käyriensä. Tällainen kellotaulu saa kellon tuntumaan "elävämmältä" kuin mikään tasainen pinta, mutta lisää kelloon sekä paksuutta että painoa. Lisäksi se on paljon kalliimpaa valmistaa.

Halusimme Memento Mori -kellon näyttävän upealta. Halusimme sen olevan ilmaisukappale. Siksi valitsimme luettelon kalleimmista vaihtoehdoista. Koko kellotaulu on ensin kohokuvioitu kallo- ja bannerisuunnittelulla ja sitten PVD-pinnoitettu mattamustaksi. Sitten kirjaimet ja numerot ovat PVD-pinnoitettuja metallisen asemetallin harmaiksi kuten viisarit, mikä lisää muotoiluun kontrastia. Tämän kelloon lisäämä paksuus ja paino pakottivat valintaamme jonkin verran mekanismin valinnassa. Tämän kaiken lisääminen mekaaniseen kelloon olisi tehnyt siitä paksun, raskaan ja kömpelön. Tarkoituksenamme oli tehdä upea kello, ei sellainen, joka näyttää kuin kipeältä peukalolta.

Kvartsikoneistoon asettuminen antoi meille myös mahdollisuuden koristella kuoren takakannen jollakin muulla kuin tylsällä litteällä ruostumattomasta teräksestä valmistetulla takaosalla. Yhteenvetona Memento Morin inspiraation lähteestä, teksti "Älä kerro minulle, kuinka elää" on kohokuvioitu mattamustan kuoren taustapuolelle.

Seuraavat vaiheet

Inspiraation lähteemme: sinä

Ensimmäinen painos Memento Morista oli erittäin suosittu, ja halusimme pian laajentaa sitä muilla vaihtoehdoilla. Rakastamme asiakaspalautetta, koska se auttaa ohjaamaan meitä oikealle tielle. Meillä on satoja ideoita siitä, mitä tehdä seuraavaksi, mutta ilman sinua ne jäävät vain ideoiksi. Halutuin lisäys Memento Mori -mallistoon oli taskukello. Ja ostohistorian perusteella opimme, että teräsrannekkeella varustettu Memento Mori olisi myös tervetullut lisä.

Aloimme sitten miettiä, kuinka voimme tehdä jokaisesta Memento Mori -kellosta ainutlaatuisen. Meillä on laaja valikoima luonnonkivikoruja ja monet ihmiset rakastavat sitä, että mikään kivi ei ole täysin samanlainen. Tämä sai meidät harkitsemaan Memento Mori -kelloja, joissa silmät olivat värikkäitä jalokiviä, joista jokainen oli ainutlaatuinen, tai jotka muotoilivat koko kellotaulun luonnonkivestä, mutta mikään näistä ei osoittautunut käytännössä toteutettavaksi. Vastaus löytyi teräksen muovausmenetelmästä, jossa jokainen esine saa yksilöllisen kuvion. Damaskiteräs valmistetaan taittamalla kahta erilaista terästä päällekkäin ja kiertämällä tai taivuttamalla niitä ainutlaatuisten kuvioiden saamiseksi. Uusien rajoitetun erän Memento Mori -kellojemme kuori ja kellotaulu on valmistettu damaskiteräksestä, mikä tarkoittaa, että jokaisessa on ainutlaatuinen kuvio. Ranteessasi oleva kappale on ainutlaatuisesti sinun.