365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Mikä on yksiviisarinen 24 tunnin kello ja miksi sinun pitäisi käyttää sitä?

Olemme vastanneet haetuimpiin kysymyksiin yksiviisarisesta kellosta, jossa on 24 tunnin kellotaulu. Ajan asettamisesta sen lukemiseen saat selville, kuinka kellonajan katsominen eri tavalla voi inspiroida sinua näkemään tarinasi uudessa valossa.

Ympärivuorokautisessa yksiviisarisessa kellossa viisari kiertää kellotaulun vain kerran päivässä. Tavallaan ajasta tulee vähemmän sekunteja ja minuutteja ja enemmän matkan varrella tapahtuvia tapahtumia.

Yksiviisariset kellot ovat suunniteltu ihmisille, jotka päättävät itse, miten järjestävät aikansa. Kuten eräs viisas mies kerran sanoi: 'Me kaikki elämme kellon mukaan. Todennäköisesti voisit tarvita vapaapäivän. Seuraa aikaa kuten esi-isämme tekivät. Lepää hieman.

Elämä on sinun käsissäsi. Ei kellossasi olevien viisareiden.''

1 Mikä on yksiviisarinen 24 tunnin kello ja miksi sinun pitäisi käyttää sitä?1.1 Mikä on yksiviisarinen 24 tunnin kello?1.2 Miten yksiviisarinen kello toimii1.3 Kuinka lukea aikaa yksiviisarisessa 24 tunnin kellossa1.4 Kellonajan asettaminen yksiviisarisessa 24 tunnin kellossa1.5 Ajan historia – miksi käytämme 24 tuntia1.6 Miksi käyttää 24 tunnin kelloa?

Mikä on yksiviisarinen 24 tunnin kello?

Useimmat analogiset kellot, joita ostamme tänäpäivänä käyttävät kahta tai kolmea viisaria. Ne osoittavat tunnit, minuutit ja sekunnit. Yksiviisarisessa analogisessa kellossa on 1 viisari. Jos kello taulu on tuttu 12 tunnin kellotaulu, viisari kiertää kellotaulua 2 kertaa päivässä – 12 tuntia per kierros. Jos se on 24 tunnin kellotaulu, viisari tekee yhden täyden kierroksen joka päivä – 24 tuntia yhtä täyttä ympyrää kohti.

24 tunnin asteikko käyttää numeroita 1-24 merkitsemään vuorokauden tunteja. Ajatus ajan kertomisesta vain yhdellä viisarilla ei ole uusi trendi tai hieno markkinointisuunnitelma. Kun taskukellot valmistettiin ensimmäisen kerran, ne näyttivät vain tunnin… samoin kuin aurinkokellot ennen niitä. Minuuttiviisari lisättiin vasta vuonna 1680, mutta se tuli yleiseksi vasta paljon myöhemmin.

Yksiviisarista kelloa, jossa on 24 tunnin kellotaulu, ei pidä sekoittaa kenttäkelloon, jossa on useita toimintoja ja alakellotauluja. Kellot yhdellä viisarilla ei ole suunniteltu miehelle, joka etsii sotilaallista tarkkuutta. Itse asiassa päinvastoin. Yhdellä viisarilla käyvät kellot ovat suunniteltu olemaan minimaalisia ja poistamaan kahden ylimääräisen viisarin sotkua.

Nykyään älypuhelimien kanssa ilmoituksia ja hälytyksiä on kaikkialla. On melko vaikeaa olla tietämättä tarkkaa kellonaikaa. Näiden kellojen kauneus on se, että ne poistavat täsmälleen ajoissa olemisesta aiheutuvan stressin ja jännityksen jokaisen tunnin jokaisen minuutin jokaisesta sekunnista… ymmärrät idean.

Se antaa hengitykselle tilaa ja antaa sinun päättää, miten käytät aikaasi. Ja kuinka saada kaikki irti yhdestä matkasta kellotaulun ympäri, jonka saat tänään.

Miten yksiviisarinen kello toimii

Analoginen kello yhdellä viisarilla toimii samalla tavalla kuin kello, jossa on 3. Se on kellon koneisto tai kaliiperi, joka se saa sen toimimaan. Se saa voimansa joko automaattisesta, mekaanisesta tai kvartsikoneistosta.

  • Automaattinen koneisto – Kellon sisällä oleva mekanismi saa virtansa ranteen liikkeestä syntyvästä kineettisestä energiasta.
  • Mekaaninen koneisto – Kello vaatii kruunun manuaalisen vetämisen toimiakseen.
  • Kvarstikoneisto – Paristo antaa virran kellolle.

Yksiviisariset kellot voidaan suunnitella 12 tunnin kellotaululla tai 24 tunnin kellotaululla. Ei ole yleispätevää sääntöä siitä, kuinka numeroiden välit (minuutit) asetetaan.

Jotkut brändit käyttävät 12 tunnin kellotaulua, jossa on 144 merkkiä, jotka edustavat jokainen viittä minuuttia, kun taas toiset suunnittelevat 24 tunnin kellotaulun, jossa on 144 merkkiä 10 minuutin välein.

Käytätpä sitten yksiviisarista kelloa, jossa on 12 tai 24 tunnin kellotaulu, viisari edustaa tuntia ja toimii samalla tavalla kuin perinteisessä 3-viisarisessa kellossa. Se vain jättää minuutit ja sekunnit huomioimatta. Ajattele sitä mahdollisuutena paeta aikaa.

Kuinka lukea aikaa yksiviisarisessa 24 tunnin kellossa

Kellonajan lukeminen yksiviisarisesta 24 tunnin kellosta vaatii hieman harjoittelua. Se ei ole kello, jota voit vain katsoa ja tietää tarkan ajan… joten jos olet tarkka henkilö, varo.

24 tunnin kello jäljittelee maan liikettä – neula tekee vain yhden kierroksen 24 tunnin välein.

Kellon suunnittelusta riippuen löydät yleensä keskipäivän ylhäältä (missä se on aina ollut) ja keskiyön alhaalta (jossa kello 6 olisi vakiotaulussa). Tämä jäljittelee auringon nousua päivällä – huippunsa saavuttamista keskipäivällä – ja auringon laskua yöllä.

Jotkut 24 tunnin rannekellot sijoittavat keskiyön ylös ja keskipäivän alas. Joillakin on ne perinteisesti kello 9 ja 3 asennossa. Oli asettelu mikä tahansa, nämä 2 aikaa – keskiyö ja keskipäivä – ovat aina vastakkain.

Jotta voit lukea kellonaikaa yksiviisarisesta 24 tunnin kellosta, sinun on ymmärrettävä, että päivä on täydellinen ympyrä ja unohtaa peruskoulussa oppimasi asiat kellotaulusta.

Katso alla olevia luonnoksia. Näet, että kellotaulu on jaettu 10 minuutin välein. Tämän vuoksi on lähes mahdotonta tietää tarkkaa aikaa minuutin kuluttua. Mutta onko niin paha, jos tulet paikalle klo 14:56 14:58:n sijaan?

Jos olet eurooppalainen, ajatus 24 tunnin vuorokaudesta ei ole mikään hullu. Mutta ystävillemme Yhdysvalloissa 24 tunnin työpäivät on yleensä varattu sotilashenkilöstölle ja tiedemiehille, ja siihen, että kellonaika voikin olla 13 ja 23:59 välillä, voi olla vaikea tottua.

Mikä on yksiviisarisen 24 tunnin kellon suurin haittapuoli?

Vain yhdellä viisarilla varustetun kellon suurin haittapuoli on oppimiskäyrä. Riippumatta siitä, oletko tyytyväinen ajan seurantaan 1–24 asteikolla tai et, indeksien uudelleen oppiminen vie aikaa.

Kun neula osoittaa kello kolmea, kello on nyt 18:00 24 tunnin kellossa. Aviator-kellot suunniteltiin kolmiokuvakkeella ylhäällä (keskipäivällä), jotta voit nopeasti katsoa ja tietää kellonajan. Kaikki tämä mukavuus heitetään ulos ikkunasta yhdellä viisarilla varustetulla kellolla ja 24 tunnin kellotaululla.

Mutta jopa oppimiskäyrässä on jotain symbolista koko ympyrässä, jonka viisari tekee joka päivä. Saat yhden mahdollisuuden tedhä jokaisesta hetkestä tärkeä. Ehkä olemme katsoneet liian paljon Leijonakuningasta, mutta elämän kiertokulku saa meidät miettimään omaa elämäämme joka kerta.

Kellonajan asettaminen yksiviisarisessa 24 tunnin kellossa

Voit asettaa ajan yksiviisarisessa kellossa aivan kuin normaalissa kellossakin. Aika asetetaan kääntämällä kruunua. Koska jokainen brändi on erilainen, noudata kellon mukana tulleita ohjeita saadaksesi tarkat ohjeet.

Suosittelemme asettamaan ajan täydne tunnin tai puolen tunnin kohdalla. Nämä ovat helpoimmin tunnistettavat merkit kellotaulussa ja niiden avulla voit asettaa ajan tarkasti.

Jos olet uusi 24 tunnin ajan maailmassa, vertaamme tässä 12 tunnin kellon tunteja 24 tunnin kelloon. Olemme listanneet ne vasta puolen päivän jälkeen, koska sitä edeltävät (aamutunnit) ovat samat molemmilla asteikoilla.

Ajan historia – miksi käytämme 24 tuntia

Suurimmassa osassa maailmaa 24 tunnin aika on standardimenetelmä kellonajalle. Vaikka amerikkalaiset ystävämme voivat olla eri mieltä, 24 tunnin asteikko poistaa hämmennyksen, joka liittyy kello 10:n sekoittamiseen klo 22:een. Numeroimalla tunnit nollasta 24:ään, sinun ei koskaan tarvitse huolehtia siitä, että olet 12 tuntia etuajassa klo 6.00 lennolle, kun tiedät, että se lähtee klo 18.00.

Englanninkielisessä maailmassa (jopa osavaltioissa) 24 tunnin aikaa kutsutaan "sotilasajaksi", koska sitä käytetään useimmiten armeijassa ja ammateissa, joissa tarkkuus on avainasemassa ja sekaannuksia vältetään hinnalla millä hyvänsä.

Vaikka suurin osa maailmasta käyttää ja ymmärtää 24 tunnin aikajärjestelmää, valtaosa analogisista kelloista käyttää 12 tunnin kellotaulua. Ei ole harvinaista löytää joistakin kelloista alanäyttö, joka sisältää numerot 13-24. Jopa joissakin kenttäkelloissa on toinen numeroympyrä vakiokellomerkkien alla, jotka edustavat 13-24.

Koska suurin osa maailmasta tulee ja menee 24 tunnin järjestelmän kanssa, miksi kaikkia analogisia kelloja ei ole valmistettu tällä tavalla? Vastauksen saamiseksi meidän on palattava aikojen alkuun… tai ainakin muinaiseen Egyptiin.

Meidän 24 tunnin päivä tulee egyptiläisiltä. He olivat ensimmäiset, jotka jakoivat päivän kahteen 12 tunnin jaksoon. He aloittivat 10 päivätunnilla ja lisäsivät 1 alkuun ja 1 loppuun hämärää varten. Nämä 10 tuntia mitattiin aurinkokelloilla, kun taas yöaika jaettiin 12 tuntiin ja seurattiin tähtiä tarkkailemalla.

Egyptologit (emme me!) uskovat, että muinaiset egyptiläiset eivät seuranneet minuutteja tai sekunteja. He olisivat pitäneet 24 tunnin kelloistamme silloin! He myös jakoivat kuukauden kolmeen viikkoon, joista kukin oli 10 päivää. Kuukauden alkua leimasi uusikuu… ehkä he olisivat halunneet kokeilla kuunvaihekellojamme myös?

Nyt kun 24 tunnin päivät on hallussa… miksi tunnissa on 60 minuuttia ja minuutissa 60 sekuntia? Voimme kiittää babylonialaisia, jotka käyttivät seksagesimaalijärjestelmää (siisti sana 60-luvulla laskemiselle), kaikkeen matematiikkaan ja tähtitieteeseen liittyvään. He saivat tämän järjestelmän sumerilaisilta, jotka käyttivät sitä noin 2000 eaa. Huomaatko, taas lisää asiita, joita et edes tiennyt sinun tarvitsevan tietää?!

Mennään eteenpäin kiinalaisten kynttiläkellojen, persialaisten vesikellojen ja japanilaisten suitsukekellojen ohi, ja pääsemme kelloihin, joita tunnemme vain kelloina. Keskiajalla useimmat käyttivät 24 tunnin analogista kellotaulua. Yksi vanhimmista esimerkeistä on Prahan astronominen kello… ja se toimii edelleen! Mutta tämä järjestelmä korvattiin vähitellen 1300- ja 1400-luvuilla 12 tunnin järjestelmällä.

Koska 12 tunnin asteikko käyttää tuntiviisaria, joka tekee 2 kierrosta kellotaulun ympärillä joka päivä, piti luoda uusia tapoja puhua ajasta. Latinalaisia ​​termejä ante meridiem (a.m. - 'ennen puoltapäivää') ja post meridiem (p.m. - 'keskipäivän jälkeen') käytettiin erottamaan päivä ja yö.

Voit nähdä, että 24 tunnin kellon käyttäminen ei todellakaan ole uusi asia. Se ei ole uusi trendi tai jotain mitä keksimme. Näin kaikki alkoi.

Muinaiset egyptiläiset rakensivat pyramideja tietämättä jokaisen tunnin tarkkaa minuuttia ja sekuntia. Jos he pystyvät siihen… varmasti sinäkin saat jotain irti tarinastasi.

Miksi käyttää 24 tunnin kelloa?

Ehkä työskentelet tutkimusasemalla Etelämantereella etkä tiedä onko päivä vai yö. Tai ehkä olet astronautti, jolla on sama ongelma. Tai – tämä on todellinen syy – uskot, että yhden viisarin 24 tunnin kello näyttää ainutlaatuiselta ja haluat sen auttavan kertomaan tarinasi.

Se viisari kiertää takaisin vasta huomenna. Saat yhden mahdollisuuden ottaaksesi kaiken irti hetkestä, jossa olet. Yksi mahdollisuus tänään tehdä sillä jotain – vaikka se olisi vain lounas tai tämän artikkelin lukeminen, se on hetki. Se on nyt osa tarinaasi. Yksi monista yksityiskohdista, jotka muodostavat elämän.

Ja tällä uudella tavalla katsoa aikaa, saatat löytää uuden tavan katsoa kaikkea muuta. Ja emme näe sitä ollenkaan huonona asiana.