365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä
Liity Trendhim Tribeen

Liity Tribeen, niin saat vain vain jäsenille suunnattuja alennuksia, tyyli-inspiraatiota ja paljon muuta!

Antamalla sähköpostiosoitteesi hyväksyt Trendhimin Tietosuojakäytännön ja suostut vastaanottamaan sähköpostiisi tarjouksia ja uutisia tuotteista. Voit poistua listalta ja Tribestä milloin haluat.

PANAMAHATUT

Etsitkö tyylikästä hattua, jonka kanssa voit nauttia kesälomasta ja rantapäivistä? Kaikki valikoimamme panamahatut on tehty käsin Italiassa 100% ecuadorilaisesta oljesta. Niissä ei ole vuoria, jotta ne ovat mahdollisimman ilmavia ja hengittäviä. Panamahattu on täydellinen kesähattu, joka näyttää hyvältä ja pitää pään viileänä.

Kuinka mitata
7 tuotetta

PANAMAHATTU ON IHANTEELLINEN HELLEHATTU

A Panamahattu tehdään perinteisesti ecuadorilaisesta oljesta. Useimmat panamahatut muistuttavat malliltaan fedorahattuja. Niissä on leveä lieri, joka suojaa kasvoja auringolta.

Koska panamahatuissa käytettävä toquilla-olki on luonnostaan kevyttä ja hengittävää, hattu ei hiosta päätä. Olitpa grillaamassa ulkona tai siemailemassa mojitoja rantakahvilassa, nämä vaaleat olkihatut pitävät olosi mukavana. Olkihattu on helppo yhdistää muuhun asuun: se täydentää niin rennon pellavapuvun kuin shortsit ja sandaalitkin. Panamahattu viimeistelee kesätyylin ja on lyömätön päähine kesän helteisiin.

LAADUKKAAN PANAMAHATUN HANKKIMINEN

Kun ilmasto lämpenee ja otsonikerros hupenee, miesten aurinkohatut ovat tärkeämpiä kuin koskaan. Jos haluat parhaan panamahatun, valitse hattu, joka on tehty aidosta ecuadorilaisesta oljesta. Ne ovat ainoita olkihattuja, joita voi kutsua aidoiksi panamahatuiksi. Vaikka olkihattuja on kaikenlaisia, perinteisessä panamahatussa on fedorahatun tapaan leveä eteenpäin kapeneva lieri ja kupua kiertävä nauha.

OVATKO PANAMAHATUT PANAMASTA?

Panamahatut saivat alkunsa Ecuadorissa, ei Panamassa. Ne saivat nimen panamahattu 1850-luvulla, kun ecuadorilaiset hatuntekijät muuttivat Panamaan myymään käsintehtyjä päähineitään. Ostajat olivat miehiä, jotka olivat menossa etsimään kultaa Kalifornian kultakuumeen aikana. Oletamme, että nimi panamahattu oli helpompi muistaa kuin jipijapa tai toquilla-hattu, joina ne tunnettiin Etelä- ja Keski-Amerikassa.

ECUADORISTA ITALIAAN

Vaikka perinteisen panamahatun punominen ecuadorilaisesta toquilla-oljesta lisättiin UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon vuonna 2015, kaikki valikoimamme miesten panamahatut tehdään käsin Italiassa. Arvostetun italialaisen käsityötaidon avulla jokainen hattu muovataan huolella täydellisen muotoiseksi. Hatuissa ei ole vuoria, joten ne hengittävät hyvin. Tuloksena on täydellinen miesten kesähattu.

PANAMAHATUT JA FEDORAT

Vaikka panamahatut ja fedorat muistuttavatkin toisiaan malliltaan ja tyyliltään, ero on hattujen materiaali. Panamahatut tehdään toquilla-oljesta, kun taas fedorahattuja voidaan tehdä huovasta, puuvillasta ja polyesterista. Panamahatut on tarkoitettu lämpimiille keleille, joten ne ovat mitä parhaimpia aurinkohattuja. Etkö osaa päättää panamahatun ja fedorahatun välillä? Tutustu kasvavaan miesten hattujen valikoimaamme ja katso, mikä hattu miellyttää sinua eniten.

MIKÄ ON OIKEA HATTUKOKO?

Kun olet hankkimassa perinteistä panamahattua, muista, että lierin koko on hyvä suhteuttaa hartioiden leveyteen. Kapea lieri kapeille hartioille, leveä lieri leveäharteiselle.

Miten mitata päänympärys panamahattua varten

1. Aseta mittanauha päänympäri siihen kohtaan, missä hatun hikinauha sijaitsee.

2. Katso, että mittanauha ja mittanauhan pää kohtaavat otsan kohdalla.

3. Huolehdi, ettei mittanauha ole liian kireällä.

4. Lue mitta ja valitse koko.

Jos haluat kallistaa hattua tiettyyn tapaan, mittaa koko niin, että mittanauha on samassa kohtaa kuin hatun hikinauha olisi – yleensä 1 cm korvien yläpuolella. Jos hatun koko jää hieman reiluksi, hattua voi säätää sopivammaksi lisäämällä hatun sisään hatun pienentäjän.

Näe kaikki valikoimamme hatut miehille