365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 5 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä
Liity Trendhim Tribeen

Liity Tribeen, niin saat vain vain jäsenille suunnattuja alennuksia, tyyli-inspiraatiota ja paljon muuta!

Antamalla sähköpostiosoitteesi hyväksyt Trendhimin Tietosuojakäytännön ja suostut vastaanottamaan sähköpostiisi tarjouksia ja uutisia tuotteista. Voit poistua listalta ja Tribestä milloin haluat.

MIESTEN KALASTAJAHATUT

Kalastajahatut ovat täydellinen asuste kesään. Jos etsit vedenpitävää lierihattua pitämään festaritunnelman korkealla tai Italiassa käsintehtyä hellehattua, kasvavasta valikoimastamme löydät kesähatun, joka suojaa auringolta ja sateelta.

Kuinka mitata
18 tuotetta

MIKÄ ON KALASTAJAHATTU?

Miesten kalastajahatut ovat mahtavia kesähattuja. Niiden alaspäin kaartuva pyöreä leveä lieri suojaa silmiä, kasvoja ja niskaa. Kalastajahatut on yleensä tehty puuvillasta. Ne on helppo pakata mukaan reissuun, koska ne kestävät taittamista, rullaamista ja rutistamista.

Kalastajahatut saivat alkunsa 1900-luvun alussa Irlannissa, kun kalastajat ja maanviljelijät halusivat suojata itseään auringolta ja sateelta. Englanniksi niitä kutsutaan nimellä bucket hat, mikä viittaa niiden sankomaiseen malliin. Englannin yläluokka omaksuivat irlantilaisten kalastushatut viikonloppujaloitteluilleen ja ajeluilleen. Kesähattu oli syntynyt.

Knoppitieto: Australiassa kalastajahatut sekoitetaan usein armeijan käyttämiin boonieihin eli puskahattuihin, joita paikalliset käyttävät myös puutarhassa kitkiessään rikkaruohoja ja taistellessaan etanoita vastaan. Tanskassa kalastajahattuja kutsutaan nimellä bøllehat eli öykkärihattu.

MIKSI KALASTAJAHATUT OVAT NIIN SUOSITTUJA?

Kalastajahatut ovat olleet suosittuja siitä asti, kun irlantilaiset kalastajat ottivat ne käyttöön. 1980- ja 1990-luvuilla niistä tuli trendikkäitä, kun pop-tähdet alkoivat pukeutua niihin. Ne yleistyivät, koska ne suojaavat hyvin säältä ja näyttävät hyvältä. Miesten kalastajahatut ovat rentoja ja vaivattoman tyylikkäitä. Kalastajahattua käyttäessäsi pidä muu asu yksinkertaisena: shortsit tai farkut ja t-paita käyvät hyvin. Siihen vielä klassiset lenkkarit – ja tietenkin kaikki haluamasi miesten asusteet! –, niin kokonaisuus on valmis.

MINKÄLAINEN ON PARAS KALASTAJAHATTU?

Paras kalastajahattu on kevyt ja vedenkestävä. Kaikki kalastajahatut suojaavat kasvoja ja niskaa auringolta, mutta kaikki eivät pidä vettä. Olitpa kesäisillä musiikkifestivaaleilla tai kalastamassa, hyvä kalastajahattu ei suojaa ainoastaan auringon haitallisilta uv-säteiltä vaan myös sateelta.

MITEN VALITA MIESTEN KALASTAJAHATTU

MITÄ TARKOITTAA, ETTÄ KALASTAJAHATUN VOI TAITTAA?

Jos jossain lukee, että kalastajahatun voi taitella tai rutistaa kasaan, se tarkoittaa, että hattu kestää taittelua, rullaamista, palloksi rutistamista ja reppuun sullomista. Kalastajahatut on suunniteltu sellaisiksi, että ne palaavat takaisin malliinsa kovakouraisenkin käsittelyn jälkeen.

Näe kaikki valikoimamme hatut miehille