365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 49 € tilauksiin-
Ota meihin yhteyttä

Socktober: Anna kodittomalle lämpimät sukat

Miksi lähetimme uusia sukkia Euroopan kodittomille ja miten voit vaikuttaa.

Oletko koskaan miettinyt sukkiesi elämää? Ne ovat huomaamattomia seuralaisia, jotka kulkevat mukanasi kaikkialle, kunnes eräänä päivänä ne ovat niin kuluneet, että päätyvät roskiin. Emme syytä sinua. Ne elivät hyvän elämän.

Sukkien voima

Koska sukkien elämä on niin kuluttavaa, niitä harvoin annetaan eteenpäin tarvitseville. Uusiakaan sukkia ei juuri lahjoiteta. Kuitenkin sukat ovat kodittomille yksi tarpeellisimmista asioista: sukat täytyy vaihtaa usein, jotta jalat pysyvät lämpiminä ja kuivina eivätkä tulehdu.

Sukat ovat myös mukavia. Kukapa ei tykkäisi siitä, miltä puhdas sukkapari tuntuu jaloissa?

Jokaisella on tarina kerrottavanaan

Sukat voivat myös olla tehokas väline saada yhteys ihmisiin, jotka usein sivuutetaan.

Amerikkalaisen Invisible People -järjestön perustaja Mark Horvath käyttää sukkia murtamaan jään, kun hän haastattelee kodittomia ihmisiä ympäri Yhdysvaltoja. Hän sanoo: “Sukkien antaminen vastaa todelliseen tarpeeseen. Se luo sanattoman yhteyden, joka kertoo, että ymmärät jotain kodittomuudesta. Se kertoo, että välität.”

Anna sukkia ja huomiota

Jos olet joskus kävellyt kodittoman ohi miettien, miten voisit auttaa, aloita sukista. Ja ole valmis kuuntelemaan. Jokaisella on kertomisen ja kuulemisen arvoinen tarina. Kyse ei ole vain jalkojen lämmittämisestä – kohtele koditonta kunnioituksella ja myötätunnolla. Kuuntele.

Oletko koskaan ajatellut, miten he elivät ennen kuin päätyivät kadulle? Kysy. Kuuntele. Auta.

Jos et ole nähnyt kodittomia mutta haluat silti auttaa, olemme koonneet kartan järjestöistä, joille voit lahjoittaa sukkia, vaatteita, rahaa tai aikaasi. Etsi sinua lähellä sijaitseva järjestö ja auta meitä torjumaan kodittomuutta.