365 päivän palautusoikeus - ilman kysymyksiä!
Toimituskulut 4 € - ilmainen toimitusvaihtoehto yli 59 € tilauksiin-
094 272 2298 - (työpäivinä kello 10.00 - 13.00)
Liity Trendhim Tribeen

Liity Tribeen, niin saat vain vain jäsenille suunnattuja alennuksia, tyyli-inspiraatiota ja paljon muuta!

Antamalla sähköpostiosoitteesi hyväksyt Trendhimin Tietosuojakäytännön ja suostut vastaanottamaan sähköpostiisi tarjouksia ja uutisia tuotteista. Voit poistua listalta ja Tribestä milloin haluat.
  1. Asiakastuki
  2. Palautukset
  3. Apua! Automaattinen mekaaninen kelloni ei ole tarkka!

Apua! Automaattinen mekaaninen kelloni ei ole tarkka!

Mekaaninen on maailman vanhin koneistotyyppi, mutta jotkut näppärät kaverit keksivät, kuinka ne voidaan muuttaa automaattisiksi. Joten nyt meillä on molempien maailmojen parhaat puolet – mekaanisen kellon historia ja viehätys sekä moderni mukavuus, kun sitä ei tarvitse vetää useita kertoja päivässä.

Mutta koska kello toimii liikkeellä, ympäristö voi vaikuttaa kellon tarkkuuteen.

Hyvä nyrkkisääntö tarkkuuden varmistamiseksi on vetää se joka päivä samaan aikaan – vaikka et käyttäisikään sitä – jotta koneisto pysyy käynnissä.
Kellon tarkkuuteen voivat silti vaikuttaa lämpötila, magnetismi, isku tai sijoitus.

Lämpötila
Jos kellosi altistuu korkeille lämpötiloille, se voi käydä tavallista hitaammin, koska lämpö voi vaikuttaa koneistoa pyörittävien jousien kireyteen. Jos se altistuu alhaisille lämpötiloille, se saattaa toimia nopeammin. Kellon tulee toimia tarkasti, jos sitä pidetään 5–35 °C:n lämpötilassa.
Jos altistat kellosi vaihteleville lämpötiloille päivän aikana (esim. käyt kävelyllä talviaamuna ja palaat sitten sisälle), koneisto saattaa edistää ulkona, mutta sen pitäisi palata normaaliksi, kun olet taas sisällä. Jotkut ihmiset kokevat, että talvilämpötilat vaikuttavat kelloon +/-5 sekuntia päivässä, kun taas kesän lämpö tuo maksimissaan ±10 sekuntia päivässä.

Magnetismi
Magnetismia on kaikkialla. Vaikka se ei aiheuta sinulle todellista uhkaa, se voi vaikuttaa kellosi hienosäädettyyn mekaaniseen koneistoon. Magnetismi voi horjuttaa voiman värähtelyä pääjousen ja hiusjousen välillä, mikä saa kellon edistämään tai jätättämään.
Kellon pitäminen yli 5cm:n päässä magneettisista kappaleista, kuten puhelimista, tietokoneista, verkkolaitteista jne., estää niitä vaikuttamasta kellosi koneistoon.
Jos epäilet, että kellosi on magnetisoitunut, vie se kellosepälle korjausta varten.

Isku
Kellon pudottaminen tai osuminen koviin esineisiin voi rikkoa akselin. Se voi myös hieman vääntää jousia ja saattaa voimat epätasapainoon, jolloin se voi hieman edistää tai jätättää.
Paras tapa välttää tämä: ota kello pois ennen kuin aloitat "Hulk Smash!" -treenisi kuntosalilla.

Sijoitus
Jos uskot painovoimaan, sinun kannattaa miettiä, kuinka säilytät kelloasi. Jos sinä esim. pidät sitä kyljellään, sen tarkkuus saattaa heikentyä. Sen vetäminen kokonaan joka aamu, pitäisi korvata edellisen illan gravitaatiovaikutus. Jos et aio käyttää kelloa muutamaan päivään, aseta se selälleen. Vielä parempi, säilytä sitä siinä laatikossa, jossa se tuli, tai mukavassa kellolaatikossa (jota myös myymme).
Jos automaattinen mekaaninen kellosi käy liian nopeasti tai liian hitaasti, kyseessä voi olla vain hiusjousen kireyden säätäminen. Vie se paikalliselle kellosepällesi nopeaa korjausta varten. Jos tämä ei auta, he voivat diagnosoida ongelman tarkemmin.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä meihin joko sähköpostitse, puhelimitse tai käyttämällä yhteydenottolomakettamme.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Lähetä meille sähköpostia
Olemme tavoitettavissa arkisin kello 10 - 14
094 272 2298