Selvä
Sulje
Lisää ostoskoriin
Kirjaudu sisään

Ups! Tarkista, että olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi ja salasanasi oikein.

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.
Oho! Tämä kenttä puuttuu
Palauta salasanani

Hurraa! Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia. Pian voit kirjautua sisään!

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.
Trendhim
MELDE DICH FÜR UNSEREN NEWSLETTER AN um Zugang zu exklusiven Vatertagsangeboten mit 20% RABATT zu erhalten
Oho! Tämä kenttä puuttuuSähköposti ei ole voimassa.
Bereits angemeldet?
Gib Deine E-Mail-Adresse ein, um Deine Anmeldung zu bestätigen
Oho! Tämä kenttä puuttuuSähköposti ei ole voimassa.
Ich möchte mich anmelden
Ilmaiset palautukset 365 päivän palautuspolitiikka
Ilmainen toimitus 2-7 arkipäivässä
i
09 4245 0312 - (työpäivinä kello 9.00 - 17.00)
Kaikki asusteet
Pukuasusteet
Korut
Laukut & lompakot
Hakutulokset ""
Sulje
Näytä kaikki tulokset
Ilmainen toimitus 2-7 arkipäivässä
i
Trendhim
×
Kieli:
Kaikki tuoteryhmät
Aurinkolasit
Hatut
Huivit
Kalvosinnapit
Kaulakorut
Kellot
Korvakorut
Käsineet
Laukut
Lompakot
Olkaimet
Parran hoito
Parranajo
Rannekkeet
Rintaneulat
Rusetit
Solmioneulat
Solmiot
Sormukset
Taskuliinat
Vyöt
09 4245 0312
Työpäivinä kello 9.00 - 17.00
Hakutulokset ""
Näytä kaikki tulokset

Taskuliinat - Paras oppaasi

Opit kaiken, mitä sinun tulee tietää taskuliinoista. Väriteoriasta ja kangasvaihtoehdoista aina taskuliinojen valinnasta eri tilaisuuksiin ja kaikesta siltä väliltä. Kaikki tämä 20 minuutissa.

Taskuliina voi parantaa tai rikkoa asukokonaisuuden. Sinun ei tarvitse olla tähtitieteilijä onnistuaksesi tässä, mutta taskuliinan oikeanlainen käyttö on taidetta, jotta se sopisi yhteen ja kohentaisi muuta lookiasi, mutta silti erottuisi joukosta riittävästi kiinnittääkseen huomiota.

Mikä taskuliina on? Se on koristeellinen kangasneliö, joka laitetaan takin tai bleiserin rintataskuun lisäämään hohtoa lookiisi.

Tämä opas opettaa sinulle kaiken, mitä sinun tulee tietää, jotta osuisit naulankantaan ja varmasti onnistuisit taskuliinan käytössä kaikissa tilanteissa.

Taskuliinan ja kankaisen nenäliinan ero

Aivan ensimmäiseksi, kankainen nenäliina EI ole taskuliina. Mutta erittäin puhdasta, uutta puuvillanenäliinaa voidaan hätätapauksissa käyttää taskuliinana.

Kuvassa Kermanvärinen Taskuliina, Lyhyt Kullanvärinen Solmioneula, Sininen Kukka Solmio & Sininen Kukka Rintaneula

Taskuliina on tarkoitettu esiteltäväksi eikä sillä ole muuta käyttötarkoitusta sen lisäksi, että se saa sinut näyttämään todella hyvältä. Kankaisella nenäliinalla puolestaan on tarkoitus pyyhkiä hikeä, niistää nenää, sitä voi tarjota hädässä olevalle neidolle tai esittää improvisoitu härkätaistelu. Lyhyesti, muista tämä: yksi niistämiseen, yksi esiteltäväksi.

Yleisesti ottaen, on olemassa muutamia eroja, jotka haluat erottaa toisistaan.

Taskuliinat

 1. Valmistettu useista kankaista mukaan lukien puuvillasta, silkistä ja pellavasta
 2. Käytetään uloimmassa rintataskussa
 3. Koristeellinen käyttötarkoitus: ei sovellu moppaukseen tai siivoukseen
 4. Silkki ja pellava täytyy kuivapestä ja ne tahriintuvat helposti
 5. Ainoa käytännöllinen tehtävä silkkisille taskuhuiveille on silmälasien puhdistus
 6. Pienempiä kuin kankaiset nenäliinat

Kankaiset nenäliinat

 1. Valmistettu puuvillasta
 2. Voidaan säilyttää missä tahansa taskussa
 3. Suurempia kuin taskuliinat: varo pullottavaa taskua
 4. Niillä on käytännöllinen tehtävä ja niitä voidaan käyttää lähestulkoon mihin tahansa, kuten nenän niistämiseen, otsahien pyyhkimiseen ja miniatyrikokoisiin improvisoituihin härkätaisteluihin.

Lyhyesti, muista tämä: yksi niistämiseen, yksi esiteltäväksi.

Want 52 Ways to Fold a Pocket Square?

We'll send you 52 creative ways to fold your new pocket square immediately. Sign up below.

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.
Mahtavaa! Me ilmoitamme sinulle.
tai
Mahtavaa! Me ilmoitamme sinulle.

Väriteorian perusteet

Jotta asukokonaisuus näyttäisi hyvältä, värien täytyy sopia yhteen.

Sama pätee taskuliinaasi, kaikkiin muihin vaatekappaleihisi, kuten myös ihosi ja hiustesi väriin. Älä unohda, että pukeutumisessasi tärkeintä on korostaa kasvojesi piirteitä, ja taskuliina voi toimia siinä tyylikkäällä tavalla.

Tämä tarkoittaa sitä, ettei taskuliinan tulisi olla liian hallitseva. Sen tehtävä on kohentaa, ei ylikuormittaa. Kun näet asukokonaisuuden, josta ajattelet "hyvä yritys, mutta himmaa vähän", se tarkoittaa, että fyysiset ominaisuudet on tukahdutettu räikeillä vaatekappaleilla.

Tee oma väriympyräsi

Mennäänpä takaisin peruskouluun.

Helpoin tapa koordinoida värejä on tuntea väriympyrä ja sen käyttö. Väriympyrä muodostuu pääväreistä, sekundaarisista ja tertiäärisistä väreistä, joita kutsutaan sävyiksi.

 • Päävärit: punainen, sininen, keltainen Nämä ovat perusvärejä, joita ei voi luoda sekoittamalla muita värejä. Niiden luonnollinen sävy on erittäin kirkas ja niitä käytetään huomion kiinnittämiseen. Niitä käytetään usein tehosteväreinä teemoissa ja kuvioissa, koska ne eroavat hyvin tummemmista taustoista.
 • Sekundaariset värit: vihreä, violetti, oranssi Nämä ovat värejä, joita voidaan tehdä sekoittamalla päävärejä toisiinsa. Jokainen niistä sijoittuu väriympyrällä pääväriä suoraan vastapäätä, tehden suurimman kontrastin. Me kutsumme niitä vastaväreiksi ja ne toimivat katseenvangitsijoina.
 • Tertiääriset värit: vermilion (punainen-oranssi), amber (oranssi-keltainen), chartreuse (keltainen-vihreä), teal (sininen-vihreä), violetti (sininen-purppura), magenta (punainen-purppura). Nämä kuusi väriä valmistetaan sekoittamalla yhteen yhtä pääväriä ja yhtä sekundaarista väriä.

Sinun pitäisi ajatella tertiäärisiä värejä itsessään erillisinä sävyinä, eikä ainoastaan päävärien ja sekundaaristen värien "sävyinä". Niillä on olemassa omat vastavärinsä väriympyrän toisella puolella.

Joten sekoittamalla yllä mainittuja värejä saamme 12 eri väriä, jotka muodostavat väriympyrämme. Voit leikitellä alla olevan väriympyrän kanssa. Siirry edelleen alas, niin löydät värimallien selityksen ja sen, miten sitä voidaan käyttää oikean taskuliinan löytämiseen.

Interaktiivinen väriympyräsi

MonokromaattinenOlet vielä omalla takapihallasi
AnaloginenOlet seikkailunhaluinen
KolmijakoinenOlet huolitellun rohkea
VastaväriOlet rohkean muodin äärirajoilla

Värimallit

Värimallit ovat väriympyrän eri väriyhdistelmiä. Sinun täytyy tietää perusteet, jos haluat hallita ja parantaa tyyliäsi. Leikittele yläpuolella olevalla interaktiivisella väriympyrällä nähdäksesi, mitkä värit sopivat erilaisiin värimalleihin. Nyrkkisääntönä on, että mitä kauempana erilliset värit ovat väriympyrällä toisistaan, sitä vaikeampi niitä on yhdistää toisiinsa, jotta asukokonaisuus olisi onnistunut.

Nyrkkisääntönä on, että mitä kauempana erilliset värit ovat väriympyrällä toisistaan, sitä vaikeampi niitä on yhdistää toisiinsa, jotta asukokonaisuus olisi onnistunut.

 • Neutraali värimalli: valkoinen, musta ja näiden kahden sekoitus
 • Monokromaattinen värimalli: yksi ainoa värisävy
 • Lähivärimalli: muodostuu väreistä, jotka ovat välittömästi rinnakkain toistensa kanssa väriympyrällä. Niiden avulla voit luoda lähes monokromaattisen kokonaisuuden, jossa on hienovarainen kontrasti.
 • Vastavärimalli: mainittu yläpuolella. Nämä värit ovat suoraan toisiaan vastapäätä väriympyrällä saaden aikaan voimakkaan ja rohkean vaikutuksen. Nämä värit tarjoavat voimakkaimman kontrastin, ja varmasti kiinnittävät katsojan huomion.
 • Kolmijakoinen värimalli: muodostuu kolmesta väristä, jotka ovat tasaisin välein väriympyrällä. Kolmiulotteinen värimalli antaa puhtaan ja sopusointuisen fiiliksen asullesi ja vähemmän kontrastia kuin vastavärit.

Mainitsimme myös, että asusi tulisi sopia yhteen myös ihonvärisi kanssa suurimman vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Kuvassa Kermanvärinen kukallinen solmio, Hopeinen pääkallo -rintaneula, 925-hopeaa, Tummanvihreä villataskuliina, Lämpimän kastanjanruskea nahkavyö & Klassinen kultainen sinettisormus, 925-hopeaa

Vahva kontrasti eli vastavärit solmiossa ja taskuliinassa toimivat tässä hyvin, koska mallilla on vaalea iho ja tummat hiukset.

Joten, esimerkiksi miehet, joilla on suuret kontrastit, esimerkiksi vaalea iho ja tummat hiukset, yleensä näyttävät paremmilta vahvoissa kontrastiväreissä, kuten vastavärin tai lähes vastavärin paleteissa.

Miehet, joilla on pienet kontrastit, esimerkiksi vaalea iho ja vaaleat hiukset, näyttävät hyvältä pienen kontrastin asuissa, kuten monokromaattisissa, lähiväreissä tai jopa kolmijakoisissa väreissä, jos he haluavat leikitellä useilla väreillä.

Kuusi tasoa taskuliinojen värien hallintaan

Taso 1: Klassinen valkoinen taskuliina. Sopii yhteen kaiken kanssa, näyttää aina hyvältä.

Taso 2: Neutraalit värit - ajattele harmaita, ruskeita ja valkoisia sävyjä. Neutraalin solmion kanssa taskuliinasi väri voi olla näistä mikä tahansa, takistasi riippuen.

Taso 3: Monokromaattiset mallit - saman värin eri sävyjä yhdistelemällä saat helpon ja hienovaraisen kontrastin, esimerkiksi kellanruskea beigen kanssa.

Taso 4: Käytä lähivärimalleja, jos haluat tietyn fiiliksen asullesi, esimerkiksi yhdistä keltaista, amberia ja oranssia. Yhdistä kahta tai useampaa viileää tai lämmintä sävyä yleisen harmonian saavuttamiseksi.

Taso 5: Kolmijakoinen värimalli tasapainottaa lämpimiä ja viileitä värejä, ja antaa asullesi hieman luonnetta tekemättä kuitenkaan niin suurta vaikutusta kuin vastavärit.

Taso 6: Nyt olet isojen poikien sarjassa. Olet vihdoin valmis vastaväreihin - niistä kaikista rohkeimpiin. Varma valinta on oranssi taskuliina yhdessä laivastonsinisen takin kanssa, tai laita kaikki peliin ja yhdistä vihreä vaatekappale syvänpunaisen bleiserin kanssa tehdäksesi lähtemätön vaikutus.

Taskuliinan oikean kankaan valinta

Mitä tulee taskuliinoihin, kankaalla on väliä. Kolme tärkeintä materiaalia ovat silkki, puuvilla ja pellava, mutta voit myös löytää villaisia ja polyesterisiä taskuliinoja.

Kaikilla kankailla on erilaiset ominaisuudet, mutta huomiosi tulisi kiinnittyä kankaan pintarakenteeseen. Aivan kuten kuvioilla ja teemoilla, taskuliinan kankaan valinnalla pyrit laskelmoituun kontrastiin, joka sopii parhaiten asuusi. Sinun tulee koordinoida jokaista vaatekappalettasi, jotta ne sopisivat hyvin yhteen, mutta jokaisen niistä tulee toimia myös itsekseen.

Kuvassa Pinkki suorakulmainen lyhyt solmioneula, Barokkihenkinen kuninkaallisen sininen silkkitaskuliina, Ruskea kuviollinen solmio & Luova pinkki kukkarintaneula

Tässä sileä silkkitaskuliina toimii hyvin yhdessä karkeamman villasolmion kanssa, koska se tekee kontrastin pintarakenteelle.

Joten jos käytät hienoa sileää solmiota, valitse karheampi puuvilla- tai villataskuliina. Sama koskee takkeja ja paitoja.

Taskuliinojen kankaat - Niiden hyvät ja huonot puolet

Alla näet yleisimmät taskuliinojen kankaat, sekä niiden hyvät ja huonot puolet.

Silkkitaskuliina

 • Hyvä puoli: Helppo säilyttää
 • Hyvä puoli: Sileä, ylellinen ja hohtava
 • Hyvä puoli: Hyvä kontrasti villapuvulle/takille
 • Hyvä puoli: Taskuliinojen yleisin materiaali
 • Hyvä puoli: Monikäyttöinen, sopii useimpiin tilaisuuksiin
 • Hyvä puoli: Pehmeiden reunojen ansiosta se on täydellinen puhvitaitoksiin
 • Hyvä puoli: Yleensä erittäin ohut, joten se ei pullota takkisi taskussa
 • Huono puoli: Kallis
 • Huono puoli: Ei toimi hyvin rakenteellisissa taitoissa
 • Huono puoli: Vahingoittuu hikoilusta ja valkaisuaineesta
 • Huono puoli: Vaikea hoitaa: vain kuivapesu
 • Huono puoli: Rypistyy nopeasti, hankala silittää
 • Huono puoli: Ei kestä kulutusta
 • Huono puoli: Menee helposti pilalle märkänä

Puuvillataskuliina

 • Hyvä puoli: Halvempi kuin silkki
 • Hyvä puoli: Helppo silittää
 • Hyvä puoli: Helppo säilyttää
 • Hyvä puoli: Konepestävä
 • Hyvä puoli: Jäykkien reunojen ansiosta se sopii rakenteellisiin taitoksiin
 • Hyvä puoli: Vahva, luja, kulutusta kestävä
 • Hyvä puoli: Sulautuu paitaan/takkiin, saa huomion kiinnittymään solmioon
 • Huono puoli: Voi kutistua kuumassa vesipesussa
 • Huono puoli: Rypistyy helposti, täytyy silittää
 • Huono puoli: Homehtumisen riski kosteana
 • Huono puoli: Värit voivat haalistua ajan myötä

Pellavataskuliina

 • Hyvä puoli: Erittäin monikäyttöinen
 • Hyvä puoli: Jäykkien reunojen ansiosta se sopii rakenteellisiin taitoksiin
 • Hyvä puoli: Notkean kankaan ansiosta se sopii rakenteellisiin taitoksiin
 • Hyvä puoli: Lisää viehättävää pintarakennevaihtelua melkein mihin tahansa takkiin
 • Huono puoli: On yleensä kalliimpi kuin puuvillainen
 • Huono puoli: Vahingoittuu, jos se pestään liian kovalla (korkeamineraalipitoisella) vedellä
 • Huono puoli: Voidaan konepestä, mutta pesuaine/kemikaalit voivat vahingoittaa sitä
 • Huono puoli: Rypistyy helposti, joten se täytyy silittää

Villataskuliina

 • Hyvä puoli: Paras talvikuukausina
 • Hyvä puoli: Epätavallinen, mielenkiintoinen pintarakenne taskuliinalle
 • Hyvä puoli: Erityyppisten villojen valinta:
 • Hyvä puoli: Alpakka – silkkinen, kevyt ja kiiltävä
 • Hyvä puoli: Angora – erittäin pehmeä ja paras lämmönkestävyys
 • Hyvä puoli: Kashmir – herkkä ja ylellinen
 • Hyvä puoli: Kamelinkarva – tunnettu kullanruskeasta väristään, pehmeästä pintarakenteestaan ja loistostaan
 • Huono puoli: Suuri hintavaihtelu villatyypistä riippuen
 • Huono puoli: Vaikea pestä ja hoitaa
 • Huono puoli: Koiperhoset ja muut hyönteiset vahingoittavat sitä säilytettäessä
 • Huono puoli: Kutistuu huomattavasti kuumuuden ja kosteuden vaikutuksesta
 • Huono puoli: Vain kuivapesu miedoilla pesuaineilla
 • Huono puoli: Paksu kangas voi pullottaa taskun taskussa

Polyesteritaskuliina

 • Hyvä puoli: Erittäin halpa
 • Hyvä puoli: Kevyt
 • Hyvä puoli: Kuivuu nopeasti
 • Hyvä puoli: Vahva kangas
 • Hyvä puoli: Ei rypisty helposti
 • Hyvä puoli: Helppo säilyttää, ei homehdu helposti
 • Hyvä puoli: Pitää muotonsa ja kokonsa ajan kuluessa
 • Huono puoli: Voi esiintyä keinotekoista hohtoa valossa
 • Huono puoli: Tahranpoisto vaikeaa

Erilaiset taskuliinojen reunat

Taskuliinojen reuna on suurin eroittava tekijä erilaisissa taskuliinoissa sekä kankaan, että laadun suhteen.

Taitoksesta riippuen reuna on taskuliinasi näkyvin osa ja heikkolaatuiset reunat purkaantuvat helposti, mikä tekee niistä käyttökelvottomia.

Reunojen välillä on luontaisia eroja, riippuen valitsemastasi kankaasta. Silkkitaskuliinoissa on notkeat, pehmeät reunat, jotka sopivat täydellisesti puhvitaitoksiin, mutta tekevät rakenteellisista taitoksista lähes mahdottomia.

Vastaavasti pellava- ja puuvillataskuliinoissa on yleensä jäykempi reuna, joten ne soveltuvat rakenteellisiin taitoksiin.

Kankaasta riippumatta on olemassa asioita, joita sinun täytyy tietää reunojen laadusta, jotta sinun uusi vaatekappaleesi ei purkaantuisi heti toisella käyttökerralla.

Valtaosa tunnetuista brändeistä ja taskuliinoista on koneommeltuja. Tämän tyyppinen taskuliina sopii kaikille muille paitsi kaikista vaativimmille, ja niissä on erilaisia reunoja. Kuitenkin niillä, jotka etsivät vain parasta, on mahdollisuus valita käsin rullattu malli.

Alla näet yleiskatsauksen erilaisista reunoista ja ompeleista.

Käsin rullattu taskuliinan reuna

Laadukkaimmissa taskuliinoissa joita rahalla saa, on reunat, jotka on käsin rullattu tiukkaan putkimaiseen muotoon: Ne on ommeltu käsin noin 5 - 6 tuuman ompeleilla.

Käsintehty reuna on hieman epätasainen, joka antaa taskuliinalle ainutlaatuisesti muotoillun viimeistelyn. Tälläinen huomio yksityiskohtiin näkyy tietysti hintalapussa, joten riippuen omista tarpeistasi ja budjetistasi, saatat ehkä harkita seuraavaa, alla olevaa vaihtoehtoa.

Käsin rullatun reunan jäljitelmä

Koneellisesti ommeltuna reuna on suorempi kuin käsin rullatussa, mutta ommel on näkyvämpi ja rullaa reunan yli.

Rinnakkaisreuna

Tämän tyyppinen reuna on litteämpi ja siinä on yksinkertainen yhden rivin ommel. Tämän tyyppinen reuna on myös koneellisesti ommeltu.

Z-muotoinen reuna

Tämä reuna on tehty koneella ja se on samankaltainen kuin rinnakkaisreuna. Z-muotoinen reuna on litteä, mutta siinä on aaltomainen ommelkuvio.

Brodeerattu reuna

Brodeerattu reuna on tehty koneella. Siinä on tiukka ja vahva spiraali, joka lisää hieman jäykkyyttä taskuliinaasi, joten se soveltuu paremmin rakenteellisiin taitoksiin, joissa on kaksi tai useampia pisteitä.

Loppusanat reunoista

Viimeinen varoituksen sana taskuliinan laadusta. On yleistä, erityisesti polyesterimalleissa, löytää sarjatuotettuja kappaleita, joissa on huolittelemattomat kulmat ja löysät, epätasaiset ompeleet. Nämä kappaleet purkaantuvat nopeasti ja eikä niitä kannata ostaa.

Minkä kokoinen taskuliinan tulisi olla?

Taskuliinan koko riippuu takistasi ja valitsemastasi materiaalista. Tässä on muutamia asioita, joita on otettava huomioon:

 • Taskuliinat ovat kooltaan 25 - 45 cm.
 • Ihanteellinen koko on taskusta ulos pursuamisen ja sinne tippumisen välillä.
 • Amerikkalaiset ja englantilaiset tuotemerkit yleensä tekevät suurempia taskuliinoja vuorattuihin rintataskuihin.
 • Italialaiset tuotemerkit yleensä tekevät pienempiä taskuliinoja paikkataskuihin, jotka eivät ole niin syviä.
 • Paksummasta kankaasta, kuten pellavasta, puuvillasta ja villasta valmistettujen taskuliinojen täytyy olla pienempiä, kun taas kevyemmästä kankaasta, kuten silkistä valmistetut taskuliinat ovat suurempia.
 • Jos taskuliina on liian pieni (erityisesti silkkinen), taitos menettää muotonsa. Sopivan taskuliinan ei pitäisi olla pienempi kuin 25 cm.
 • Vertaa taskuliinan kokoja (pituutta ja leveyttä) ja taskua, jossa taskuliina tulee olemaan, nähdäksesi, toimiiko se.
 • Ota huomioon taskuliinan paino nähdäksesi, onko se juuri oikea.

Näin käytät taskuliinaa

Nyt kun tiedät perusasiat, jotka liittyvät yleisesti tyyliisi eivätkä ole ominaisia ainoastaan taskuliinoille, sinun tulee myös tietää, miten taskuliinaa käytetään.

Taskuliinan asianmukaisessa käytössä on kaksi pääasiaa;

 1. Valitse oikea taskuliina. Tässä kohtaa edellä oleva osio on kätevä.
 2. Valitse oikea taitos tilaisuuteen, asuun ja taskuliinaan. Tästä lisää myöhemmin.

Nyt kun tiedät kaiken, mitä sinun tarvitseekin tietää (luithan varmasti ensimmäisen osion?), tässä on muutamia vinkkejä oikean taskuliinan valintaan sekä yleiskatsaus tärkeimmistä taitoksista.

Oikean taskuliinan valinta

 • Pukeutumisen perisynti on näyttää LIIAN koordinoidulta ja laskelmoidulta. Se näyttää siltä, että olet yrittänyt liikaa ja se tukahduttaa ominaispiirteesi. Tämä pätee taskuliinojen lisäksi kaikkeen muuhunkin.
 • Asukokonaisuutesi tulisi toimia kokonaisuutena, mutta jokaisen vaatekappaleen pitäisi tehdä kontrasti ja täytentää muita, ei sopia yhteen täydellisesti.
 • Valitse taitos ja taskuliina mielialastasi riippuen lisävaikutuksen aikaansaamiseksi.
 • Pysy yhdessä "räikeässä" vaatekappaleessa asukokonaisuutta kohti. Kirkkaat, rohkeasti kuvioidut taskuliinat ylikuormittavat, jos ne yhdistetään yhtä rohkeaan solmioon, mutta korostavat yksinkertaisempaa, yksiväristä solmiota.
 • Värien ja kuvioiden lisäksi ota huomioon erilaiset kankaat ja se, koska niitä on sopivinta käyttää. Silkki ja puuvilla ovat monikäyttöisimpiä ja ne näyttävät aina hyvältä.
 • Katso nykyisen puvustosi värejä ja yritä miettiä, mitä voisit yhdistää niiden kanssa. Mitä varmemmaksi tunnet olosi, sitä mahtailevampi voit olla värien, kuvioiden ja materiaalien suhteen.
 • Yksivärinen on aina varmin vaihtoehto, erityisesti muodollisessa tai businespukeutumisessa. Mitä tummempi väri on, sitä muotollisempi se on. Yksivärinen valkoinen on poikkeus - se on aina asianmukainen.
 • Printit tekevät taskuliinoistasi vähemmän muodollisia. Mitä mahtailevampi printti on, sitä vähemmän vakava taskuliinasi on.
 • Älä käytä kolmea kuviota enempää asukokonaisuudessasi.
 • Koordinoi värejä muiden asusteiden kanssa, esim. yhdistä maanläheiset sävyt ruskeiden kenkien kanssa.
 • Älä pidä esillä tuotetunnusta ja brändin logoa.

Näin taittelet taskuliinan

Alapuolelta löydät muutamia suosituimpia taitoksia, ja jos ne eivät riitä, tsekkaa tämä:
Trendhimin 50 tapaa taitella taskuliina

Presidentillinen taitos

Yhden kärjen taitos

Kolmen kärjen kruunu -taitos

50 tapaa taitella taskuliina

Ei ole olemassa lausumattomia sääntöjä taskuliinojen taitoksista, joten vaikka me tarjoammekin ehdotuksia, voit taitella taskuliinasi miten haluat. Siinä tapauksessa, että et innostunut yhdestäkään yllä mainitusta taitoksesta, ja kaipaat inspiraatiota, olemme koonneet tähän ehkä kattavimman kokoelman taskuliinojen taitoksista ohjeineen:

Trendhimin 50 tapaa taitella taskuliina

Inspiraatio

Inspiraation saamiseksi, tutustu viikon lookissamme taskuliinojen uusimpaan käyttöön.

Tilanteen mukaan pukeutuminen - Eri tyylit

Olemme antaneet sinulle tietoa etiketistä, väreistä, kankaasta ja miten ne kaikki toimii (ja eivät toimi) yhdessä. Pitäen tämä kaikki mielessä, tässä on muutamiin sosiaalisiin skenaarioihin vinkkejä ja ehdotuksia, jotka takaavat, että hallitset pelin.

Taskuliinat häihin

 • Tärkeimmät kankaat: Silkki, sametti, kashmir, villa, tweed, puuvilla ja pellava, jos osallistut rantahäihin tai muihin "rentoihin" häihin.
 • Kaulassa: Aina - solmio tai rusetti
 • Värit: Riippuu häiden ajoituksesta. Iltavastaanotto on yleensä muodollisempi kuin päivävastaanotto - valitse tumma. Jos kyseessä on päiväjuhlat, valitse vaalea - neutraali tai pastellivärit.
 • Säännöt: Älä sovita asuasi yhteen hääjuhlan kanssa, älä jätä morsianta tai sulhasta varjoosi, pidä kiinni pukukoodista - rantahäissä tai rennommissa häissä on rennompi estetiikka. Smokki on vaihtoehto, jos pukukoodi sen sallii. Ei monokromisia lookeja.
 • Taitostyylit: yhden kärjen taitos, puhvitaitos, presidentillinen taitos

Taskuliinat liikemiehille

 • Tärkeimmät kankaat: Puuvilla, pellava, tweed ja villa (ota myös sää huomioon)
 • Kaulaan: solmio
 • Värit: Kaikki tummat sävyt - laivastonsininen, viininpunainen, vihreä, palanut oranssi. Niin kauan kuin kyseessä on tumma sävy, olet oikealla linjalla. Valkoinen väri taskuliinalle on myös mahtava vaihtoehto.
 • Säännöt: Yleisesti ottaen, pidä tyylisi yksinkertaisena ja varauksellisena, erityisesti konservatiivisessa työympäristössä. Jos olet luova, voit menettää ohjakset ja olla, no, luova.
 • Taitostyylit: yhden kärjen taitos, kahden kärjen taitos, kolmen kärjen kruunu, neilikka, puhvi tuplasiivekkeillä tai presidentillinen taitos. Voit myös kokeilla kahta erillistä taitosta, jotka täydentävät toisiaan (yhdessä rintataskussa).

Taskuliinat sunnuntailounaalle

 • Tärkeimmät kankaat: Pellava, puuvilla, tweed, silkki - mutta vain taskuliinoissa.
 • Kaulassa: Ei mitään! Jätä paitasi kaksi ylimmäistä nappia auki ja heitä päällesi pikkutakki, jossa on kontrastin tekevä pintarakenne. Voit myös valita yksinkertaisen neulepuseron.
 • Värit: Sinulla on vapaus valita. Mitä tahansa, mistä itse pidät! Pidä kuitenkin huoli siitä, että väripaletti on sopusointuinen.
 • Säännöt: Pidä tyyli rentona. Chinokset tai pellavasekoitushousut ovat varma valinta. Tämä look on paljon yksinkertaisempi, koska sinun ei tarvitse murehtia solmion tekemästä kontrastista - käytä taskuliinaa lisämään väriä paitaasi ja/tai takkiisi.
 • Taitostyylit: Rohkaisemme sinua pitämään hieman hauskaa rohkeimmilla taitoksilla - tuuletin, paratiisilintu, fleur de lis, kierretty ruusu tai kaksinkertainen ruusu

Taskuliinan säilytys

Kun taskuliinakokoelmasi alkaa kasvaa, haluat löytää hyvän tavan säilyttää taskuliinojasi niin, että ne on helppo löytää, ja että ne ovat vahingolta suojassa.

Meidän kaikkien onneksemme taskuliinat yleensä tehdään melko kestävistä kankaista: silkistä, puuvillasta tai polyesteristä. Tämä on hyvä uutinen, kuten sekin, että sinun ei tarvitse murehtia hyönteisistä, kun säilytät taskuliinoja pitkiä aikoja. Toisin on villan kanssa.

Joka tapauksessa, suurin murheenaihe materiaalista riippumatta, on homeen kasvu märissä taskuliinoissa, jotka eivät voi kuivua kokonaan. Taskuliinan ei tulisi kastua liian paljon, mutta niin voi tapahtua nesteen läikkyessä tai sateessa. Huomioi, että jos laitat märän taskuliinan säilöön muiden joukkoon, ne kaikki voivat homehtua. Joten, ja tämä on tärkein pointti, koska jotkut kehoittavat sinua tekemään juuri niin, älä koskaa säilytä taskuliinojasi muovilaatikoissa. Ne ovat ilmatiiviitä ja on melkein taattua, että hometta alkaa kasvaa.

Säilytä taskuliinojasi niin kuin käyttäisit niitä. Jos käytät siistimpiä taitoksia, pidä niitä siististi taiteltuina ja valmiiksi silitettyinä etteivät ne rypistyisi. Jos käytät puhvitaitoksia, voit olla huolettomampi taitoksen kanssa mutta älä kuitenkaan rytistä niitä liian tiukkaan tai ne rypistyvät. Toinen vaihtoehto on laittaa ne tasaisesti päällekkäin, mutta tästä tavasta tulee nopeasti epäkäytännöllinen ja toimii vain siinä tapauksessa, että kokoelmasi on pieni.

Joten miten sinun pitäisi säilyttää niitä?

Tässä on erilaisia vaihtoehtoja:

Vaihtoehto 1 - Puulaatikot

Ehdottomasti tyylikkäin, mutta myös tilaavievin ja kallein tapa säilyttää taskuliinoja, on pitää niitä puisessa laatikossa. Toisin kuin muoviset, puiset laatikot eivät ole ilmatiiviitä, joten niissä sisältö kuivuu siinä tapauksessa, että ne säilötään hieman kosteana.

Tämä on mahtava vaihtoehto miehille, joilla on suuri vaatekaappi tai tilaa, jossa he voivat pitää laatikkoa. Korulaatikkojen tyyliset laatikot ovat erityisen hyödyllisiä, koska niissä on erilliset lokerikot, joihin voit järjestellä taskuliinasi värin, motiivin tai kankaan mukaan, tai muulla haluamallasi tavalla.

Me tykkäämme käyttää vanhaa sikarilaatikkoa tai hienoa seetri- tai tammilaatikkoa. Ne eivät ainostaan näytä upeilta, vaan antavat myös taskuliinoille hienovaraisen maanläheisen tuoksun.

Vaihtoehto 2 - Sukkalaatikossasi

Samalla tavoin kuin käyttäisit puulaatikkoa, voit varata osan sukkalaatikostasi taskuliinoillesi.

Tämä riippuu siitä, kuinka paljon sinulla on tilaa laatikossasi, mutta siististi taiteltuina taskuliinasi eivät vie liikaa tilaa.

Vaihtoehto 3 - Takeissasi

Toinen helppo, minimalistisempi ratkaisu on säilyttää taskuliinoja takkiesi taskuissa niiden riippuessa. Näin säilytät niitä samalla tavalla kuin käyttäisit niitä, eikä sinun tarvitse viime minuuteilla kiirehtiä viimeistelläksesi taskuliinan taitosta.

Tämä on myös täydellinen ratkaisu matkustaessa, kun takkisi on laukussasi.

Jos sinulla on liian monta taskuliinaa jokaista takkiasi kohti, käytä myös niiden sisätaskuja säilytystilan maksimoimiseksi.

Vaihtoehto 4 - Tyhjä nenäliinalaatikko

Vähemmän tyylikäs, mutta erittäin käytännöllinen ratkaisu on käyttää tyhjää nenäliinalaatikkoa taskuliinojen säilyttämiseen. Voit vetää ne ulos yksitellen silloin, kun niitä tarvitset. Tämä toimii parhaiten jos käytät puhvitaitosta, koska sinun ei tarvitse säilyttää taskuliinoja taiteltuina.

Bileversio taskuliinojen historiasta

Yksinkertaisesta nenäliinasta statussymboliksi. Taskuliinan alkuperää koskeva keskustelu on yhtä kiivasta kuin politiikassa konsanaan.

Tässä on joitakin tärkeimpiä asioista, joita sinun tulee tietää.

 • Jotkut historioitsiat uskovat, että taskuliinat ovat peräisin antiikin Kreikasta. Varakkaat kreikkalaiset käyttivät hajustettuja kankaita suojautuakseen pahoilta hajuilta. Paljon myöhemmin, englantilaiset ja ranskalaiset aateliset seurasivat tapaa käyttämällä tuoksuvia vaatekappaleita, joissa oli viehättäviä brodeerauksia.
 • Toiset sanovat, että taskuliinat ovat peräisin katolisen kirkon virkamiehiltä, jotka käyttivät kankaisia nenäliinoja oikeassa käsivarressaan osoittaakseen, että he ovat omistautuneita Jumalalle.
 • Britannian kuninkaan Richard II:n hovimiehet väittivät hänen keksineen kankaisen nenäliinan. Tästä on saattanut tulla se taskulliina, jota miehet alkoivat säilyttämään taskuissaan.

Tarkasta alkuperästä riippumatta on käyty keskustelua siitä, että 1400-luku olisi ollut taskuiinojen kulta-aikaa, jolloin niitä oli kaiken mallisia, kokoisia ja eri materiaaleista valmistettuja. Hienoimmat, jotka olivat usein brodeerattuja silkillä ja hienolla pitsillä, siirtyivät perheessä eteenpäin perintökalleutena.

1700-luvulla Ranskan kuningas Louis XVI toi mukanaan järjestyksen tuolloin vallitsevaan taskuliinakaaokseen: hänen vaimonsa Marie Antoinetten tiukan ohjeen mukaan kuningas ilmoitti, että kaikkien taskuliinojen universaali vakiokoko oli 16 tuumaa tai 40 cm.

Kysymyksiä & vastauksia

Miten estän taskuliinan taskuun putoamisen?

Veltot taskuliinat ovat aivan liian yleinen piina. Tässä on muutamia yksinkertaisia keinoja, joiden avulla pidät taskuliinasi raikkaan näköisenä ja tyylikkäänä koko päivän.

Ensinnäkin, jos käytät puhdasta taitosta, voit yksinkertaisesti pidentää taskuliinaa loppupäästä. Näitä taitoksia varten taitat taskuliinan pitkäksi suorakaiteen muotoiseksi, ja sitten taitat taskuliinan sopivan pituuden kohdalta niin, että se kurkistaa ulos juuri oikealla tavalla. Joten, jos sinun taskuliinasi putoaa takaisin taskuun, yksinkertaisesti tee siitä hieman pidempi, jotta se näkyisi aina.

Toiseksi, varmista että taskuliinasi on mahdollisimman leveä. Tämä koskee kaikkia taitostyylejä. Levennä taskuliinaasi niin, että se istuu rintataskussa tiukasti, jolloin pieni lisähankaus estää sitä putoamasta alas taskuun.

Kolmanneksi, jos valitset suorakulmion muotoisen taitoksen kuten presidentillisen taitoksen, voit lisätä palan pahvia pitääksesi taskuliinan taitoksen jäykkänä ja muotoiltuna.

Viimeiseksi, voit käyttää taskuliinan pidintä. Nämä ovat pieniä, kevyitä liittimiä, jotka ovat rintataskussasi ja ne kiinnittävät taskuliinan paikalleen niin, ettei se koskaan putoa alas taskuun.

Mitä minun pitäisi tehdä, kun tasku on ommeltu kiinni?

Useimmissa pikkutakeissa, olivatpa ne räätälöityjä tai suoraan kaupan hyllyltä ostettuja, takkien taskut (ja takahalkiot) on ommeltu kiinni. Näitä kutsutaan harsintaompeleiksi, joita käytetään valmistusprosessin aikana takin muodon säilyttämiseksi. Ne jätetään takkiin tästä samasta syystä, etenkin kuljetuksen aikana.

Miesten pukeutumismaailmassa on käyty keskustelua siitä, pitäisikö harsintaompeleet poistaa. Ommelten paikalleen jättämisen hyvä puoli on, että takki pysyy muodossaan myös käytössä. Huono puoli on, ettei sinulla ole taskuja. Ja se näyttää hieman typerältä, jos joku huomaa sen.

Joka tapauksessa, sinun täytyy poistaa rintataskun ompeleet taskuliinaa varten. Käytä tähän veistä tai saksia. Leikkaa yksi ommel irti ja sitten varovasti vedä lanka läpi. Ole ERITTÄIN varovainen ettet osu takin kankaaseen sitä tehdessäsi, eli älä tee sitä illanvieton jälkeen.

Riippumatta siitä mitä teet, älä repäise taskua auki. Tämä saattaa vahingoittaa takin kankaan lopullisesti.

Oikea väline tähän tarkoitukseen on ratkoja, joka on erityisesti suunniteltu poistamaan ompeleet materiaalia vahingoittamatta.

Voinko käyttää taskuliinaa ilman solmiota?

Kyllä. Nykyään se on enenevässä määrin yleisempää.

Jos solmio tuntuu muodolliselta, taskuliinan käyttö bleiserin ja farkkujen tai chinoksien kanssa viimeistelee asusi tyylikkäästi, ja samalla tuntuu rennommalta tai sopivammalta kuumassa säässä.

Kuinka kestäviä taskuliinat ovat?

Se, kuinka kauan taskuliinasi kestää riippuu siitä, miten kohtelet sitä. Pahinta on käyttää taskuliinaa nenäliinana pyyhkimiseen ja puhdistamiseen. Tämä tuhoaa silkkiset mallit taatusti, ja myös puuvillaiset tahraantuvat helposti ja tulevat käyttökelvottomiksi.

Toinen tuhoaja on home, jota voi muodostua, jos taskuliinoja säilytetään väärin. Lue "Taskuliinojen säilytys" -osiosta yläpuolelta lisää, miten ehkäiset tämän.

Onko olemassa tiettyjä materiaaleja, jotka ovat parhaita tietyille taitostyyleille tai puhveille? Esimerkiksi silkkiliinat puhveille, pellavaliinat taitoksille...

Kyllä.

Vaikka puuvilla ja pellava näyttävät hyviltä useimmissa taitoksissa, silkki ei pysy yhtä jäykkänä. Se sopii paremmin rakenteettomiin taitoksiin.

Mitkä materiaalit sopivat parhaiten yhteen?

Pääsääntönä on, että mitä sliipatumpi materiaali on, sitä muodollisempi se on.

Kun sovitat taskuliinaa yhteen takkisi kanssa, hyvä idea on rinnastaa karheampi kangas sileämmän kanssa. Harkitse takkia, jossa on korkea kierreluku puuvillaisen nenäliinan kanssa, tai silkkitaskuliinaa karkeamman puuvillableiserin kanssa.

Onko olemassa tilanteita, joissa voin yhdistellä kuvioita?

Jos olet vasta aloittelemassa, pysyttäydy varmuuden vuoksi yhdessä kuviossa.

Kun tunnet olosi varmemmaksi, voit yhdistää kahta tai jopa kolmea eri kuviota, mutta ota huomioon, että kolmen kuvion kanssa on vaikea onnistua. Erinomainen esimerkki on taskuliina, paita ja solmio, joissa kaikissa on erilainen kuviointi.

Jippo on, että kuvioiden täytyy olla eri kokoisia.

Voit selviytyä yhdistelemällä samankaltaisia värejä ja kuvioita (mutta älä näytä liian laskelmoivalta, tai et näytä luonnolliselta). Mutta kultainen sääntö kuvioiden yhteensovittamisessa on mittakaavan vaihtelu. Jos sinulla on taskuliina, jossa on pieni polkadot-kuviointi, älä yhdistä sitä kapearaidallisen solmion, vaan paksuraidallisen solmion kanssa.

Kuviot, joissa on samankaltainen mittakaava, ja niiden yhdistäminen toisiinsa antaa lookillesi epämiellyttävän, huimaavan vaikutuksen ympärilläsi oleville, ja sitä olisi kaikin keinoin vältettävä.

Onko olemassa yhtenäistä, luotettavaa lookia, joka toimii jokaiselle ja kenelle tahansa?

Et voi koskaan mennä vikaan valitessasi valkoisen pellavataskuliinan, tummansinisen bleiserin ja puhtaanvalkoisen paidan.

Mikä on paras paikka ostaa taskuliinoja?

Taskuliinaa ostaessa tärkein asia ei ole ainoastaan taskuliinan näkeminen, vaan se, miltä se näyttää käytössä.

Riippuen mieltymyksistäsi, suosittelemme sinua menemään joko fyysiseen kauppaan, jossa voit kokeilla niitä itse tai ostamaan taskuliina verkkokaupasta luotettavalta myyjältä. Varmista kuitenkin, että saat kuvien kautta hyvän fiiliksen taskuliinan laadusta ja tyylistä.

Mitä luottotaskuliinoja suosittelisit jokaisen miehen puvustoon?

Ehdottomasti vähintä, mitä jokaiselta mieheltä pitäsi löytyä, on valkoinen pellavataskuliina. Useimmilla pukuja käyttävillä miehillä on noin viisi taskuliinaa, joita he vaihtelevat niin, että yksi on aina raikas ja valmis käytettäväksi.

Voit käyttää sitä melkein mihin tahansa taitokseen ja se parantaa jokaista asukokonaisuuttasi. Se tulee olemaan kaikista monikäyttöisin vaatekappaleesi.

Voinko käyttää taskuliinaa kolmiosaisen puvun kanssa, vai onko se liikaa?

Kyllä, mutta varmista, että et näytä liian huolitetulta. Pukeutumisessa tärkein asia on näyttää luonnolliselta, ikään kuin olisit aikaansaanut tyylisi vaivattomasti.

Tämän sanottuamme, jos onnistut siinä, teet varmasti lähtemättömän vaikutuksen.

Mikä on paras taskuliina sulhaselle?

Se riippuu häistä. Missä ne ovat, mikä on pukukoodi jne.

Kuten aina, asiayhteys on tärkein. Mutta ottaen huomioon, että häät ovat perinteinen tilaisuus, puhtaanvalkoinen silkkitaskuliina saa aikaan täydellisen tasapainon muodollisuuden ja hohdokkuuden välillä.

Voinko käyttää taskuliinaa ulkotakissa?

Taskuliinojen käyttö ulkotakin rintataskussa on enenevässä määrin yleinen näky. Mutta pitäisikö sinun tehdä niin?

Meidän mielestämme se näyttää liian laskelmoidulta. Ei ole olemassa mitään syytä käyttää kankaista nenäliinaa tai taskuliinaa päällystakin rintataskussa, joten me suosittelemme sinua välttämään sitä.

Mutta jos olet eri mieltä, tiedät ettet ole ainoa, joka tekee niin.

Miten voin yksilöidä taitoksen? Esim. yhdistää kaksi taitosta.

On olemassa taitoksia joka tilaisuuteen ja 95% ajasta haluat pysytellä yhdessä klassikoista.

Kun tunnet olosi erityisen seikkailunhaluiseksi, voit ehdottomasti kokeilla eri yhdistelmiä ja keksiä oman tyylisi. Kunhan varmistat, että se oikeasti näyttää hyvältä.

Onko olemassa jotain värejä, jotka sopivat paremmin rentoihin tilaisuuksiin?

Yleisen värimallin mukaan vaaleammat värit ovat rennompia. Vertaa vaikka vaaleanharmaata pukua antrasiitinharmaaseen pukuun.

Tärkeä asia värien kanssa kuitenkin on, että sinun tulee yhdistää asusi kontrasti ihonvärisi/hiustesi kontrastiin.

Esimerkiksi vaalea iho ja tummat hiukset näyttävät paljon paremmilta vahvan kontrastin vaatteiden kanssa, kun taas sama ihonväri vaaleiden hiusten kanssa näyttää hyvältä heikommalla kontastilla.

Kuinka monta taskuliinaa tarvitsen?

Tämä riippu täysin sinusta. Minimi, johon harvoin törmää, on yksinkertainen valkoinen pellavataskuliina, mutta tämän lisäksi kaikki riippuu maustasi, tyylistäsi ja budjetistasi.

Aloita yhdellä ja hanki uusi aina kun näet sellaisen josta pidät, tai saat inspiraation blogeista/muilta ihmisiltä/mielikuvituksestasi.

Yksi huomion arvoinen asia on, ettei sinun tarvitse tuhlata omaisuuksia taskuliinoihin saadaksesi kauniita designeja laadukkaista kankaista.

Voiko käyttää normaalia kankaista nenäliinaa taskuliinana?

Vastaus on kyllä.

Voit usein käyttää pellavaista tai puuvillaista nenäliinaa taskuliinana (varmista, että se on puhdas), mutta sen koko voi joskus olla rajoittava tekijä.

Et missään tapauksessa halua pullottavaa rintataskua. Kankaiset nenäliinat voivat olla huomattavasti taskuliinoja suurempia, ja ne voivat aiheuttavat sopimattoman muhkuran taskussa, koska ne ovat sinne liian suuria.

Joten oikea vastaus on kyllä... mutta koolla on väliä.

Mikä on paras tapa silittää taskuliina?

Taskuliinoja voi silittää sisäpuolen tasaiselta alueelta, mutta ole varovainen, ettet silitä käsin rullattuja reunoja.

Käytä varmuuden vuoksi väliliinaa, jotta ehkäiset kiiltävän pinnan syntymisen.

Kuvioidut kankaat pitäisi silittää nurjalta puolelta. Syviä ryppyjä voit hellästi höyryttää nurjalta puolelta ennen silitystä höyrysilitysraudalla ja höyrystimellä. Ole erityisen varovainen, kun höyrytät taskuliinoja, koska joskus höyrystimet "sylkevät" vettä, joka voi aiheuttaa taskuliinaan vesitäpliä.

Mitä tietty taitos kertoo minusta?

Jokaisella taitoksella on aikansa, paikkansa ja mielialansa.

Mitä puhtaampi ja rakenteellisempi taitos on, sitä muodollisemmalta ja varautuneemmalta se näyttää. Huomaa, että varautunut taskuliinatyyli voi hillitä ja saada aikaan harmonisen tasapainon erityisen rohkeassa asussa.

Rakenteettomat taitokset toisaalta ovat rennompia ja ilmeikkäämpiä.

Joten, kuten aina, avainsana on asiayhteys ja sinun pitäisi valita taskuliinasi tilaisuuteen ja mielialaasi sopivaksi.

Onko liian uskaliasta poistaa taskuliinan etiketit/merkit?

Tämä riippuu siitä, miten tiukasti ne on ommeltu kiinni. Vaarana on, että niistä jää ompelujälki, joten jos haluat poistaa etiketin, tee se varovasti ratkojalla tai terävällä, ohuella terällä.

Sinun on syytä tietää, että taskuliina on kuin jäävuori eli 90% siitä on piilossa taskusi sisällä. Joten vaikka et poistaisikaan etikettiä, tai jos poistat sen ja kankaaseen jää ompelujäljet, ei ole olemassa mitään syytä, että tämä tulisi koskaan näkyviin.

Onko taskuliinan tyylillä väliä?

Vaikka valtaosassa takeista ja bleisereista on läpättömät, sisäänommellut taskut, rennommissa (italialaisissa) takeissa voi olla paikkataskut, jotka on ommeltu takin ulkopuolelle sen sijaan, että ne olisi ommeltu takin vuoreen.

Kun valitset takin, jossa on paikkatasku, ota huomioon, että rintatasku on yleensä pienempi, ja että puuvilla- tai pellavataskuliinat ovat yleensä liian suuria niihin.

Pitääkö taskuliinan olla pullollaan vai tasaisesti?

Haluat taskuliinasi olevan aina mahdollisimman tasaisesti, jotta se ei rikkoisi siluettiasi. Pullottava tasku ei ole tyylikkään näköinen, jonka vuoksi on tärkeää ottaa huomioon taskun koko oikean taskuliinan valinnassa.

Voinko saada valmiiksi taitellun taskuliinan?

On olemassa valmiiksi taiteltuja taskuliinoja, samanlaisia kuin valmiiksi solmitut rusetit. Ne ovat täydellisesti taiteltuja kangaskappaleita, joihin on kiinnitetty jäykkä pahvi, joka sopii taskuusi. Huomaa, että et voi muuttaa valmiiksi taiteltujen taskuliinojen tyyliä.

Miten kankainen nenäliina taitellaan?

Taittelet kankaisen nenäliinan samalla tavalla kuin taittelisit taskuliinan; puhdas puuvillainen nenäliina on yhtä monikäyttöinen kuin taskuliinakin.

Tiedäthän, että kankaiset nenäliinat voivat olla huomattavasti taskuliinoja suurempia, ja niiden materiaali voi olla laadusta riippuen paksumpi ja karkeampi. Molemmat näistä tosiasioista saattaa johtaa epämiellyttävään pullistumaan taskussa, joten valitse nenäliinäsi hyvin.

Miten taittelen taskuliinan James Bondin tapaan?

Parhaat Bondit, Sean Connery ja Daniel Craig, ovat molemmat taskuliinojen faneja.

Conneryn Bondi käyttää aina valkoista pellavaa, kun taas Craig yhdistää puuvillaisen nenäliinan valkoisiin ja vaaleansinisiin paitoihin.

Molempien suosikki on presidentillinen taitos, yksinkertainen ja tyylikäs suorakaiteen muotoinen taitos.

Haluatko tietää lisää?

Jos pidit tästä artikkelista, varmista että saat viestin, kun julkaisemme lisää. Tilaa uutiskirjeemme alapuolelta.

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.
Mahtavaa! Me ilmoitamme sinulle.
tai
Mahtavaa! Me ilmoitamme sinulle.
Siirry alkuun

Maksuvaihtoehdot

Hyväksymme melkein kaikki kortit. Jos sinulla on kysymyksiä maksutavoista, ota yhteyttä meihin.

Ota meihin yhteyttä

09 4245 0312
Olemme tavoitettavissa arkipäivisin kello 9 - 17

Inspiraatiota ja etuja

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.
Voit peruuttaa milloin tahansa

Ou jee!

Tervetuloa perheeseen!

Saat ensimmäisen sähköpostin meiltä muutaman päivän sisällä.

© 2009-2018 | Trendhim.fi | Puh: 09 4245 0312 - info@trendhim.fi | Käyttöehdot | CSR | Lehdistö