Selvä
Sulje
Lisää ostoskoriin
Kirjaudu sisään

Ups! Tarkista, että olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi ja salasanasi oikein.

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.
Oho! Tämä kenttä puuttuu
Palauta salasanani

Hurraa! Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia. Pian voit kirjautua sisään!

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.
Palauta salasanani
Takaisin sisäänkirjautumiseen
Trendhim
MELDE DICH FÜR UNSEREN NEWSLETTER AN um Zugang zu exklusiven Vatertagsangeboten mit 20% RABATT zu erhalten
Oho! Tämä kenttä puuttuuSähköposti ei ole voimassa.
Bereits angemeldet?
Gib Deine E-Mail-Adresse ein, um Deine Anmeldung zu bestätigen
Oho! Tämä kenttä puuttuuSähköposti ei ole voimassa.
Ich möchte mich anmelden
Ilmaiset palautukset 365 päivän palautuspolitiikka
Ilmainen toimitus 2-7 arkipäivässä
i
09 4245 0312 - (työpäivinä kello 9.00 - 17.00)
Kaikki asusteet
Pukuasusteet
Korut
Laukut & lompakot
Hakutulokset ""
Sulje
Näytä kaikki tulokset
Ilmainen toimitus 2-7 arkipäivässä
i
Trendhim
×
Kieli:
Kaikki tuoteryhmät
Aurinkolasit
Hatut
Huivit
Kalvosinnapit
Kaulakorut
Kellot
Korvakorut
Käsineet
Laukut
Lompakot
Olkaimet
Parran hoito
Parranajo
Rannekkeet
Rintaneulat
Rusetit
Solmioneulat
Solmiot
Sormukset
Taskuliinat
Vyöt
09 4245 0312
Työpäivinä kello 9.00 - 17.00
Hakutulokset ""
Näytä kaikki tulokset

Miesten sormukset - Paras oppaasi

Opit kaiken, mitä sinun tulee tietää miesten sormuksista. Materiaaleista aina oikean sormuskoon löytämiseen ja kaikesta siltä väliltä. Kaikki tämä 20 minuutissa.

Muinaisesta historiasta aina tähän päivään asti, miehet ovat käyttäneet sormuksia osoittamaan vaurauttaan, etuoikeuttaan ja siviilisäätyään. Jopa nykypäivänä näet miehillä maisterisormuksia, yhteisösormuksia ja klubisormuksia, joilla on omat tarkoituksensa ja yhden, joka on jokaiselle hyvin henkilökohtainen.

Sormuksen käyttämisen edut

 • Kultasormus nimettömässä tekee heti selväksi, että olet pois markkinoilta.Toivottavasti voit nauttia illasta ilman ei-toivottuja iskuyrityksiä.
 • Stressilelut on tarkoitettu lapsille. Tosimiehet eivät voi kuluttaa aikaansa ja keskittää huomiota muuhun kuin sormissaan oleviin sormuksiin.
 • Sormukset luonnollisesti stailaavat pukeutumisesi ja lisäävät abstraktia "je ne sais quoi" -fiilistä mihin tahansa asukokonaisuuteen. Jalokivisormus erityisesti auttaa tuomaan värejä esille.
 • Tuo esille yhteenkuuluvuutesi pikkusormen sormuksella. Voit osoittaa rakkauttasi jalkapallojoukkuetta, korkeakoulua tai jopa poliittista puoluetta kohtaan hillityllä sinettisormuksella.
 • Kulta on kallista. Jos ehdottomasti haluat osoittaa varakkuutesi koko maailmalle, ei ole olemassa parempaa tapaa tehdä se, kuin prameilla nyrkillisellä blingiä.

Missä sormessa miesten pitäisi käyttää sormusta?

Voit vapaasti käyttää sormusta missä tahansa sormessa. Ei ole olemassa sääntöjä tai lakeja (ainakaan Suomessa), jotka määrittelevät, mitä voit laittaa sormeesi.

Sen sanottuamme, on kuitenkin olemassa tiettyjä ennakko-odotuksia. On olemassa perinteisiä normeja ja moraaleja - osa niistä on selviytynyt meidän päiviimme saakka, ja osa niistä on jäänyt historian rattaiden alle.

1: Peukalon sormukset

Peukalon sormukset ovat edelleenkin melko epätavallisia Suomessa, vaikka ne ovatkin kasvattamassa suosiotaan. Jos pidät yhdessä kädessäsi jo kahta sormusta, peukalo voi olla paras paikka toiselle niistä, jos set haluat sormiesi tuntuvan liian täysinäisiltä.

2: Etusormen sormukset

Etusormi on tarkoitettu asioiden osoittamiseen. Kauan sitten, eräät hyvin korkeassa virassa olevat ihmiset käyttivät sinettisormuksia etusormessaan perhevaakunansa osoituksena. Ne ovat nykyään kuitenkin jopa harvinaisempia kuin sinettisormukset pikkusormessa. Jos todella haluat että sormuksesi huomataan, käytä sitä etusormessasi ja vietä hieman aikaasi asioita osoitellen.

3: Keskisormen sormukset

Keskisormella ei ole mitään historiallista kuormaa mukanaan, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, että ihmiset ajattelevat sinun olevan joko naimisissa tai anakronistinen lainoppinut. Voit käyttää millaista sormusta haluat, mutta suurikokoinen sormus pisimmässä sormessasi saattaa kuitenkin häiritä etusormeasi ja nimetöntäsi.

4: Nimettömän sormukset

Tässä sormessa miesten odotetaan käyttävän sormusta. Erityisesti vihkisormusta vasemmassa kädessä. Ei ole olemassa määräyksiä, joiden mukaan sinun pitäisi tehdä niin. Voit käyttää vihkisormusta missä tahansa valitsemassasi sormessa, tai olla käyttämättä sitä. Mutta jos käytät sormusta tässä sormessa, useimmat ihmiset olettavat, että olet naimisissa.

5: Pikkusormen sormukset

Historiallisesti tämä sormi oli varattu sinettisormuksille, joita käytettiin allekirjoittamaan laillisia ja virallisia asiakirjoja painamalla sormuksen etupinta kuumaan vahaan, jolloin se muodosti sinetin. Tämä kuitenkin poistui käytännöstä kuulakärkikynän ja itseliimautuvien kirjekuorten tulon jälkeen.
Suunnilleen noin viimeisen sadan vuoden ajan pikkusormesta on tullut maisterisormusten ja klubisormusten koti. Yleensä niissä on koristeellinen kuvio, vaakuna tai leima, mutta ei aina.

Miesten erityyppiset sormukset

Sinettisormukset

Miesten sinettisormukset ovat old school -henkisiä ja siistejä. Kuten nimestäkin käy ilmi, sinettisormuksissa pitäisi olla jonkinlainen merkki tai symboli. Yleensä se on vaakuna, tai klubin tai korkeakoulun motiivi. Mutta mikään ei estä sinua hankkimasta sinettisormusta, johon on kaiverrettu suosikkijalkapallojoukkueesi tunnus, tai jopa luoda oma designisi.

Sinettisormukset on tavallisesti valmistettu kullasta ja niitä voidaan pitää kummankin käden pikkusormessa, tai harvemmin, etusormessa.

Vihkisormukset

Niitä käytetään tavallisesti vasemman käden nimettömässä. Miesten vihkisormukset ovat usein kultaa tai hopeaa, ja niissä on yksinkertainen, koruton design.

Muut metallit kuten platina tai volframi ovat kasvattaneet suosiotaan, eikä ole täysin kuulumatonta, että mies käyttäisi timanttista vihkisormusta.

Pikkurillisormukset

Pikkurillisormus on mikä tahansa sormus, jota käytetään kumman tahansa käden pikkusormessa. Yleensä se on sinettisormus, mutta sen ei tarvitse sitä olla.

Ne ovat pieniä, eivätkä ne ole tiellä, teitpä mitä tahansa. Miesten pikkurillisormukset voidaan valmistaa mistä tahansa materiaalista aina kullasta muoviin, tai jopa nahasta.

Peukalosormukset

Kuten aiemmin mainitsimme, peukalosi on loistava paikka sormukselle, jos et halua sormiesi tuntuvan ylikuormitetuilta liiallisista koruista.

Peukalossa on paljon tilaa, ja miesten peukalosormukset voivat olla niin suuria ja hohtavia kuin niiden haluatkin olevan. Erityisesti pääkallosormuksista on tullut suosittuja viime aikoina. Sormusmateriaalit vaihtelevat ruostumattomasta teräksestä tansaniitiin, joten voit olla varma, että peukalosormuksesi huomataan.

Miesten sormuksissa käytetyt materiaalit

Materiaalin valinta sormuksen rungolle on yhtä tärkeää kuin päätös siitä, missä sormessa sitä pidät. Loppujen lopuksihan se tulee olemaan ihollasi, joten et varmasti halua käyttää mitään, mikä tuntuu epämukavalta, aiheuttaa reaktion tai vääntyy helposti, kun se kolautetaan kovaa esinettä vasten.

Kultasormukset

Aito kulta on heti tunnistettavissa sen oranssihkosta sävystä ja se on perinteinen materiaali vihkisormuksille. Se on myös yksi helpoimmista materiaaleista työstää, ja oli luultavasti ensimmäinen materiaali, jota on koskaan käytetty korujen valmistamiseen.

Sormusta ostaessasi on epätodennäköistä, että päätyisit puhtaaseen kultaan (24 karaattia), ja on epätodennäköistä, että edes haluaisit sitä. Aito kulta on pehmeää, se vääntyy helposti ja on kallis.
Useimmat laadukkaat kultasormukset ovat 18 karaattia - eli 18/24 tai kolme neljäsosaa metallisekoituksesta on kultaa.

 • Hyvä puoli: Ajaton ja klassinen
 • Hyvä puoli: Heti tunnistettavissa
 • Hyvä puoli: Ei tummu
 • Huono puoli: Aito kulta on erittäin pehmeää ja vahingoittuu helposti
 • Huono puoli: Kultasekoitus saattaa sisältää metalleja, jotka reagoivat huonosti ihollasi
 • Huono puoli: Kallis

Miesten valkokultasormukset

Valkokulta on metalliseosta, mikä tarkoittaa että puhdasta kultaa on sulatettu toisen metallin kanssa uuden materiaalin luomiseksi. Asiasta ei ole olemassa standardimääritystä, ja kun ostat valkokultaisen sormuksen, tulet todennäköisesti saamaan sormuksen, jossa kulta on sekoitettu hopean, kuparin, platinan tai nikkelin kanssa.
Monet valkokultaiset sormukset on pinnoitettu rodiumilla, joka antaa niille kirkkaan valkoisen viimeistelyn.

Värin viehättävyyden lisäksi valkokultaiset sormukset on muokattu metallin fysikaalisten ominaisuuksien muuttamiseksi. Aito kulta on pehmeää ja helposti puristettavissa. Valkokulta, joka on valmistettu nikkeliseoksen kanssa, on sekä kovaa että vahvaa.

 • Hyvä puoli: Näyttää hyvältä kaikkien jalokivivärien kanssa
 • Hyvä puoli: Ei tummu
 • Huono puoli: Sekoituksessa on todennäköisesti nikkeliä, joten se ei sovi allergigoille
 • Huono puoli: Rodium-pinnoite saattaa kulua ajan myötä

Platinasormukset miehille

Platina, joka on kultaa arvokkaampaa, on harvinainen tiivis metalli, jota yleensä louhitaan Etelä-Afrikassa, ja jota saadaan maailmassa vuosittain ainoastaan 160 tonnia. Harvinaisuutensa lisäksi platina on ihanteellinen materiaali miesten sormuksiin, koska se on kova ja kestävä tavalla, jota kulta ei koskaan voisi olla.

Jos haluat jalokiven sormukseesi, platina pitää sen kiinni paremmin ja on vähemmän altis rikkoutumaan, kuin sen keltainen vastine.

 • Hyvä puoli: Vahva, kova ja kestävä
 • Hyvä puoli: Pitää jalokiven erinomaisesti paikallaan
 • Hyvä puoli: Hypoallerginen, joten se on hyvä herkälle iholle
 • Huono puoli: Kallis
 • Huono puoli: Erittäin tiivis, joten se on painava

Titaanisormukset miehille

Titaanin suurin etu sen upean, loistavan ja hopeisen ulkonäön lisäksi, on sen vahvuus painoyksikköä kohti. Sillä on kaikki teräksen vahvuus, mutta se ei käytännöllisesti katsottuna paina mitään.

Titaanista valmistettu sormus painaa noin viidesosan saman kokoisesta platinasormuksesta, ja noin neljäsosan kultasormuksesta. Jos haluat, että sormuksesi näyttää upealta, mutta et halua käyttää kättäsi painonnostoon, valitse metalleista titaani.

 • Hyvä puoli: Kevyt
 • Hyvä puoli: Vahva
 • Hyvä puoli: Kierrätettävä
 • Huono puoli: Kallis
 • Huono puoli: Niin kevyt, että saatat unohtaa käyttäväsi sormusta

Sterling-hopeiset sormukset miehille

Ne ovat klassisia ja ajattomia. Hopeaa on käytetty sormusten valmistukseen vähintään 4500 vuoden ajan, ja kun se otettiin ensimmäisen kerran käyttöön muinaisessa Egyptissä, se oli arvokkaampaa kuin kulta. Hopeasormukset ovat yksinkertaisia, kauniita ja suhteellisen edullisia.

Suurinosa sormusten valmistamiseen käytettävästä hopeasta on niin sanottua 925 hopeaa tai sterling-hopeaa. Tämä tarkoittaa, että 92,5% metallista on itse hopeaa ja loppuosa koostuu kuparista. Toisin kuin hienojakoinen hopea, joka on pehmeää ja helposti muokattavaa, kuparilisä tekee sterling-hopeasta kovan ja lujan - vaikkakin hieman alttiimman tummumiselle.

 • Hyvä puoli: Vahva
 • Hyvä puoli: Merkittävästi edullisempaa kuin kulta
 • Hyvä puoli: Kaunis väri ja hohto
 • Huono puoli: Altis tummumaan
 • Huono puoli: 925 hopeaan käytettävä metalli saattaa aiheuttaa reaktion sellaisille ihmisille, joilla on kupariallergia

Markasiitti

Markasiittisormuksia ei ole todellisuudessa valmistettu mineraalimarkasiitista - ne on valmistettu itse asiassa läheisen serkkunsa, rikkikiisun osista, jotka on asetettu hopeaan. Rikkikiisu tunnetaan paremmin nimellä katinkulta.

Markasiittisormuksista tuli erittäin suosittuja myöhäisen viktooriaanisen aikakauden aikana, kullan vähäarvoisena vaihtoehtona. Ne yhdistetään usein mustaan jalokiveen kuten onyksiin.

 • Hyvä puoli: Erittäin edullinen
 • Hyvä puoli: Pyriitin osat antavat sille erittäin kimaltelevan ulkonäön
 • Huono puoli: Rikkuu helposti ja on erittäin vaikea korjata
 • Huono puoli: Tunnet itsesi hölmöksi, kun kerrot, että sormuksesi on katinkultaa

Volframi- ja volframikarbidisormukset

Volframi on kovin ja vahvin metalli, mitä maapallolta löytyy. Ehkä jopa koko maailmankaikkeudesta.
Se on metalli, joka on yhtä vahva kuin sinä, ja siitä valmistettu sormus on täydellinen, jos haluat sormuksen, jota on lähes mahdoton saada rikki. Sen sanottuamme, volframisormukset kyllä naarmuuntuvat, eivätkä ne aina pysy yhtä kiiltävinä jatkaessaan tuhoutumatonta matkaansa kohti ikuisuutta.

Sitä vastoin volframikarbidi on jopa kovempaa kuin puhdas volframi ja se ei naarmuunnu, joten sormuksesi säilyy hohtavana pidempään vielä senkin jälkeen, kun sinä olet poissa. Yksi tärkeä ominaisuus on, että erittäin kovien ja vahvojen volframisormusten kokoa ei voi muuttaa. Joten varmista sormusta ostaessasi, että valitset sellaisen joka sopii sinulle täydellisesti, ja yritä olla keräämättä liikaa elopainoa.

 • Hyvä puoli: Sekä volframi että volframikarbidi ovat hypoallergisia
 • Hyvä puoli: Käytännöllisesti katsottuna tuhoutumaton
 • Hyvä puoli: Volframikarbidisormukset pysyvät kiiltävinä ikuisesti
 • Hyvä puoli: Edullinen
 • Huono puoli: Kokoa ei voida muuttaa
 • Huono puoli: Hankala leikata pois hätätapauksessa
 • Huono puoli: Karbidiversio menee rikki eikä taivu voimakkaassa kontaktissa kovan pinnan kanssa

Keraamisormukset

Keraamisormukset voidaan valmistaa tulenkestävästä savesta, mutta useimmiten ne muotoillaan high-tech keramista, kuten volframikarbidista ja titaanikarbidista. Niillä on uskomaton lämmönkesto ja ne ovat kovia. Toisin kuin se keraami, jota käytät suosikkivaasiesi tekemiseen, nämä sormukset ovat pirstoutumattomia.

Miesten keraamisormukset eivät sisällä aineita, joiden tiedetään aiheuttavan allergisia reaktioita. Niitä on saatavana eri värisinä, kuvioisina ja rakenteisina. Ne ovat myös kohtuuhintaisia.

 • Hyvä puoli: Voidaan muotoilla kauniita, monimutkaisia malleja
 • Hyvä puoli: Edullinen
 • Hyvä puoli: Hypoallergeeninen
 • Hyvä puoli: Naarmuuntumaton ja lommoontumaton
 • Hyvä puoli: Kevyt
 • Huono puoli: Kokoa ei voida muuttaa
 • Huono puoli: Menee rikki eikä taivu voimakkaassa kontaktissa kovan pinnan kanssa

Puusormukset

Luonto on joka puolella ympärillämme, joten miksi se ei voisi olla myös sormessasi. Puiset sormukset ovat ympäristöystävällisiä, ja ne valmistetaan tavallisesti erityisellä korunvalmistajalla kovasta puulajista tai kierrätysmateriaalista, kuten rautateiden ratapölkyistä.

Puusormukset ovat hypoallergisia, eli ne eivät sisällä materiaaleja, jotka voivat ärsyttää ihoa tai aiheuttaa reaktioita. Ne ovat myös erittäin kevyitä, ja lisäbonuksena, ne ovat myös biologisesti hajoavia.

 • Hyvä puoli: Ympäristöystävällinen
 • Hyvä puoli: Hypoallerginen
 • Hyvä puoli: Kevyt
 • Hyvä puoli: Edullinen
 • Huono puoli: Voi vahingoittua vedestä tai muista kemikaaleista
 • Huono puoli: Vaatii erityistä hoitoa, jotta se pysyy hyvässä kunnossa

Silikonisormukset

Silikonisormukset ovat pehmeitä, kevyitä ja niitä on saatavana kaiken värisinä, muotoisina tai pintarakenteisina, mitä vaan haluat tai edes voit kuvitella. Ne ovat lujia ja kestävät lämpötiloja -50ºC ja +500ºC väliltä menettämättä ominaisuuksiaan.

Silikoni on joustava materiaali, joten muodonmuutos tai rikkoutuminen iskun vuoksi ei ole ongelma. Yksi haittapuoli silikonisormuksissa on se, että niissä ei pysy kivi kiinni.

 • Hyvä puoli: Kimmoisa
 • Hyvä puoli: Joustava
 • Hyvä puoli: Halpa
 • Huono puoli: Ei pidä kiveä paikallaan
 • Huono puoli: Ei "tunnu" korulta

Samakkisormukset

Vaikka se kuulostaakin tulevan toiselta planeetalta, samakki (zamak) on oikeastaan vain galvanoitu sinkkiseos. Se sisältää alumiinia, magnesiumia ja kuparia, ja se tunnetaan myös nimellä "patametalli" tai "valkoinen metalli". Metalliseoksen epätavallinen nimi on johdettu sen raaka-aineiden saksankielisistä lyhenteistä. Se kehitettiin Yhdysvalloissa 1920-luvulla.

Samakki on nikkelitön ja hypoallerginen. Siitä voidaan valaa upeita karkeatekoisia designejä, joten se on mahtava materiaali korujen suunnittelussa.

 • Hyvä puoli: Hypoallerginen
 • Hyvä puoli: Edullinen
 • Hyvä puoli: Siinä on vintagehenkisyyttä
 • Hyvä puoli: Kevyt
 • Huono puoli: Siinä ei ole hienostunut look
 • Huono puoli: Voi vaurioitua helposti

Sormuksissa käytetyt jalokivet

Jalokivet lisäävät mihin tahansa sormukseen tyylikkyyttä ja luonnetta, ja antavat sormuksen käyttäjälle erilaisia värivaihtoehtoja asujen, ihon sävyn ja silmien värin kanssa yhteensovittamiseen. Tässä on yleisimmät kivet, joita löytyy miesten sormuksista.

Timantit ovat miehen paras ystävä

Timantit ovat äärimmäisen kovia ja ne ovat maailman arvokkaimpia jalokiviä. Niiden ominaisuuksiin kuuluvat kirkkaus, värittömyys ja kyky taittaa huonetta valaisevaa valoa. Useimmissa timanteissa on pieniä, luonnollisia virheitä tai sulkeumia, kun taas virheettömät timantit ovat huomattavasti arvokkaampia.

Hurmaavat rubiinit

Rubiinissa on vaaleanpunaiseen vivahtava punainen sävy ja ne ovat pökerryttävän kauniita. Niitä on suuresti arvostettu jo Vanhan testamentin ajoista lähtien. Rubiinit ovat kiteisiä aluminioksideja, joita kutsutaan korundeiksi, ja ne ovat lähes yhtä kovia kuin timantit. Mitä tummempi ja "verisempi" rubiini on, sitä arvokkaampi se on. Rubiinit näyttävät parhaimmilta täyteläisen keltaisessa kultasormuksessa.

Upea safiiri

Rakenteellisesti safiirit ovat täsmälleen samanlaisia korundeja kuin rubiinitkin, mutta yhdellä tärkeällä eroavaisuudella - ne eivät voi olla punaisia. Vaikka safiirit ovat yleensä sinisiä, ei ole olemassa mitään syytä, etteivätkö ne voisi olla vihreitä, oransseja, violetteja tai jopa mustia, koska niiden väritys riippuu kiven epäpuhtauksien luonteesta. Erittäin harvinainen safiirilajike, jota kutsutaan väriävaihtavaksi safiiriksi, muuttaa väriään valonlähteen tyypistä riippuen. Safiirit ovat upeita vaaleammissa hopeanvärisissä sormuksissa.

Smaragdi

Smaragdi on vihreä jalokivi, jota on louhittu jo yli 3500 vuotta. Useimmissa smaragdeissa, kuten timanteissa yleensä, on silminnähtäviä virheitä tai sulkeutumia, ja esimerkiksi virheettömän yksilön löytäminen on erittäin harvinaista. Värit voivat vaihdella vaaleasta mintunvihreästä tummanvihreän sävyyn, joka on niistä kaikista arvostetuin. Smaragdit eivät ole erityisen kovia (kivenkovia), ja ne voidaan kaiverruttaa, mikä tekee sormuksestasi vieläkin henkilökohtaisemman.

Ametisti

Ametisti on violetti tai violetin kvatsimuunnos. Muinaiset kreikkalaiset arvostivat sitä suuresti, koska he uskoivat, että se estäisi juopuneisuutta ja auttaisi estämään krapulaa. Itse asiassa sana "amethyst" tulee kreikankielestä ja tarkoittaa "ei humalassa". Ametistisormus on suhteellisen edullinen ja erittäin hyvännäköinen, ja se on täydellinen koru vaikkapa yöelämään.

Akvamariinisormukset

Voitko arvata, miksi akvamariinia kutsutaan akvamariiniksi? Vinkki löytyy nimestä. Aqua ja marine. Se on meriveden väri. Tarkkoja ollaksemme, se on Välimeren herkkä kirkkaansininen - ei Merseyn suiston samean ruskea. Jos sinulla on siniset silmät, täydellisesti kiillotettu akvamariini sormessasi korostaa kauniisti silmiäsi.

Tansaniittisormukset miehille

Tansaniitti on hiljattain löydetty harvinainen sininen tai violetti jalokivi, jonka optiset ominaisuudet vaihtelevan sen mukaan, minkä tyyppistä valonlähdettä ja katselukulmaa sen katsomiseen käytetään. Toisin kuin timantit, joista löytyy usein virheitä jopa kaikkein kalleimmistakin kivistä, lähes kaikki tansaniitit ovat virheettömiä. Kun se kiinnitetään valkokulta-, titaani- tai platinasormukseen, saat itsesi kiinni heiluttelemasta sormeasi, jotta bongaisit sormuksen eri värisävyt.

Mustat timanttisormukset

Musta timatti -termiä käytetään kaikista normaaleista valkoisista timanteista, joissa on liian monta sulkeumaa (virhettä) ja epäpuhtautta ollakseen aidosti kaunis koru. Luonnollisissa mustissa timanteissa monet näistä sulkeutumista on grafiittikerääntymiä, jotka antavat niille luonnollisen mustan värin. Myös käsiteltyjen mustien timanttien perusmateriaalina käytetään virheellisiä valkoisia timantteja, mutta ne altistetaan säteilylle tai lämpökäsittelylle mustan värin aikaansaamiseksi.

Onyksi

Onyksi on lämmin kivi, jossa on vuorottelevat värisävyt. Se on yleensä musta, jos se myydään koruksi. Se ei ole harvinainen eikä erityisen kallis. Punaiset lajikkeet ovat yleisimpiä, vaikkakin roomalaisten ajoista lähtien olemassa ollut väärentämisteollisuus kastaa punaisen onyksin sokeriliemeen, jonka jälkeen se käsitellään hapolla, jolloin se muuttuu mustaksi. Onyksi näyttää upealta hopea- tai markasiittisormuksessa.

Turkoosi

Onko turkoosi sininen vai vihreä? Ei kumpikaan. Se on turkoosi. Toisin kuin useimmat muut korukaupasta löytyvät jalokivet, turkoosi on täysin läpinäkymätön ja sillä ei ole valoa taittavia ominaisuuksia. Turkoosia, jonka värit vaihtelevat sinivihreästä vihertävänsiniseen, louhitaan ympäri maailmaa ja se on hyvin arvostettu antiikin ajoista lähtien.

Moissaniitti

Visuaalisesti timantinkaltainen ja melkein yhtä kova moissaniitti on luonnossa erittäin harvinainen, ja sitä löydetään ainoastaan meteoritörmäyspaikoilta. Synteettisiä, laboratoriovalmisteisia moissaniitteja alkoi näkyä jalokivimarkkinoilla 1900-luvun lopulla, ja ne ovat viehättäviä sekä kohtuuhintaisia vaihtoehtoja timanteille. Toisin kuin timantit, moissaniitit vaihtavat väriä kuumennettaessa.

Peridootti

Peridootti on oliivinvihreä jalokivi, joka usein sekoitetaan smaragdiin. Sitä on käytetty sormusten koristekivenä jo antiikin Egyptin ajoista asti, jolloin sitä louhittiin ainoastaan yhdellä pienellä saarella Punaisellamerellä. Kemiallisen epävakauden vuoksi peridootti on yleensä täynnä virheitä, mikä tarkoittaa, että useimmat peridoottijalokivet ovat melko pieniä.

Meripihka

Meripihka ei ole teknisesti katsoen jalokivi, eikä sillä ole mitään kiinteää kemiallista kaavaa. Siitä huolimatta se on yksi kaikista huomiotaherättävimmistä koruista. Meripihka muodostuu männyn mahlasta vuosisatoja kestäneen fossilisaatioprosessin aikana. Toisin kuin muissa jalokivissä, sulkeumat ovat erittäin arvostettuja, sekä kauan kuolleena olleen hyönteisen, kuten hyttysen olemassaolo kivessä. Suurin osa meripihkasta vaihtelee väriltään vaaleankeltaisesta oranssinpunaiseen. Sinistä ja vihreää meripihkaa luohitaan Karibialla.

Tiikerinsilmä

Tiikerinsilmä on kvatsimuunnos, jolla on huomiotaherättävä yhdennäköisyys fossiilisen puun kanssa, ja se on ihanteellinen kivi vähemmän prameisiin sormuksiin. Siinä on tavallisesti läpikuultamaton sameanruskea väri, jota läpäisevät vaaleamman tai tummemman sävyiset vuovat.

Ihoasi hellivät sormukset

Joskus kehosi vihaa sinua. Normaalisti leppoisa immuniteettijärjestelmäsi, joka herättää itsensä laiskaan toimintaan estääkseen pahimmat flunssat, joutuu ylikierroksille kun sille esitellään täysin harmiton materiaali ja tästä aiheutuu pahoja fyysisiä reaktioita.

Joskus nämä allergiset reaktiot johtuvat metalleista, joita yleisesti käytetään sormusten seoksissa, kuten koboltista, nikkelistä ja kromista. Joten kyllä, jos sormuksesi saa sormesi kutiamaan, on todennäköisesti parasta ottaa se pois ja olla koskematta siihen enää koskaan uudelleen.

Mitä voit tehdä, jos pidät sormuksista, mutta kärsit kosketusihottumasta tai allegisesta reaktiosta, jotka johtuvat näistä metalleista?

Sormuksessasi olevien metallien allergiatestaus

Ensimmäiseksi sinun pitäisi pistäytyä yleislääkärin luona allergiatestissä. Jos et tiedä, mistä metalleista sormuksesi itse asiassa muodostuu, sinun olisi parempi testauttaa ne kaikki. Testi on nopea, (kohtalaisen) kivuton ja tulokset on heti saatavilla. Kun saat selville mihin ihosi reagoi, voit yksinkertaisesti välttää sormuksia, jotka sisältävät tätä metallia.

Metalli, johon ihmiset yleisimmin reagoivat, on nikkeli, ja valitettavasti sitä käytetään useimpien sormusseosten ainesosana. Jos sinulla on varaa ja mahdollisuus valita, valitse puhdas, seostamaton metalli kuten hopea, 24 karaatin kulta tai volframi.

Sormusten vaihtoehtoiset materiaalit herkälle iholle

Voi olla, että ihosi ei reagoi hyvin mihinkään metalliin. Se voi johtua allegioista tai yksinkertaisesti kovareunaisen esineen jatkuvasta hankauksesta ihoasi vasten. Joillekin ihmisille syntyy känsiä. Joillekin ei. Tässä on joitakin sormusmateriaaleja, joita voit sen sijaan harkita.

 • Silikoni
 • Puu
 • Keraami
 • Volframi

Löydä oikea koko

Liian tiukka sormus voi häiritä verenkiertoasi, turvottaa sormiasi ja mahdollisesti johtaa jopa siihen, että sormus täytyy katkaista sairaalassa. Jos sormus on liian löysä, vaarana on, että se tippuu sormestasi. Vaikka useimpien sormusten kokoja voidaankin muuttaa, se on hankalaa ja voi vahingoittaa uutta koruasi. Volframista, keraamista tai puusta valmistettujen sormusten kokoa ei voida muuttaa ollenkaan.

Varmista, että saat oikeankokoisen sormuksen ensimmäisellä kerralla printattavan sormusten koko-oppaan avulla.

Näin puhdistat sormuksesi

Jotta voisi nauttia sormuksistasi koko elämäsi ajan, sinun on puhdistettava ja säilytettävä niitä oikein. Helpoin tapa puhdistaa sormuksia on käyttää pätevän kultasepänliikkeen ammattitaitoista palvelua. Jos kuitenkin haluat tehdä työn itse, ainoa mitä tarviset kivettömän metallisormuksen puhdistamiseen on vettä, mietoa pesuainetta, pehmeäharjaksinen hammasharja ja puuvillakangasta kuivaamiseen.

Pehmeä korunkiillotusliina on myös edullinen ja tehokas tapa poistaa vähäiset tummentumat. Jos sormuksessasi on jalokiviä, pidä kosteus minimissä ja älä käytä hankausaineita naarmuuntumisen estämiseksi. Vetoperoksiidiin upotetut vanutupot saavat korun kiiltämään uudestaan. Puuta ei saisi kastella. Yleisesti, korun ei saisi joutua kosketukseen voimakkaiden kemikaalien tai klooriveden kanssa, koska ne voivat pahasti vahingoittaa ja värjätä metallia, sekä irrottaa kivet.

Inspiraatio

Inspiraation saamiseksi, tutustu viikon lookissamme sormusten uusimpaan käyttöön.

Bileversio miesten sormusten historiasta

 • Muinaiset egyptiläiset uskoivat, että verisuoni yhdistää nimettömän sormen sydämeen.
 • Paavin sinettisormus valmistettiin 1200-luvulla ja sitä kutsuttiin "Kalastajansormukseksi". Sitä käytettiin virallisen kirjeenvaihdon allekirjoituksiin vuoteen 1842 asti.
 • Muinaisessa Roomassa ainoastaan varakas ylimystö sai käyttää kultasormuksia. Rahvaan piti tulla toimeen raudalla.
 • Maailman kallein sormus on "Pink Star", jossa on vaikuttava 59,60 karaatin pinkki timatti. Se myytiin 57,3 miljoonalla punnalla vuonna 2017.
 • Useiden sormusten käyttö yhdessä kädessä tuli muotiin Euroopassa myöhään keskiajalla.
 • Renessanssin aikana sormuksia, joissa oli salaisia lokerikkoja, käytettiin usein asiakirjojen piilottamiseen.
 • Englantilaiset hallitsijat perinteisesti käyttivät erityistä kruunajaissormusta, joka tarkoitti, että he olivat henkisesti avioituneet maansa kanssa.
 • On mahdollista työstää ja puristaa maalliset jäänteet timantiksi, joka kiinnitetään sormukseen. Se on liikuttava muisto sureville rakkaille.
 • Maailman painavin sormus on Najmat Taiba, jonka paino on yli 60 kg. Sen koristelemiseen on käytetty 5 kg jalokiviä.
 • "Valtasormuksen" hallussapito muuttaa sinut mielivaltaisesti näkymättömäksi, mutta se saattaa vaikuttaa tuomioosi.

Kysymyksiä & vastauksia

Olen sähkömies ja tarvitset sormuksen, joka ei johda sähköä. Mitä vaihtoehtoja minulla on?

Pysy erossa kaikista metallisista sormusmateriaaleista, kuten kullasta tai hopeasta. Sormukset, jotka on valmistettu puusta, silikonista tai keraamista näyttävät upeilta, eikä ne myöskään johda sähköä.

Mikä on sormusten valmistukseen käytettävistä metalleista kestävin?

Kovin ja lujin sormusmetalli on volframikarbidi. Se on äärimmäisen vahva sekä naarmuuntumaton.

Kuinka kauan odotat saadaksesi lupaussormuksen?

Lupaussormukset eivät ole kihlasormuksia, vaan ne toimivat muistutuksena jollekin tekemästäsi lupauksesta. Tämä voi olla rakastaa häntä elämäsi loppuun asti, tai että lupaat ostaa aina maitoa kotimatkallasi. Odotusaika riippuu tekemäsi sitoumuksen vakavuudesta, ja se taas riippuu täysin sinusta itsestäsi.

Kuinka montaa sormusta miehen tulisi enintään käyttää?

Tähän ei ole oikeaa vastausta. Jälleen kerran se riippuu omasta henkilökohtaisesta tyylistäsi, ja siitä, millaisen vaikutuksen haluat antaa. Jos haluat näyttää huomiotaherättävän varakkaalta, et voi mennä vikaan valitessasi nyrkillisen blingiä, mutta useimmissa tapauksissa me emme suosittelisi käyttämään useampaa kuin kolmea sormusta per käsi.

Miksi vihkisormusta käytetään vasemmassa kädessä?

Muinaiset egyptiläiset uskoivat, että vasemman käden nimettömästi kulki verisuoni sydämeen. He siirsivät tämän uskomuksen roomalaisille, jotka kutsuivat tätä suonta nimellä "Vena Amoris" (rakkauden suoni).

Pitäisikö miesten käyttää kihlasormusta?

Se riippuu sinusta itsestäsi. Et ole vielä naimisissa, mutta olet taatusti poissa markkinoilta. Kihlasormus auttaa mainostamaan tätä tosiasiaa, ja auttaa estämään ei-toivottuja iskuyrityksiä.

Onko totta, että sormuksen koko on sama kuin kengän koko?

Ei ole.

Miksi volframisormukset ovat niin halpoja?

Eivät ne ole. Tai ainakaan niiden ei pitäisi olla. Tässä pätee sama, kuin kaikessa muussakin; saat sitä mistä maksat. Jos volframisormus on naurettavan halpa, se on todennäköisesti valmistettu huonolaatuisista materiaaleista ilman laadunvalvontaa, ja seostettu voimakkaasti heikompilaatuisilla materiaaleilla.

Miten sormuksen pitäisi sopia sormeen?

Sen pitäisi tuntua mukavalta. Istuvuuden tulee olla riittävän löysä, että voit kiertää sormusta sormen ympäri sen tuntumatta epämukavalta, mutta sen ei pitäisi olla niin löysä, että se liikkuu itsestään.

Onko sormuksen parempi olla kokoa suurempi vai pienempi?

Kultasepän on huomattavasti helpompi pienentää sormusta, kuin tehdä siitä suurempi.

Mitä miesten sormuksiin voidaan kaiverruttaa?

Mitä tahansa, mikä mahtuu siihen. Lasten nimet. Lupaus rakastaa, kunnioittaa ja olla kuuliainen. Lupaus tappaa mies, joka tappoi isäsi. Right Said Fredin lempikappaleen sanat. Käytännöllisesti katsoen, rajana on vai 200 merkkiä.

Onko olemassa hyviä sormuksia niille miehille, jotka vihaavat sormusten käyttöä?

Kokeile jotain erittäin kevyttä ja kapeaa sormusta, jotta et huomaisi sormuksen kokoa tai painoa. Titaani on hyvä valinta.

Onko sopivaa käyttää entistä vihkisormusta sinettisormuksena toisessa kädessä?

Wow. Se riippuu olosuhteista. Jos olet leski, niin se on ihana muisto. Jos olet leski, koska surmasit puolisosi, niin siinä tapauksessa ei. Se olisi kammottavaa. Vihkisormuksen käyttäminen sinettisormuksena avioeron jälkeen todennäköisesti tarkoittaa sitä, ettet ole päässyt vielä asian yli.

Missä sormessa voin käyttää veljeskuntasormusta?

Veljeskuntasormukset voivat osoittaa, että kuulut veljeskuntaan tai muuhun hämäräperäiseen järjestöön. Perinteisesti sormuksia käytetään pikkusormessa tai harvemmin etusormessa.

Kuinka paljon minun pitäsi käyttää rahaa vihkisormukseen?

Jos se on itsellesi, niin käytä rahaa niin paljon kuin sinusta tuntuu mukavalta. Varmista, että ostat sormuksen, josta pidät, ja mitä voit ajatella pitäväsi loppuelämäsi ajan. Sen ei tarvitse olla kallis.

Siirry alkuun

Maksuvaihtoehdot

Hyväksymme melkein kaikki kortit. Jos sinulla on kysymyksiä maksutavoista, ota yhteyttä meihin.

Ota meihin yhteyttä

09 4245 0312
Olemme tavoitettavissa arkipäivisin kello 9 - 17

Inspiraatiota ja etuja

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.
Voit peruuttaa milloin tahansa

Ou jee!

Tervetuloa perheeseen!

Saat ensimmäisen sähköpostin meiltä muutaman päivän sisällä.

© 2009-2018 | Trendhim.fi | Puh: 09 4245 0312 - info@trendhim.fi | Käyttöehdot | CSR | Lehdistö