365 päivän palautuspolitiikka kaikille perusteille
Ilmainen toimitus 2-7 arkipäivässä
i
09 4245 0312 - (työpäivinä kello 9.00 - 17.00)
Kaikki asusteet
Pukuasusteet
Korut
Laukut & lompakot
Hakutulokset ""
Ilmainen toimitus 2-7 arkipäivässä
i
Trendhim
×
Kieli:
Kaikki tuoteryhmät
Aurinkolasit
Hatut
Huivit
Kalvosinnapit
Kaulakorut
Kellot
Korvakorut
Käsineet
Laukut
Lompakot
Olkaimet
Parran hoito
Parranajo
Rannekkeet
Rintaneulat
Rusetit
Solmioneulat
Solmiot
Sormukset
Taskuliinat
Vyöt
09 4245 0312
Työpäivinä kello 9.00 - 17.00
Pelkäätkö jääväsi paitsi?

Liity meihin ja pysy kärryillä eikoistarjouksista. Ole ensimmäinen, joka tietää, kun julkaisemme uuden malliston äläkä koskaan menetä uusimpia tyylejä lakeista, laukuista, rannekoruista, kelloista, kaulakoruista... tajusit idean.

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.
Kiitos

Me lupaamme lähettää sinulle vain hyviä tuotteita!

Sulje
Mitä sinulta puuttuu?

Miten käyttää flat capiä näyttämättä tylsältä

Oletko joskus epäillyt, että et voisi pitää flat capiä näyttäen hyvältä? Olemme täällä poistamassa huolesi ja näyttämässä, että et voi mennä vikaan lakissa, joka on säilynyt muodissa jo 400 vuotta.

Muotitrendit tulevat ja menevät. Näetkö paljonkin ihmisiä käveleämssä silinterihattu päässä? Trendit loppuvat, koska niitä ne vain on... trendejä. Flat cap ei alkanut trendinä, vaan se alkoi pakollisena ja kasvoi miesten pääasusteeksi vuosisatojen ajan.

Jos idea flat capistä saa sinut ajattelemaan ‘lounaasta pilvenpiirtäjän päällä’ tai papasta pelaamassa golfia Miamissa, olet vain puoliksi oikeassa. Flat capin klassinen muoto ja rakenne ovat vieläkin suosittuja samalla tavalla kuin ne olivat siihen aikaan kun lehdenjakajat olivat kulman takan ja pappa... no, hän tekee aina mitä hän haluaa.

Mikä on flat cap

Ennen kuin sukellamme flat capin määritelmään, vastatkaamme ikuisuuden vanhaan kysymykseen – Mitä eroa on hatulla ja lakilla?

Hattu peittää pään ja siinä on lieri, joka menee koko hatun ympäri. Kuvittele fedoraa tai cowboy hattua. Tai katso Bruno Marsia tai Indiana Jonesia.

Lakit ovat erilaisia muotonsa takia. Niissä on lippa tai nokka, mutta niissä ei ole ympäri menevää lieriä. Niissä on myös epäsäännöllinen kruunu (yläosa) (verrattuna fedoraan, jossa on todella muokattu kruunu). Joissain lakeissa, kuten baseball lakeissa, snapbackeissa ja strapbackeissa on lisätty rakennetta kruunuun, mutta ei lieriä niinkuin cowboy hatussa.

Klassinen esimerkki perinteisestä lakista on flat cap. On kuitenkin tärekä huomata, että sanat lippa ja lieri usein menevät sekaisin.

Hatuissa on pyöreä lieri, kun lakeissa ei ole.

Aidoimmassa muodossaan flat capin runko on vedetty eteen lipan päälle ja ommetu tai laitettu napeilla kiinni sen päälle. Flat capin tunnistaa sen kolmiomaisesta muodostaan ja se sopii useimmille kasvon tyypeille – aina David Beckhamista mieheen, joka ei luule olevansa 'hattu ihminen'.

Perinteisesti valmistetut flat capit tehdään tweedistä (villasta) tai puuvillasta, mutta nykyään niitä tehdään eri materiaaleista, kuten vegaanisesta nahasta, pellavasta, puuvillasta ja synteettisestä sekoituksesta.

Riippuen materiaalista, flat capit pitävät pääsi lämpimänä talvella ja viileänä kesällä samalla täydentäen kaikkea aina kesäisestä puvusta villakangastakkiin.

Flat capillä on myös useita nimiä – ivy cap, Gatsby, ajolakki, sixpence, ankannokka ja paddy sekä lukuisia muita. Välittämättä siitä, miksi sitä kutsut, flat cap on helpompi sovittaa asuihin, kuin fedora ja se näyttää paremmalta puvun kanssa kuin snapback.

selaa meidän koko flat cap valikoimaamme ja näe, minkä takia ne ovat olleet miesten suosiossa jo yli 400 vuoden ajan.

Flat cap – Suosittu jo vuodesta 1570

Flat cap on jo ollut olemassa ikuisuuden – tarkalleen ottaen 1570-luvusta asti. 1570-1590-luvuilla Brittien hallitus yritti kannustaa villa teollisuutta määräämällä kaikkien miesten pitämään villaista lakkia sunnuntaisin. Tämä laki ei koskenut Englannin aatelistoa... olisimme varmaan joutuneet pitäytymään lakissa.

Laki ei kuitenkaan kestänyt kauaa, mutta flat cap säilyi osana työläisten asua.

Etsi mikä tahansa kuva 1910-1920-luvuilta ja näet flat capeistä muodostuneen valtameren. Se, mikä alkoi pakollisena, on virallisesti hyväksytty olennaiseksi osaksi elämää. Flat cap nousi taas suosioon 1990-luvulla, kun kaikki räppäreistä poptähtiin pukivat flat cpin päähänsä ja tekivät siitä muodikkaan.

Pikakelauksella tähän päivään ja näet, että flat cap on edelleen olennainen. Ehä se on sen takia, että se näyttää hyvltä rennon tai hyvin pukeutuneen päällä... ehkä se on sen kasvoja imartelevan muodon takia. Tai ehkä hyvät asiat eivät vain koskaan mene pois muodista.

Lehdenjakajanlakki vastaan flat cap: Mitä eroa niillä on?

Olemme ensimmäisiä, jotka myöntävät, ettei lehdenjakajanlakin ja flat capin sekoittaminen ole suuri rikos. Näiden kahden lakin ero auttaa sinua päättämään kumpi sopii sinulle paremmin ilman, että muotipoliisi tulee viemään sinut vankilaan... se voi olla myös hauska kaikkitietävä hetki, kun kohtaat saman asian seuraavan kerran.

Lehdenjakajanlakki – tai paperboy lakki, newsie lakki tai newsy – nähtiin ensimmäisen kerran 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa lehdenjakajilla. Se on samanlainen kuin flat cap, koska molemmat on perinteisesti valmistettu tweedistä ja niissä on pyöristetty, matala profiili ja pieni lippa tai reuna.

Suurin ero kuitenkin on se, että lehdenjakajanlakki on pulleampi ja roikkuvampi kuin normaali flat cap. Lehdenjakajanlakki on valmistettu kahdeksasta paneelista, jotka näyttävät pitsapaloilta ja ne on ommeltu kiinni sekä niissä on melkein aina nappi pään päällä paneeleiden risteymäkohdassa.

Kun epäilet, etsi pitsapaloja niin tiedät onko kyseessä lehdenjakajanlakki vai flat cap

Miten määrittää hatun koko kahdella vaiheella

Loppujen lopuksi hattunauha ja lippa tekevät hatun rakenteen ja sen pitäisi istua päähän mukavasti, kuten baseball lakki tai snapback. Vältä käyttämästä liian suurta tai liian pientä lakkia.

 1. Kiedo mittanauha tai pätkä narua tiiviisti pään ympärille noin 0,5 cm korvan yläpuolelta (otsan keskeltä)
 2. Kirjaa tulos ylös, tilaa flat cap ja valloita maailma.

Miten käyttää flat capiä

Koska tämäntyylinen lakki sopii hyvin jokapäivöisen rennon tyylin ja puvun kanssa, sen käyttäminen ja muotoilu on helpompaa kuin uskotkaan.

 • Harkitse klassikoita – Muista, että luonnoliset materiaalit tarjoavat parempaa ilmanvaihtuvuutta ja hengittävyyttä. Pysy alkuperäisessä – tweedissä (villa), puuvillassa tai pellavassa.
 • Tee siitä omanlainen – Pyöristä lippa kasvojen muodon mukaan vääntämällä hellästi ja muotoilemalla, jotta lipasta tulee hiukan kaareva.
 • Pidä sitä oikein – Ei ole väliä, mikä vanha hittikappale soi taustalla, pidä flat capiäsi aina oikein päin eikä väärin päin niinkuin 1990-luvulla. Se kuulostaa ristiriitaiselta sanoa 'tee siitä omanlainen' ja samantien sen jälkeen käskeä pitämään sitä oikein, mutta ajattele sitä ystävällisenä suositteluna.
 • Tiedä vuodenaika – Hengittävä pellava ja kevyt puuvilla ovat täydellisiä keväällä ja kesällä, kun taas villainen tweed ja raskaampi puuvilla ovat loistavia talvella.
 • Pidä se yksinkertaisena – Kuten rusettikin, vältä liian monen vanhanajan asusteen yhdistämistä yhdessä asussa. Miesten flat capit sopivat hyvin rusettien, olkainten ja liivien kanssa... mutta liika on liikaa ja asusta voi tulla liian steampunk henkinen.
 • Kuvion valinta – Jos valitset kuviollisen flat capin, varmista, että muut kuviot, mitä käytät, sopivat lakin kuvoihin. Ajattele lakkiasia asusteena ennemmin kuin jälkiviisautena. Ajattele sitä sellaisena, jota käytät tietoisesti sen sijaan, että se olisi vain jokin, jonka nappaat mukaasi ulko-ovella.
 • Pidä vuorta silmällä – Yhtä tärkeä kuin ulkopuoli, sisäinen hikinauha (kangasnauha, joka on laitettu lakin sisäpuolelle ja on kosketuksissa ihoosi) tarvitsee myös sinun keskittymistä. Kaikki meidän Fawler flat capit on käsintehty Italiassa ja niissä on pehmeä, kutiamaton hikinauha. Tämä ei vain auta hengittävyyden kanssa vaan se myös pitää sinut mukavana koko vuoden ympäri.

Flat cap tyylit & inspiraatio

Flat capit ja lehdenjakajanlakit toimivat kaikkiean kanssa aina farkuista ja t-paidasta kesäiseen pukuun. Jos aloitat neutraalinvärisellä lakilla (musta, ruskea, harmaa tai vaaleanruskea), sinulla on paljon enemmän vaihtoehtoja, kun on kyse muotoilusta ja siitä, mitä laitat sen kanssa.

Olemme laatineet kolme täydellistä asua alle. Huomaa täysi neutraali väritys ja rento fiilis.

Lue lisää, miten sovittaa asusteet, värit ja kuviot meidän miesten asusteiden sovituksen 7 olennaisimpaa sääntöä

Asu 1

Kerrokset ovat pakollisia kylminä talvikuukausina. Kun kerrospukeudut, ajattele flat capiä tyylillisenä osana asua sen sijaan, että se olisi pelkästään toimiva.

Tässä asussa olemme yhdistäneet paksun mustan villahuivin kuvioidun ruskean flat capin kanssa. Ruskea väri ei ole aivan samanvärinen kuin takki (et kuitenkaan halua täydellisen samanväristä) ja se toimii hyvin nahkakenkien ja ruskean nahkalaukun kanssa

Tuloksena on asu, joka on huoliteltu, mutta samalla tarpeeksi rento ollakseen mukava.

Hanki asu

Asu 2

Esitä, että tiedät muutaman asian vaaleanharmaasta puku tyylistä tummansinisillä yksityiskohdilla. Viimeistele se vielä lehdenjakajanlakilla, jossa on kukonaskelkuvio.

Varmista, että lakki, jonka valitset, ei ole täydellinen pari puvun kanssa. Tässä kukonaskelkuvio täydentää yksiväristä pukua, kun taas hienovaraiset lakinvärit nostattavat tummansinisiä yksityiskohtia soliossa ja taskuliinassa.

Hanki asu

Asu 3

Jos olet enemmän farkut ja t-paita kaveri, tämä ylevä versio rennosta voisi olla sinun juttusi.

Tämä tummanharmaa flat cap sopii täydellisesti vaaleanvärisen bleiserin, valkoisen t-paidan ja harmaiden housujen kanssa. Samassa neutraalissa väripaletissa pysyminen pitää tämän asun tyylikkäänä. Viimeistele se vielä mustavalkoisilla yksityiskohdilla ja nahkaisilla nauhattomilla kengillä tai valkoisilla tennareilla.

Silti haluat käyttää sinun farkkuja? Pidä bleiseri ja vaihda housut lempifarkkuihisi.

Hanki asu

Miten pestä flat cap

Villa, pellava ja puuvilla flat capit ja lehdenjakajanlakit voidaan estä käsin. On todella tärkeää pitää lippa kuivana ja hoitaa pesu huolella – tätä hommaa ei voi tehdä kiireellä.

 1. Täytä kulho lämpöisellä vedellä. Älä käytä kuumaa vettä, koska se saattaa pilata lakin. Lisää pieni määrä (noin teelusikallinen) mietoa, valkaisematonta pesuainetta
 2. Kastele pieni osa hatusta (mieluusti jostain, mikä ei näy) nähdäksesi lähteekö väri irti. Jos ei, niin voit jatkaa. Jos lähtee, niin lopeta peseminen.
 3. Laita lakin takaosa veteen – älä laita lippaa veteen. Hellästi pese lakin takaosasta etuosaan. Vältä lipan pesemistä, ellei se ole todella likainen.
 4. Keskity hikinauhaan sisällä ja pese se huolella poistaaksesi ylimääräisen öljyn ja hien.
 5. Kun olet pessyt sen kevyesti, poista se vedestä ja huuhtele se kylmällä vedellä poistaaksesi pesuaineet. Kevyesti paina pyyhkeellä poistaaksesi ylimääräsen veden. Älä kierrä tai rutista lakkia.
 6. Ilma kuivaa lakkia suojassa auringonvalolta j akuumuudelta. Kun lasket hatun, muotoile se niin hyvin kuin pystyt, koska se kuivuu siien muotoon, mihin sen olet muotoillut.

Useimmissa tapauksissa sinun tarvitsee pestä vain hikinauha... ellei parvi puluja ole hyökännyt kimppuusi.

Vältä lipan kastumista, koska monet lipat on valmistettu pahvista ja ne rikkoutuva ja menettävät muotonsa märkinä. Jos sinun pitää puhdistaa lippa, tee se vähäisellä määrällä vettä ja puhtaalla pyyhkeellä.

Sinä kysyit – Me vastasimme

Mikä on paras flat cap?

'Paras' riippuu sinusta ja tarinastasi.

Jos pidät enemmän pulleasta ja roikkuvammasta, valitse lehdenjakajanlakki, kuten tämä kevyt puuvillainen klassikko Fawlerilta. Tai, jos haluat jotain modernimpaa, kokeile tätä vegaanista nahasta valmistettua harmaata flat capiä.


Voitko käyttää flat capiä kesällä?

Voit käyttää flat capiä kesällä, jos se on tehty hengittävästä pellavasta tai kevyestä puuvillasta. Viimeinen asia, mitä haluat on hikinen otsa.

Varmista, että vuori on yhtä kosteutta siirtävä kuin kuorikin. Kokeile tätä 100% pellava flat capiä.


Voitko käyttää flat capiä häissä?

Flat capit ovat todella yleisiä rennoissa tilanteissa, mutta niitä voidaan myös sovittaa virallisempiin tilanteisiin. Muista kuitenkin ottaa lakkisi pois pästä, kun olet kirkon sisällä

Jos haluat tietää lisää hääpukeutumisesta, selaa meidän opasta häävieraan asusta miehille.


Miten valitsen flat capin tai lehdenjakajanlakin?

ammattitaito ja valmistus ovat tärkeimpiä asioita muistaa, kun olet ostamassa flat capiä tai lehdenjakajanlakkia. Jokinen meidän Fawlerin flat capeistä on käsintehty Italiassa käyttäen perinteisiä menetelmiä ja kalssisia materiaaleja.

Osta meidän uusimmasta valikoimasta Italiassa tehtyjä hattuja ja lakkeja ja talvivalmiita suosikkeja, jotka löytyvät yksinomaan Trendhimiltä.

Uudet artikkelit

How to Wear a Bow Tie (And Wear It Well)

How to tie a bow tie: a step-by-step guide for getting yours right every time. Plus everything you need to know to wear...

Miten solmioa kravattisolmu: 30 erilaista kravattisolmua

Opi 30 eri tapaa solmio kravatti vaihe vaiheelta ohjeiden avulla – aina klassisista solmu tavoista mielenkiintoisiin sol...

Mitä pukea päälle häihin : häävieraan pukeutumisopas

Miehet, ettekö ole varmoja mitä pukea päälle häihin? Me annamme vinkin kaikkiin tilanteisiin - smokista rentoon asuun –...

Sulhasen asusteet - Ylivoimainen opas

Häät ovat oiva mahdollisuus ajatella enemmän asusteita kuin normaalisti. Kalvosinnapit, rusetit, smokkivyöt, rannekorut...

Opas miehille korvien lävistämiseen

Everything to know about getting an ear piercing for men. From types of piercings to aftercare to how to avoid infection...

Aloittelijan opas miesten korvakoruihin

Valmiina korvakoruun, mutta et välttämättä tiedä mistä aloittaa? Me käymme läpi miesten korvakorutyylejä ja miten käyttä...

7 laukkua, joita sinulla ei ole... Mutta pitäisi olla

Hommaa itsellesi täydellinen laukku. Oli se sitten viikonloppuloma tai salikassi, sinun ei tulisi koskaan lähteä kotoa i...

Tietoa meistä

Tarinoiden kertominen miesten asusteiden kautta on meidän ydin. Kaikilla on oma tarinansa. Millainen on sinun?

Miten säilyttää, pestä & silittää solmiot

Opas miten pidät huolta sillkisistä, villaisista, polyesterisistä ja puuvillaisista solmioista - kaikki matkustamisesta...

Katso kaikki artikkelit
Palauta salasanani

Hurraa! Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia. Pian voit kirjautua sisään!

Oops! Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.Sähköposti ei ole voimassa.